Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nokian808

#26 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Nokian808 »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ici u Mercator i Konzum,i davati pare da odlaze van drzave,je svaka besmislica.
Znaci dajes pare drugoj drzavi,i jos te neljubazno osoblje iznervira ili maltretira,to je vrhunac bosanske gluposti :lol: :lol:

I ono kao eto,još se zališ a ideš tamo...eehhhhejjj :lol:

Moje je da kupujem gdje zelim i ne trebam nikog da me preko foruma uci potrosackom patriotizmu.
Poznajem i bosanske privatnike i njihov odnos prema radnicima.
Inace, gdje god kupovao, uvijek kupujem domaci proizvod pri slicnoj kvaliteti i cijeni ali kad kupujem biram mjesto gdje imam najveci izbor i najbolji odnos prema kupcu.
To mjesto je nekad bilo Merkator ali zbog spomenutih neozbiljnosti preorijentisao sam se pomalo na Bingo...
karanana

#27 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by karanana »

nije bogami ni bingo bolji sto se tice brige o kupcu.
tu je to negdje.
nije moja krivica sto bosnjak digne malo svoj granap pa ga onda proda konzumu ili mercatoru. i sta onda je treba da idem i kupujem kod drugog bosnjaka jer je prvi prodo svoj biznis slovencu ili hrvatu?
Kinaski

#28 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Kinaski »

I sta si trebao da sutas artikle do kuce ??? Cuj nema kesa, pa sto rade onda koji djavo. Malo je reci fa su neozbiljni
klixo

#29 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by klixo »

karanana wrote:nije bogami ni bingo bolji sto se tice brige o kupcu.
tu je to negdje.
nije moja krivica sto bosnjak digne malo svoj granap pa ga onda proda konzumu ili mercatoru. i sta onda je treba da idem i kupujem kod drugog bosnjaka jer je prvi prodo svoj biznis slovencu ili hrvatu?
Ma ne brate , trebamo da idemo u konzum i mercator su gdje kisele krastavice domace proizvodnje 9,30 KM ,a u Bingu 3,60 KM , gdje su uvozni hrvatski proizvodi skuplji od domacih... A ako hoces da budes pravi patriota ides u male radnjice koju imaju 1-2 poslovne jedinice.
Nokian808

#30 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Nokian808 »

Evo sinoć opet opljačkaše ovaj Mercator na C. Villi - koji je ovo put 2 ili 3 ?
karanana

#31 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by karanana »

ja sinoc oko 8 bio.
jesu nekako svi ljubazniji. 2-3 kase radile.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#32 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Matijevic_Vlado »

uskrsno_respo wrote:
racionalista wrote:Propusta milion i to je to, ko uđe 5x skontaće o čemu je riječ. Ali et da ne bude da je sve crno, oni momci što rade na prodaji hljeba i mesari su prva liga po pitanju uslužnosti.

@Cherry

Ona sisata je i dalje u Konzumu, samo sad je u onom velikom u objektu Dallasa
Sisa zvana sejla :)
Image
:mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by sabina1 »

Edin H. wrote:A zasto vi ne kupujete u granapu? :oops:
Edine , privatni granapi su gotovo izumrli jer su ih uništili granapi trgovinskih lanaca Mercator , Konzum i sl....mogu se nabrojati na prste jedne ruke i osjetno su skuplji.
emmir1 wrote:Najbolje bi bilo da kupujemo svi u Bingu ili Amku ...

To su domaće firme
Kakva glupost. To jesu domaće firme ali privatne a ne državne.
Vlasnik kapitala, Bosanac i Hercegovac, te pare koje zaradi može investirati u Burundi ako želi....
Stoga nema veze.

On topic. U tom Mercatoru se zaista duže čeka u odnosu na ostale. Ne shvatam nedostatak kesa toliko tragično.To se može desiti. Nije kruna s glave spala postavljaču teme što je ostao bez kese....
vješalica

#34 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by vješalica »

Merkator Ilidza prednjaci po javasluku sa kasama.
Od desetak kasa,rade samo dvije u spici,pa kupci sa malim brojem artikala stoje sa onim koji imaju puna kolica.
A dozivanje sa kase na kasu,i potraga za sitnim novcem je uobicajna.
Nokian808

#35 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Nokian808 »

@tvsabina - Meni je nemogucnost da stvari koje sam kupio nekako odnesem kuci veliki problem posto ne radim u "ministarstvu za gubljenje vremena".
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by sabina1 »

Nokian808 wrote:@tvsabina - Meni je nemogucnost da stvari koje sam kupio nekako odnesem kuci veliki problem posto ne radim u "ministarstvu za gubljenje vremena".
Od kad sam se tamo zaposlila , zaista ne znam šta ću sa silnim vremenom pa kontam......i skontam da ko radi taj i griješi, da čovjek nije robot , nego čovjek , da u tom Mercatoru u 99,9999999 % kesa ima a kad ih ponekad nema , nije smak svijeta osim onima kojima avaj je problem smisliti kako će u savremenom svijetu prebaciti par namirnica do stana.

Ali ko zna , možda sam se u svom dangubljenju prekontala...?

Treb'o si ih bolan tužit jer ti nemaš kesa.......
Droog

#37 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Droog »

tvsabina wrote:
Od kad sam se tamo zaposlila , zaista ne znam šta ću sa silnim vremenom pa kontam......i skontam da ko radi taj i griješi, da čovjek nije robot , nego čovjek , da u tom Mercatoru u 99,9999999 % kesa ima a kad ih ponekad nema , nije smak svijeta osim onima kojima avaj je problem smisliti kako će u savremenom svijetu prebaciti par namirnica do stana.

Ali ko zna , možda sam se u svom dangubljenju prekontala...?

Treb'o si ih bolan tužit jer ti nemaš kesa.......
Ne...nije smak svijeta!
Mislim da je (pored neJmanja kesa) problem i u samom obracanju prodavacice prema musteriji...drsko! K'o da dzaba dijele namirnice. Mislim da se to moglo (ako vec nema kesa) odraditi na bolji nacin...ljudski. Ponuditi alternativu neku (neko je spomenuo one kese za smece) ili se u najmanju ruku izvinuti (jer je to njihov propust).
staradis

#38 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by staradis »

pa cak i u Mercatoru u Alti koji je kao premium rade dvije kase sta ces stedi se
manekenka u penziji

#39 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by manekenka u penziji »

Hajde sto se štedi na radnicima na kasama, ali kad odeš u neku specijaliziranu prodavnicu i tražiš neke stvari a uz to nemaš iskustva a ne znaš ni gdje stoje, oni radnici od kojih ocekujes da ce ti prići i pomoći urade upravo suprotno. Ako vide da si izgubljen u prostoru i vremenu, obavezno te obidju u luku širokom nekoliko rafa.... I onda dodjes na kasu i čekaš vise nego bi trebalo, jer samo jedna radi...ali bitno je da ih ima još 7 koje trenutno nisu u funkciji.
Izvinite na off-u...
apsidejzi

#40 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by apsidejzi »

manekenka u penziji wrote:Hajde sto se štedi na radnicima na kasama, ali kad odeš u neku specijaliziranu prodavnicu i tražiš neke stvari a uz to nemaš iskustva a ne znaš ni gdje stoje, oni radnici od kojih ocekujes da ce ti prići i pomoći urade upravo suprotno. Ako vide da si izgubljen u prostoru i vremenu, obavezno te obidju u luku širokom nekoliko rafa.... I onda dodjes na kasu i čekaš vise nego bi trebalo, jer samo jedna radi...ali bitno je da ih ima još 7 koje trenutno nisu u funkciji.
Izvinite na off-u...
Kakva gazde takvi radnici. Kakvi radnici takve i gazde.
dajdza-ze

#41 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by dajdza-ze »

uskrsno_respo wrote:
racionalista wrote:Propusta milion i to je to, ko uđe 5x skontaće o čemu je riječ. Ali et da ne bude da je sve crno, oni momci što rade na prodaji hljeba i mesari su prva liga po pitanju uslužnosti.

@Cherry

Ona sisata je i dalje u Konzumu, samo sad je u onom velikom u objektu Dallasa
Sisa zvana sejla :)
Je li to ona sto je nekad radila u konzumi na ilidzi??????
:izet:
Cherry-Cherry

#42 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Cherry-Cherry »

Sad sam našla profil te Šejle na fb... Koji odron, najveća kafanska pjevaljka je dama za nju... :-) Al najgore, što joj stalno lajkaju slike razni pi*kopaćenici... :-)
registrovana onako

#43 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by registrovana onako »

uvijek je ljubazna :)
StupskaBitanga

#44 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Radila je nedavno Pevaljka i u Konzum drvenija

Sent from my iPhone using Tapatalk
karanana

#45 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by karanana »

ne znam sta je problem s njom? kakve veze ima njen fb profil sa njenim radom? ja sam par puta naletio na nju u konzumu na otoci i bila je veoma ljubazna i to mi je vazno. nebitno mi je ko hoce da je mazne preko fejsbuka.

e jedino sto me interesuje, a ne znam je li istina, i nije direktno vezano za nju, je to da ako hoces posao kasirke u konzumu, moras je dati tim nekim poslovodjama.
charrrmed

#46 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by charrrmed »

:lol:

Ovo reklama za Bingo? :D
karanana

#47 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by karanana »

a vidi sto je bacaju od konzuma do konzuma i od poslovodje do poslovodje.
Cherry-Cherry

#48 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by Cherry-Cherry »

Pjevaljka krade na kasi, to je nenormalno koliko krade... :-)
foton

#49 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by foton »

klixo wrote:Da je pameti i srece ne bi ovdje postojali mercatori ,konzumi i slicne anti-domace firme.
Ovdje vrijedi dok je ovaca bice i vune.
Još kad se doda da Mercator NE PLAĆA POREZE, skuplji je u prosjeku za oko 20% od Binga, treba ti sat da obaviš kupovinu, domaće proizvode stavlja na šklj police i kao da ima dodatna marža na njih, stvarno nema razloga da se tamo ide redovno. Ne kontam ko tamo kupuje tehniku... Ili peškire. Ili suđe. Apsolutno isti artikal od istog proizvođača u Mercatoru uvijek skuplji - jedino sa pikama dođeš na break even. Ko nije lijen, ZNAČAJNO uštedi u drugim radnjama. Konzum je možda još gori, ali je prečesto usput, a ljenost+zaboravnost...

Ja kupujem najčešće u Bingu jer mi je blizu, zato što je najpovoljniji, zadovoljan uslugom (i uvijek imaju kesa :-) ) - briga me čiji je lanac... U Mercator samo ako mi treba nešto specifično. Nikad "velika" nabavka.
StupskaBitanga

#50 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:a vidi sto je bacaju od konzuma do konzuma i od poslovodje do poslovodje.
Degustiraju pticu
Post Reply