Nazif Gljiva u emisiji mimohod
- cukelo
#1 Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Jeste li gledali danas Nazifa Gljivu u mimohodu. lik je stvarno koma. volio bi da neko stavi na youtube pa da se moze fino pogledati. pun je lik provala a i ima dosta istine u onome sto on prica.
- Edin H.
#2 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Pa sta prica taj provala lik 
-
samo malo
#3 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Nazif je kralj, malo stariji ce se sjetiti njegovog legendarnog gostovanja kod Senada u Face to face, da ne navodim sada njegove ranije provale. Lik je iskren.
Najjaci mi je kad opisuje sveopstu krkanizaciju Sarajeva i BiH, sta kaze "oni imaju, oni ne mogu, imaju nesto govedje u sebi"
ili ono da ne moze licnu izvaditi, vec angazuje advokata, kaze "stanem ja u red, papak mi stoji na nozi, kazem ja njemu izvinite ali stojite mi na nozi, a on meni kaze: mrs! i sta da mu radim? da su neka druga vremena pa da ga zovem na dvoboj" 
Pa kad je kod Senada (ima tome 12-13 godina) opisivao prvi susret sa Serifom Konjevicem, kaze "ja njemu pruzim ruku i kazem Nazif, a on meni muuuuu"
ili kad je rekao kako je Dino Merlin bio komadant umjetnicke cete a prvi pobjegao iz grada
pa kad je pretrcavao pistu u skupocjenom odijelu, a Meho Puzic obucen ko Bascelik i Hanka sa pitom na glavi u avionu izasli 
Najjaci mi je kad opisuje sveopstu krkanizaciju Sarajeva i BiH, sta kaze "oni imaju, oni ne mogu, imaju nesto govedje u sebi"
Pa kad je kod Senada (ima tome 12-13 godina) opisivao prvi susret sa Serifom Konjevicem, kaze "ja njemu pruzim ruku i kazem Nazif, a on meni muuuuu"
-
Schizophrenia
#4 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.
Sramota sve u svemu. Sramota za BiH i "raju" koju on predstavlja.
Pozdrav
Pozdrav
- illuminated
#5 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
nije ta emisija face to face, ali je nesto slicno:
"Moram elaborirat Serifa Konjevica..."

"Moram elaborirat Serifa Konjevica..."
- Atrus
#6 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.Schizophrenia wrote:Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.
Pozdrav
- Luke Perry
#7 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
komad budale.
-
samo malo
#8 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Sta kaze, gdje su i divlje i domace zivotinje participirale u stali i oko stale
Ali ima Nazif trikova, za ovaj Budelj recimo, poznajem dosta ljudi iz tog kraja, Krasulje, Sanica, Vrhpolje, znam da je tamo lokalna zaebancija da kad hoces nekoga podbadati da je sumski covjek, kazes mu da je sa Budelja. Nikad nisam vidio taj famozni Budelj, ali sad me Nazif podsjeti na to
Ali ima Nazif trikova, za ovaj Budelj recimo, poznajem dosta ljudi iz tog kraja, Krasulje, Sanica, Vrhpolje, znam da je tamo lokalna zaebancija da kad hoces nekoga podbadati da je sumski covjek, kazes mu da je sa Budelja. Nikad nisam vidio taj famozni Budelj, ali sad me Nazif podsjeti na to
-
Schizophrenia
#9 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.Atrus wrote:Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.Schizophrenia wrote:Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.
Pozdrav
Rekao si nesto slicno kao ovo: Mozda je glup, ali je zato ruzan.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#10 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Najjače mi je u toj emisiji bilo kada kritikuje Dinu Merlina i njegovo ponašanje u ratu i onako, sav uzbuđen, stade deklamovati doslovce ovako "Pa-la mag-la, go-re do-le, ta-mo va-mo, ništa-bilo-nije, ne-zna-se-ko-puca!", a pri svakom slogu koji izgovori daje takt nogom kojom lupa o podsamo malo wrote:Nazif je kralj, malo stariji ce se sjetiti njegovog legendarnog gostovanja kod Senada u Face to face, da ne navodim sada njegove ranije provale. Lik je iskren.
Najjaci mi je kad opisuje sveopstu krkanizaciju Sarajeva i BiH, sta kaze "oni imaju, oni ne mogu, imaju nesto govedje u sebi"ili ono da ne moze licnu izvaditi, vec angazuje advokata, kaze "stanem ja u red, papak mi stoji na nozi, kazem ja njemu izvinite ali stojite mi na nozi, a on meni kaze: mrs! i sta da mu radim? da su neka druga vremena pa da ga zovem na dvoboj"
Pa kad je kod Senada (ima tome 12-13 godina) opisivao prvi susret sa Serifom Konjevicem, kaze "ja njemu pruzim ruku i kazem Nazif, a on meni muuuuu"ili kad je rekao kako je Dino Merlin bio komadant umjetnicke cete a prvi pobjegao iz grada
pa kad je pretrcavao pistu u skupocjenom odijelu, a Meho Puzic obucen ko Bascelik i Hanka sa pitom na glavi u avionu izasli
Ko da sad gledam
-
maxell_sarajevo
#11 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Potpisujem svaku njegovu izjavu u vezi seljaka koji su dosli u grad Sarajeva sa svakakvih brda
Gljiva je legenda, a slazem se sa njima kad kaze da narod BIH drze tri vjerske institucije i da ih jedino oni mogu izvesti na masovne prosvjede.
Gljiva je legenda, a slazem se sa njima kad kaze da narod BIH drze tri vjerske institucije i da ih jedino oni mogu izvesti na masovne prosvjede.
- Atrus
#12 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Ne budi bukvalan. Postoji Vukajlija, postoji jedna stvar koja se zove žargon (slang). Sve sto dolazi do svoje krajnosti, udaljava se od nje.Schizophrenia wrote:"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.Atrus wrote:Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.Schizophrenia wrote:Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.
Pozdrav
-
Schizophrenia
#13 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.
Ne budi bukvalan. Postoji Vukajlija, postoji jedna stvar koja se zove žargon (slang). Sve sto dolazi do svoje krajnosti, udaljava se od nje.
Dalje!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#14 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Postoji "leksikon" žargona, izuzetno duhovit, na internetu, koji se zove Vukajlija (pravi lingvista se zvao VuJAKlija). Ukucaj vukajlija.com i uživaj.Schizophrenia wrote:Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.
Ne budi bukvalan. Postoji Vukajlija, postoji jedna stvar koja se zove žargon (slang). Sve sto dolazi do svoje krajnosti, udaljava se od nje.
Dalje!
-
samo malo
#15 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Ili Zlatana Fazlica, uz Merlina odnosno na tu temu ko je kakve pjesme pjevao u ratu, kaze "pa sta ce se oni plasiti da padnu u ruke neprijatelju, sta ce Zlaja, svaka pjesma mu lisce pada, ona ode, ja umirem, a ja sam pjevao patriotske pjesme"Pera Trta wrote: Najjače mi je u toj emisiji bilo kada kritikuje Dinu Merlina i njegovo ponašanje u ratu i onako, sav uzbuđen, stade deklamovati doslovce ovako "Pa-la mag-la, go-re do-le, ta-mo va-mo, ništa-bilo-nije, ne-zna-se-ko-puca!", a pri svakom slogu koji izgovori daje takt nogom kojom lupa o pod![]()
Ko da sad gledam![]()
![]()
![]()
Ili jucer kad rece "mene sehidske majke dozivljavaju k`o svog vodju"
-
Schizophrenia
#16 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Ne vidim razlog zasto bih kvario svoj skromni vokabular rijeci nekim otrcanim frazama koje besposlene budale smisljaju. Ipak, hvala na objasnjenju.Pera Trta wrote:Postoji "leksikon" žargona, izuzetno duhovit, na internetu, koji se zove Vukajlija (pravi lingvista se zvao VuJAKlija). Ukucaj vukajlija.com i uživaj.Schizophrenia wrote:Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
Dalje!
- Atrus
#17 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Ustali smo ljuti jutros?Schizophrenia wrote:Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
Dalje!
-
Schizophrenia
#18 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Sjeo sam veseo sinoc.Atrus wrote:Ustali smo ljuti jutros?Schizophrenia wrote:Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
Dalje!
-
frngla
#19 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
nazif šah, kralj, prvak u skoku u dalj
kako samo papke prosipa ahaha 
ps Schizophrenia naremse ti se u stau intelektualac
ps Schizophrenia naremse ti se u stau intelektualac
- Atrus
#20 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Nisi pravio pizdarije zbog kojih se treba stidjeti? Dan POSLIJE je kao Dan-D, težak, a relaksirajući, a opet jako gadan. Ali, ako si u trijeznom stanju težak k'o ukrštene riječi, možda si još veći zijančer upucan?Schizophrenia wrote: Sjeo sam veseo sinoc.
-
Schizophrenia
#21 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Nema nista sladje od jutarnjog palamudjenja ? "Pisanje nebuloza mi bas ide od ruke. Trudim se na svaki nacin da ne kazem nesto smisleno" - rece Atrus.Atrus wrote:Nisi pravio pizdarije zbog kojih se treba stidjeti? Dan POSLIJE je kao Dan-D, težak, a relaksirajući, a opet jako gadan. Ali, ako si u trijeznom stanju težak k'o ukrštene riječi, možda si još veći zijančer upucan?Schizophrenia wrote: Sjeo sam veseo sinoc.
- Atrus
#22 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Kako ide liječenje SCH?Schizophrenia wrote:Nema nista sladje od jutarnjog palamudjenja ? "Pisanje nebuloza mi bas ide od ruke. Trudim se na svaki nacin da ne kazem nesto smisleno" - rece Atrus.Atrus wrote:Nisi pravio pizdarije zbog kojih se treba stidjeti? Dan POSLIJE je kao Dan-D, težak, a relaksirajući, a opet jako gadan. Ali, ako si u trijeznom stanju težak k'o ukrštene riječi, možda si još veći zijančer upucan?Schizophrenia wrote: Sjeo sam veseo sinoc.
-
Schizophrenia
#23 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Ybte, zar je tako tesko napisati "Schizophrenia" ? =OAtrus wrote:
Kako ide liječenje SCH?
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#24 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Čovjek kojeg je opjevao veliki pjesnik:
Pomoz bog srpčadijo
hvaljen isus šokadijo
muslimani što vas ima
merhaba vam bilo svima
SSO SSO SSO Demokratski savez BIH
U nekoliko riječi uz ritmove slatke
pokazaćemo program jedne nove stranke
Omladinci Titovi modernih saznanja
najavili promjene dosta im je sranja
Jer treba nam neko ko nikada nije
sa Tudjmanom Franjom u zatvoru bio
i treba nam neko ko u Bugojnu nije
sa Mikulić Brankom nikad viski pio
i treba nam neko ko Slobodana
za uvoz revolucije nikad nije pito
i treba nam neko ko je tugovo
i iskreno plako kad je umro Tito
Nazif, Nazif, glj glj
Nazif, glj glj
Nemoj slušat što ti kažu lideri i vođe
nemoj slušat što ti kažu popovi i hodže
samo đerdan na radiju ti odvrni jače
i poslušaj Gjivine tiražne pjevače
jer Nazif Gljiva je strah i trepet
za kompozitore sve
Diskoton, Jugoton traže ga svi
čak Diskos i PGP he he
jer Nazif je doktor za pjesmu i igru
i nije član stare birokratije
kroz stihove svoje najbolje kaže
program svoje političke partije
Nazif, glj glj
Nazif, glj glj
Nazif Gljiva
glj glj
To je čovjek pošten i kada je kući
to je čovjek pošten kad je na terenu
za dvadeset godina svoga zlatnog braka
nijednom nije prevario ženu
Nije dobro Bijelo dugme
nije dobra Katarina
šta je dobro šta nam treba
Nazif, Nazif, Nazif Gljiva
Gljiva, Gljiva, glj glj
Puno više nego lane metričkih centi
da ti rodi oko kuće privatna njiva
to će b b b bezbeli biti
kada bude izabran mister Nazif Gljiva
Biće brda puna meze
miljackom će teći šljiva
samo zaokruži ime
mister Nazif, Nazif Gljiva
Gljiva, glj glj
Gljiva
Hiljadu devetsto devedeset druga
može mirno samo sa Nazifom doći
u Evropu ja kroz šentilj
bez šaltanja četvrtom ću proći
Nazif, Nazif, Nazif
Rasim Kadić poručuje jači smo od svih

Pomoz bog srpčadijo
hvaljen isus šokadijo
muslimani što vas ima
merhaba vam bilo svima
U nekoliko riječi uz ritmove slatke
pokazaćemo program jedne nove stranke
Omladinci Titovi modernih saznanja
najavili promjene dosta im je sranja
Jer treba nam neko ko nikada nije
sa Tudjmanom Franjom u zatvoru bio
i treba nam neko ko u Bugojnu nije
sa Mikulić Brankom nikad viski pio
i treba nam neko ko Slobodana
za uvoz revolucije nikad nije pito
i treba nam neko ko je tugovo
i iskreno plako kad je umro Tito
Nazif, Nazif, glj glj
Nazif, glj glj
Nemoj slušat što ti kažu lideri i vođe
nemoj slušat što ti kažu popovi i hodže
samo đerdan na radiju ti odvrni jače
i poslušaj Gjivine tiražne pjevače
jer Nazif Gljiva je strah i trepet
za kompozitore sve
Diskoton, Jugoton traže ga svi
čak Diskos i PGP he he
jer Nazif je doktor za pjesmu i igru
i nije član stare birokratije
kroz stihove svoje najbolje kaže
program svoje političke partije
Nazif, glj glj
Nazif, glj glj
Nazif Gljiva
glj glj
To je čovjek pošten i kada je kući
to je čovjek pošten kad je na terenu
za dvadeset godina svoga zlatnog braka
nijednom nije prevario ženu
Nije dobro Bijelo dugme
nije dobra Katarina
šta je dobro šta nam treba
Nazif, Nazif, Nazif Gljiva
Gljiva, Gljiva, glj glj
Puno više nego lane metričkih centi
da ti rodi oko kuće privatna njiva
to će b b b bezbeli biti
kada bude izabran mister Nazif Gljiva
Biće brda puna meze
miljackom će teći šljiva
samo zaokruži ime
mister Nazif, Nazif Gljiva
Gljiva, glj glj
Gljiva
Hiljadu devetsto devedeset druga
može mirno samo sa Nazifom doći
u Evropu ja kroz šentilj
bez šaltanja četvrtom ću proći
Nazif, Nazif, Nazif
Rasim Kadić poručuje jači smo od svih
- Maxwell2008
#25 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod
Nije komad nego cijela budala... cccc .... koji seljacina...Luke Perry wrote:komad budale.