Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cukelo

#1 Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by cukelo »

Jeste li gledali danas Nazifa Gljivu u mimohodu. lik je stvarno koma. volio bi da neko stavi na youtube pa da se moze fino pogledati. pun je lik provala a i ima dosta istine u onome sto on prica.
Edin H.

#2 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Edin H. »

Pa sta prica taj provala lik :shock:
samo malo

#3 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by samo malo »

Nazif je kralj, malo stariji ce se sjetiti njegovog legendarnog gostovanja kod Senada u Face to face, da ne navodim sada njegove ranije provale. Lik je iskren.

Najjaci mi je kad opisuje sveopstu krkanizaciju Sarajeva i BiH, sta kaze "oni imaju, oni ne mogu, imaju nesto govedje u sebi" :D ili ono da ne moze licnu izvaditi, vec angazuje advokata, kaze "stanem ja u red, papak mi stoji na nozi, kazem ja njemu izvinite ali stojite mi na nozi, a on meni kaze: mrs! i sta da mu radim? da su neka druga vremena pa da ga zovem na dvoboj" :D

Pa kad je kod Senada (ima tome 12-13 godina) opisivao prvi susret sa Serifom Konjevicem, kaze "ja njemu pruzim ruku i kazem Nazif, a on meni muuuuu" :D ili kad je rekao kako je Dino Merlin bio komadant umjetnicke cete a prvi pobjegao iz grada :D pa kad je pretrcavao pistu u skupocjenom odijelu, a Meho Puzic obucen ko Bascelik i Hanka sa pitom na glavi u avionu izasli :D
Schizophrenia

#4 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.
Sramota sve u svemu. Sramota za BiH i "raju" koju on predstavlja.

Pozdrav
illuminated

#5 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by illuminated »

nije ta emisija face to face, ali je nesto slicno:

"Moram elaborirat Serifa Konjevica..." :lol: :lol:
Atrus

#6 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Schizophrenia wrote:Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.

Pozdrav
Mozda je primitivac, ali je nemoguce duhovit. Hats off to (nazif) Gljiva.
Luke Perry

#7 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Luke Perry »

komad budale.
samo malo

#8 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by samo malo »

Sta kaze, gdje su i divlje i domace zivotinje participirale u stali i oko stale :D

Ali ima Nazif trikova, za ovaj Budelj recimo, poznajem dosta ljudi iz tog kraja, Krasulje, Sanica, Vrhpolje, znam da je tamo lokalna zaebancija da kad hoces nekoga podbadati da je sumski covjek, kazes mu da je sa Budelja. Nikad nisam vidio taj famozni Budelj, ali sad me Nazif podsjeti na to :D
Schizophrenia

#9 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Atrus wrote:
Schizophrenia wrote:Nazif Gljiva je jedan od najvecih primitivaca u BiH. On je tipicni predstavnik krkanske i neobrazovane generacije koja veze nema sa umjetnoscu i pjevanjem. Jedino kome on moze pjevati su pjani alkosi u kafanama koji ne cuju sebe sta pricaju, a ne njega. Steta je sto neki (debilni) ljudi imaju pravo da se eksponiraju javno i da pricaju neke lovacke price, nebuloze i ono sto veze sa razumom nema. Covjek je teski sovinista, primitivac i svako ko ima trunku mozga ce skontati kako se on ophodi prema zenama.

Pozdrav
"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.

Rekao si nesto slicno kao ovo: Mozda je glup, ali je zato ruzan.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#10 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Pera Trta »

samo malo wrote:Nazif je kralj, malo stariji ce se sjetiti njegovog legendarnog gostovanja kod Senada u Face to face, da ne navodim sada njegove ranije provale. Lik je iskren.

Najjaci mi je kad opisuje sveopstu krkanizaciju Sarajeva i BiH, sta kaze "oni imaju, oni ne mogu, imaju nesto govedje u sebi" :D ili ono da ne moze licnu izvaditi, vec angazuje advokata, kaze "stanem ja u red, papak mi stoji na nozi, kazem ja njemu izvinite ali stojite mi na nozi, a on meni kaze: mrs! i sta da mu radim? da su neka druga vremena pa da ga zovem na dvoboj" :D

Pa kad je kod Senada (ima tome 12-13 godina) opisivao prvi susret sa Serifom Konjevicem, kaze "ja njemu pruzim ruku i kazem Nazif, a on meni muuuuu" :D ili kad je rekao kako je Dino Merlin bio komadant umjetnicke cete a prvi pobjegao iz grada :D pa kad je pretrcavao pistu u skupocjenom odijelu, a Meho Puzic obucen ko Bascelik i Hanka sa pitom na glavi u avionu izasli :D
Najjače mi je u toj emisiji bilo kada kritikuje Dinu Merlina i njegovo ponašanje u ratu i onako, sav uzbuđen, stade deklamovati doslovce ovako "Pa-la mag-la, go-re do-le, ta-mo va-mo, ništa-bilo-nije, ne-zna-se-ko-puca!", a pri svakom slogu koji izgovori daje takt nogom kojom lupa o pod :D
Ko da sad gledam :D :lol: :lol: :lol:
maxell_sarajevo

#11 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by maxell_sarajevo »

Potpisujem svaku njegovu izjavu u vezi seljaka koji su dosli u grad Sarajeva sa svakakvih brda :D :D :D
Gljiva je legenda, a slazem se sa njima kad kaze da narod BIH drze tri vjerske institucije i da ih jedino oni mogu izvesti na masovne prosvjede.
Atrus

#12 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Schizophrenia wrote:
Atrus wrote:

Pozdrav
"Nemoguce duhovit" bi trebalo znaciti sta ? Da nije sposoban da bude duhovit ? Slazem se.

Ne budi bukvalan. Postoji Vukajlija, postoji jedna stvar koja se zove žargon (slang). Sve sto dolazi do svoje krajnosti, udaljava se od nje.
Schizophrenia

#13 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Ne budi bukvalan. Postoji Vukajlija, postoji jedna stvar koja se zove žargon (slang). Sve sto dolazi do svoje krajnosti, udaljava se od nje.
Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.

Dalje!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#14 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Pera Trta »

Schizophrenia wrote:

Postoji Vukajlija ? Da li si htio da kazes da postoji leksikon stranih rijeci i izraza ciji je autor gospodin Milan Vukajlija ? Postoji ovo-ono. Make sense please, thanks.

Dalje!
Postoji "leksikon" žargona, izuzetno duhovit, na internetu, koji se zove Vukajlija (pravi lingvista se zvao VuJAKlija). Ukucaj vukajlija.com i uživaj.
samo malo

#15 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by samo malo »

Pera Trta wrote: Najjače mi je u toj emisiji bilo kada kritikuje Dinu Merlina i njegovo ponašanje u ratu i onako, sav uzbuđen, stade deklamovati doslovce ovako "Pa-la mag-la, go-re do-le, ta-mo va-mo, ništa-bilo-nije, ne-zna-se-ko-puca!", a pri svakom slogu koji izgovori daje takt nogom kojom lupa o pod :D
Ko da sad gledam :D :lol: :lol: :lol:
Ili Zlatana Fazlica, uz Merlina odnosno na tu temu ko je kakve pjesme pjevao u ratu, kaze "pa sta ce se oni plasiti da padnu u ruke neprijatelju, sta ce Zlaja, svaka pjesma mu lisce pada, ona ode, ja umirem, a ja sam pjevao patriotske pjesme" :D

Ili jucer kad rece "mene sehidske majke dozivljavaju k`o svog vodju" :D
Schizophrenia

#16 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Pera Trta wrote:
Schizophrenia wrote:

Dalje!
Postoji "leksikon" žargona, izuzetno duhovit, na internetu, koji se zove Vukajlija (pravi lingvista se zvao VuJAKlija). Ukucaj vukajlija.com i uživaj.
Ne vidim razlog zasto bih kvario svoj skromni vokabular rijeci nekim otrcanim frazama koje besposlene budale smisljaju. Ipak, hvala na objasnjenju.
Atrus

#17 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Schizophrenia wrote:

Dalje!
Ustali smo ljuti jutros?
Schizophrenia

#18 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Atrus wrote:
Schizophrenia wrote:

Dalje!
Ustali smo ljuti jutros?
Sjeo sam veseo sinoc.
frngla

#19 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by frngla »

nazif šah, kralj, prvak u skoku u dalj :D kako samo papke prosipa ahaha :D
ps Schizophrenia naremse ti se u stau intelektualac :)
Atrus

#20 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Schizophrenia wrote: Sjeo sam veseo sinoc.
Nisi pravio pizdarije zbog kojih se treba stidjeti? Dan POSLIJE je kao Dan-D, težak, a relaksirajući, a opet jako gadan. Ali, ako si u trijeznom stanju težak k'o ukrštene riječi, možda si još veći zijančer upucan?
Schizophrenia

#21 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Atrus wrote:
Nisi pravio pizdarije zbog kojih se treba stidjeti? Dan POSLIJE je kao Dan-D, težak, a relaksirajući, a opet jako gadan. Ali, ako si u trijeznom stanju težak k'o ukrštene riječi, možda si još veći zijančer upucan?
Nema nista sladje od jutarnjog palamudjenja ? "Pisanje nebuloza mi bas ide od ruke. Trudim se na svaki nacin da ne kazem nesto smisleno" - rece Atrus.
Atrus

#22 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Schizophrenia wrote:
Atrus wrote:
Nema nista sladje od jutarnjog palamudjenja ? "Pisanje nebuloza mi bas ide od ruke. Trudim se na svaki nacin da ne kazem nesto smisleno" - rece Atrus.
Kako ide liječenje SCH?
Schizophrenia

#23 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Schizophrenia »

Atrus wrote:
Kako ide liječenje SCH?
Ybte, zar je tako tesko napisati "Schizophrenia" ? =O
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#24 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Halleluhwah »

Čovjek kojeg je opjevao veliki pjesnik:

Pomoz bog srpčadijo
hvaljen isus šokadijo
muslimani što vas ima
merhaba vam bilo svima

SSO SSO SSO Demokratski savez BIH

U nekoliko riječi uz ritmove slatke
pokazaćemo program jedne nove stranke

Omladinci Titovi modernih saznanja
najavili promjene dosta im je sranja

Jer treba nam neko ko nikada nije
sa Tudjmanom Franjom u zatvoru bio
i treba nam neko ko u Bugojnu nije
sa Mikulić Brankom nikad viski pio
i treba nam neko ko Slobodana
za uvoz revolucije nikad nije pito
i treba nam neko ko je tugovo
i iskreno plako kad je umro Tito

Nazif, Nazif, glj glj
Nazif, glj glj

Nemoj slušat što ti kažu lideri i vođe
nemoj slušat što ti kažu popovi i hodže
samo đerdan na radiju ti odvrni jače
i poslušaj Gjivine tiražne pjevače
jer Nazif Gljiva je strah i trepet
za kompozitore sve
Diskoton, Jugoton traže ga svi
čak Diskos i PGP he he
jer Nazif je doktor za pjesmu i igru
i nije član stare birokratije
kroz stihove svoje najbolje kaže
program svoje političke partije

Nazif, glj glj
Nazif, glj glj
Nazif Gljiva
glj glj

To je čovjek pošten i kada je kući
to je čovjek pošten kad je na terenu
za dvadeset godina svoga zlatnog braka
nijednom nije prevario ženu

Nije dobro Bijelo dugme
nije dobra Katarina
šta je dobro šta nam treba
Nazif, Nazif, Nazif Gljiva

Gljiva, Gljiva, glj glj

Puno više nego lane metričkih centi
da ti rodi oko kuće privatna njiva
to će b b b bezbeli biti
kada bude izabran mister Nazif Gljiva

Biće brda puna meze
miljackom će teći šljiva
samo zaokruži ime
mister Nazif, Nazif Gljiva

Gljiva, glj glj
Gljiva

Hiljadu devetsto devedeset druga
može mirno samo sa Nazifom doći
u Evropu ja kroz šentilj
bez šaltanja četvrtom ću proći

Nazif, Nazif, Nazif
Rasim Kadić poručuje jači smo od svih

:mrgreen:
Maxwell2008

#25 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Maxwell2008 »

Luke Perry wrote:komad budale.
Nije komad nego cijela budala... cccc .... koji seljacina... :x :x :x :P :zoka: :zoka: :zoka: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply