Na ovom linku mozemo pronaci podatke za Kanton Sarajevo, zanima me da li postoje slicni podaci za RS i kantone sa hrvatskom vecinom, kao i druge kantone sa bosnjackom vecinom ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kanto ... /190225032
Porazna mi je ova statistika, ne toliko zbog procenata koji odgovaraju danasnjem stanju, nego zbog tog nekog mita da su sarajevski Srbi i Hrvat povlasteni i da svi rade na odlicnim pozicijama.
Molim za podatke u RS-u i drugim kantonima.
Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom
- MaksprotivMarksa
- Maraschino
#2 Re: Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom
Najzalosnije je sto je svaka stranka(a ne samo SDA) digle ruke od manjeg entiteta.
Ako ovako nastave tu bitku cemo zauvijek izgubiti.
Ako ovako nastave tu bitku cemo zauvijek izgubiti.
- Sanjarko
#3 Re: Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom
Odgovara popisu. Najvise ovih sluzbenika je kako sam shvatio u policiji. A imali smo temu o drzavnom ili federalnom nivou gdje jest malo vise Hrvata zastupljeno. Za Srbe se nesjecam. Mislim da ih je oko 5% bilo zastupljeno.
Porazno nije. Takvo je stanje. Nema puno Hrvata i Srba u sredinama sa Bosnjacko/Bosanskom vecinom jer su u demografskom minusu ima 30-tak godina.
Porazno nije. Takvo je stanje. Nema puno Hrvata i Srba u sredinama sa Bosnjacko/Bosanskom vecinom jer su u demografskom minusu ima 30-tak godina.