SnezanaM wrote:Brak je glupost, bio on "mijesani ili nemijesani"
nacionalno mjesani brak
- Loulou
#351 Re: nacionalno mjesani brak
-
SnezanaM
#352 Re: nacionalno mjesani brak
Muskarci kad se ozene, zaborave da znaju sami rucak napraviti, oprati svoj ves itd.Loulou wrote:SnezanaM wrote:Brak je glupost, bio on "mijesani ili nemijesani"
- Loulou
#353 Re: nacionalno mjesani brak
http://www.frendice.hr/u-braku-muskarci-ciste-manjeseka wrote:SnezanaM wrote:Muskarci kad se ozene, zaborave da znaju sami rucak napraviti, oprati svoj ves itd.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako zaborave![]()
![]()
EDIT: (prilog Snezaninoj tvrdnji) (Čak i muškarci koji smatraju da su sa ženama u svemu ravnopravni, nakon ulaska u brak često se ne ponašaju u skladu sa svojim stavom. S druge strane, supruge u kućanskim poslovima nadmašuju djevojke.
Izgleda da brak kao institucija tradicionalno djeluje na parove, čak i one koji smatraju da su muškarci i žene ravnopravni.)
Toliko OT-a.
Last edited by Loulou on 18/10/2009 15:06, edited 1 time in total.
- Prozor
#354 Re: nacionalno mjesani brak
@xyz2007
hajde umij se
hajde umij se
- respo
#355 Re: nacionalno mjesani brak
jebo vas vise nacionalizam i ko je ko sta je sta i koliko ima kojih krvnih zrnaca
ako ti se svidja i odgovara kakve veze ima sto se zove snjezana amina ili ivana ili ivan muhamed i slobodan
jebote kako smo poceli gledat cemo gdje je ubrana jabuka i kojeg nacionalnog soka ima vise
ako ti se svidja i odgovara kakve veze ima sto se zove snjezana amina ili ivana ili ivan muhamed i slobodan
jebote kako smo poceli gledat cemo gdje je ubrana jabuka i kojeg nacionalnog soka ima vise
- Troll_Happens
#356 Re: nacionalno mjesani brak
respo wrote:jebo vas vise nacionalizam i ko je ko sta je sta i koliko ima kojih krvnih zrnaca
sve je reko covjek nemam sta dodat
-
simi44
#357 Re: nacionalno mjesani brak
Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
-
Shoshana
#358 Re: nacionalno mjesani brak
Mijesas naciju i religiju.simi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
- metar_drva
#359 Re: nacionalno mjesani brak
to simke, sabljo islamasimi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
- Cholina_Lokica
#360 Re: nacionalno mjesani brak
metar_drva wrote:to simke, sabljo islamasimi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
- Troll_Happens
#361 Re: nacionalno mjesani brak
metar_drva wrote:to simke, sabljo islamasimi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
sad kad simke isuce sabalju i kaze aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak prema svima koji ne misle isto
-
simi44
#362 Re: nacionalno mjesani brak
Ajde ne pravite se glupi, znate na sta mislim. i sami znate da sam u pravu.
- SenSen
#363 Re: nacionalno mjesani brak
Stvarno se nadam da nikada za to necu ni cuti!simi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
Ali ozbiljno, moji Baba i Deda su dali svom sinu (mom ocu) Muslimansko ime. Inace nisu jedini u mom rodu koji su dali "mijesanoj" djeci Muslimanska imena.. Sto se tice mitologije, nadam se, i mislim da ce to sa vremenom nestati, mozda cak i zaslugom "mijesanih" brakova.. Reci @simi44, jesi li se ti spreman zrtvovati za svoju vjeru i Bosnjacki narod time sto ces se ozeniti Nemuslimankom i tako "neutralizirati" bar jednu buducu generaciju??!
-
döppelgänger
#364 Re: nacionalno mjesani brak
Je li Dedek Srbin ili Bosnjak?Ali ozbiljno, moji Baba i Deda su dali svom sinu (mom ocu) Muslimansko ime
- Troll_Happens
#365 Re: nacionalno mjesani brak
simi44 wrote:Ajde ne pravite se glupi, znate na sta mislim. i sami znate da sam u pravu.
ne znamo sta mislis simke prosvijetli nas... da znamo i mi ... pa cemo ti reci jesi li ili nisi u pravu
-
callmethebreeeze
#366 Re: nacionalno mjesani brak
ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/ka
koji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.

-
roseanne
#367 Re: nacionalno mjesani brak
pa naravno da je čovjek u pravu, to se baš dešavalo i u bivšoj jugi gdje su mnogi bošnjaci muslimani davali djeci imena tipa goran, željko, zoran itd. samo ja nigdje ne čuh kod pravoslavaca ili katolika da je neko dijete slučajno nazvao mujo ili suljosimi44 wrote:Ja za nacionalno mjesane brakove u Bih nisam. Razlog? 99% muslimansko-krscanskih brakova rezultiraju da djeca slave samo Bozice, stide se Bajrama i gotovo uvijek nose krscanska imena. Kad ste culi da jedna Emina i Vlado daju kćerci ime Amina?? Nikad, jer to ne postoji. Mjesani brakovi su velika opasnost za Bosnjake. Slično i u nekoj mjeri vrijedi za hrvatsko-srpske brakove, jer ta djeca u velikoj mjeri ispadnu vise naklonjeni Srbima.Jednostavno, ta mitologija kojoj su zadojeni skoro svi Srbi se prenosi s generacije na generaciju.
-
Shoshana
#368 Re: nacionalno mjesani brak
hehe... ti mene sad podsjeti.... dosla meni neka oceva tetka na babine, pa me pita jesmo li stvarno sinu dali takvo i takvo ime. Jesmo reko', sta ne valja?callmethebreeeze wrote:ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/kakoji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.
Kaze, pa nije to 'nase' ime. Evo, rekoh, sada jeste
- Cholina_Lokica
#369 Re: nacionalno mjesani brak
saban sauliccallmethebreeeze wrote:ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/kakoji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.
-
callmethebreeeze
#370 Re: nacionalno mjesani brak
zar on nije nas?Dile wrote:saban sauliccallmethebreeeze wrote:ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/kakoji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.
-
Shoshana
#371 Re: nacionalno mjesani brak
Eto ti sad.... spaljuj plocecallmethebreeeze wrote:zar on nije nas?Dile wrote:saban sauliccallmethebreeeze wrote:ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/kakoji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.
![]()
- Cholina_Lokica
#372 Re: nacionalno mjesani brak
jok, srbin 1/1callmethebreeeze wrote:zar on nije nas?Dile wrote:saban sauliccallmethebreeeze wrote:ja znam djece iz brakova bosnjak/ina vs inovjerac/kakoji su djeci dali bosnjacka imena, imam takvih u familiji. ali ne znam ni jednog nebosnjaka koji nosi bosnjacko ime. za razliku od sasa, igora, dejana i sl kojima se mamo i babo zovu muharem i muharema.
![]()
-
callmethebreeeze
#373 Re: nacionalno mjesani brak
ma, dje cu to. ja samo knjige palim.Shoshana wrote: Eto ti sad.... spaljuj ploce
- BiH-x
#374 Re: nacionalno mjesani brak
Osobno poznajem Srpkinje i Hrvatice koje se zovu Jasmina i Sanela, i Hrvate koji se zove Alen, Denis itd...ili katolika da je neko dijete slučajno nazvao mujo ili suljo
-
callmethebreeeze
#375 Re: nacionalno mjesani brak
BiH-x wrote:Osobno poznajem Srpkinje i Hrvatice koje se zovu Jasmina i Sanela, i Hrvate koji se zove Alen, Denis itd...ili katolika da je neko dijete slučajno nazvao mujo ili suljo
ja ne poznajem.