Ne pripadam ovom svijetu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ako bi pronasli neku pustu planetu

Preselio bih se tamo
24
56%
Ostao bih ovdje
19
44%

Total votes: 43

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Truba »

http://www.vhemt.org/

problem je u stvaranju djece
2407

#27 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by 2407 »

Ponekad iskreno pomislim da covjek nije ni trebao mrdnuti od lovacko-sakupljackih drustava i da sve ovo sto danas imamo je besmisleno, bespotrebno i vodi nas do samounistenja.
sheilak

#28 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by sheilak »

Koliko sam samo ja to puta pomislila-Ne pripadam ovom svijetu, ne pripadam ljudima, nisam jedna od njih. Češće se zna desiti da se osjećam kao neki strani posmatrač svijeta, nego dio njega.

A onda shvatim da je svaki čovjek svijet u malom i da sve što se dešava vani, i lijepo i ružno, postoji i u meni. Mislim da se u nama svim bore dvije sile, a da se upravo to i odražava u vanjskom svijetu. Dakle, on nije ništa drugo nego odraz nas samih.
NightSkyWalker

#29 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

Uvazavam misljenja forumasa, ali neki zaista ne shvataju moju poruku na ovoj temi. Ja nisam depresivan nisi se uopste radi o necemu takvome. Ja jednostavno gledam i razmisljam o svemu onome sto me/nas okruzuje, i ono sto vidim je strava i uzas na svakom koraku. Tuzno je sto se za nekoga odma kaze da je depresivan ili ga se napravi budalom samo zato sto pokusa da ukaze na nepravdu i bol svuda oko nas. A sta drugo da radim/mo nego da ukazujemo na strahote koje se vrse nad nejakima, mozda da budemo i dalje ignorantni? Zar nismo vec dovoljno ignorantna rasa?

I ovo smo mi:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/101203090

Image
Kina
slobodni armirach

#30 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by slobodni armirach »

prije svega cijenim, sto te interesira svijet onakav kakav ustvari jeste, i opet da pomenem koji se ne mjenja,
samo su drugacije metode.
Evo naveo si Kinu, to je fenomen, kultura, nazovi kako god, koja traje hiljadama godina, i na koji mi nemamo nekog utjecaja. Vise sam sklon onome sto mozemo mi sami nesto da uradio. Ovdje ni u kom slucaju ne mislim na neke balvan revolucije niti na proteste, lomljenje zgrada i nesto slicno, od takvih radnji niko nije imao koristi osim onih sto eventualno malog broja ljud sto zamijenise stari sistem nekim novim.

mi u svojim avlijma imamo, ne bas ovakvih, ali slicnih primjera koliko hoces, ljudi nemaju struje, vode, ogrjeva, hrane, itd, eh tu ima prostora za djelovanje. Gledamo skoro svaku noc leseve na dnevniku, kosti, lobanje i nad tim se vecina ne zgrazava, kao da se desilo nekom na Antarktiku.

da ponovim, dobro je da si poceo primjecivati slijedeca faza je djelovanje
cek

#31 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by cek »

:x nemam komentar
NightSkyWalker

#32 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

I ovo smo mi. :sad: ..."civilizovana i inteligentna vrsta". :x :cry:

Image
Image
Image

Zao mi je i stidim se sto sam covjek.
Last edited by NightSkyWalker on 04/12/2010 05:41, edited 1 time in total.
cek

#33 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by cek »

Jadne zivotnije :(
NightSkyWalker

#34 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

Sta posijemo to cemo i poznjeti.
medvjed23

#35 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by medvjed23 »

Ima na yt i video Kineza koji jedu živu, prženu ribu...

Nema veće stoke od čovjeka...
NightSkyWalker

#36 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

Kako zivjeti mirno i spokojno kada se svaki dan oko nas cini velika nepravda.
Fair Life

#37 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Fair Life »

U cemu je razlika izmedju "njih" pasojeda i nas jagnjojeda?

Image
Image

Image
NightSkyWalker

#38 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by NightSkyWalker »

Fair Life wrote:U cemu je razlika izmedju "njih" pasojeda i nas jagnjojeda?
Nema razlike. Ljudi su ekstremno primitivna vrsta jer jedu dijelove tijela drugih zivih bica. U ocima zivotinja postrojenih pred klaonicom, svi ljudi su nacisti. Ne samo da su zivotinje u stalnom povlacenju pred ljudskom ekspanzijom, zivotinje su takodje izlozene nemilosrdnom izivljavanju i patnji koju im nanosi vrsta(covjek) koja za sebe voli reci da je inteligentna i civilizovana. Umjesto da koristimo tu nasu navodnu inteligenciju da ucinimo svijet boljim, mi tu inteligenciju koristimo kako bi sto vise unistili prirodu i sto vise nanijeli bola zivotinjama koje su kao i mi osudjene na na ovu jednu planetu i nemaju kuda dalje.

Ljudi iskoristavaju zivotinje za hranu, odjecu, zabavu, medicinske eksperimente..., zbog naseg uvjerenja da su zivotinje nesavrsene, da ne osjecaju bol kao mi, i da nisu svjesne. Naravno, sve nabrojano nije istina. Zivotinje itekako osjecaju bol i svjesne su svijeta oko sebe inace ne bi opstale. Jedini pravi razlog zasto sebi dajemo za pravo da ubijamo i iskoristavamo zivotinje je to sto ne pripadaju nasoj vrsti i jer smo jaci od njih, a to je najocitiji primjer rasizma!! Ubijamo ziva bica(kicmenjake) jer nisu nase vrste. U ocima zivotinja mi mo rasisti jer ih smatramo manje vrijednima, i mi smo nacisti jer ih ubijamo na svakom koraku!

Zato nije ni cudo sto u svijetu svaki dan umiru djeca od gladi i sto se vrsi nesnosna nepravda, jer sta drugo ocekivati od ljudske vrste koja iz zabave ubija sve sto se ubiti moze... Kroz prizmu naseg odnosa prema zivotinjama se dobija jasna slika o nama ljudima kao jednoj od ovozemaljskih vrsta... :sad:

Image
Image
Image

I zato, stidim se sto sam covjek i dio ove planete. Volim dobre ljude i cijenim zivot, ali svoj zivot bih radije nastavio na nekoj pustoj planeti. Jer ovaj svijet u kojem zivimo je van svake kontrole.
PalaSa Marsa

#39 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by PalaSa Marsa »

NightSkyWalker wrote:Uvazavam misljenja forumasa, ali neki zaista ne shvataju moju poruku na ovoj temi. Ja nisam depresivan nisi se uopste radi o necemu takvome. Ja jednostavno gledam i razmisljam o svemu onome sto me/nas okruzuje, i ono sto vidim je strava i uzas na svakom koraku. Tuzno je sto se za nekoga odma kaze da je depresivan ili ga se napravi budalom samo zato sto pokusa da ukaze na nepravdu i bol svuda oko nas. A sta drugo da radim/mo nego da ukazujemo na strahote koje se vrse nad nejakima, mozda da budemo i dalje ignorantni? Zar nismo vec dovoljno ignorantna rasa?

I ovo smo mi:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/101203090

Image
Kina
Ovo nismo mi, nisam ja, ovo je neko drugi, ovo su Kinezi. Ja sam ono sto jesam i ne radim nikom nista lose, pomognem kad mogu, ne unistavam nista sto bi sutra moglo da nam/mi zatreba. :)
Ja ne mislim da si depresivam, mislim samo da ti je svijest budna i da razmisljas o stvarima vise od svjesnih. Ne mislim da si budala, "samo" strahujes u sta se svijet pretvara. Uzas je kad covjek pomisli sta se samo desava, a sve podsredstvom covjeka/nekih ljudi. Htjedoh rec', i ja razmisljam o ovim stvarima, jednom davno sam gledala jedan snimak, koji se odnosio na Kinu i Neke dijelove Rusije vezano za pse koje kojima skidaju kozu, a pri tom su zivi :roll: a sve u svrhu prodavanja tog krzna jer tim postupkom "guljenja koze" jedino mogu postic' efekat "dobrog krzna" i tako ih drze izgladnjele, izznemogle po nekoliko dana, da ne kazem sedmica. Tad sam shvatila definitivno da je covjek najveca zvijer, odnosno da moze bit'. A isto sam shvatila s' druge strane, da ima i dobrih ljudi, jer je se opet neko nas'o da krisom snimi ovaj snimak i pokaze planeti sta se radi, da bi se na kraju stalo u kraj tome. :) I ova stvar mene licno drzi u kolotecini i samo vjerovanje kako god ima losih uloga, da mora imat' i onih drugih, dobrih i sl.
I da zbog toga svijet i postoji. I mislim da ako bi bili svi losi i zli da bi ova Planeta davno iscezla, ima i dobrih ljudi, mora ih bit'. :)

Btw: I slozila bih se sa Thomiy-em, sasvim odlican post. :thumbup: :-D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#40 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Priorat »

svijet je bez daljnjega nemilosrdan i svi imamo razloga da se zabrinemo. jedna stara kaze "ljepota je u ocima posmatraca" i to je to. prije su i mene tako fatale "depre", nervoze, ogromni upitnici iznad glave i sta ti ja vec znam sta. svasta nesta... drzao sam se one budisticke sto kaze: "kad primjestis da se stvari oko tebe same od sebe ne mijenjaju krajnje je vrijeme da promijenis sebe" i voila, krenulo sve na bolje. negledam vise komercialne tv kanale, neslusam vijesti. internet stranice oprezno biram na koje cu da idem, ljude sve na najmanji moguci broj sveo (ne, nisam pobjegao od ljudi nego su samo najbolji ostali) itd itd....sto neko gore spomenu, oko sebe cinim dobro a zauzvrat neocekivam nista. i sad, sad mi je stvarno OK!! :)

jer, inteligentan covjek nemoze biti sretan!!!
Last edited by Priorat on 04/12/2010 10:01, edited 1 time in total.
Chischo

#42 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by Chischo »

Nije da branim ikog, ali ljudi ispekli pse da ih pojedu, nisu ih ubili iz objesti ili zabave, to je prirodni lanac ishrane, veca riba jede manju, potpuno prirodno...
zateznistub

#43 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by zateznistub »

Jedno je kad covjek na bilo koji nacin ubije bilo koju zivotinju da bi prehranio sebe i porodicu, to rade i vecina zivotinja. Nestto sasvim drugo je kad covijek ubija iz obijesti to je za svaku osudu i kaznu. Vidim da su postavljene slike guljenja pasa i nekih drugih zivotinja sto je priznajemm ruzno, a kako niko ne postavi klanje kurbana to je ko biva humano, ili mozda kad osure i zakolju svinju to je isto biva ok, koja dvolicnost.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#44 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by plain vanilla »

Djevojčice iz BiH krale u Parizu: Ako ne donesu 300 eura pekli ih cigaretama i silovali

U Francuskoj i Italiji uhićeni su organizatori mreže djevojčica džeparoša iz BiH koje su krale po Parizu, priopćile su francuske vlasti.

Prema riječima pariskog tužitelja Jean Claude Marina, ovo je najveća i najbolje organizirana mreža te vrste ikada otkrivena na području Pariza.

Vjeruje se da je grupa prisvojila skoro četiri milijuna eura, a jedna djevojčica je za dan ukrala 100.000 eura.

Vođa te organizacije, 58-godišnji državljanin BiH, trošio je novac za kupovinu luksuznih automobila i posjeda u Italiji, kao i na kockanje u kazinima, rekao je novinarima Marin.

Djevojčice su imale zadatak u pariskom metrou i na mjestima koja posjećuju turisti otimati lisnice i torbe, a "dnevno su morale donijeti najmanje 300 eura", naveo je Marin.

Ukoliko im to ne bi pošlo za rukom, dodao je pariški tužitelj, "tukli su ih, pekli cigaretama i povremeno silovali".

Vođa organizacije, čije ime nije navedeno, i njegova dvojica sinova uhićeni su u utorak u Italiji, a očekuje se njihovo izručenje francuskim vlastima.

Uhićeno je 18 ljudi, a protiv većine će narednih dana biti podignute optužnice.

Djevojčice su iz BiH dovođene u Francusku, gdje su učile krasti, a neke su, prema riječima francuskih zvaničnika, obitelji prodale članovima mreže.
dnevnik.ba
:(
2407

#45 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by 2407 »

I dalje tvrdim da se covjek nije trebao maknuti od ovoga:
Image
medvjed23

#46 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by medvjed23 »

NightSkyWalker wrote:
Fair Life wrote:U cemu je razlika izmedju "njih" pasojeda i nas jagnjojeda?
Nema razlike. Ljudi su ekstremno primitivna vrsta jer jedu dijelove tijela drugih zivih bica. U ocima zivotinja postrojenih pred klaonicom, svi ljudi su nacisti. Ne samo da su zivotinje u stalnom povlacenju pred ljudskom ekspanzijom, zivotinje su takodje izlozene nemilosrdnom izivljavanju i patnji koju im nanosi vrsta(covjek) koja za sebe voli reci da je inteligentna i civilizovana. Umjesto da koristimo tu nasu navodnu inteligenciju da ucinimo svijet boljim, mi tu inteligenciju koristimo kako bi sto vise unistili prirodu i sto vise nanijeli bola zivotinjama koje su kao i mi osudjene na na ovu jednu planetu i nemaju kuda dalje.

Ljudi iskoristavaju zivotinje za hranu, odjecu, zabavu, medicinske eksperimente..., zbog naseg uvjerenja da su zivotinje nesavrsene, da ne osjecaju bol kao mi, i da nisu svjesne. Naravno, sve nabrojano nije istina. Zivotinje itekako osjecaju bol i svjesne su svijeta oko sebe inace ne bi opstale. Jedini pravi razlog zasto sebi dajemo za pravo da ubijamo i iskoristavamo zivotinje je to sto ne pripadaju nasoj vrsti i jer smo jaci od njih, a to je najocitiji primjer rasizma!! Ubijamo ziva bica(kicmenjake) jer nisu nase vrste. U ocima zivotinja mi mo rasisti jer ih smatramo manje vrijednima, i mi smo nacisti jer ih ubijamo na svakom koraku!

Zato nije ni cudo sto u svijetu svaki dan umiru djeca od gladi i sto se vrsi nesnosna nepravda, jer sta drugo ocekivati od ljudske vrste koja iz zabave ubija sve sto se ubiti moze... Kroz prizmu naseg odnosa prema zivotinjama se dobija jasna slika o nama ljudima kao jednoj od ovozemaljskih vrsta... :sad:

Image
Image
Image

I zato, stidim se sto sam covjek i dio ove planete. Volim dobre ljude i cijenim zivot, ali svoj zivot bih radije nastavio na nekoj pustoj planeti. Jer ovaj svijet u kojem zivimo je van svake kontrole.
jbg. da bi živio, moraš ubijati. Ako ne životinje, onda biljke. Ubijanje je neizbježno. Ali mislim da se to ubijanje treba vršiti na što brži i bezbolniji način. Dakle, bez suvišnih i nepotrebnih patnji.
cartman

#47 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by cartman »

i ja sam razmisljao na slican nacin kao ti. vrijeme je da se promjenis. procitaj ponovo svoje postove na ovoj temi. nema nista pozitivno, moras pocet pozitivnije razmisljat drug moj. ti kao individua neces moc nista promjenit sve dok budes imao negativan stav. stvari su takve kakve jesu i kakve trebaju da budu, svako od nas je izabrao svoju putanju, na nekom dubljem nivou van granica naseg razumjevanja. zivot je lijep, kosmos je lijep, svi smo mi preljepi, samo smo to na zalost zaboravili.

kurty

#48 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by kurty »

zateznistub wrote:Jedno je kad covjek na bilo koji nacin ubije bilo koju zivotinju da bi prehranio sebe i porodicu, to rade i vecina zivotinja. Nestto sasvim drugo je kad covijek ubija iz obijesti to je za svaku osudu i kaznu. Vidim da su postavljene slike guljenja pasa i nekih drugih zivotinja sto je priznajemm ruzno, a kako niko ne postavi klanje kurbana to je ko biva humano, ili mozda kad osure i zakolju svinju to je isto biva ok, koja dvolicnost.
Haj pogledaj slike pecenog psa i sliku zaklanog kurbana ili janjca na raznju...
Hajde pogledaj pa mi reci razliku...
fakat

#49 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by fakat »

Nekih 300 godina u buducnosti ako covjecanstvo bude postojalo pitam se kako ce se zvati ovo nase doba, posto vec postoje Dark Ages? Vjerovatno doba takozvane Demokratije. Volio bih da se tadasnji ljudi zgroze cinjenice da smo imali vojske i slavili ratove, sta smo jedni drugima radili i kako je bogata manjina eksploatisala siromasnu vecinu sluzeci se silom, lazima i korumpiranim politicarima, ali tek onda padnem u bedaru jer se sjetim da je ustvari ovako zadnjih par hiljada godina...Jedina nada je da mozda ima neki kosmicki razlog sto je sve ovako kako jeste samo ga mi ne znamo?
caes

#50 Re: Ne pripadam ovom svijetu!

Post by caes »

Dobro i sta ste sad postigli ukazivanjem na dijelic strahota ovoga svijeta? Ocel to nesto promjeniti za pse u kini i hoce li to nesto promijeniti u vasim zivotima osim sto cete se osjecati losije nego inace? Kako cete uljepsati ovaj svijet sa svim ovim saznanjima, slikama, videOima?

Na makro planu sve je ruzno, odvratno, grozno itd itd, ali tako je oduvijek bilo, problem je u dotoku informacija sto neko vec rece. Na mikro planu svako ima priliku da napravi svoj mali svijet u kojem ce da bude srecan.
Zasto razmisljati o stvarima koje te pogadjaju, a koje ne mozes da promjenis? Meni je to klasican mazohizam.

PS: u duhu ovog anketnog pitanja .. u narednih nekoliko godina ce poceti kolonizacija marsa s kartom u jednom smjeru.
Post Reply