na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Prince wrote:Hrvata ima 4% u Sarajevu, i bilo bi normalno da nemaju prava kao Bošnjaci, ali ipak imaju, i meni to ne smeta.
Ne Prince, nije normalno da prava stečeš rođenjem, nego pridonošenjem za svoj grad/državu. Znači, svako tko radi i plaća porez u tom gradu/državi ima jednaka prava kao i svi ostali. E to je po meni bit problema, ljudi neće da svoja prava shvaćaju kao milostinju većine.

Ovo što ti reče isto tako znači da je normalno da Bošnjak koji je u Sarajevo došao prošle godine ima više prava nego recimo Hrvat koji je tu čitav život.

Možda sam se previše zakačio za jednu tvoju rečenicu koja ne odražava tvoje pravo mišljenje ali eto, za svaki slučaj.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prince wrote:...Sarajevo je najmultietničkiji grad na Balkanu, nikad takvi neće biti ni Beograd, ni Zagreb, a da ne spominjem gradove u BiH, gdje Bošnjaci nisu većina. BTW, Hrvata ima 4% u Sarajevu, i bilo bi normalno da nemaju prava kao Bošnjaci, ali ipak imaju, i meni to ne smeta.
?? Ne vjerujem da si kompetentan prosudjivati o multietnicnosti, bilo gdje i bilo kad, poslije ovih tvojih rijeci.
Last edited by Fair Life on 22/06/2004 11:08, edited 1 time in total.
Saian

Post by Saian »

MRAVOJED wrote:
Prince wrote:
Možda sam se previše zakačio za jednu tvoju rečenicu koja ne odražava tvoje pravo mišljenje ali eto, za svaki slučaj.
ma preventiva majka :D , nego ja sam za to posto ovdje vrvi od nacionalista, da svako ko je nacionalista plati turu, tako bi se bar moglo gratis razveselit bar :-)
Engram

Post by Engram »

Fair Life wrote:
Prince wrote:...Sarajevo je najmultietničkiji grad na Balkanu, nikad takvi neće biti ni Beograd, ni Zagreb, a da ne spominjem gradove u BiH, gdje Bošnjaci nisu većina. BTW, Hrvata ima 4% u Sarajevu, i bilo bi normalno da nemaju prava kao Bošnjaci, ali ipak imaju, i meni to ne smeta.
?? Ne vjerujem da si kompetentan prosudjivati o multietnicnosti, bilo gdje i bilo kad, poslije ovih tvojih rijeci.
nacionalne manjine trebaju imati sva prava ustavom zagarantovana da prostis

:)
Glumica

Post by Glumica »

sto ga kame i prince mogu srati... :D
tja...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Jao, jao Glumice, .... zaboravila si Engrama. :roll:
Glumica

Post by Glumica »

to je nesto skroz drugo... od njega se necem drugom i ne nadam :D
Baghira

Post by Baghira »

kame wrote:Malena djecica su cudo. Ona uvijek otkriju ono sto nepazljivi roditelji skrivaju. Imao sam priliku cuti kako mi jedna malena djevojcica govori jako ruzne stvari koje se ticu mene. A te je stvari naravno mogla cuti samo od roditelja.

Znas Panto, mozda to i nije tako lose. Shvatis kako stoje stvari. A ova mala to sto je rekla.....nema veze s nacionalizmom.
Upravo je to ono kame sto je mene razocaralo, ne sto je djevojcica to i rekla, sta ona zna, ali sto kazes, morala je cuti od drugih, da li od roditelja, u skoli, na ulici, nije bitno, ali je takvo raspolozenje prisutno dole. Ne mora znaciti da je mrznja, spremnost na pokolj, rat. Ali htjeli ili ne, pripadamo svi mi, manje ili vise, taborima. Ako se sam ne svrstas, svrsta te neko drugi.

Samo nam Skljoco jos moze pomoci :D
Glumica

Post by Glumica »

kad smo kod djece...
ja vodila neku djecu na kids fest... i pricam sa drugaricom koja je radila nesto tamo po tim radionicama... kad dolazi autobus iz srpskog sarajeva... mala djeca... helem to su sokovi bili... kaze prijateljica hajmo sad pjevat, kad brze bolje uciteljica ulijece, ali ne ONE pjesme djeco sto smo u autobusu... :D ovaj mali djecak poce nekakvu...bog, otadzbina... ko ce ga znat koja je, kad djevojcica mu govori, ne to, ne smijes pjevati, zaklat ce nas bolan :-) :(
Gollum

Post by Gollum »

I ti to glumice sve skontala?

A cuvala djecu usput?

Interesantno... :D :D
Glumica

Post by Glumica »

a boze sta li se ima skontat... :-)
Gollum

Post by Gollum »

Los si staratelj i majka. Trebas biti koncentrirana na svoju, a ne na tudju djecu, na svog a ne na tudjeg muza itd. :D :D :D :D
Glumica

Post by Glumica »

nisu moja djeca... i nemaju majke ni staratelja... iz doma za napustenu djecu su... vise ljudi je bilo sa njima... i djeca su hodala po radionicam, igrala se, nema se sta skontat, stojis tu, zabavljas ih i cujes valjda sta kazu... :roll:
progDVB

Post by progDVB »

najSrce wrote: Bilo bi lijepo da je svima u dusi jedina domovina Bosna i Hercegovina.
Ti si zaista najImageImage
Prince

Post by Prince »

sto ga kame i prince mogu srati...
tja...
:D
Baš smo užasni...
Pravi mudžahidići...
Pa rekao sam da meni to ne smeta, ali na Balkanu je svugdje normalno da manjine nemaju prava kao i većine. U Sarajevu nije tako. Zašto nijedan predsjednik Hrvatske nikad neće biti musliman???
BECHO

Post by BECHO »

Glumica wrote:kad smo kod djece...
ja vodila neku djecu na kids fest... i pricam sa drugaricom koja je radila nesto tamo po tim radionicama... kad dolazi autobus iz srpskog sarajeva... mala djeca... helem to su sokovi bili... kaze prijateljica hajmo sad pjevat, kad brze bolje uciteljica ulijece, ali ne ONE pjesme djeco sto smo u autobusu... :D ovaj mali djecak poce nekakvu...bog, otadzbina... ko ce ga znat koja je, kad djevojcica mu govori, ne to, ne smijes pjevati, zaklat ce nas bolan :-) :(
:lol:
kame

Post by kame »

crna_pantera wrote:
kame wrote:Malena djecica su cudo. Ona uvijek otkriju ono sto nepazljivi roditelji skrivaju. Imao sam priliku cuti kako mi jedna malena djevojcica govori jako ruzne stvari koje se ticu mene. A te je stvari naravno mogla cuti samo od roditelja.

Znas Panto, mozda to i nije tako lose. Shvatis kako stoje stvari. A ova mala to sto je rekla.....nema veze s nacionalizmom.
Upravo je to ono kame sto je mene razocaralo, ne sto je djevojcica to i rekla, sta ona zna, ali sto kazes, morala je cuti od drugih, da li od roditelja, u skoli, na ulici, nije bitno, ali je takvo raspolozenje prisutno dole. Ne mora znaciti da je mrznja, spremnost na pokolj, rat. Ali htjeli ili ne, pripadamo svi mi, manje ili vise, taborima. Ako se sam ne svrstas, svrsta te neko drugi.

Samo nam Skljoco jos moze pomoci :D
Ne, ja ne pripadam nikakvom taboru. :)

Ali moram priznati, tacno je da me drugi svrstavaju.

Primjera radi, kad sam nedavno postirao chat s Engramom na forumu i istakao kako se ne slazem s njegovim stavovima dobio sam cetiri maila od forumasa koji su me dotad svrstavali u Engramov tabor. Mailovi su cestitke na ucinjenom i pozivi da ih nakacim na MSN. :D

Moram reci da to svrstavanje u tabore ne postoji od juce. A pogotovo ne od 1990. godine i pojave SDA, HDZ I SDS.

Ko god poznaje historiju jako dobro zna da su srbi oduvijek tezili ka svesrpskoj drzavi na racun drugih. Kao i da su takve ideje dolazile prvenstveno od strane bosanskih srba.

A sto je najtuznije takav slucaj nije samo sa srbima.

Hocu da kazem, mrznja prema Bosni (i izvana i iznutra) nije od jucer. Kao i svrstavanje u tabore. To je nesto sto je staro nekoliko vijekova.

Unutrasnja teznja za necim nebosanskim........nesvakidasnjim......od strane bosanaca i hercegovaca......intelektualaca.....

Naravno, ne generalizujem. :-) :)
Post Reply