Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Djubre_

#351 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Djubre_ »

Kad se zena pocne kvartati tamo gdje joj nije mjesto... treba kakve luksuzne pegle izmisliti ne bi li se prihvatile posla.. 8-)

Edit: da mi je vidjeti, tko to vozi "bijesno" auto a nema za goriva.. je li mora imati pun rezervar da bih rekao.svaka cast!

Ljudo toce koliko mogu.

To mozda neki klinac koji nista ne radi, a babo mu dao malo kljuceve.. takvih ima da. Ali taj audi sigurno.ne stoji.u garazi bezveze..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
pearlica

#352 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by pearlica »

Ma ima i u svijetu svasta. Ima ljudi koji naslijede dvorac ali nemaju para da plate grijanje ili da plate neki popravak pa im na kraju dvorac propadne. Ima svugdje svasta. Ali ono sto je najzalije od svega je ako neko kupi neku malo bolju Skodu ili Passata odma ispada da je to neki luksuz, to bi trebala biti srednja klasa ne luksus...

Ja mislim da oni koji su se obogatili zadnjih godina kako u BiH tako i u drugim zemljama dosta pate od tog pokazivanja. Treba svi da vide da se ima. Sada jeli to opravdano ili ne to je druga prica.

Kako god treba priznati da su sada znatno vece razlike izmedu bogatih i siromasnih nego u TITINO doba.
Djubre_

#353 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Djubre_ »

Znas sta je jedina glupost? Raditi u preventu za 500 km i kupiti passata od 23.000 ili megana.. kad dodje zima kaze nemam gume.. skupa jebo te..

Srecom, takvih je malo maloumnika.

JThomas

#354 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by JThomas »

pošto na jednoj izvjesnoj pumpi relativno često sjedem i popijem kafu, da vidite kakva auta ljudi toče za 8 i 12 km...
eluna

#355 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

andr0id wrote:Kad se zena pocne kvartati tamo gdje joj nije mjesto... treba kakve luksuzne pegle izmisliti ne bi li se prihvatile posla.. 8-)

Edit: da mi je vidjeti, tko to vozi "bijesno" auto a nema za goriva.. je li mora imati pun rezervar da bih rekao.svaka cast!

Ljudo toce koliko mogu.

To mozda neki klinac koji nista ne radi, a babo mu dao malo kljuceve.. takvih ima da. Ali taj audi sigurno.ne stoji.u garazi bezveze..

a zašto mu onda babo sipa za 10 KM :D ......godinama sam gledala jednog takvog u komšiluku
eluna

#356 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

andr0id wrote:Znas sta je jedina glupost? Raditi u preventu za 500 km i kupiti passata od 23.000 ili megana.. kad dodje zima kaze nemam gume.. skupa jebo te..

Srecom, takvih je malo maloumnika.

nažalost - takvih mauomnika je mnogo
medjutim

#357 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by medjutim »

eluna wrote:
andr0id wrote:Kad se zena pocne kvartati tamo gdje joj nije mjesto... treba kakve luksuzne pegle izmisliti ne bi li se prihvatile posla.. 8-)

Ljudo toce koliko mogu.

a zašto mu onda babo sipa za 10 KM :D ......godinama sam gledala jednog takvog u komšiluku
Ma da malo dopuni covjek :D
eluna

#358 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

JThomas wrote:pošto na jednoj izvjesnoj pumpi relativno često sjedem i popijem kafu, da vidite kakva auta ljudi toče za 8 i 12 km...
e o tome pričam .....čuj 8 KM .......da je barem 10 :lol: :lol: :lol: :lol:

ali je neko u škodi fabiji "siromašan" iako redovno sipa po 50 KM
eluna

#359 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

samo hoću da kažem da "posjed stvari" ili vlasništvo nad imovinom kod nas, ili obratno, generalno gledajući, ne označava da je neko bogat ili siromašan

a pojam luksuza je već nešto drugo
zmajadaH

#360 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by zmajadaH »

JThomas wrote:pošto na jednoj izvjesnoj pumpi relativno često sjedem i popijem kafu, da vidite kakva auta ljudi toče za 8 i 12 km...
Replika nije upucena tebi JT, nego se samo nadovezujem na boldirano :mrgreen:

Umrli Bosanc, Švabo i Žabar.

Dok su u konfuziji, jer su tek stigli na nebo, pita ih anđeo šta se desilo i zbog čega su stigli na nebo.
Prvi odgovara Švabo : Kupio sam novi poše 911 i spržio ga po autobanu 250 km/h, zabijem se u šleper i evo me, pravac ahiret.
Drugi se javlja Žabar : Ja sam kupio ovaj novi model Lamba, laganini krenem prema Toskani, one male krvine, provalije a ja ga spržio do pipe i evo me i ja isto pravac ahiret.
Treći se javlja Bosanac i kaže : Komšija kupiJo avdija.
Svi zabezeknuto u njega gledaju i pitaju : Kakve veze ima komšo i audi.
Eh na to će dobri Bosanac odgovoriti : Pa kupio i ja i umro od gladi. :mrgreen: :lol: :D

Fakat znam ih metar koji vozaju auta od 20K+ i nemaju para za nasut pun rezervoar, nove gume, redovan servis.
Doduše i netreba im servis :mrgreen: kad voze ta auta samo kad treba do grada ili neko pokazno mjesto.

Pa se sjetim i one švabice, bilo na hajat tv prije 10 godina. Odrekla se svega, izlazaka, maturskog puta, brucoških derneka, ma totalno života mimo škole/faksa/posla da bi sebi kupila Ferari.I kad ga je kupila jedna njemačka tv kuća je pravila prilog o tome i snimala je kako vozi.
Izjavila je da ga vozi samo subotom i nedjeljom kad je lijepo vrijeme te da nema baš para da sipa benzin koliko ferari troši.
Krenula je elegantno i poslije petog metra po gasu.
Oderala je jedan čelični stubić i naravno ferarrija.Izašla je iz auta i počela da cmizdri :S

Sda šta je LUKSUZ, da mi budu parametar lokalni papci ili ove dijasposke patriote.
Nikad robom.
Znam ja sasvim dobro šta je luksuz, samo na žalost meni je trenutno nedostupan.A sutra je novi dan a time i nova nafaka :mrgreen:
korisnik101

#361 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by korisnik101 »

to je sve normalno.

radio sam na benzinskoj u njemackoj i gledao porseje da pumpaju za 15 eura.
gilla

#362 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gilla »

S obzirom da standard , odnos plate-troškovi, passati, audiji od 15,20 milja jesu luksuz :D

Naši ljudi žive na kredit, daj danas pa sutra šta bude. Dok sam radio u banci svega sam se nagledao, penzioneri, minimalac i sl. 3,4 milje za krstarenja pa na rate, krediti za svadbe.....a o djilkosima, kockastim glavama koji su nedavno počeli raditi na građevini, pokopu i sl.za 500 pa bi da uzmu sebi peticu golfa, bmwa od 25 milja da ne govorim. Važno je da on počne kupiti kokice autom

svega ima
eluna

#363 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

gilla wrote:S obzirom da standard , odnos plate-troškovi, passati, audiji od 15,20 milja jesu luksuz :D

Naši ljudi žive na kredit, daj danas pa sutra šta bude. Dok sam radio u banci svega sam se nagledao, penzioneri, minimalac i sl. 3,4 milje za krstarenja pa na rate, krediti za svadbe.....a o djilkosima, kockastim glavama koji su nedavno počeli raditi na građevini, pokopu i sl.za 500 pa bi da uzmu sebi peticu golfa, bmwa od 25 milja da ne govorim. Važno je da on počne kupiti kokice autom

svega ima
zato se oni u banci čude kad im kredit traži neko normalan ko pored toga ima i nekakav plan šta i kako :roll:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#364 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Ako se neko od mladjih tajinih i majckninih sincica nadmudruje stim sto ce biti uspjesniji kod suprotnog spolcica sa boljim auticem onda vam mogu reci da to nije tacno. Ipak pobjedjuju PAPIRI :D :D :D

ImageImage

:D :D :D :D Nato se nase dame po Sarajevu a pogoto u ostalim djelovima BiH (ne sve ali zna se velika vecina) pale ko ... bolje i da negovorim

KO ove dokumente ima je bar za BiH standarde najveci LUKSUZ! Moze sad svako da pljuje po meni ali nebitno... zna se.
gorgonzola

#365 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gorgonzola »

Zviz wrote:
Šveđanin wrote:
Zviz wrote:Eto gdje je luksuz pojedninih BiH politicara - sigurno placeno iz budgeta.

Image
Gdje se nalazi ovo? Čije je? :)

To ti je kad ides iz Sarajeva prema Kiseljaku, na jedno 6km prije kiseljaka dodjes u mjesto Brnjaci kad iz tog malenog mjesta izlazis (inace poznato po silnim vikendicama) na desnu ruku (iz pravca Sarajeva) se odvojis cca. 1km pravo vozis (Duhri) i dodjes do visokih betonskih zidova, samo mozes vidjeti sta se tu desava ako se popnes na ono brdo povis Brnjaka. Prica se da je vlasnitbo Lagumdjije ili Tihica. Nisam siguran ali sam tako nauco, no tu projure cesto ona politicka crna blindirana auta samo ulete i kapija se zatvori. Ali Ljudi kazu da su njih dvojicu tu najcesce vidili. To je ogromno! Bolje betonirani staze, posadjene vocke i ziva ogradice sve u liniji nemozes u BiH i naci. Imas tri teniska igralista, dva bazena, mali i veliki fudbal, tri kuce su unutar tog kompleksa itd. te se prica da ce biti tu jos nekih zezancija - mozda i heliport :D .

mjestani kazu da je tihicevo.
Mlad i Nevin

#366 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Mlad i Nevin »

A šta i ako ljudi sipaju za 10 KM...uredu, mnogo je persona koji voze auta koja daleko premašuju njihove mogućnosti, ali evo ja npr. ako uzmem auto od staraca, hoću da prođiram sa ribom ili jaranima negdje po lokalu, naravno da ću nasuti za cenera (btw, sad imamo dizela tako da mogu skoro 100 km preći :D ). Ja kao student nemam mogućnosti da sipam pun rezervoar a i koji k da ga sipam kada auto ne koristim svakodnevno za svoje potrebe, zato naspem onoliko koliko mi treba. Takvih poput mene je mnogo, auto se uglavnom koristi za kraće relacije pa zato se i ne mora sipati uvijek za 50 maraka. U autu bude goriva da se razumijemo, ali ja ako već uzmem auto od svojih, neću da trošim i njihovo gorivo. Kada vozim za njihove svrhe, onda naravno oni toče gorivo, i u njemu uvijek mora biti barem 20 litara.
Zviz

#367 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

gorgonzola wrote:
Zviz wrote:
Šveđanin wrote:Eto gdje je luksuz pojedninih BiH politicara - sigurno placeno iz budgeta.

Image
Gdje se nalazi ovo? Čije je? :)

Vjerovatno, ali cije god da je najmanje je ulozeno 2.000.000KM A gdje je odrzavanje itd. Inace tu ima brdo vikendica povis Brnjaka. Prica se da tu masovno iz Sarajeva ovi sa parom sebi tu kupuju zemlju za vikendice, jer u Brnjacima skoro pa imas sve od igle do lokomotive za kupiti.
detroit-mercy

#368 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

Iskreno, da se ne bi neko opet nasao uvrijedjen, ali taj luksuz o kome se ovdje prica nisam primjetio u Sarajevu. Glede auta, u moru auta slabije klase, kada se vidi po koje malo bjesnije, raja se odmah okrene i kaze vidi sto se dobra auta vozaju. Jednostavno, ta auta strce iz mase pa stvaraju neku laznu sliku luksuza.
Ono ostalo, markirana odjeca (upitnog porijekla), suncane naocare i mobiteli na stolovima, daleko je to od luksuza :D .
Arteta

#369 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Arteta »

Zviz wrote:Ako se neko od mladjih tajinih i majckninih sincica nadmudruje stim sto ce biti uspjesniji kod suprotnog spolcica sa boljim auticem onda vam mogu reci da to nije tacno. Ipak pobjedjuju PAPIRI :D :D :D

ImageImage

:D :D :D :D Nato se nase dame po Sarajevu a pogoto u ostalim djelovima BiH (ne sve ali zna se velika vecina) pale ko ... bolje i da negovorim

KO ove dokumente ima je bar za BiH standarde najveci LUKSUZ! Moze sad svako da pljuje po meni ali nebitno... zna se.
Zviz

#370 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Arteta wrote:
Zviz wrote:Ako se neko od mladjih tajinih i majckninih sincica nadmudruje stim sto ce biti uspjesniji kod suprotnog spolcica sa boljim auticem onda vam mogu reci da to nije tacno. Ipak pobjedjuju PAPIRI :D :D :D

ImageImage

http://www.youtube.com/watch?v=leQbW99AzBA
Prejako! :D Vjerovo ili ne ali poput ovog srecem skoro svaki dan u Danskoj. :lol: :lol:
Arteta

#371 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Arteta »

Zviz wrote:
Arteta wrote:

ImageImage

Prejako! :D Vjerovo ili ne ali poput ovog srecem skoro svaki dan u Danskoj. :lol: :lol:
To neki domaci ili su odavde?
eluna

#372 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eluna »

Mlad i Nevin wrote:A šta i ako ljudi sipaju za 10 KM...uredu, mnogo je persona koji voze auta koja daleko premašuju njihove mogućnosti, ali evo ja npr. ako uzmem auto od staraca, hoću da prođiram sa ribom ili jaranima negdje po lokalu, naravno da ću nasuti za cenera (btw, sad imamo dizela tako da mogu skoro 100 km preći :D ). Ja kao student nemam mogućnosti da sipam pun rezervoar a i koji k da ga sipam kada auto ne koristim svakodnevno za svoje potrebe, zato naspem onoliko koliko mi treba. Takvih poput mene je mnogo, auto se uglavnom koristi za kraće relacije pa zato se i ne mora sipati uvijek za 50 maraka. U autu bude goriva da se razumijemo, ali ja ako već uzmem auto od svojih, neću da trošim i njihovo gorivo. Kada vozim za njihove svrhe, onda naravno oni toče gorivo, i u njemu uvijek mora biti barem 20 litara.
mlađahni .....jedno je kada s mjene na uštap vidiš dječarca poput tebe, a do njega sjede isti takvi ili mu neka djevojčica, da u bijesnog audija sipa 10 KM ......za takvog mogu samo da pomislim da je fer i korektan prema ocu/dajdži/jaranu itd .....ali kada na redovnoj osnovi, znači svakih 10-ak dana vidim tvoga oca da sipa za 10 KM a znam da vozi samo do posla ......e to je nešto drugo
zmajadaH

#373 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by zmajadaH »

Zviz wrote:
Arteta wrote:

ImageImage

I ovo treba da bude parametar LUKSUZA :mrgreen: lola iz dijapore, patroiotski nastrojen sa danskim papirima :mrgreen:
P.S. Zasto bih te pljuvao, to ne kontam :S
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#374 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Matijevic_Vlado »

gorgonzola wrote:
Zviz wrote:
Zviz wrote:Eto gdje je luksuz pojedninih BiH politicara - sigurno placeno iz budgeta.

Image

To ti je kad ides iz Sarajeva prema Kiseljaku, na jedno 6km prije kiseljaka dodjes u mjesto Brnjaci kad iz tog malenog mjesta izlazis (inace poznato po silnim vikendicama) na desnu ruku (iz pravca Sarajeva) se odvojis cca. 1km pravo vozis (Duhri) i dodjes do visokih betonskih zidova, samo mozes vidjeti sta se tu desava ako se popnes na ono brdo povis Brnjaka. Prica se da je vlasnitbo Lagumdjije ili Tihica. Nisam siguran ali sam tako nauco, no tu projure cesto ona politicka crna blindirana auta samo ulete i kapija se zatvori. Ali Ljudi kazu da su njih dvojicu tu najcesce vidili. To je ogromno! Bolje betonirani staze, posadjene vocke i ziva ogradice sve u liniji nemozes u BiH i naci. Imas tri teniska igralista, dva bazena, mali i veliki fudbal, tri kuce su unutar tog kompleksa itd. te se prica da ce biti tu jos nekih zezancija - mozda i heliport :D .

ma daj Boga ti zar se Suljo toliko sportom bavi :mrgreen: ? mozda Djokovic ima tri teniska igralista al sta ce Sulejmanu :mrgreen:
Zviz

#375 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Arteta wrote:
To neki domaci ili su odavde?[/quote]

Nasi koji zive po Danskoj, o vako pricaju sta sve imaju u BiH. Masa je vec ima po dvi tri vikendice, jedno dvi kuce, ili stan i kucu, a uskoro kupuju i stanove ili kuce po moru. Nasi su ti postali pravi BIZNISMENI! Ja se pravo sjebano osjecam, jer radim ko KONJ imam super platu a ovi sa penzijama koje nisu ni pola moje plate imaju i po 15 frizidera eto ja jedva skocko za jedan :D
Post Reply