Ne pripadam ovom svijetu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ako bi pronasli neku pustu planetu

Preselio bih se tamo
24
56%
Ostao bih ovdje
19
44%

Total votes: 43

GOLFER

#51 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by GOLFER »

caes wrote:Dobro i sta ste sad postigli ukazivanjem na dijelic strahota ovoga svijeta? Ocel to nesto promjeniti za pse u kini i hoce li to nesto promijeniti u vasim zivotima osim sto cete se osjecati losije nego inace? Kako cete uljepsati ovaj svijet sa svim ovim saznanjima, slikama, videOima?

Na makro planu sve je ruzno, odvratno, grozno itd itd, ali tako je oduvijek bilo, problem je u dotoku informacija sto neko vec rece. Na mikro planu svako ima priliku da napravi svoj mali svijet u kojem ce da bude srecan.
Zasto razmisljati o stvarima koje te pogadjaju, a koje ne mozes da promjenis? Meni je to klasican mazohizam.

PS: u duhu ovog anketnog pitanja .. u narednih nekoliko godina ce poceti kolonizacija marsa s kartom u jednom smjeru.
mikro plan nekima ljudima predstavlja MAKRO plan za sve nas, oni svoj mikro plan ostvaruju na globalnom nivo, i kakvu prilik ima neko da napravi sebi srecu ko umire od gladi? velika vecina naroda u svijetu pati, mi smo prezivjeli strahote rata i vec gbimo osjecaj za patnju, pocinjemo da se razbacujemo i ne primjecjemo da oko nas ljudi pate, ne slusamo, ne osjecamo, ne mislimo, aljudi smo, imamo dusu i mi moramo osjetiti tudju patnju, jednostavno moramo, sta je to u nama pa gubimo sposobnost za to?
caes

#52 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by caes »

pa sta ti imas od tog osjecaja patnje za sve neuhranjene/nesrecne/ne____ ljude na ovoj planeti, osim sebicnog kvazi-zadovoljenja neke obaveze da imas suosjecanja sa tim ljudima/zivotinjama i slicno?
kako ti njima konkretno pomazes, to mene zanima? posto oni od tvoje patnje nemaju nista; globalno gledano, imamo samo vise ljudi koji su nezadovoljni.

kako ste ikome pomogli time sto ste pogledali youtube video o skidanju koze zivotinjama npr? to sto ste podigli nivo svjesnosti (ako ste i to), ne predstavlja ama bas nista. ne pomazete zivotinjama, ne mjenjate drustveni poredak, ne osvjescujete kineze .. nista.

covjek moze samo da poludi tjerajuci se da gleda sve te strahote i da osjeca tugu i bol i sta vec; ako mislis da ces tako nekome pomoci onda si glup (pricam generalno), ali bujrum, muci se i gledaj do mile volje.
a ako stvarno zelis nekome da pomognes; izadji na ulicu, nahrani pse i macke, daj pare i hranu prosjacima i svima koji to traze, volontiraj u domu za nezbrinutu djecu .. ima mali milion nacina.
Post Reply