ta ce Kalinovik jel tako @bach ?

Nisam ja iz Tesnjaedo_79 wrote:Ma đes pekmezaru komšo moj najdraži .... jel vam još iznad Tešnja zora svićeBazinga1234 wrote:Maglaj i Zavidovici, tuzna mjesta. Bar kad se uporedjuju sa susjednimTesnjom.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svi smo mi komšo jadni, od prve do zadnje čaršije u BiH
Nego odakle si?Bazinga1234 wrote:Nisam ja iz Tesnjaedo_79 wrote:Ma đes pekmezaru komšo moj najdraži .... jel vam još iznad Tešnja zora svićeBazinga1234 wrote:Maglaj i Zavidovici, tuzna mjesta. Bar kad se uporedjuju sa susjednimTesnjom.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svi smo mi komšo jadni, od prve do zadnje čaršije u BiHako si na to mislio
Mostar.edo_79 wrote:
Nego odakle si?
Mojne mi onda Maglaja dirat ... maaajke ti di ćeš dirat moj lijepi stari grad MaglajBazinga1234 wrote:Mostar.edo_79 wrote:
Nego odakle si?Odosmo u off.
Čim ja u tom Maglaju nisam još nikad bio....ne znam da nisam kad prošao porededo_79 wrote:Mojne mi onda Maglaja dirat ... maaajke ti di ćeš dirat moj lijepi stari grad MaglajBazinga1234 wrote:Mostar.edo_79 wrote:
Nego odakle si?Odosmo u off.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ono su tamo ukinuli i posljednju trafiku i pekaru, bio kao neki članak?!dječak sa šibicama wrote:Han Pijesak je meni hit, tri sume kroz grad, kazu parkovi a tamo ivica i marica jos izlaz traze, udjes u grad odjednom suma, ako slucajno skrenes negdje desno ili lijevo umjesto da nastavis na Vlasenicu, Wrong turn u najavi.
Ali sa druge strane, ti planinski gradici su mi uvijek imali neki sharm, Tvin piks i tako to, nekome se to ne svidja.
Ma, nisam ja iz najbitnije (ili najljepše) opštine, to si ti mene zamijenio s nekimedo_79 wrote:Toma ... tebi je Maglaj provincija u pozadini .... ta će tebi Maglaj pored najljepše opštine u Federaciji, vrijednije od 10 drugih opština![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa tu je to ... otprilike iste veličineTomahawk11 wrote:Ma, nisam ja iz najbitnije (ili najljepše) opštine, to si ti mene zamijenio s nekimedo_79 wrote:Toma ... tebi je Maglaj provincija u pozadini .... ta će tebi Maglaj pored najljepše opštine u Federaciji, vrijednije od 10 drugih opština![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije ba, ne znam, nisam nikad bio, kontam da je Maglaj nešto ko Goražde i tako to.
Moguce, nekad je bilo cudno da imamo gradove koje nemaju kino salu, sad imamo masu gradova bez mesnice, trafike, pekare.Tomahawk11 wrote:Ono su tamo ukinuli i posljednju trafiku i pekaru, bio kao neki članak?!dječak sa šibicama wrote:Han Pijesak je meni hit, tri sume kroz grad, kazu parkovi a tamo ivica i marica jos izlaz traze, udjes u grad odjednom suma, ako slucajno skrenes negdje desno ili lijevo umjesto da nastavis na Vlasenicu, Wrong turn u najavi.
Ali sa druge strane, ti planinski gradici su mi uvijek imali neki sharm, Tvin piks i tako to, nekome se to ne svidja.
Šarm je kad odeš na izlet ili kad vikend provedeš, tamo ko živi, njemu je noćna mora.
Problem je što je danas Han Pijesak baš u kategoriji najjadnijih mjesta.
dječak sa šibicama wrote:Gorazde uvijek ruzan grad biojedino sto nije jadan, dosta su se iscupali u odnosu na poratno razdoblje. A i neka su, manje ce ih u Sarajevo dolaziti
ali stvarno ruzan grad, Foca mi je recimo puno ljepsa bila, ili Visegrad. Gorazde svo nekakvo industrijsko, one zgrade ko u Ilijasu.

Možda ima veze što je prije i bila industrijska sredina, zajedno sa Vitkovićima?dječak sa šibicama wrote:Gorazde uvijek ruzan grad biojedino sto nije jadan, dosta su se iscupali u odnosu na poratno razdoblje. A i neka su, manje ce ih u Sarajevo dolaziti
ali stvarno ruzan grad, Foca mi je recimo puno ljepsa bila, ili Visegrad. Gorazde svo nekakvo industrijsko, one zgrade ko u Ilijasu.
Za kafe se ima...Za cigara se nema....Inteligencija wrote:
ehe, ali se ima za Benga i corbebach wrote:Za kafe se ima...Za cigara se nema....Inteligencija wrote:
Mostar je rupčaga bez premca.invincible1921 wrote:Hercegovina je najljepsi dio Bosne![]()
Salu na stranu, o ukusima se ne raspavlja al bar meni je fkt neshvatljivo da je nekom (kada govorimo o estetici i dojmovima) ljepse sivilo centralnte Bosne uz rijeku bosnu (maglaj, olovo, kakanj, zenica) nego li recimo mediteran na jugu nase drazve (stolac, pocitelj, blagaj, mostar)![]()
Naravno i Konjic opcenito Hercegovina svaBazinga1234 wrote:Ma Konjic je najljepsi. Imas svasta da vidis. Pravo turisticko mjesto. Stolac je isto lijep ali propada nazalost. Capljina super sredjena i cista.
Trebinje, u moru jadnih mjesta u istocnoj Hercegovini divno.
Sto se tice istocne Bosne, bio sam u Zvorniku, nije los. Mada sam ga zamisljao malo veceg.