Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#26 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Edin H. »

Koju ono cifru uze Nazifaga da napravi satro navijacku pjesmu BiH bolju od Frenkija :shock:

Eto sa kim je taj covjek u talu - Munib & co :run:

Uspita li ga Mimo za to?
Atrus

#27 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Atrus »

Gljiva ima fino prezime, a i Konjević je otmeno i šik.
statix

#28 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by statix »

Atrus wrote:Gljiva ima fino prezime, a i Konjević je otmeno i šik.
Naziv Mushroom zvani trip :lol:
Edin H.

#29 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Edin H. »

statix wrote:
Ali Konjevic je Serif, garant mu se babo furo na westerne :zoka:
ultima_palabra

#30 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by ultima_palabra »

Kad Gljiva nekom kaže da je seljak i papak, to je kao kad Radončić nekoga proziva da je lopov i mafijaš :lol:
Ipak, šega je nekad kad proziva neke kvazi-veličine sa estrade. Oni se taman nafuraju, a onda dođe Nazif (ko kakav rođak iz provincije kojeg se stidiš) pa im ujebe koncepciju :lol:
RtrnOfSalisbury

#31 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by RtrnOfSalisbury »

jel ono on bi kandidat za predsjednika?
Aurora Borealis

#32 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:39, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#33 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by -LIBERO- »

Ima li reprize te emisije?
notsure

#34 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by notsure »

RtrnOfSalisbury wrote:jel ono on bi kandidat za predsjednika?
Jaštaje, i to u kampanji obećavao da će (ako pobijedi) poravnat' Ivan planinu da dovede mediteransku klimu u Sarajevo.

A najveća provala je bila kad ga je Senad pitao jel' istina da je u Armanijevom odijelu pobjegao preko piste, a on odgovori "nije istina, lažu, bilo je odijelo Cerutti" :lol: :lol:
Roy

#35 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Roy »

illuminated wrote:nije ta emisija face to face, ali je nesto slicno:

"Moram elaborirat Serifa Konjevica..." :lol: :lol:
Ovaj video je KULT! :D :D

Kad je repriza mimohoda, dajte neku provalu :D
statix

#36 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by statix »

Kad je repriza mimohoda, dajte neku provalu :
Pa to i jeste bila repriza, znas da OBN vec 2 mjeseca samo reprizira :D

Ja sam gledao prije 2-3 mjeseca tu emisiju. Sjećam se da je izjavio da igra kladionicu svaki dan i da je narod toliko poludio da i njegova mama zna sve iz finske 3 lige.
Gile Šampion

#37 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Gile Šampion »

statix wrote:
Kad je repriza mimohoda, dajte neku provalu :
Pa to i jeste bila repriza, znas da OBN vec 2 mjeseca samo reprizira :D

Ja sam gledao prije 2-3 mjeseca tu emisiju. Sjećam se da je izjavio da igra kladionicu svaki dan i da je narod toliko poludio da i njegova mama zna sve iz finske 3 lige.

Pa sin mu Damir prokock'o sve živo što se moglo prokockati na kladionicama.Samo još što ženu nije dao u zalog...

Eto i on se hvali da je dobio 150 milja od Bešlića,pa gdje su mu...što bi reko stari narod ''potroši sve kurFa i đidija''. Nafata nekih glupačica od 19-20 godina i vodi ih sa sobom tamo negdje u okolinu Goražda,imaju svoju logu pa se bambusaju,šta li... :lol: :lol:

Šta ćeš...tako ti je to danas
cukelo

#38 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by cukelo »

evo nekih provala iz mimohoda:

pita ga lik sta misli o ovim istospolnim brakovima, kaze nazif (citiram) "ma sta ce nama to u bih ako oni hoce da se karaju u americi nek se karaju". haha
pita ga mimo sta misli hoce li bih u europu kaze nazif nece nikad. pita ga mimo a sto. kaze ne znam. hahaha
prica nazif kako ne valjaju kladionice kako unistavaju omladinu itd i pita ga mimo pa eto kladis li se ti. kaze nazif ma ne da se kaldim nego se ubijam. moram se kladit kad se svi klade. ima vise kladionica nego dzamija i crkava zajedno. hahaha .
ima toga jos ako se neko sjeti neka doda al da mi je naci snimak volio bi nego pare
cukelo

#39 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by cukelo »

daj nek neko stavi na youtube
vaca

#40 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by vaca »

cukelo wrote:evo nekih provala iz mimohoda:

pita ga lik sta misli o ovim istospolnim brakovima, kaze nazif (citiram) "ma sta ce nama to u bih ako oni hoce da se karaju u americi nek se karaju". haha
pita ga mimo sta misli hoce li bih u europu kaze nazif nece nikad. pita ga mimo a sto. kaze ne znam. hahaha
prica nazif kako ne valjaju kladionice kako unistavaju omladinu itd i pita ga mimo pa eto kladis li se ti. kaze nazif ma ne da se kaldim nego se ubijam. moram se kladit kad se svi klade. ima vise kladionica nego dzamija i crkava zajedno. hahaha .
ima toga jos ako se neko sjeti neka doda al da mi je naci snimak volio bi nego pare
Kaži da se šališ molim te???
cukelo

#41 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by cukelo »

vaca wrote:
cukelo wrote:evo nekih provala iz mimohoda:

Kaži da se šališ molim te???
pa kud ces vise kad je mimo lego i oni kamermani u pozadini se cuju kako se valjaju. isto ko kad je laka bio na onoj emisiji recept za dobar zivot. zao mi je sto nisam cijelu emisiju gledo nego samo pred kraj al je bilo za upisat se
statix

#42 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by statix »

ja ja, kada je trazio od ljudi u studiju da mu zapakuju grah koji je ostao od rucka da ponese kuci :lol: :lol: :lol:
tranquil

#43 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by tranquil »

Konjević je uvijek bio i ostao primitivac, oko toga se barem svi možemo složiti.

Gljiva je poseban oblik primitivca, onaj koji sramoti svoj grad koji navodno brani. Ne znam koji mi je gori.

Evo i bonus informacije - voditelj emisije iz koje su uzeti snimci, Zlatan Jovanović je, bez obzira koji show radio i za koju televiziju, bio uvijek poznat po promovisanju primitivizma. Gljiva i Konjević su, bez obzira o tome kakvim ih primitivcima smatram, krema i elita naše estrade u poređenju sa likovima koji su ranije defilovali kroz njegovu emisiju, npr. sjećam se lika koji se zvao "Mujo Bekrija" (stage ime, pretpostavljam), koji mu je u emisiji (tada se čini mi se zvala "Turbo 60") pjevao stihove poput sljedećih:
"Hajde, hajde, samo se pomakni
budi hrabra, barem me dotakni
Hajde, hajde, srećo moja mila
bićeš bjenaaaaaaaa kao što si biiiiiilaaaaaaaaaaaaa"

Gledao svojim očima, da se razumije. I ne, nisam ga redovno pratio, slučajno sam okrenuo program :D
Tarantaca

#44 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Tarantaca »

Ja povrsnijeg i glupljeg estradnjaka jos nisam vidjela:D:D wahaha....da ga sretnem kazala bih mu da je bolje da se kloni kamera, mislim pa dovoljno mu je karijera u "rikvercu" svojim pojavljivanjem samo pogorsava vec lose stanje.....malo sam gledala ali to sam vidjela je dovoljno da se dobro ismijem i shvatim pa Boze ko nam sve gostuje na tv stanicama....katastrofa je za mene blaga rijec za ono:):) :lol: :lol:
Tarantaca

#45 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by Tarantaca »

statix wrote:
yayx :razz: :razz: ......hahahaha.....e da gljiva ovo cuje eee pa post*o bi ludara :lol: :lol: :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by dr.gog »

Eh, sad drvlje und kamenje na Gljiwu...kakav je god, znao je napisati i snimiti jake narodnjačke albume, a znam i da ga mnogo narodnjaka, one stare garde ,izuzetno cijeni.Drugo, imao je vazda žicu da zaradi i niko mu ne može spočitati da je živio s nečijih leđa ili klošario kao mnogi vajni urbani folker, turbofolkeri, i masa ovog kloniranog trasha sa Granda, Renomea(to je apsolutni horor koji morate vidjet i čut).Da ne pominjem njihovo seljačko budalesanje u odvratnoj garderobi i cirkuse sa kokainom, prevarama i ostalim gadostima koje nisu za javnih opisivanja.

Ja koliko sam čuo od starije raje, Gljiva, mada namazan svim bojama i spadalo, uvijek je imao neki gard i trun obraza.

Ja lično sam ga upoznao nezgodom, kad je fursatom Senada Pecara načelnika 10 bbr, bio priveden da u Armanijevom odjelu kopa rov na Boguševcu.Tražio je kutiju cigara od nekoga na posudbu.Dao sam mu kutiju ronhilla, bocu vode i ponudio ga hranom.Nisam smio ni pomisliti da samostalno prekinem tu bolesnu scenu jer bih fasovao metak u koljeno od umobolnog Pecara.

Nakon sat vremena , dođoše haračlije našeg vrlog komandanta u golfu sa uzvikom: Sređeno je pa idemo gdje si rekao...
Nazifu je vidno laknulo, otkopao je nekih par metara bez ikakvog gunđanja, smireno sjeo i zapalio cigaru.Namjesti frizuru i nasmija se ko da ništa nije bilo: Paša vratiće ti Gljiva ovo čim stignem...

Nakon heftu dana, neki klinac mi na vrata donese šteku Marlbora i 100 DM."Reko mi onaj pjevač što pjeva đe ste sada prijateeeelji..da ti dam ovo još i meni dade cenera"

I tako, Nazif ko Nazif...sve na stranu, ali nešto ne vidim razloga da ga se trpa u koš sa kojekakvim našmrkanim budalama grand cirkusa...
JThomas

#47 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by JThomas »

slažem se u potpunosti, kakav god bio, gljiva je napisao mnogo prelijepih pjesama i definitivno ne može ni u istu rečenicu s ovim današnjim pajacima...

i opet kakav god bio - laže k'o pas svako ko kaže da se nije ismijao na onaj klip :D
PalaSa Marsa

#48 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by PalaSa Marsa »

ImageImageImageImage :-) :-)

Kemala Jamala, zakon :-) :D
tranquil

#49 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by tranquil »

Gljivin muzički opus vjerovatno nije isti nivo kao produkcija Grand cirkusa, u to neću da ulazim jer ne patim od sindroma "ne slušam narodnjake al' Halid, Haris i Hanka su ipak nivo" i ne mogu reći da slušam niti jednu njegovu pjesmu. Takođe, neću ni da ulazim u njegove ljudske kvalitete prema poznanicima i ljudima koji su mu valjali, jer ga nisam upoznao, ali njegovo bahato ponašanje u medijima, i primitivno šprdanje poput ovog, sa mjestom rođenja nekog tipa ("medvjedi utabali stazu") s kojim je u konfliktu je izvan svake sumnje vrijedno prezira.

Niti Šerif niti on nemaju nikakvih manira, žalosno je samo da Nazif vjeruje da ih ima jer je odrastao na čaršijskoj kaldrmi a ne na neasfaltiranoj kolskoj stazi, i najžalosnije je da to predstavlja kao neki adut u raspravi. Šta on misli da će biti efekat cijele njegove priče - javno će poniziti kolegu iz struke na jedan prilično primitivan način, dobiće par pluseva kod čaršijanera koji su opravdano siti papanluka u Sarajevu (nesvjesni toga da se i Gljiva polako kliže prema tom nivou, kao i kompletan prosjek "urbanog" sarajevskog društva), vjerovatno iziritirati sve koji su rođeni izvan, bez obzira da li su se, kako on razdvaja, prilagodili ili ne lokalnom načinu života i to je to.

Jesmo, svi smo se nasmijali na njegove klipove, al' ne smiju se svi na isti način. Ja se Gljivi smijem onako kako se smijem npr. Zmaju iz Šipova, ili tom istom Šerifu Konjeviću kada nije razumio tekst "Erogenih zona" i pjevača istih proglasio za narkomana - a da pri tome još uvijek nije skontao da je Almas u studiju, i to pored njega - eto to je takva vrsta smijeha, a to i nije neka referenca.
JThomas

#50 Re: Nazif Gljiva u emisiji mimohod

Post by JThomas »

jok eto ja mislio riječ o produhovljenoj komediji karaktera u molijerovoj tradiciji :D

naravno da se klip svodi na to da jedan šaner vrijeđa drugog - al smiješno je, pa makar :D
Post Reply