Ne pripadam ovom svijetu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ako bi pronasli neku pustu planetu

Preselio bih se tamo
24
56%
Ostao bih ovdje
19
44%

Total votes: 43

NightSkyWalker

#1 Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

"Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran" Albert Einstein

Kada pogledamo oko sebe vidimo ogromnu kolicinu boli, nepravde, pohlepe, gluposti, korupcije, i jada. Ponekad se zapitam kako ova nasa planeta moze da podnese sve te suze i cemer, jer sve je pokvareno i izobliceno. :sad:

Kazu da pametan i svjestan covjek nikada ne moze biti sretan. Slazem se sa time. Jer kako biti sretan kada covjek vidi svu ovu bol i nepravdu oko nas, kako biti sretan kada dole niz ulicu dijete umire jer nema para za operaciju, kako biti sretan kada svakih par minuta umre jedno dijete od gladi, i kako biti sretan kada je novac i interes postao Bog, a ljudi, zivotinje, i priroda samo materijal za iskoristavanje na najbrutalniji nacin! :sad:

Kada sve ovo vidim bude mi zao i krivo sto pripadam ovom svijetu, i pozelim da me nema ili da sam negdje daleko.

Dodje li vam ikada misao da jednostavno ne pripadate ovom svijetu?

Image
Image
Image

Zao mi je... :(
simpozijum delirijum

#2 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by simpozijum delirijum »

care moj , to je samo trenutna depresija , ima prelijepih stvari na ovoj nasoj maloj planeti i ima vecina dobrih ljudi koji se doduse slabo cuju od manjine koja je glasna u zlu i ima nazalost, moc u novcu i oruzju
ali su kukavice bez duse i istrunut ce u vlastitom zlu i ne bi opstali vec 10 000 godina kao znana civilizacija da nepravda uvijek pobijedi
za pocetak ti preporucujem da posjetis web stranicu NASA i pogledas video-snimke internacionalnih posada na ISS ( internacionalna svemirska stanica ) svih ,rasa i nacionalnosti , naucnike , entuzijaste i pravu medjunardonu suradnju za boljitak cijele planete i pogledaj fantasticnu ljepotu nase planete iz svemira :thumbup:
amaretto

#3 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by amaretto »

simpozijum delirijum wrote:care moj , to je samo trenutna depresija , ima prelijepih stvari na ovoj nasoj maloj planeti i ima vecina dobrih ljudi koji se doduse slabo cuju od manjine koja je glasna u zlu i ima nazalost, moc u novcu i oruzju
ali su kukavice bez duse i istrunut ce u vlastitom zlu i ne bi opstali vec 10 000 godina kao znana civilizacija da nepravda uvijek pobijedi
za pocetak ti preporucujem da posjetis web stranicu NASA i pogledas video-snimke internacionalnih posada na ISS ( internacionalna svemirska stanica ) svih ,rasa i nacionalnosti , naucnike , entuzijaste i pravu medjunardonu suradnju za boljitak cijele planete i pogledaj fantasticnu ljepotu nase planete iz svemira :thumbup:
Da, planeta izgleda predivno iz daljine.
Davno znao jednu finu porodicu, ljudi o sebi pri sebi, lijepo se pozdravljali, pitoma lica ali im u životima bio pakao kako se kasnije ispostavilo.
Jednom davno pogledao film Johna Carpentera "They Live" i često puta se sjetim tog filma kada vidim teme ovog tipa.
Svemirco

#4 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Svemirco »

Night, slažem se sa tobom da su kontrasti preveliki i da je stvarno teško biti svjestan svijeta izvan svoje avlije i biti istinski sretan ako imaš ono malo duše...

Ali ipak ne bih na neku drugu planetu jer je to predaja bez pokušaja da se išta izmjeni i krene na bolje. Kad bi prestali očajavati i uradili ono što možemo i tako svako od nas, gdje bi nam bio kraj...
alica.k

#5 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by alica.k »

nije ti to samo trenutna depresija...

uopste mi nije jasno kako neki ljudi mogu da vide nesto dobro i lijepo u ovom svijetu. sve je suprotno od onoga kako bi trebalo biti...
ako i ima nesto lijepo, to je onda ono sto je trenutno, a ne depresija.
Ma.Le.Na

#6 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Ma.Le.Na »

zaustavite zemlju...ja bi da siđem..
JThomas

#7 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by JThomas »

defetizmom nećete nikome pomoći, samo ćete zdravlje narušiti.

tako nam grah pao. pomozite kome možete i kako možete umjesto da očajavate, i to je to. nijedan pojedinac ne može riješiti probleme poput gladi u svijetu, al' zato možeš pomoći komšiji koji je možda gladan...
NightSkyWalker

#8 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

simpozijum delirijum wrote: ima prelijepih stvari na ovoj nasoj maloj planeti

pogledaj fantasticnu ljepotu nase planete iz svemira :thumbup:
Tacno, ima prelojepih stvari, ali ima jos vise onih ruznih. Samo se osvrni oko sebe i vidjet ces...

Nasa planeta zaista igleda prelijepo na slikovnicama i kada se gleda iz svemira, ali ono sto se desava pod oblacima je uzas i strava. Koliko ce danas stradati palestinaca, koliko ce zivotinja biti zivo oderano radi krzna, koliko ce zivotinja biti zaklano da bi zadovoljilo gurmanske potrebe ljudske rase, koliko samo nepravde, placa, i boli... :sad:

Zakon jaceg...
harač

#9 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by harač »

svaka je planeta, osim Zemlje, pusta, osim ako nisam nešto propustio
rajvosa 69

#10 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by rajvosa 69 »

JThomas wrote:defetizmom nećete nikome pomoći, samo ćete zdravlje narušiti.

tako nam grah pao. pomozite kome možete i kako možete umjesto da očajavate, i to je to. nijedan pojedinac ne može riješiti probleme poput gladi u svijetu, al' zato možeš pomoći komšiji koji je možda gladan...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
rajvosa 69

#11 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by rajvosa 69 »

simpozijum delirijum wrote:care moj , to je samo trenutna depresija , ima prelijepih stvari na ovoj nasoj maloj planeti i ima vecina dobrih ljudi koji se doduse slabo cuju od manjine koja je glasna u zlu i ima nazalost, moc u novcu i oruzju

toliko toga lijepoga da nismo ni svjesni,
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by plain vanilla »

Ne mislim ja da si depresivan, naprotiv, mislim da si vrlo optimistican jer kao problem vidis planetu Zemlju, a ne ljude..cim mislis da bi preseljenje na drugu planetu poboljsalo nesto.
I na drugu pustu planetu bi dosli ljudi, mozda bi cak bilo lijepo ispocetka, a onda bi pocela borba: za teritorij, vlast, prirodna bogatstva..
Najvecu srecu i najvecu nesrecu na Zemlji dozivljamo od ljudi..elementarne nepogode na koje covjek ne moze utjecati (act of God) su zanemarive u poredjenju sa ljudskim zlom.
Static-X

#13 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Static-X »

Hajmo te na Titan haman tamo ima zivota
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by ladyblue18 »

Cesto mi se ista deja provlaci kroz glavu. :-)

Isto se nekad covjek ko "krme u Teheranu" osjeca.
innovision

#15 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by innovision »

bojim se da je svijet otisao u helac ,ljudi samo teze parama i moci,nikad nije bilo vise bogatsva a nikad ljudi nisu bili siromasniji,nekad kad o tome mislim moram si priznati da su ljudi najveci virus i najvece zlo
fedor

#16 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by fedor »

Life sucks!
"Crno je, u teškom vremenu živimo, a živimo jadno i sramotno. Utjeha je samo što će oni koji budu posle nas živjeli, preturiti preko glave još teža vremena, i pominjati naše dane kao srećne." M.S.
Hemel

#17 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Hemel »

Ne pripadam ovom svijetu!
a kom drugom da pripadam. mi smo jedinke koje cine taj svijet i on je takav kakvog ga nasa inteligencija stvara. naravno da neko ima drugacije poglede na svijet u kojem zivi ali ima ona narodna ''ne ocekuj da se svijet promijeni, ucini nesto da mu se prilagodis''.
madner

#18 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by madner »

Meni je dobro, mada bi moglo biti bolje.

Ko ce slusat tudju muku :D
medvjed23

#19 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by medvjed23 »

Dodje li vam ikada misao da jednostavno ne pripadate ovom svijetu?
dođe :D
ladyblue18 wrote:Cesto mi se ista deja provlaci kroz glavu. :-)

Isto se nekad covjek ko "krme u Teheranu" osjeca.
:thumbup:
djana h

#20 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by djana h »

NightSkyWalker wrote:
simpozijum delirijum wrote: ima prelijepih stvari na ovoj nasoj maloj planeti

pogledaj fantasticnu ljepotu nase planete iz svemira :thumbup:
Tacno, ima prelojepih stvari, ali ima jos vise onih ruznih. Samo se osvrni oko sebe i vidjet ces...

Nasa planeta zaista igleda prelijepo na slikovnicama i kada se gleda iz svemira, ali ono sto se desava pod oblacima je uzas i strava. Koliko ce danas stradati palestinaca, koliko ce zivotinja biti zivo oderano radi krzna, koliko ce zivotinja biti zaklano da bi zadovoljilo gurmanske potrebe ljudske rase, koliko samo nepravde, placa, i boli... :sad:

Zakon jaceg...
raspolozi se :)
NightSkyWalker

#21 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

Lijepa je nasa planeta na razglednicama, ali ono sto se desava pod oblacima je nesto sasvim drugo.
Ljudi svaki dan pokazuju da mogu pasti nize cak i od najnizega.

Dovoljno je pogledati ovaj dokumentarac o ljudskom postupanju prema zivotinjama, i sve bude jasno kao dan.
Ako ima trunka istine u izreci "sto posijes to i pozanjes", onda se moramo upitati -sta ce zivotinje dobiti za njihovu bol koju im nanosimo svaki dan i na svakom djelicu ove primitivne planete. Strah me je.

Ponekad mi je zao i stidim se sto sam covjek...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#22 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by plain vanilla »

ne treba ti dokumentarac, izadji na ulicu i pogledaj oko sebe
ali nema to veze s planetom, do ljudi je
sheikh

#23 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by sheikh »

ma hajde opusti se :D
ne daj depri da te obuzme :)
uvijek kad mislis da je najgore :D sjeti se da poslije kise dolazi sunce :D i tako je uvijek :D
sutra uvijek bude bolje :)
ja sam imao problema u zivotu,ali uvijek poslije toga nesto sam smislio drugo,bolje,isplatnije i u svakom pogledu bolje :)
nedaj se stresirati :))))
EdoFmjam

#24 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by EdoFmjam »

kad sam u bedu kakvom, samo se ove pjesme sjetim

slobodni armirach

#25 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by slobodni armirach »

to imas takav stav, jer si primio previse informacija, loshih.

Svijet se nikad nije mijenjao, vazda je bilo belaja na sve strane zavisno od vremenskog razdoblja u kojem se nalaze,
nasa danasnja sreca ili nesreca da dobijamo informacije sa svih strana svijeta.

Pa se na osnovu nekih prirodnih katastrofa, razvijaju raznorazne teorije o sudnjem danu, globalnom zagrijavanju, pandemijama itd itd.
Znaci ne opravdavam tudju muku, treba raditi na tome da ti lokalno nesto napravis, pa da bude okolini bolje.

znamo da postoji atosko oruzje i da je situacija kriricna po tom pitanju, ali sta ti iz Bosne mozes utjecat na te stvari NISTA burazeru, sto su uletili ameri u afganista, NISTA, sto farmaceutska industija testira lijekove u Africi, NISTA.

ali evo sjajne prilike ove vremenske nepogode kod nas, poplave, ukljuci se u neku akciju ciscenja pa ucini par kvadrata ove planete boljim.
Post Reply