Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MaksprotivMarksa

#1 Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom

Post by MaksprotivMarksa »

Na ovom linku mozemo pronaci podatke za Kanton Sarajevo, zanima me da li postoje slicni podaci za RS i kantone sa hrvatskom vecinom, kao i druge kantone sa bosnjackom vecinom ?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kanto ... /190225032

Porazna mi je ova statistika, ne toliko zbog procenata koji odgovaraju danasnjem stanju, nego zbog tog nekog mita da su sarajevski Srbi i Hrvat povlasteni i da svi rade na odlicnim pozicijama.

Molim za podatke u RS-u i drugim kantonima.
Maraschino

#2 Re: Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom

Post by Maraschino »

Najzalosnije je sto je svaka stranka(a ne samo SDA) digle ruke od manjeg entiteta.
Ako ovako nastave tu bitku cemo zauvijek izgubiti.
Sanjarko

#3 Re: Nacionalna zastupljenost u javnim ustanovama u RS-u i kantonima sa hrvatskom većinom

Post by Sanjarko »

Odgovara popisu. Najvise ovih sluzbenika je kako sam shvatio u policiji. A imali smo temu o drzavnom ili federalnom nivou gdje jest malo vise Hrvata zastupljeno. Za Srbe se nesjecam. Mislim da ih je oko 5% bilo zastupljeno.

Porazno nije. Takvo je stanje. Nema puno Hrvata i Srba u sredinama sa Bosnjacko/Bosanskom vecinom jer su u demografskom minusu ima 30-tak godina.
Post Reply