Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Navijački neredi u Širokom Brijegu imaju duboku političku pozadinu čiji su kreatori SDA i HDZ. Neredi su izmakli kontroli, što je nažalost rezultiralo ubistvom navijača FK Sarajevo. Prema svim indicijama provokatori su ubačeni među navijače Širokog Brijega, koji su navijače Sarajeva dočekali kamenicama, a kasnije i rafalima. I u Sarajevu na protestima su također ubaćeni provokatori, koju su trubili o ugoženosti Bošnjaka i muslimana, kako je ovo atak na BiH itd.
Dakle problem je osmišljen "sukob navijača, nažalost sa smrtnim slučajem", došlo je do očekivane reakcije javnosti i danas nude rješenja. Cilj ovih nemira je da se radikaliziraju Bošnjaci u svakom smislu, kako bi pred predstoječe ustavne promjene, tražili opravdanje za treći entitet. HDZ ima još jedan cilj skinuti HSP sa vlasti u ZHK i Širokom Brijegu, koje već okrivljuju da su parafraziram: "Široki Brijeg i županiju ostavili na milost i nemilost navijačkim hordama (sigurno se misli na Horde Zla)."
SDA je odmah okrivila političare iz RS da su krivi za nerede, jer su blokirali zakon o navijačkim neredima, uz zaborav da taj zakon postoji u Federaciji i da se on nikada nije implementirao.
I sve u svemu svako ko malo bolje razmisli, vidi već viđeno!!!
Pa normalno da je na nacionalnoj osnovi..sta u ovoj drzavi nije na nacionalnoj osnovi..treba ukinuti prvenstvo, treba zabraniti svaki dodir izmedju tri naroda, najbolje podignuti velike zidove..mozda jedne iseliti..mislite da ce onda vladati blagostanje..TREBA USPOSTAVITI PRAVNU DRZAVU NA SVAKOM NJENOM METRU KVADRATNOM..ali kako, sa nesposobnim politicarima, ili su ipak sposobni..ko god nesto kaze pa i ovdje na forumu, ako nije nas onda je balija ili ustasa ili cetnik..pocnite od sebe..evo jedan primjer, u kraju odakle sam ja, ne smijem javno ni reci, postoji organizirana banda koja terorise ljude..svoje ljude, svoje nacionalnosti..svi zanju ko su, a vec 15 god kroje zakon, niko im nista ne moze..iznad drzave su..drze citav kraj pod kontrolom..vjerujem da je to slucaj na citavom teritoriju Bi H..i onda se cudimo, kad se dese ovakve stvari..sve je trulo, od najvise funkcije do najnize..
Hantraga wrote:Kako koji dan odmice, ispasce da su Horde Zla pucale same na sebe, i da je doslo do tuce izmedju hordasa, i u tom sukobu nesretno ubijen Vedran.
Onda dolazi utakmica reprezentacije u subotu, pobjeda protiv Estonije. Euforija u zemlji, upali smo u baraz, svi zaboravljamo Vedrana...
Za sve to vrijeme glavonje kuju plan buducnosti BiH u Butmiru, daleko od ociju javnosti...
snaga_znanja wrote:Ja sad ne kontam citajuci vase postove, da li su neredi poceli kad je Vedran ubijen?
pravi neredi DA, kao sto je sukob sa policijom, zapaljen automobil i dr. Do tada se sve svodilo na kamenjanje, tj odgovor na kamenjanje stanovnika listice navijaca Sarajeva. To se lijepo moze vidjeti i na snimku koji je objavila policija, da policajci koji stoje sa strane i nista ne poduzimaju, nisu predmet kamenovanja niti bilo cega drugog, cak neki navijaci traze od njih da zaustave navijace sirokog. Nakon sto je Vedran upucan, tada se tek vidi da navijaci su krenuli da se obracunavaju i sa policijom. Do tog momenta sluzbeno vozilo je bilo netaknuto!
Upravo zena osumnjicenog izjavila da njen muz nije priznao ubistvo, tvrdi da nije pucao i ubio Vedrana, vec da je to ucinio policajac...
KREMEN wrote:Pa normalno da je na nacionalnoj osnovi..sta u ovoj drzavi nije na nacionalnoj osnovi..treba ukinuti prvenstvo, treba zabraniti svaki dodir izmedju tri naroda, najbolje podignuti velike zidove..mozda jedne iseliti..mislite da ce onda vladati blagostanje..TREBA USPOSTAVITI PRAVNU DRZAVU NA SVAKOM NJENOM METRU KVADRATNOM..ali kako, sa nesposobnim politicarima, ili su ipak sposobni..ko god nesto kaze pa i ovdje na forumu, ako nije nas onda je balija ili ustasa ili cetnik..pocnite od sebe..evo jedan primjer, u kraju odakle sam ja, ne smijem javno ni reci, postoji organizirana banda koja terorise ljude..svoje ljude, svoje nacionalnosti..svi zanju ko su, a vec 15 god kroje zakon, niko im nista ne moze..iznad drzave su..drze citav kraj pod kontrolom..vjerujem da je to slucaj na citavom teritoriju Bi H..i onda se cudimo, kad se dese ovakve stvari..sve je trulo, od najvise funkcije do najnize..
Nesto mi nije jasno... Je li ovo boldirano stvarno tvoje misljenje ili si ironican?
snaga_znanja wrote:Ja sad ne kontam citajuci vase postove, da li su neredi poceli kad je Vedran ubijen?
pravi neredi DA, kao sto je sukob sa policijom, zapaljen automobil i dr. Do tada se sve svodilo na kamenjanje, tj odgovor na kamenjanje stanovnika listice navijaca Sarajeva. To se lijepo moze vidjeti i na snimku koji je objavila policija, da policajci koji stoje sa strane i nista ne poduzimaju, nisu predmet kamenovanja niti bilo cega drugog, cak neki navijaci traze od njih da zaustave navijace sirokog. Nakon sto je Vedran upucan, tada se tek vidi da navijaci su krenuli da se obracunavaju i sa policijom. Do tog momenta sluzbeno vozilo je bilo netaknuto!
Upravo zena osumnjicenog izjavila da njen muz nije priznao ubistvo, tvrdi da nije pucao i ubio Vedrana, vec da je to ucinio policajac...
KREMEN wrote:Pa normalno da je na nacionalnoj osnovi..sta u ovoj drzavi nije na nacionalnoj osnovi..treba ukinuti prvenstvo, treba zabraniti svaki dodir izmedju tri naroda, najbolje podignuti velike zidove..mozda jedne iseliti..mislite da ce onda vladati blagostanje..TREBA USPOSTAVITI PRAVNU DRZAVU NA SVAKOM NJENOM METRU KVADRATNOM..ali kako, sa nesposobnim politicarima, ili su ipak sposobni..ko god nesto kaze pa i ovdje na forumu, ako nije nas onda je balija ili ustasa ili cetnik..pocnite od sebe..evo jedan primjer, u kraju odakle sam ja, ne smijem javno ni reci, postoji organizirana banda koja terorise ljude..svoje ljude, svoje nacionalnosti..svi zanju ko su, a vec 15 god kroje zakon, niko im nista ne moze..iznad drzave su..drze citav kraj pod kontrolom..vjerujem da je to slucaj na citavom teritoriju Bi H..i onda se cudimo, kad se dese ovakve stvari..sve je trulo, od najvise funkcije do najnize..
Nesto mi nije jasno... Je li ovo boldirano stvarno tvoje misljenje ili si ironican?
Pa nisam ironican, to je moja zelja..ali kako, da se to desi..kad kriminalu odgovara ovako kao jeste sad..dok god se svaki pokusaj da se nasilje i kriminal osude, prevodi kao napad na jedan narod nema zivota za ovu drzavu..
505 wrote:O.Knezović u R. Hrvatskoj, B. Glavaš u Bosni i Hercegovini
napraviti razmjenu i svima dobro.
Ma kakav knezovic, moguce da taj delegat uopste nije pucao. Ovo sto je Kenan-sa napisao je vrlo moguc scenarij. Uzmimo u obzir da ova ustaska policija od pocetka pa do sada nijednom nije dvije iste izjave ponovila vec je sama sebe hvatala u lazima i prepravljala price, to nema u p. materinoj. Ovo sve treba pohapsiti, prava je prilika da vidimo sta se moze uraditi na federalnom nivou i koliko je zapadna hercegovina ustvari pod palicom BiH.
Ovim forumasima sto licemjerno napadaju HZ a sve ostalo pokusavaju zataskati porucujem da izvuku glave iz tudjih guzova, jel dosta vise tolerancije? Koji suzivot? Pa vec 13 jebenih godina taj suzivot se samo praktikuje u Sarajevu i gradovima u kojim je vecinsko Bosnjacko stanovnistvo?! U svim ostalim sredinama se pale nase zastave, tuku nas, evo sad i ubijaju, nazivaju turcima itd. Ko je ovdje lud? Nemam nista protiv nasih sugradjana katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, nek su nam zivi i zdravi ali hajmo malo sebe staviti na prvo mjesto za promjenu.
505 wrote:O.Knezović u R. Hrvatskoj, B. Glavaš u Bosni i Hercegovini
napraviti razmjenu i svima dobro.
Ma kakav knezovic, moguce da taj delegat uopste nije pucao. Ovo sto je Kenan-sa napisao je vrlo moguc scenarij. Uzmimo u obzir da ova ustaska policija od pocetka pa do sada nijednom nije dvije iste izjave ponovila vec je sama sebe hvatala u lazima i prepravljala price, to nema u p. materinoj. Ovo sve treba pohapsiti, prava je prilika da vidimo sta se moze uraditi na federalnom nivou i koliko je zapadna hercegovina ustvari pod palicom BiH.
Ovim forumasima sto licemjerno napadaju HZ a sve ostalo pokusavaju zataskati porucujem da izvuku glave iz tudjih guzova, jel dosta vise tolerancije? Koji suzivot? Pa vec 13 jebenih godina taj suzivot se samo praktikuje u Sarajevu i gradovima u kojim je vecinsko Bosnjacko stanovnistvo?! U svim ostalim sredinama se pale nase zastave, tuku nas, evo sad i ubijaju, nazivaju turcima itd. Ko je ovdje lud? Nemam nista protiv nasih sugradjana katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, nek su nam zivi i zdravi ali hajmo malo sebe staviti na prvo mjesto za promjenu.
lolo_lolo wrote:na novoj je prikazan video,na kome je zamrznuta slika o famoznom kofol pistolju navijaca sarajeva,i fino se vidi kako se taj kais klati,sto pistolj svakako ne bi mogao
A od tih dole, nista ne mozes drugo ni ocekivati. Cast izuzecima.
Samo da ih hoce Hrvati prihvatiti ali nece, gadno je to kada zivis na zemlji koju ne volis, a oni za koje se predstavljas te nece. Nije cudo sto su isfrustirani i puni negativnog i koljackog naboja.
Ali znaju pricati kako oni nisu krivi, uvijek svi dodju dole da njih valjda zlostavljaju.
tja,ima još stvari koje se malo klate,malo ukrute
hoce oni dole svašta da pricaju,zato im i ne damo TV kanal. a i šta bi sa tv kanalom?kako ti lijepo rece da šire negativni i koljacke naboje koji ce da loše uticu na našu zlatnu omladinu.
Bordolini wrote:
Pa vec 13 jebenih godina taj suzivot se samo praktikuje u Sarajevu i gradovima u kojim je vecinsko Bosnjacko stanovnistvo?! U svim ostalim sredinama se pale nase zastave, tuku nas, evo sad i ubijaju, nazivaju turcima itd. Ko je ovdje lud? Nemam nista protiv nasih sugradjana katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, nek su nam zivi i zdravi ali hajmo malo sebe staviti na prvo mjesto za promjenu.
Daj ba sta svi tu vise serete!
Mrtva glava je pala i dajte da se covjek sahrani mirno i dostojanstveno. Pustite FMUP da odradi istragu pa cemo onda vidjeti. Vi bi svi sad lincovali sve u Sirokom Brijegu. Jel to neko iznenadjen ovakvim postupkom "politicara" i "policije" u nekoj provinciji koja od 1991 funkcionise po zakonu jaceg? Sta ste to svi sokirani jel? Od 1990 nacionalisticke stranke (bez izuzetka) nam kroje buducnost zato sto smo ih MI BIRALI! Da, sad se snebivate nad neredima i kao najednom doslo iz guzice u glavu o tome kakvo je stanje u drzavi, a na svakim izborima damo glasove istim kriminalcima (mislim da nema potrebe da se lazemo kako su oni politicari neki) jer kao "ne znamo koga bi birali."
Mislim da ovo nije organizovano u svrhu izazivanja daljnje nacionalne netrpeljivosti, ali mislim da kada se jednom ovo desilo da su kriminalci skontali momenat da krenu u daljnje zaostravanje situacije i tako opet pobjede na iducim izborima.
Moj savjet je svima da dadnu ponovo glas svako svome, tj. ovoj nacionalistickoj bagri na vlasti, i onda se opet ovako snebivajte.
Ispade kao svi smo sad sokirani! Nije ovo pocelo na utakmici, ovo je kontinuitet desavanja. Sta su to izvrsna vlast, tj. kriminalci na vlasti uradili da obezbjede toj omladini posao? Da imaju posao i da moraju skontati kako ujutro valja ici hljeb zaraditi k.... bi onako se ponasali na obe strane. Bio sam na X utakmica, fasovo sam flasu u uho od strane Hordi Zla u Zenici dok sam pio kafu u kaficu!!! pa opet ultimativnu odgovornost ne stavljam na njih nego na kriminalnu elitu koja je stvorila ovo besperspektivno stanje u drzavi, i nekom pubertetliji od 16-17g treba neki vid oduska, s tim sto je nasa omladina nasla odusak u nasilju umjesto u radu, ucenju. Vrijednosti su se promjenile. Danas ljudi s one strane zakona su idoli omladini jer imaju sve; status, pare, dok oni koji rade posteno i uce imaju platu od 600km, kredit sa kamatom od 12%, auto staro 15 godina i svake trece godine mozda dignu kredit kada otplate prosli i odu u Makarsku da se pokisele, ali pod uslovom da imaju posao uopste.
Drugo, kakvo je to amnestiranje navijaca Sarajeva?
navijaci Sarajeva su pocinili krivicno djelo! Oni koji su kamenovali policiju, zapalili auto, porazbijali izloge, sve u revoltu zbog pogibije druga, su pocinili krivicno djelo! Kao sad, zakon treba da vazi za ljude koji su kamenovali navijace Sarajeva, ali ne za same Horde Zla, jer je to bilo u revoltu. E pa da vam kazem jednu vijest, to je krivicno djelo u afektu! I sto se mene tice trebaju se i ti vinovnici krivicno goniti kao i oni iz Sirokog Brijega, pa svakom zasluzena kazna. Sta bi vi, da pregovarate sa policijom i tumacite zakon? Jos samo da delegirate nekog iz navijackog tabora da ode pa da protumaci KZFBiH. Ako hocete pravnu drzavu onda se morate suociti i sa odgovornoscu a ne samo privilegijama! Svaka privilegija nosi i odgovornost!
I koliko sam skuzio ovdje niko nije ponudio rjesenje osim da se jedno pola stanovnistva ZH Kantona lincuje!
Sta mislite da istjerate kriminalce iz Parlamenta i Vlade FBiH za pocetak jer ne rade svoj posao pa da dalje rjesavamo stvari?
Pa nisam ironican, to je moja zelja..ali kako, da se to desi..kad kriminalu odgovara ovako kao jeste sad..dok god se svaki pokusaj da se nasilje i kriminal osude, prevodi kao napad na jedan narod nema zivota za ovu drzavu..
Zelis dizati zidove i iseljavati stanovnistvo? Ne znam za prvo ali za zastupanje drugog stava se na forumu dobija trajni ban.
Tvoja zelja mi je pogotovo zbunjujuca (ili bolje receno kontradiktorna) zato sto odmah iza nje navodis da treba uspostaviti pravnu drzavu. Dizanje zidova u Palestini se karakterise kao fasizam a prisilno iseljavanje stanovnistva je od Ujedinjenih Nacija zvanicno proglaseno kao zlocin protiv covjecanstva, i mnogi ratni zlocinci izdrzavaju kazne zbog toga.
Last edited by Abacija on 06/10/2009 17:56, edited 1 time in total.
Bordolini wrote:
Pa vec 13 jebenih godina taj suzivot se samo praktikuje u Sarajevu i gradovima u kojim je vecinsko Bosnjacko stanovnistvo?! U svim ostalim sredinama se pale nase zastave, tuku nas, evo sad i ubijaju, nazivaju turcima itd. Ko je ovdje lud? Nemam nista protiv nasih sugradjana katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, nek su nam zivi i zdravi ali hajmo malo sebe staviti na prvo mjesto za promjenu.
I sta sad tebe ovdje razdvaja od nacionalista koje prozivas?
Ja sam Musliman i odmah ti mogu reci da suzivot o kojem ti pricas u tim BH "metropolama" pocev od Sarajeva funkcionise, ali na papiru!
bas tako,dok drugi rade na svojim entitetima/nacionalnim interesima,mi se furamo na multietnicko drustvo,nista lose u tim,kamo srece da su i drugi za to,ALI ONI NISU..i zbog toga cemo mi ispastati,jer kada dva ostala naroda nece to onda moras prihvatiti i poceti se boriti za sebe,jer inace te jednostavno za par godina nece biti
Last edited by pure_love on 06/10/2009 18:01, edited 1 time in total.
Emir Hadzihafizbegovic, ministar kulture poslije nereda u Mostaru poslije utakmice Hrvatska - Turska 1:1 na Evropskom
fudbalskom prvenstvu.
Eto zato se ovakve stvari desavaju...Lazemo se za neke vece ciljeve, ili je covjek budala..
ivkodrg wrote:''95 % Muslimana je navijalo za Hrvatsku.''
Emir Hadzihafizbegovic, ministar kulture poslije nereda u Mostaru poslije utakmice Hrvatska - Turska 1:1 na Evropskom
fudbalskom prvenstvu.
Eto zato se ovakve stvari desavaju...Lazemo se za neke vece ciljeve, ili je covjek budala..
Bordolini wrote:
I sta sad tebe ovdje razdvaja od nacionalista koje prozivas?
Ja sam Musliman i odmah ti mogu reci da suzivot o kojem ti pricas u tim BH "metropolama" pocev od Sarajeva funkcionise, ali na papiru!
U cemu je problem? Covjek je u pravu kada kaze da muslimani sebe uvijek nipodistavaju.
Suzivota ima u svakom slucaju puno vise u Sa, Tz, itd. nego dole u S.B.-u.
Ja apsolutno nista nisam slagala, cinjenice govore za sebe.
bas tako,dok drugi rade na svojim entitetima/nacionalnim interesima,mi se furamo na multietnicko drustvo,nista lose u tim,kamo srece da su i drugi za to,ALI ONI NISU..i zbog toga cemo mi ispastati,jer kada dva ostala naroda nece to onda moras prihvatiti i poceti se boriti za sebe,jer inace te jednostavno za par godina nece biti
Činjenica stoji da je West Hercegovina i u bivšoj Jugoslaviji bila najčišće gnijezdo ustaštva, i to se teško može promijeniti, kad DB i državna milicija nisu uspjeli.