Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

Inteligencija

#2026 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

Image

ta ce Kalinovik jel tako @bach ? :-D
Bazinga1234

#2027 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bazinga1234 »

edo_79 wrote:
Bazinga1234 wrote:Maglaj i Zavidovici, tuzna mjesta. Bar kad se uporedjuju sa susjednim :D Tesnjom.
Ma đes pekmezaru komšo moj najdraži .... jel vam još iznad Tešnja zora sviće :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svi smo mi komšo jadni, od prve do zadnje čaršije u BiH
Nisam ja iz Tesnja :D ako si na to mislio
edo_79

#2028 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by edo_79 »

Bazinga1234 wrote:
edo_79 wrote:
Bazinga1234 wrote:Maglaj i Zavidovici, tuzna mjesta. Bar kad se uporedjuju sa susjednim :D Tesnjom.
Ma đes pekmezaru komšo moj najdraži .... jel vam još iznad Tešnja zora sviće :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svi smo mi komšo jadni, od prve do zadnje čaršije u BiH
Nisam ja iz Tesnja :D ako si na to mislio
Nego odakle si?
Bazinga1234

#2029 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bazinga1234 »

edo_79 wrote:
Nego odakle si?
Mostar. :wink: Odosmo u off. :D
edo_79

#2030 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by edo_79 »

Bazinga1234 wrote:
edo_79 wrote:
Nego odakle si?
Mojne mi onda Maglaja dirat ... maaajke ti di ćeš dirat moj lijepi stari grad Maglaj :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#2031 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Han Pijesak je meni hit, tri sume kroz grad, kazu parkovi a tamo ivica i marica jos izlaz traze, udjes u grad odjednom suma, ako slucajno skrenes negdje desno ili lijevo umjesto da nastavis na Vlasenicu, Wrong turn u najavi.

Ali sa druge strane, ti planinski gradici su mi uvijek imali neki sharm, Tvin piks i tako to, nekome se to ne svidja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2032 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Bazinga1234 wrote:
edo_79 wrote:
Nego odakle si?
Mojne mi onda Maglaja dirat ... maaajke ti di ćeš dirat moj lijepi stari grad Maglaj :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Čim ja u tom Maglaju nisam još nikad bio....ne znam da nisam kad prošao pored :? :D
edo_79

#2033 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by edo_79 »

Toma ... tebi je Maglaj provincija u pozadini .... ta će tebi Maglaj pored najljepše opštine u Federaciji, vrijednije od 10 drugih opština :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2034 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Han Pijesak je meni hit, tri sume kroz grad, kazu parkovi a tamo ivica i marica jos izlaz traze, udjes u grad odjednom suma, ako slucajno skrenes negdje desno ili lijevo umjesto da nastavis na Vlasenicu, Wrong turn u najavi.

Ali sa druge strane, ti planinski gradici su mi uvijek imali neki sharm, Tvin piks i tako to, nekome se to ne svidja.
Ono su tamo ukinuli i posljednju trafiku i pekaru, bio kao neki članak?!

Šarm je kad odeš na izlet ili kad vikend provedeš, tamo ko živi, njemu je noćna mora.

Problem je što je danas Han Pijesak baš u kategoriji najjadnijih mjesta.
dječak sa šibicama

#2035 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

meni ce na Maglaj uvijek biti asocijacija Alma Cardzic i Maglajsko ljeto... nekad bjese Natron, ali onda dodje demokracija.

Istocna Hercegovina mi je isto sablasna, sa izuzetkom Trebinja koje je prelijepo. Nevesinje kad spomenes, ja odmah vidim kuburu uperenu u lice, ili Ljubinje mozda Berkovici, ko u art filmu stado ovaca oko "gradske" poste i pored kafana gdje cugaju lokalni sumari.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2036 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:Toma ... tebi je Maglaj provincija u pozadini .... ta će tebi Maglaj pored najljepše opštine u Federaciji, vrijednije od 10 drugih opština :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma, nisam ja iz najbitnije (ili najljepše) opštine, to si ti mene zamijenio s nekim :mrgreen: :mrgreen:
Nije ba, ne znam, nisam nikad bio, kontam da je Maglaj nešto ko Goražde i tako to.
edo_79

#2037 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:
edo_79 wrote:Toma ... tebi je Maglaj provincija u pozadini .... ta će tebi Maglaj pored najljepše opštine u Federaciji, vrijednije od 10 drugih opština :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma, nisam ja iz najbitnije (ili najljepše) opštine, to si ti mene zamijenio s nekim :mrgreen: :mrgreen:
Nije ba, ne znam, nisam nikad bio, kontam da je Maglaj nešto ko Goražde i tako to.
Pa tu je to ... otprilike iste veličine :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2038 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Tomahawk11 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Han Pijesak je meni hit, tri sume kroz grad, kazu parkovi a tamo ivica i marica jos izlaz traze, udjes u grad odjednom suma, ako slucajno skrenes negdje desno ili lijevo umjesto da nastavis na Vlasenicu, Wrong turn u najavi.

Ono su tamo ukinuli i posljednju trafiku i pekaru, bio kao neki članak?!

Šarm je kad odeš na izlet ili kad vikend provedeš, tamo ko živi, njemu je noćna mora.

Problem je što je danas Han Pijesak baš u kategoriji najjadnijih mjesta.
Moguce, nekad je bilo cudno da imamo gradove koje nemaju kino salu, sad imamo masu gradova bez mesnice, trafike, pekare.

Dok ne udjes u te bosanskohercegovacke varosice, ni ne vidis sto smo rupa stare kurve europe.
dječak sa šibicama

#2039 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Gorazde uvijek ruzan grad bio :D jedino sto nije jadan, dosta su se iscupali u odnosu na poratno razdoblje. A i neka su, manje ce ih u Sarajevo dolaziti :D

ali stvarno ruzan grad, Foca mi je recimo puno ljepsa bila, ili Visegrad. Gorazde svo nekakvo industrijsko, one zgrade ko u Ilijasu.
edo_79

#2040 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by edo_79 »

dječak sa šibicama wrote:Gorazde uvijek ruzan grad bio :D jedino sto nije jadan, dosta su se iscupali u odnosu na poratno razdoblje. A i neka su, manje ce ih u Sarajevo dolaziti :D

ali stvarno ruzan grad, Foca mi je recimo puno ljepsa bila, ili Visegrad. Gorazde svo nekakvo industrijsko, one zgrade ko u Ilijasu.
Image

Eto moje čaršijice, na dvije obale rijeke Bosne :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2041 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Gorazde uvijek ruzan grad bio :D jedino sto nije jadan, dosta su se iscupali u odnosu na poratno razdoblje. A i neka su, manje ce ih u Sarajevo dolaziti :D

Možda ima veze što je prije i bila industrijska sredina, zajedno sa Vitkovićima?

Foča važi za veći grad od Goražda, međutim ovo poslije rata je bila....e, sad imaju onaj bazen, imaju i fakultet, al opet...
U Višegradu nisam bio, to ne znam, ali ona Rogatica....ostala mi je u sjećanju jedino pogrebna radnja - simbolično :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2042 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rogaticu najbolje opisuju imena sela okolo, Vragolovi i Kukavice :D

Jedino eto sto su im one Borike prelijepe.

Gorazde je uvijek bilo industrijski grad, tacno, i interesantno uvijek je imalo to neku urbanu raju. Ne mislim na Ziska :D
Dosta tih malih gradova je imalo taj neki urbani shtih, jel to komunizam uveo ili neka tradicija ne znam. Ali eto Maglaj sa muzickim festivalom, Breza recimo sa odbojkom, Vares su nekad zvali mali Rim bili gospoda ljudi, Visoko sa amaterskim pozoristima i kulturnom scenom, i tako dalje. Danas sumnjam da je puno toga ostalo.
zipoo

#2043 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by zipoo »

Goražde bas fin gradic.
Od mjesta Han Pijesak mi je bas gadan
bach

#2044 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

Inteligencija wrote:Image

Za kafe se ima...Za cigara se nema....
Hajvan

#2045 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Hajvan »

bach wrote:
Inteligencija wrote:Image

Za kafe se ima...Za cigara se nema....
ehe, ali se ima za Benga i corbe

a pusenje je “so (19)80”, dakle prevazidjeno… davno prevazidjeno.
Nadzorna_ploca

#2046 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Han Pijesak je prelijepo mjesto. Oaza cistog zraka i zelenila. Jadno za zivot prilicno jest a sta i ocekivati za mjesto na 1100 metara nadmorske ali nije gadno. Prosao sam par puta nedavno i volio bih opet.
invincible1921

#2047 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by invincible1921 »

Hercegovina je najljepsi dio Bosne :D :D

Salu na stranu, o ukusima se ne raspavlja al bar meni je fkt neshvatljivo da je nekom (kada govorimo o estetici i dojmovima) ljepse sivilo centralnte Bosne uz rijeku bosnu (maglaj, olovo, kakanj, zenica) nego li recimo mediteran na jugu nase drazve (stolac, pocitelj, blagaj, mostar) :D :D
Bazinga1234

#2048 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bazinga1234 »

Ma Konjic je najljepsi. Imas svasta da vidis. Pravo turisticko mjesto. Stolac je isto lijep ali propada nazalost. Capljina super sredjena i cista.
Trebinje, u moru jadnih mjesta u istocnoj Hercegovini divno.
Sto se tice istocne Bosne, bio sam u Zvorniku, nije los. Mada sam ga zamisljao malo veceg.
ExNihilo

#2049 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by ExNihilo »

invincible1921 wrote:Hercegovina je najljepsi dio Bosne :D :D

Salu na stranu, o ukusima se ne raspavlja al bar meni je fkt neshvatljivo da je nekom (kada govorimo o estetici i dojmovima) ljepse sivilo centralnte Bosne uz rijeku bosnu (maglaj, olovo, kakanj, zenica) nego li recimo mediteran na jugu nase drazve (stolac, pocitelj, blagaj, mostar) :D :D
Mostar je rupčaga bez premca.
invincible1921

#2050 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by invincible1921 »

Bazinga1234 wrote:Ma Konjic je najljepsi. Imas svasta da vidis. Pravo turisticko mjesto. Stolac je isto lijep ali propada nazalost. Capljina super sredjena i cista.
Trebinje, u moru jadnih mjesta u istocnoj Hercegovini divno.
Sto se tice istocne Bosne, bio sam u Zvorniku, nije los. Mada sam ga zamisljao malo veceg.
Naravno i Konjic opcenito Hercegovina sva :-D Sto se tice istocne hercegovine, ubi ih nacionalizam i zatvorenost...

@ExNihilo pa vala ako to mozes reci za jedan od najposjecenijih gradova od strane turista u ovom dijelu evrope onda je to tvoja percepcija svijeta i ljepote
Post Reply