Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
-
Nokian808
#1 Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Ne mogu da vjerujem sta mi se danas desilo u Mercator Supermarketu na Čengić Villi (Dzemala Bijedića 11) i toliko me je to iznerviralo da sam odlučio ne samo kontaktirati njihov call centar već i javno podjeliti ovo loše iskustvo kako bi ubuduće bili malo ozbiljniji.
Neću sad o tome kako ljubaznost u ovom Mercatoru nije ni blizu one u drugim Mercatorima - pogotovo one crne s kratkom kosom koja radi na onom pultu sa sirevima i mesnim prerađevinama (kažeš joj hvala ona ni da bekne, da ti ono što si naručio i zatim ode ne pitajući da li hoćeš još nešto, pola šifri ne zna itd) ali hajde na to sam već navikao i nikad me ne bi ponukalo da išta pišem jer zaista nisam toliko sitničav.
Ono što se danas desilo mnogo je neozbiljnije - naime umoran poslije posla odoh u taj famozni mercator da kupim neke stvari, slažem stvari u kolica - meso, salame, sireve, gomilu sitnijih stvari, kupujem jedno pola sata i odem na kasu da platim. Kad oni tamo nemamo kesa!? Kažem daj mi bilo kakve, one kupovne, bilo šta a oni hladno NEMAMO NIKAKVIH KESA! Nisu izgovorili ni izvini ni ponudili nikakvo objašnjenje ni meni ni drugim kupcima!!! Tražim ima li cekera na prodaju - NEMA. Pa kad će biti kese? Ne znamo! Uglavnom fino sam im ostavio sve tamo pa neka oni rade sa svim tim šta hoće a ja što sam se PIKAO (imam preko 800 pika na kartici) pikao sam se - Bingo mi nije daleko a i nešto su jeftiniji!!!
Neću sad o tome kako ljubaznost u ovom Mercatoru nije ni blizu one u drugim Mercatorima - pogotovo one crne s kratkom kosom koja radi na onom pultu sa sirevima i mesnim prerađevinama (kažeš joj hvala ona ni da bekne, da ti ono što si naručio i zatim ode ne pitajući da li hoćeš još nešto, pola šifri ne zna itd) ali hajde na to sam već navikao i nikad me ne bi ponukalo da išta pišem jer zaista nisam toliko sitničav.
Ono što se danas desilo mnogo je neozbiljnije - naime umoran poslije posla odoh u taj famozni mercator da kupim neke stvari, slažem stvari u kolica - meso, salame, sireve, gomilu sitnijih stvari, kupujem jedno pola sata i odem na kasu da platim. Kad oni tamo nemamo kesa!? Kažem daj mi bilo kakve, one kupovne, bilo šta a oni hladno NEMAMO NIKAKVIH KESA! Nisu izgovorili ni izvini ni ponudili nikakvo objašnjenje ni meni ni drugim kupcima!!! Tražim ima li cekera na prodaju - NEMA. Pa kad će biti kese? Ne znamo! Uglavnom fino sam im ostavio sve tamo pa neka oni rade sa svim tim šta hoće a ja što sam se PIKAO (imam preko 800 pika na kartici) pikao sam se - Bingo mi nije daleko a i nešto su jeftiniji!!!
-
Forsaken
#2 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
danas im nisu radili ni terminali pos kad sam ja bio tako da nije bilo moguce karticno placanje niti upotreba pike 
- Edin H.
#3 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Crna je zasigurno pripadanica pokreta Zelenih i cini sve sto moze da zastiti zivotnu okolinu.
Bravo
Sljedeci put ponesi ceker ili trpaj po dzepovima
Bravo
Sljedeci put ponesi ceker ili trpaj po dzepovima
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#4 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Sto nisi kupio kese za smece? (sala)
Ja na tvom mjestu bi sve u gepek stavio, pred kucom parkirao, otisao po cekere
(ko nema u glavi ima u nogama) i odnio u kucu. Tako radim i kad ima kesa za kupiti,
jednostavno ih ne kupujem. Sto da budem papak, koji svaki put teglji kese kuci?
Ja na tvom mjestu bi sve u gepek stavio, pred kucom parkirao, otisao po cekere
(ko nema u glavi ima u nogama) i odnio u kucu. Tako radim i kad ima kesa za kupiti,
jednostavno ih ne kupujem. Sto da budem papak, koji svaki put teglji kese kuci?
-
palermo
#5 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Ja pročitao nije bilo keša, tek poslije vidjeh da zapravo nije bilo kesa
. Pretpostavljam da je sve do upravnika ili kako se već zove svakog pojedinačnog objekta.
Inače, meni je Merkator najomiljenija prodavnica, prevashodno zbog politike koju vode. U Mostaru je nakon otvaranja Mepasa, gdje je samo Konzum, neko vrijeme Merkator (onaj glavni) bio poprilično prazan. Drago mi je sada vidjeti da se stari kupci vraćaju njemu. I to u popriličnoj mjeri
Inače, meni je Merkator najomiljenija prodavnica, prevashodno zbog politike koju vode. U Mostaru je nakon otvaranja Mepasa, gdje je samo Konzum, neko vrijeme Merkator (onaj glavni) bio poprilično prazan. Drago mi je sada vidjeti da se stari kupci vraćaju njemu. I to u popriličnoj mjeri
-
Nokian808
#6 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Terminal...pa hajde tehnika - dešavalo mi se i kod drugih...ali ovo su KESE. Taj nekvarljivi i uvijek dostupan artikl u svakom supermarketu! To mi se nikad dosad nije desilo da nema kesa...Jednostavno javašluk caruje u ovom Mercatoru na C. Villi a to se vidi i u činjenici da im je bar 10-15% artikala na polici ispod kojih je cijena za sasvim drugi artikl. Čovjek mora provjeravati i porediti bar kodove s cijene na polici i samog proizvoda...Dosad sam imao mišljenje o Mercatoru kao najprofesionalnijem lancu u BiH i žmirio na malo više cijene pojedinih artikala i bio redovan kupac ali...nikad više!Forsaken wrote:danas im nisu radili ni terminali pos kad sam ja bio tako da nije bilo moguce karticno placanje niti upotreba pike
Last edited by Nokian808 on 06/01/2014 18:51, edited 1 time in total.
-
racionalista
#7 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
najgori merkator, al fkt.
meni ide na zivce ona plava debela sto radi na kasi, ko mrtav konj je. kataloski primjer razvlake. ima i ona mala crna mrsava isto radi na kasi, nikad nema da vrati 5-10 feninga. meni je do sad sigurno uzela jedno 5KM koji sam ja levat
meni ide na zivce ona plava debela sto radi na kasi, ko mrtav konj je. kataloski primjer razvlake. ima i ona mala crna mrsava isto radi na kasi, nikad nema da vrati 5-10 feninga. meni je do sad sigurno uzela jedno 5KM koji sam ja levat
-
Nokian808
#8 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
U pravu si za tu plavu al hajd bar radi...gora mi je ona crna s kratkom kosom za onim stpultom - neljubazna + ne zna posao...
Jesi li komšija primjetio da se prokleto često dešava gužva jer samo jedna kasa radi tok se druga kasirka krije gore na spratu?
Onda artikli poslagani na policu a skroz druga cijena dole?
Hajd sve to ali da nema kesa i da kupci radi toga odustaju od kupovine - da je moj mercator meni bi neko dobio ozbiljnu destimulaciju na plaću
Jesi li komšija primjetio da se prokleto često dešava gužva jer samo jedna kasa radi tok se druga kasirka krije gore na spratu?
Hajd sve to ali da nema kesa i da kupci radi toga odustaju od kupovine - da je moj mercator meni bi neko dobio ozbiljnu destimulaciju na plaću
- Qler
#9 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Nisam nikad bio u mercatoru na a polju, ali poredeci ovaj na cvili sa onim na socijalnom i dobrinji, kao da nisu isti lanac. Nestrcnost, neljubaznost i nezainteresovanost su na visokom nivu kod njih. Katastrofa su.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- JohnnyS
#10 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
palermo wrote:Ja pročitao nije bilo keša, tek poslije vidjeh da zapravo nije bilo kesa. Pretpostavljam da je sve do upravnika ili kako se već zove svakog pojedinačnog objekta.
samo da ga Todorić ne sjebe...
-
StupskaBitanga
#11 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
naravno da hoce
-
emmir1
#12 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Najbolje bi bilo da kupujemo svi u Bingu ili Amku ...
To su domaće firme
To su domaće firme
-
racionalista
#13 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Nokian808 wrote:U pravu si za tu plavu al hajd bar radi...gora mi je ona crna s kratkom kosom za onim stpultom - neljubazna + ne zna posao...
Ima i godinu dana kako im je racunarski sistem preko kojeg ide naplata uzasno usporen. Svaki put kada neko plaća karticom ili koristi PIK-a karticu nastane gužva. Što se tiče uslužnosti i generalno radnog elana katastrofa su. Ne znam ko im je šef i ko vodi ovaj Merkator, ali taj ima ozbiljnih organizacionih nedostataka. Onako odokativno bi se reklo da im ni međuljudski odnosi nisu na nekom nivou. Niko im nije objasnio da posao koji rade zahtjeva da popunjavaju "rupe" neovisno koga je koji radni zadatak zapao na početku dana.
U zadnje vrijeme pretežno idem u Bingo ili produžim do Konzuma, ovi prvi imaju dobre cijene a ovi drugi imaju sisate kasirke
- karanana
#14 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
U pravu ste za taj mercator na ch vili. Plus uvijek red, jedna kasa. Plus javashluci. Bolji je gadzo bio 200 puta.
- Edin H.
#15 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Jeko gadzo?karanana wrote:U pravu ste za taj mercator na ch vili. Plus uvijek red, jedna kasa. Plus javashluci. Bolji je gadzo bio 200 puta.
- Cherry-Cherry
#16 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Je li u tom Merkatoru ili je u Bingu ona crna, debela, sisata, djeluje kao kafanska pjevaljka ? Bila je prije u Konzumu na Č.Vili II ? E što ona krade na kasi, to nigdje nema ! 
- Tahta
#17 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
baš mi vas je žao pravi hudnici i pačenici, evo suza mi krenu
- Edin H.
#18 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
A zasto vi ne kupujete u granapu? 
-
lajkujMe
#19 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Kao prvo drago mi je da je ova tema otvorena, u tom mercatoru najcesce odlazim da kupujem vecinom sitnice do 10 km jer mi je najblizi a za velike kupovine idem drugo negdje.
Uglavnom slazem se sto se tice osoblja taj mercator je u haosu, jedino mi se mesar svidja zato sto ga znam a i uvijek je veseo i usluzan.
Sto se radnica tice
kao prvo sve su nekakve neraspolozene, ono vuce usporeno artikal po kasi i bas se vidi da ne zeli da bude tu, pesizmam teski i upropasti dan. I nekako su sve kasirke osim one jedne crne duga kosa ne uredjene kao da se ne kupaju ili sta vec bar takav utisak imam. Ona plava bucmasta je horor sto se tice ljubaznosti, niti da kaze dobar dan, zdravo i slicno niti zna standardne procedure ljubaznosti. Redovi na kasi su stalno tu, radi samo jedna kasa pa nastane guzva, dok se druga otvori prodje vijecnost, ja osobno znam cekati i po 10 minuta na kasi jer fkt vecina ljudi ima pika karticu pa se to razvuce, pa nekakve papire popunjavaju pa jednu musteriju na kasi tretiraju po 5 minuta.
I da neko rece to sa cijenama na policama, jos vise me nervira je npr na friziderima, toliko su cijena od novih do starih stavili da jednostavno nemas pregled a mnogo puta su jedna iznad druge pa prakticno ne mozes saznati cijenu. A ima i onih koji su godinama tu pa su izbljedelje i ne vidi se.
Po meni tu je radna atmosfera na nuli a menadzer poslovnice ne zna svoj posao i treba dobiti otkaz.
Uglavnom slazem se sto se tice osoblja taj mercator je u haosu, jedino mi se mesar svidja zato sto ga znam a i uvijek je veseo i usluzan.
Sto se radnica tice
I da neko rece to sa cijenama na policama, jos vise me nervira je npr na friziderima, toliko su cijena od novih do starih stavili da jednostavno nemas pregled a mnogo puta su jedna iznad druge pa prakticno ne mozes saznati cijenu. A ima i onih koji su godinama tu pa su izbljedelje i ne vidi se.
Po meni tu je radna atmosfera na nuli a menadzer poslovnice ne zna svoj posao i treba dobiti otkaz.
- karanana
#20 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
gadzo komerc. bio u tom objektu prije nego ga je izdao ili prodao mercatoru. jos su od njega ostale zelene tacke na fasadi.Edin H. wrote:Jeko gadzo?karanana wrote:U pravu ste za taj mercator na ch vili. Plus uvijek red, jedna kasa. Plus javashluci. Bolji je gadzo bio 200 puta.
-
racionalista
#21 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Propusta milion i to je to, ko uđe 5x skontaće o čemu je riječ. Ali et da ne bude da je sve crno, oni momci što rade na prodaji hljeba i mesari su prva liga po pitanju uslužnosti.
@Cherry
Ona sisata je i dalje u Konzumu, samo sad je u onom velikom u objektu Dallasa
@Cherry
Ona sisata je i dalje u Konzumu, samo sad je u onom velikom u objektu Dallasa
-
Nokian808
#22 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Drago mi je da vidim da se i druge kolege forumaši slažu da je taj Merkator katastrofa i definitivno tamo nešto ne štima.
Bilo je tako još prije 8-9 mjeseci slučaj nigdje kolica niti korpi u udarnom terminu kad ono uđem unutra kad stoji 6-7 kolica punih robe koja treba na police i normalno ostalo još samo 4 kolica za mušterije.
Ali hajd sve to ali ovo sa kesama je nevjerovatan propust i kap koja je prepunila čašu.
Čak se ljubazna teta po imenu Amela iz call centra na 080 022 228 čudila kako može nestati kesa - meni se ovo čini kao ozbiljan propust - propust tipa taksiste koji stoji na taxi štandu bez goriva.
P.S. neko pomenu tog mesara kao izuzetak i u pravu je - on je jedini 100% normalan lik tamo, znam jednom ga moja žena zamolilla da joj odvoji kost - on kaže nema problema...I oni security momci tamo su ljubazniji nego one "dame"...
Bilo je tako još prije 8-9 mjeseci slučaj nigdje kolica niti korpi u udarnom terminu kad ono uđem unutra kad stoji 6-7 kolica punih robe koja treba na police i normalno ostalo još samo 4 kolica za mušterije.
Ali hajd sve to ali ovo sa kesama je nevjerovatan propust i kap koja je prepunila čašu.
Čak se ljubazna teta po imenu Amela iz call centra na 080 022 228 čudila kako može nestati kesa - meni se ovo čini kao ozbiljan propust - propust tipa taksiste koji stoji na taxi štandu bez goriva.
P.S. neko pomenu tog mesara kao izuzetak i u pravu je - on je jedini 100% normalan lik tamo, znam jednom ga moja žena zamolilla da joj odvoji kost - on kaže nema problema...I oni security momci tamo su ljubazniji nego one "dame"...
-
Nokian808
#23 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Evo samo info: žena mi danas bila u ovom Merkatoru na C. Villi i kune se da su pojedine inače prije neljubazne tete sad prava milina...E sad ne znam je li im to slučajno dobar dan ili je neko odgovoran iz Merkatora pročitao primjedbe pa ih upozorio ali eto izgleda da su, ako ništa, sad bar ljubaznije...
-
klixo
#24 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Da je pameti i srece ne bi ovdje postojali mercatori ,konzumi i slicne anti-domace firme.
Ovdje vrijedi dok je ovaca bice i vune.
Ovdje vrijedi dok je ovaca bice i vune.
- ElDzidziIbnDzo
#25 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator
Ici u Mercator i Konzum,i davati pare da odlaze van drzave,je svaka besmislica.
Znaci dajes pare drugoj drzavi,i jos te neljubazno osoblje iznervira ili maltretira,to je vrhunac bosanske gluposti
I ono kao eto,još se zališ a ideš tamo...eehhhhejjj
Znaci dajes pare drugoj drzavi,i jos te neljubazno osoblje iznervira ili maltretira,to je vrhunac bosanske gluposti
I ono kao eto,još se zališ a ideš tamo...eehhhhejjj