Mrznja na relaciji Zenica-Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chischo

#1 Mrznja na relaciji Zenica-Sarajevo

Post by Chischo »

Sta mislite o ovome?
uzroci,posljedice,razlozi,motivi,rjesenja itd.

P.S. Ja sam iz Zenice
Image
dariosa

Post by dariosa »

Mislim da je prenapuhana i gotovo ne postojeca posebno medju velikom vecinom normalnih ljudi. Ja npr. nikoga iz Zenice ne mrzim a znam sigurno da mene ne mrzi par mojih dobrih prijatelja iz tog grada. Cak naprotiv, svaki put kad odem u Zenicu osjecam se veoma lijepo i bude mi dobro isto kao i mojim prijateljima kad dodju u Sarajevo.

Ukoliko i postoji u nekim krugovima, mislim da je u potpunosti ne potrebna, ne produktivna, ne realna, bez osnova...

Rjesenje: ne dozvoliti grupicama huligana da definisu odnose izmedju gradova.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Obecavali Zenici u ratu da cim padne Sarajevo da ce Zenica biti proglasena glavnim gradom BiH, pa su neki ljudi prizeljkivali da Sarajevo sto prije padne, nebi li postali prijestolnica u Bosnjaka.
To cula Sarajlije pa im nije bilo drago, pa dadose sve od sebe da padnu u ruke agresoru.
A posto Sarajevo ne pade, Zenicanima ne bi drago sto nece postat prijestolnica, pa krenuse psovat Markale Sarajlijama, svakom prilikom koja im se ukazase.

Eh sad, za ova obecavanja u ratu nisam siguran da su istina, ali sam cuo prica, ali ovo za psovanje Markala sam siguran 100%, i ja mislim da je to sasvim dovoljan razlog za netrpeljivost.

Cuj psovat Markale, ciganska posla prava.

Fuj.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Ko sto kaze jedan zenicanin....

"Zbogom Bosno,odoh u Sarajevo"
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Zato sto ljudi nemaju pametnijeg posla. Niko nista ne radi pa izmisljaju probleme tamo gdje ih nebi trebalo biti.

u svemu tome prednjace fudbalski navijaci...
Pravda30

Post by Pravda30 »

Ma par napaljenih kretena i besposlicara koji nemaju pametnija posla.Ali sve do jednom.
nineac

Post by nineac »

Joj tih gluposti obećali zenici da će biti glavni grad!
Meni je najteže palo kada su one guzonje iz sarajeva se krile u mom gradu, a "srcem i dušom" patili zajedno sa sarajlijama!
Pa Vi stvarno nemat pametnija posla nego o tome raspravljati!
Onda neko spomenu nemaju šta raditi! Tako je, dok Zenica,Tuzla i ostali gradovi rade, vi, mostarci i banjalučani raspravljate gdje će koja državna institucija biti!
Tako samo kod nas može sjedište elektroenergetskog sistema biti u sarajevu, dok bi trebo biti u Tuzli, jer su svi tehnički uslovi na strani Tuzle! Ali, da bi Vi imali šta raditi sada ve nanovo tamo treba praviti!
Tako Vi imate posla, tako što nas zajebavate, i primate platu od naših poreza!
Ja negovorima da u SA netrebaju biti sve institucije, ali sve u granicama normale!
A ne ko prije rata kada je skijaški savez ex-YU bio u Beogradu!!!
Eh, to se sada isto dešava i sa vama! kada shvatite da Sarajevo kao gl. grad treba da ima ambasade, vladu, skupštini ili ti dom naroda, predsjedništvo, a da ostalo se može ravnomjerno raspodjeliti po cjeloj BiH, tada neće biti tog antagonizma izemđu , ne samo ZE-SA, nego i TZ-SA itd!
Druga, stvar, otkud ideja da je to uopće počelo u zenici?
I neka mi neko objasni što to mi trebamo biti ljubomorni na Vas?
Ja nisam, niti Vas mrzim!
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Ja sam u Zenici bio dva puta..prvi put na utakmici Sarajevo-Celik kad su mi demolirali auto i kad su me dva Zenicka policajca u bolnicu poslali od batina.. a drugi put sam s rajom jednu noc sjeo u auto i otiso navece u Zenicu na kafu i upoznao barem dvadesetak Zenicana, sjedio sa njima i dernecio do 5 ujtru i ne znam da mi je bilo bolje igdje drugdje..osim u Mostaru..al` to je druga prica.
Znaci malo su mi pomijesani utisci i ne mogu vam reci ovako je il` onako,
ali znam iz razgovorora sa tim Zenicanima da su oni jako ponosni na svoj grad i na cinjenicu da su oni `bili` prijestonica..tacnije Bobovac je bio prijestonica ali oni to bez ikakve dileme smatraju dijelom Zenice..pa je mozda to jedan od razloga.
A za markale..mislim da je za to zasluzna cinjenica da oni nisu vidjeli ni 1% rata kako ga je vidjelo Sarajevo, Gorazde, Bihac, Srebrenica, Zepa, pa cak i Tuzla..i da su im ti masakri vise apstraktan pojam nego realnost.
Nikad takvo nesto nebi mogli cuti iz npr. Tuzle jer oni znaju kako to izgleda..nazalost :roll:
glasnost

#9 Re: Mrznja na relaciji Zenica-Sarajevo

Post by glasnost »

najljepsi grad u bih

Image
Sayed

Post by Sayed »

Pravda30 wrote:Ma par napaljenih kretena i besposlicara koji nemaju pametnija posla.Ali sve do jednom.

Upravo tako, ljudi nemaju nista pametno da bi se isticali, pa onda na mrznju i netrepeljivost. Tuzno, dva veca grada jedne razrusene zemlje bi trebali da budu primjer dobrih odnosa u korist svih...

Olaksavajuca okolnost je sto se ipak radi o grupicama krkana, i sto je to sve ipak malo i prenapuhano, nazalost bas u korist tih krkana.

Mislim da se ipak ne moze generalno govoriti o mrznji i netrepeljivosti sarajlija i zenicana.
naivac

Post by naivac »

nineac wrote: Pa Vi stvarno nemat pametnija posla nego o tome raspravljati!
Onda neko spomenu nemaju šta raditi! Tako je, dok Zenica,Tuzla i ostali gradovi rade, vi, mostarci i banjalučani raspravljate gdje će koja državna institucija biti!
Tako samo kod nas može sjedište elektroenergetskog sistema biti u sarajevu, dok bi trebo biti u Tuzli, jer su svi tehnički uslovi na strani Tuzle! Ali, da bi Vi imali šta raditi sada ve nanovo tamo treba praviti!
Tako Vi imate posla, tako što nas zajebavate, i primate platu od naših poreza!
e to je problem jarane upravo
ti zenicanin ili tuzlak mrzis mene sarajliju jer sam JA postavio centralu elektroprivrede u sarajevu.
jer sam JA postavio sve drzavne institucije u sarajevu.
jer sam JA postavio sve kulturne projekte u sarajevu.
i sad lezim gledam u plafon, nista ne radim a pare od poreza kapaju iz tuzle i zenice meni u usta.

sreca pa mi u sarajevu nemamo nikakvih problema jer sve je ovdje i pare nam samo uskacu u usta. nemoramo nista raditi i nizasta se sekirati jer vi radite i crnchite a mi SVI u sarajevu samo se shetkamo i pisemo poeziju
nineac

Post by nineac »

Ma joj ja tebe dobro znaš šta sam mislio, ne smeta meni, a možda i smeta! ne mrzim ja tebe, ali pojedinci, koji većinom nemaju nikakve veze sa sarajevom, prave takvu sliku o sarajevu!
nisam ja reko da baš Ti si odgovoran za to!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eto da cujemo od tebe nineac prijedlog koje bi to institucije mogle biti u Tuzli.

Samo mi onda reci sta cemo sa Hrvatima koji zele pola institucija u Mostaru.

Znaci da sad rasparcavamo onih 50% institucija koje imaju sjediste u Sarajevu.

Ah da, zaboravih, posto se vecina institucija sada prebacuje na drzavni nivo, sada i Srbi hoce 30% institucija u Banjaluci.

Dakle koje od onih 30% institucija koje ce ostati u Sarajevu, predlazes da raspodjelimo?

BTW, Kanton Sarajevo je kanton sa najvise poreskih obveznika u drzavi, i kanton u kojem se placaju najvisi porezi u drzavi.

Prema tome, ne lupaj matere ti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

znam nekoliko lijepih djevojaka iz zenice i ZE DO kantona :roll:
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

e jesi glupak pa ja nikad nisam cuo za mrznju zenica-sarajevo dok ti to nisi izmislio. hoces da nas dijelis ko da ti je fikret rodjak.
Chischo

Post by Chischo »

Ugodno se iznenadih i primjeti da na ovom forumu ima i dobre raje,
osim par izuzetaka ali haj sad nije ni bitno...
Chischo

Post by Chischo »

DaysleepeR wrote:Obecavali Zenici u ratu da cim padne Sarajevo da ce Zenica biti proglasena glavnim gradom BiH, pa su neki ljudi prizeljkivali da Sarajevo sto prije padne, nebi li postali prijestolnica u Bosnjaka.
To cula Sarajlije pa im nije bilo drago, pa dadose sve od sebe da padnu u ruke agresoru.
A posto Sarajevo ne pade, Zenicanima ne bi drago sto nece postat prijestolnica, pa krenuse psovat Markale Sarajlijama, svakom prilikom koja im se ukazase.

Eh sad, za ova obecavanja u ratu nisam siguran da su istina, ali sam cuo prica, ali ovo za psovanje Markala sam siguran 100%, i ja mislim da je to sasvim dovoljan razlog za netrpeljivost.

Cuj psovat Markale, ciganska posla prava.

Fuj.
Ovo je najgluplji post koji sam vidio u životu
winetou

Post by winetou »

Svidja mi se zgrada na slici 8)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

komi wrote:znam nekoliko lijepih djevojaka iz zenice i ZE DO kantona :roll:
dapače sve vole sarajevo
odugovlače s faxom da se ne vrate u ze do :D :D :D
coltrane

Post by coltrane »

Ima i ljepsih slika Zenice.

E sada apropo price o Markalama.
Ne mogu da vjerujem da se jos povlaci na ovaj nacin. Samo nas 15.000 koji smo taj dan bili na stadionu zna pravu istinu, ali kako to biva u nasoj dragoj nam domovini, svi sve znaju najbolje.
Vjerujte price je isla ovako:
grupica KRETENA sa juga (znaci ne svi) je navijala :"ale ale, ale ale jebemo vam Markale..."
Istog trenutka je nastala neugodna tisina na stadionu i onda je ostatak stadiona poceo zvizdati i negodovati (cijeli stadion, mislim).
Naravno u SA medijima , ovo nikad nije pomenuto i kako bi se jedan Sarajlija osjecao kad procita:" u ZE psovali Markale.."
E sad, na vjeru ili ne-vjeru, ali ponavljam:"Bio sam na utakmici".
coltrane

Post by coltrane »

Ima i ljepsih slika Zenice.

E sada apropo price o Markalama.
Ne mogu da vjerujem da se jos povlaci na ovaj nacin. Samo nas 15.000 koji smo taj dan bili na stadionu zna pravu istinu, ali kako to biva u nasoj dragoj nam domovini, svi sve znaju najbolje.
Vjerujte price je isla ovako:
grupica KRETENA sa juga (znaci ne svi) je navijala :"ale ale, ale ale jebemo vam Markale..."
Istog trenutka je nastala neugodna tisina na stadionu i onda je ostatak stadiona poceo zvizdati i negodovati (cijeli stadion, mislim).
Naravno u SA medijima , ovo nikad nije pomenuto i kako bi se jedan Sarajlija osjecao kad procita:" u ZE psovali Markale.."
E sad, na vjeru ili ne-vjeru, ali ponavljam:"Bio sam na utakmici".
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

coltrane wrote:Vjerujte price je isla ovako:

Dobro su momci prosli, mogo im je jos neko nesto opsovat :D

@Chischo

svako ima pravo na misljenje, ja sam rekao da nisam 100% siguran, ali sam tu pricu cuo.
A evo potvrda je stigla da su se Markale psovale.
St.Germain

Post by St.Germain »

cetnici, ustase, balije, abdicevci, biscani, sarajlije, zenicani, tuzlaci, srbi, hrvati, muslimani, bosnjaci, turci, hercegovci i bosanci....

na pedesetak hiljada km2 toliko razdijeljeni i opet se neko pita zasto smo u govnima...

:(
glasnost

Post by glasnost »

bravo germa...

kako rece jergovic, bosna je zemlja velikih kretena i velikih ljudi.
Post Reply