Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

madner

#76 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by madner »

Stvarno je pretjerao Nazif, sta rece o Serifu :lol:
:lol:
:D
andrija2007

#77 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by andrija2007 »

Šta da kažem za čovjeka, koji je izvorni autor besmrtne definicije: "NEMA DALJE".
Izražavam iskreno poštovanje prema liku i djelu dotičnog!
black

#78 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by black »

babyline wrote: kome ti gospodjo?! :D :D :lol:
:mrgreen: :P
madner

#79 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by madner »

Gospodjo pa to nije nista strasno :D
Michun

#80 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Michun »

Speaking of Nazif Gljiva...nije on glup cak stavise, jako je inteligentan ali je i sirov. Mozes biti iz Pariza ali ako si sirovina, djaba ti sve. Treba ima takta i ljudima reci sta mislis ali ne ih i vrijedjati. On je uvrijedio sve s kojima se iole ne slaze oko bilo cega. Zao mi je fakat sto mu sinovi ne rade...al' da ih je tjero' na fakultet ili na zanat, imali bi posla a ne bi ko' vecina pravih sarajlija zivjeli od nasljedja (mjesto na taxi standu, radnja od babe, pisacu pjesem ko babo ili cu pjevati jer mi i babo pjeva).
A kad govorimo o Sarajevu i sarajevskom duhu...prave sarajlije (a kad to kazem, mislim stvarno na carsiju gdje i ja zivim) nikada nisu prihvatale ove sa strane jer su ih smatrali losijima od sebe jer zaboga nisu rodjeni u seheru. Sta ce on, doso neki dan iz Gorazda. Tamo jos medjedi hodaju...i komentari slicni tome su ono sto cete cuti na carsiji i to ukoliko je neko bolji od njih, ima vise od njih, uspjesniji je i kulturniji od njih.
statix

#81 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by statix »

Kao sto rekoh "Mushroom" je tolika provala da je Mimo svakih 5 min. trazio reklame da dode do daha. :lol: covjek je provala, nema dalje.
statix

#82 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by statix »

Michun wrote:Speaking of Nazif Gljiva...nije on glup cak stavise, jako je inteligentan ali je i sirov. Mozes biti iz Pariza ali ako si sirovina, djaba ti sve. Treba ima takta i ljudima reci sta mislis ali ne ih i vrijedjati. On je uvrijedio sve s kojima se iole ne slaze oko bilo cega. Zao mi je fakat sto mu sinovi ne rade...al' da ih je tjero' na fakultet ili na zanat, imali bi posla a ne bi ko' vecina pravih sarajlija zivjeli od nasljedja (mjesto na taxi standu, radnja od babe, pisacu pjesem ko babo ili cu pjevati jer mi i babo pjeva).
A kad govorimo o Sarajevu i sarajevskom duhu...prave sarajlije (a kad to kazem, mislim stvarno na carsiju gdje i ja zivim) nikada nisu prihvatale ove sa strane jer su ih smatrali losijima od sebe jer zaboga nisu rodjeni u seheru. Sta ce on, doso neki dan iz Gorazda. Tamo jos medjedi hodaju...i komentari slicni tome su ono sto cete cuti na carsiji i to ukoliko je neko bolji od njih, ima vise od njih, uspjesniji je i kulturniji od njih.

znaci nisam pravi sarajlija :shock: :shock: :-) :-)
black

#83 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by black »

kazu trazi ga chuck norris :mrgreen:
Tarantaca

#84 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Tarantaca »

Mushroom don*t fuck with Chuck :D :D :D
Michun

#85 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Michun »

statix wrote:
Michun wrote:Speaking of Nazif Gljiva...nije on glup cak stavise, jako je inteligentan ali je i sirov. Mozes biti iz Pariza ali ako si sirovina, djaba ti sve. Treba ima takta i ljudima reci sta mislis ali ne ih i vrijedjati. On je uvrijedio sve s kojima se iole ne slaze oko bilo cega. Zao mi je fakat sto mu sinovi ne rade...al' da ih je tjero' na fakultet ili na zanat, imali bi posla a ne bi ko' vecina pravih sarajlija zivjeli od nasljedja (mjesto na taxi standu, radnja od babe, pisacu pjesem ko babo ili cu pjevati jer mi i babo pjeva).

znaci nisam pravi sarajlija :shock: :shock: :-) :-)
Zamisli navodnike, moze? :-D Bitno je kako se ti osjecas i sta je tebi prioritet :D
Meni da budem insan :)
Michun

#86 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Michun »

Dupli :D
andrija2007

#87 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by andrija2007 »

Nazif je u jednoj prilici rekao da Šerif Konjević ima američko ime a konjsko prezime. :lol:
shalaedin

#88 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by shalaedin »

Tarantaca wrote:@shalaedin

stvarno ne znam ni jednu njegovu pjesmu :? :? ...eto mogao bi ti mene da prosvjetlis a ne ja tebe :D ....vidis sve ovo je korisno ja cu danas da naucim koju Gljvi-čnu pjesmu ;-) .......nisam tu da bih bila mudrijasica i pametnica samo iznosim svoje misljenje, ne kritikujem tvoje niti ga osporavam ali Gljivu ne postujem niti kao vjestog govornika niti kao umjetnika mozda kao osobu i covjeka to je sve, a njegov "umjetnički" opus je daleko od kvalitetnog.....pa kad sve uzmemo u obzir (da ne zna pricati pjevati zna s....) po kojoj osnovi treba da ga se intervjuiše ???!! :? ...bas se pitam.....aaa Mimu ne mogu ni da opisem :D
Zlatne strune, dijamante halidove nisi cula, nisi cula ni branioce sarajeva, e moj hase i jos bruku njih :D
WOW! pa ja ti zavidim... svaka cast! Kod Mime je dosao u emisiju cisto da bi se izmahalali o politickim temama i o predratnom i posljeratnom Gljivinom politickom angazmanu.
A ne da bi pricali o muzici kojoj je pravio za sebe i druge. Intervju sa njim mozes napraviti o njegovom muzickom i njegovom politickom angazmanu i nekim drugim eksperimentima koji su ga se dotakli...

Ako nisi znala on je sa onom maloprije predizbornom pjesmom od Ramba Amadeusa uplovio u svoj prvi politicki angazman i Mimo je rekao koliko je bio uspjesan. Po tadasnjim glasovima on bi bio dio tadasnjeg predsjednistva. :)

O tome angazmanu sam nesto znao, ali nisam znao da je trebao biti dio tadasnjeg predsjednistva. To Mimo spomenu u emisiji...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#89 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Pera Trta »

Čovjek koji:
-je sarađivao sa ko zna koliko pjevača i pjevačica narodne muzike
-u sklopu te saradnje bio na ko zna koliko snimanja, koncerata ili običnih sjedeljki
-odslužio svoj dug prema društvu (u zatvoru)
-prilikom ovog posljednjeg upoznao, između ostalih, i Franju Tuđmana, zatvorskog sapatnika
-kandidovao se na prvim demokratskim izborima u istoriji ove zemlje za člana predsjedništva
-obišao cijelu Evropu, bio u Americi i ko zna gdje sve ne,
dakle, takav čovjek, prema izvjesnoj novopečenoj forumašici NEMA ISKUSTVA :shock: :?

Smajlikojipucasebiuglavu
JThomas

#90 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by JThomas »

shalaedin wrote:
Zlatne strune, dijamante halidove nisi cula, nisi cula ni branioce sarajeva, e moj hase i jos bruku njih :D
mogu prihvatiti da neko ne voli ove pjesme, da ne voli narodnjake nikako, ali da NE ZNA nijednu od njih, e taj laže i sere k'o grlica :D
Last edited by JThomas on 01/09/2009 16:24, edited 1 time in total.
shalaedin

#91 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by shalaedin »

Ma nesmatram ni ja sve takvima, ali vala ima nekih koji su i takvi cak i gori... Kojim ni medvjedja staza nije ravna. Vjeruj mi da ih ja srdacnije primam od ikoga, sve te ljude sa strane i vjeruj mi da se s njima ekstra slazem. Samo kad kazem da nam se grad poseljacio to kazem zbog onih pojedinaca koji se nisu uspjeli prilagoditi tome. Pa pogledaj samo sljedecu grupu i dosta ce ti biti jasno:

http://www.facebook.com/group.php?gid=5 ... 0294254..1

Kad kritikujem politiku i kazem da je seljacka ne mislim na svakog seljaka pojedinca, vec na one zadrte seljake kojim mentalni sklop neda da se mjenjaju na bolje, koji iz kuce ponesu onu diskriminirajucu politiku "slusaj mali, nikad on tebi nece moci biti drug (srbin, hrvat, musliman)" i onu drugu "sta ces tamo to je tudje selo" i takvo sto unesu i politiku i ta im prica bude mjerodavna kako bi omedjili vlastiti interes i ponasali se kao glavni lola u selu sa motom "ja imam vi crknite" koji od sebe nastoje da napravevlastelu, a od drugih kmetove. E vjeruj ti meni taj etnicki zanos na selu je istaknutiji bio nego u gradu i danas je budi sigurno, kao i diskriminacija, uzrok tome je golemo neznanje. Uvijek je selo imalo krivca u nekome drugom nikada u sebi samima jer Vuk, lopov, komsija i grad su uvijek bili uzrokom svih nedaca. Ti nekada u Banjoj Luci, Sarajevu nisi mogao cuti neku cetnicku pjesmu, ali kad bi odmaglio do nekoga sela malo dalje od Sarajeva, cuo bi i pjesme i sve babske i djedske price o poturicama, ustasama, nista bolja prica nije bila i po nekim hrvatskim i muslimanskim selima samo bi se pricalo obratno. Medjutim bilo je i onih sela koji su se ljubili i kumovali, sto zbog nekih zajednickih korijena njihovih stanovnika sto zbog tradicionalno dobrih odnosa. E sad zamisli situaciju kada covjek seljak u Crnoj Gori svome vrsnjaku i njegovom sestricu 6 godisnjaku, 90-te godine govori kako ce u Bosni biti rata i kako ce Bosna biti krvavija nego crvena boja na njegovoj majici. Kada pogledam mentalni sklop onih koji su ubijali Sarajevo i kad im cujem ratne hitove od Baje Malog Knindze ne trebam sebe uvjeravati da nam je seljak iz Požarevca i njegov pajtas s Durmitora krojio jednu stranu politike. Nista bolje nije bilo ni u nasem predsjednistvu Alija iz Samca, Sefer iz Prijepolje, Ganic iz Sebeceva itd. Nije njih Tito pola njih dzabe zatvaro jer znao je da kad uzmu maha da ce Juga prsnut poput stakla. Pogledaj te i danasnju sliku BH politike, malo njih su doista ljudi iz gradova i malo njih doista neodskace od sklopa sela u kojim su ponikli. Nemam nista protiv seljaka zaista, ljude uvijek dijelim na dobre i lose, ali brate mili , ako su u gradu niko te ne tjera da kazes ja nisam sa sela, niko te netjera da prihvatis sva pravila grada, ali te tijera da se prilagodis njemu. Isto tako kad odem u goste kod nekoga na selo, ja cu se prilagoditi njihovim pravilima. Poslucacu svaki savjet kako nebi sebi i domacinu zagorcao zivot dok god sam njegov gost. Sarajevo je mnogim strancima dalo sve, ali malo njih je Sarajevu i njegovoj raji uzvratilo dobrom. Cast izuzetcima. I Halid kojeg Sarajevo neizmjerno voli, nije rodjeni Sarajlija, rodjen je u Knezini, opcina Sokolac, ali ga voli sto je covjek koji je prigrlio ovaj grad i njegovu raju kao svoju na isti nacin, kako je ona prigrlila njega. Sarajlije nikada nisu voljele neljude i hajvane. Danas se sve mjenja, zato sto je i demografska slika Sarajeva znatno izmjenjena. Danas se sve okrenulo jer u Sa ima tek 20% predratnog stanovnistva. Danas je nekadasnja urbana sredina Sarajeva zakicena papcima. Danas je Sarajlija uhljup, besposlicar, lopov, lazov, lajav, sve najcrnje (vecina ljudi sa strane ovako prica o Sarajlijama) i to onaj isti Sarajlija koji ga je mozda pomogao i primio u kucu za njih je takav. Nije ni ta averzija prema ljudima sa strane dosla sama odjednom, nego je vremenom stvarana. Prije u Sarajevu tako nije bilo. Poslusaj te merlinovu pjesmu "Cijela Juga jedna avlija", pa ce te vidjeti kakav je duh prave sarajevske raje bio. Meni su drugovi, mahom iz drugih krajeva Bosne, ali njih kad bi culi oni nikada nebi lanuli protiv Sarajlija, a niti ja protiv njih. Ali vala na neke pojedince i oni reze i oni ih nazivaju papcima jer su se bukvalno srodili sa gradskom rajom.
Roy

#92 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Roy »

Ma Nazif je legenda, pa vi pricajte :D :mrgreen:

"...Gdje su medjvedi normalno setali, lisice korzirale i gdje su domace i divlje zivotinje zajedno participirale u i oko njegove stale...."

"....On je tako odgojen...k'o u onom filmu Pobij sve i vrati se sam...Chuck Norris glumi"

"Vjerujte da mi nije nikad kafu platio. Cuo sam da je New Yorku platio nekom momku kafu..i da je momak odmah u hitnoj zaglavio"

Image

Image
Tarantaca

#93 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Tarantaca »

JThomas wrote:
shalaedin wrote:
mogu prihvatiti da neko ne voli ove pjesme, da ne voli narodnjake nikako, ali da NE ZNA nijednu od njih, e taj laže i sere k'o grlica :D

evo grlice :D :D ....ja znam te ali nisam znala da su Gljivično maslo :razz: .....ali u njegovom performansu ne bi se ni znalo za njih :dance: ......
ultima_palabra

#94 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by ultima_palabra »

shalaedin wrote:
Ma nesmatram ni ja sve takvima, ali vala ima nekih koji su i takvi cak i gori... Kojim ni medvjedja staza nije ravna. Vjeruj mi da ih ja srdacnije primam od ikoga, sve te ljude sa strane i vjeruj mi da se s njima ekstra slazem. Samo kad kazem da nam se grad poseljacio to kazem zbog onih pojedinaca koji se nisu uspjeli prilagoditi tome. Pa pogledaj samo sljedecu grupu i dosta ce ti biti jasno:

http://www.facebook.com/group.php?gid=5 ... 0294254..1

Kad kritikujem politiku i kazem da je seljacka ne mislim na svakog seljaka pojedinca, vec na one zadrte seljake kojim mentalni sklop neda da se mjenjaju na bolje, koji iz kuce ponesu onu diskriminirajucu politiku "slusaj mali, nikad on tebi nece moci biti drug (srbin, hrvat, musliman)" i onu drugu "sta ces tamo to je tudje selo" i takvo sto unesu i politiku i ta im prica bude mjerodavna kako bi omedjili vlastiti interes i ponasali se kao glavni lola u selu sa motom "ja imam vi crknite" koji od sebe nastoje da napravevlastelu, a od drugih kmetove. E vjeruj ti meni taj etnicki zanos na selu je istaknutiji bio nego u gradu i danas je budi sigurno, kao i diskriminacija, uzrok tome je golemo neznanje. Uvijek je selo imalo krivca u nekome drugom nikada u sebi samima jer Vuk, lopov, komsija i grad su uvijek bili uzrokom svih nedaca. Ti nekada u Banjoj Luci, Sarajevu nisi mogao cuti neku cetnicku pjesmu, ali kad bi odmaglio do nekoga sela malo dalje od Sarajeva, cuo bi i pjesme i sve babske i djedske price o poturicama, ustasama, nista bolja prica nije bila i po nekim hrvatskim i muslimanskim selima samo bi se pricalo obratno. Medjutim bilo je i onih sela koji su se ljubili i kumovali, sto zbog nekih zajednickih korijena njihovih stanovnika sto zbog tradicionalno dobrih odnosa. E sad zamisli situaciju kada covjek seljak u Crnoj Gori svome vrsnjaku i njegovom sestricu 6 godisnjaku, 90-te godine govori kako ce u Bosni biti rata i kako ce Bosna biti krvavija nego crvena boja na njegovoj majici. Kada pogledam mentalni sklop onih koji su ubijali Sarajevo i kad im cujem ratne hitove od Baje Malog Knindze ne trebam sebe uvjeravati da nam je seljak iz Požarevca i njegov pajtas s Durmitora krojio jednu stranu politike. Nista bolje nije bilo ni u nasem predsjednistvu Alija iz Samca, Sefer iz Prijepolje, Ganic iz Sebeceva itd. Nije njih Tito pola njih dzabe zatvaro jer znao je da kad uzmu maha da ce Juga prsnut poput stakla. Pogledaj te i danasnju sliku BH politike, malo njih su doista ljudi iz gradova i malo njih doista neodskace od sklopa sela u kojim su ponikli. Nemam nista protiv seljaka zaista, ljude uvijek dijelim na dobre i lose, ali brate mili , ako su u gradu niko te ne tjera da kazes ja nisam sa sela, niko te netjera da prihvatis sva pravila grada, ali te tijera da se prilagodis njemu. Isto tako kad odem u goste kod nekoga na selo, ja cu se prilagoditi njihovim pravilima. Poslucacu svaki savjet kako nebi sebi i domacinu zagorcao zivot dok god sam njegov gost. Sarajevo je mnogim strancima dalo sve, ali malo njih je Sarajevu i njegovoj raji uzvratilo dobrom. Cast izuzetcima. I Halid kojeg Sarajevo neizmjerno voli, nije rodjeni Sarajlija, rodjen je u Knezini, opcina Sokolac, ali ga voli sto je covjek koji je prigrlio ovaj grad i njegovu raju kao svoju na isti nacin, kako je ona prigrlila njega. Sarajlije nikada nisu voljele neljude i hajvane. Danas se sve mjenja, zato sto je i demografska slika Sarajeva znatno izmjenjena. Danas se sve okrenulo jer u Sa ima tek 20% predratnog stanovnistva. Danas je nekadasnja urbana sredina Sarajeva zakicena papcima. Danas je Sarajlija uhljup, besposlicar, lopov, lazov, lajav, sve najcrnje (vecina ljudi sa strane ovako prica o Sarajlijama) i to onaj isti Sarajlija koji ga je mozda pomogao i primio u kucu za njih je takav. Nije ni ta averzija prema ljudima sa strane dosla sama odjednom, nego je vremenom stvarana. Prije u Sarajevu tako nije bilo. Poslusaj te merlinovu pjesmu "Cijela Juga jedna avlija", pa ce te vidjeti kakav je duh prave sarajevske raje bio. Meni su drugovi, mahom iz drugih krajeva Bosne, ali njih kad bi culi oni nikada nebi lanuli protiv Sarajlija, a niti ja protiv njih. Ali vala na neke pojedince i oni reze i oni ih nazivaju papcima jer su se bukvalno srodili sa gradskom rajom.
Vidio sam da dosta pišeš po forumu, imaš dobrih postova, ali se dosta i gubiš. Vjerovatno tražiš neke odgovore (kao i svi mi) a ne znaš odakle bi krenuo. Ovdje si na lošem tragu.
Tvoja je teza otprilike: "ljudi sa strane ima svakakvih, i dobrih i loših, a Sarajlije su po defaultu dobri". Pazi i kod velikosrba koji su nam zakuhali ovaj rat, izvršioci su možda bili đikani sa Romanije i Crne Gore, ali među kreatorima toga ima dosta beogradskih i sarajevskih salonaca.
Ja sam došao u SA studirati prije 10tak godina, pa sam ostao. I u svom rodnom gradu slušam dosta raje kako priča seljaci ovo ono, zasjeli su na vlast, a pritom ispijaju kafe i ne rade ništa da bi im bilo bolje. A onda kad im ukažem da je na vlasti i jedan, drugi, treći lik koji je išao sa nama u školu, onda ta teza pada u vodu. Sada su svugdje na vrhu oni koje njihovi roditelji nisu odgojili da je sramota ukrasti, oteti, udariti, lagati, itd. A takvih ima i seljaka i građana.
Onaj koji se najviše hvali da je "RoDŽeni" Sarajlija, Zeničanin, Tuzlak, Travničanin, itd. je najčešće onaj kome je to jedini uspjeh u životu. Ja mislim da ti nisi takav, ali iz opravdane frustracije tražiš rješenje u odstranjivanju "došlja".
JThomas

#95 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote: Pazi i kod velikosrba koji su nam zakuhali ovaj rat, izvršioci su možda bili đikani sa Romanije i Crne Gore, ali među kreatorima toga ima dosta beogradskih i sarajevskih salonaca.
tačno to.

recimo dr. vojislav šešelj je ne samo rođeni sarajlija, nego i najbolji student pravnog fakulteta u sarajevu ikada.
addem

#96 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by addem »

JThomas wrote:
ultima_palabra wrote: Pazi i kod velikosrba koji su nam zakuhali ovaj rat, izvršioci su možda bili đikani sa Romanije i Crne Gore, ali među kreatorima toga ima dosta beogradskih i sarajevskih salonaca.
tačno to.

recimo dr. vojislav šešelj je ne samo rođeni sarajlija, nego i najbolji student pravnog fakulteta u sarajevu ikada.
NAjbolji student u bivsoj Jugi. Zavrsio pravni fakultet za 2,5 godine. Na brdima oko Sa bilo je i dosta djikana iz Sa.
tranquil

#97 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by tranquil »

Da napomenem neke očite stvari koje ipak ne vide svi, a posebno za one kojima još nije jasno zašto svima ne gode Gljivini javni "ispadi":

- Gljiva je, po vlastitom priznanju, stvorio Šerifa i brojne druge za koje se na ovoj temi svi možemo složiti da su perjanice muzičkog primitivizma, i kako je rekao "doveo ih je sa brda", "poklanjao Rolexe" i šta sve ne...
- bio je jako dobar sa njima i očito su valjali jedni drugima, i to dugo vremena
- prema tome nije Gljiva odjednom skontao da su oni papci, pa odjednom pljuje po njima, već su se očigledno poslovno dobro zakačili i tu su korijeni ovog prepucavanja

Tako da se korištenju Gljive kao nekog branitelja čaršijskog duha mogu grohotom nasmijati u lice, jer je upravo on taj koji između ostalih nosi svoj dio odgovornosti za jadno civilizacijsko stanje ovog grada i ove države, on je taj koji je njih dovodio ovamo i poklanjao Rolexe, a sada koristi tenzije stvorene između stanovnika Sarajeva i drugih sredina za vlastite obračune.

Fakat me boli briga gdje je rođen, al' ne mogu supe na viljušku nikako...
Last edited by tranquil on 01/09/2009 22:57, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#98 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by ultima_palabra »

tranquil wrote:Da napomenem neke očite stvari koje ipak ne vide svi, a posebno za one kojima još nije jasno zašto svima ne gode Gljivini javni "ispadi":

- Gljiva je, po vlastitom priznanju, stvorio Šerifa i brojne druge za koje se na ovoj temi svi možemo složiti da su perjanice muzičkog primitivizma, i kako je rekao "doveo ih je sa brda", "poklanjao Rolexe" i šta sve ne...
- bio je jako dobar sa njima i očito su valjali jedni drugima, i to dugo vremena
- prema tome nije Gljiva odjednom skontao da su oni papci, pa odjednom pljuje po njima, već su se očigledno poslovno dobro zakačili i tu su korijeni ovog prepucavanja

Tako da se korištenju Gljive kao nekog branitelja čaršijskog duha mogu grohotom nasmijati u lice, jer je upravo on taj koji između ostalih nosi svoj dio odgovornosti za jadno civilizacijsko stanje ovog grada i ove države, on je taj koji je njih dovodio ovamo i poklanjao Rolexe, a sada koristi tenzije stvorene između stanovnika Sarajeva i drugih sredina za vlastite obračune.

Fakat me boli briga gdje je rođen, al' ne mogu supe na kašiku nikako...
:thumbup:
P.S. na viljušku ;-)
tranquil

#99 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by tranquil »

ultima_palabra wrote: :thumbup:
P.S. na viljušku ;-)
Haha, hvala, ispravljeno. :D
stochar

#100 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by stochar »

tranquil wrote: Fakat me boli briga gdje je rođen, al' ne mogu supe na viljušku nikako...
onda ti supu kusaj viljuskom... :)
Post Reply