JThomas wrote:pošto na jednoj izvjesnoj pumpi relativno često sjedem i popijem kafu, da vidite kakva auta ljudi toče za 8 i 12 km...
Replika nije upucena tebi JT, nego se samo nadovezujem na boldirano
Umrli Bosanc, Švabo i Žabar.
Dok su u konfuziji, jer su tek stigli na nebo, pita ih anđeo šta se desilo i zbog čega su stigli na nebo.
Prvi odgovara Švabo : Kupio sam novi poše 911 i spržio ga po autobanu 250 km/h, zabijem se u šleper i evo me, pravac ahiret.
Drugi se javlja Žabar : Ja sam kupio ovaj novi model Lamba, laganini krenem prema Toskani, one male krvine, provalije a ja ga spržio do pipe i evo me i ja isto pravac ahiret.
Treći se javlja Bosanac i kaže :
Komšija kupiJo avdija.
Svi zabezeknuto u njega gledaju i pitaju :
Kakve veze ima komšo i audi.
Eh na to će dobri Bosanac odgovoriti :
Pa kupio i ja i umro od gladi.
Fakat znam ih metar koji vozaju auta od 20K+ i nemaju para za nasut pun rezervoar, nove gume, redovan servis.
Doduše i netreba im servis

kad voze ta auta samo kad treba do grada ili neko pokazno mjesto.
Pa se sjetim i one švabice, bilo na hajat tv prije 10 godina. Odrekla se svega, izlazaka, maturskog puta, brucoških derneka, ma totalno života mimo škole/faksa/posla da bi sebi kupila Ferari.I kad ga je kupila jedna njemačka tv kuća je pravila prilog o tome i snimala je kako vozi.
Izjavila je da ga vozi samo subotom i nedjeljom kad je lijepo vrijeme te da nema baš para da sipa benzin koliko ferari troši.
Krenula je elegantno i poslije petog metra po gasu.
Oderala je jedan čelični stubić i naravno ferarrija.Izašla je iz auta i počela da cmizdri :S
Sda šta je
LUKSUZ, da mi budu
parametar lokalni papci ili ove dijasposke patriote.
Nikad robom.
Znam ja sasvim dobro šta je luksuz, samo na žalost meni je trenutno nedostupan.A sutra je novi dan a time i nova nafaka