khm,khm,gospon smith,upravo obratno,ovo jeste slika drustvenog stanja i zbivanja u BiHtodd_smith wrote:mislim da ovaj clanak vise govori o njoj,nego o drustvenom stanju u BiH, cim ona ima vremena da se bavi glupostima kao sto su "kako ko odgovara na pozdrav"...
"Možda je otišla da piša."
- ljubav_aha
#351 Re: "Možda je otišla da piša."
-
salihh
#352 Re: "Možda je otišla da piša."
ja ne vjerujem ovoj pisaniji... ljubav_aha, ti ono zivis gdje?ljubav_aha wrote:khm,khm,gospon smith,upravo obratno,ovo jeste slika drustvenog stanja i zbivanja u BiHtodd_smith wrote:mislim da ovaj clanak vise govori o njoj,nego o drustvenom stanju u BiH, cim ona ima vremena da se bavi glupostima kao sto su "kako ko odgovara na pozdrav"...
Last edited by salihh on 21/02/2010 02:23, edited 1 time in total.
- NekoIzMase
#353 Re: "Možda je otišla da piša."
Sve sto su ti rekli sa ovo "selam alejkum" je: Mir s' tobom ili Idi u miru! Ne znam zasto ovaj pozdrav nekome smeta? U arapskim zemljama se pripadnici svih vjera pozdravljaju ovim pozdravom.exliberal wrote: par puta mi se desilo da me pojedinci namjerno pozdrave sa selam alejkum iako znaju da nisam bosnjak...ja odgovorim bog ti pomogao...da vidis kako se usuti
A sto se tice pocetnog teksta, zasto autorica istog, kada je vec toliko obrazovana i kulturna, ne upozori svoje kolege da je pozdrave sa dobar dan umjesto da ih ogovara i opisuje u svojim tekstovima kao primitivce bez osnovne kulture. Ipak ce sutra (i svaki naredni dan koji provede na tom radnom mjestu) tim istim kolegama reci dobar dan i cuti to odvratno "jeste l' se naspavali". Prosto prejevanje iz supljeg u prazno o tome da su bosnjaci jedan necivilizovan, nekulturan i vulgaran narod koji ne priznaje dobar dan kao pozdrav.
-
KENJAC
#354 Re: "Možda je otišla da piša."
Pa ovdje koja god tema da se otvori otkrije jednu novu podjelu izmedju naroda i narodnosti pa cak i unutar istih naroda. Ljudi, ima li ista gdje se slazemo, sem mozda na podforumu "sex , ljubavi itd" Kazu Selam je Turska rijec! Haj dobro. Kad te neko pozdravi "Cao" (pise se ciao) sto je Italijanska rijec... Sta se desava! Ej ba, nama je pozdrav i odpozdrav problem a drzavni budzet pred kolapsom... Blago vama! 
-
salihh
#355 Re: "Možda je otišla da piša."
covjece, pa vidis li da joj ljudi civilizirano i nenametljivo stavljaju do znanja da im se ne svidja pozdrav dobar dan... a ona jadnica, u svojoj oholosti i nekulturi, ne moze da shvati... ona zeli da nju svi pozdravljaju onako kako se njoj svidja... e da mi je da je sretnem da je upitam za zdravljeNekoIzMase wrote:Sve sto su ti rekli sa ovo "selam alejkum" je: Mir s' tobom ili Idi u miru! Ne znam zasto ovaj pozdrav nekome smeta? U arapskim zemljama se pripadnici svih vjera pozdravljaju ovim pozdravom.exliberal wrote: par puta mi se desilo da me pojedinci namjerno pozdrave sa selam alejkum iako znaju da nisam bosnjak...ja odgovorim bog ti pomogao...da vidis kako se usuti
A sto se tice pocetnog teksta, zasto autorica istog, kada je vec toliko obrazovana i kulturna, ne upozori svoje kolege da je pozdrave sa dobar dan umjesto da ih ogovara i opisuje u svojim tekstovima kao primitivce bez osnovne kulture. Ipak ce sutra (i svaki naredni dan koji provede na tom radnom mjestu) tim istim kolegama reci dobar dan i cuti to odvratno "jeste l' se naspavali". Prosto prejevanje iz supljeg u prazno o tome da su bosnjaci jedan necivilizovan, nekulturan i vulgaran narod koji ne priznaje dobar dan kao pozdrav.
- ljubav_aha
#356 Re: "Možda je otišla da piša."
salihh wrote:ja ne vjerujem ovoj pisaniji... ljubav_aha, to ono zivis gdje?ljubav_aha wrote:khm,khm,gospon smith,upravo obratno,ovo jeste slika drustvenog stanja i zbivanja u BiH
u SAD,i prosle godne se nagledah pisanije u BiH
sto pitash,pa ne saljemo poruke jedno drugom u flashi i to sezonski,prije pojave leda na morskoj pucini
-
salihh
#357 Re: "Možda je otišla da piša."
ma siguran sam da s tolike udaljenosti ipak imas poteskoca s rezolucijom slike drustvenog stanja u bih...ljubav_aha wrote:salihh wrote:ja ne vjerujem ovoj pisaniji... ljubav_aha, to ono zivis gdje?ljubav_aha wrote:khm,khm,gospon smith,upravo obratno,ovo jeste slika drustvenog stanja i zbivanja u BiH
u SAD,i prosle godne se nagledah pisanije u BiH![]()
sto pitash,pa ne saljemo poruke jedno drugom u flashi i to sezonski,prije pojave leda na morskoj pucini
ja ovdje zivim i pozdravljam se s ljudima svaki dan po 100 puta i jos nisam primjetio da imam problem u komuniciranju tog pozdrava...
- ljubav_aha
#358 Re: "Možda je otišla da piša."
jao jao,nekoizmase,vlro je vazno kako i kojim tonom je exliberal pozdravljen,sto sma razumejla u njegovom pitanju da je zvucalo provokativno,stoga,nekoizmase,ne pojedonstavljuj nesto sto nema smislaNekoIzMase wrote:Sve sto su ti rekli sa ovo "selam alejkum" je: Mir s' tobom ili Idi u miru! Ne znam zasto ovaj pozdrav nekome smeta? U arapskim zemljama se pripadnici svih vjera pozdravljaju ovim pozdravom.exliberal wrote: par puta mi se desilo da me pojedinci namjerno pozdrave sa selam alejkum iako znaju da nisam bosnjak...ja odgovorim bog ti pomogao...da vidis kako se usuti
jeli BiH dio arapskih zemalja,sto se desilo sa korstienjem maternjeg jezika
- ljubav_aha
#359 Re: "Možda je otišla da piša."
salihh wrote:ma siguran sam da s tolike udaljenosti ipak imas poteskoca s rezolucijom slike drustvenog stanja u bih...ljubav_aha wrote: sto pitash,pa ne saljemo poruke jedno drugom u flashi i to sezonski,prije pojave leda na morskoj pucini
ja ovdje zivim i pozdravljam se s ljudima svaki dan po 100 puta i jos nisam primjetio da imam problem u komuniciranju tog pozdrava...
kojeg pozdrava
-
salihh
#360 Re: "Možda je otišla da piša."
kako steljubav_aha wrote:salihh wrote:ma siguran sam da s tolike udaljenosti ipak imas poteskoca s rezolucijom slike drustvenog stanja u bih...ljubav_aha wrote: sto pitash,pa ne saljemo poruke jedno drugom u flashi i to sezonski,prije pojave leda na morskoj pucini
kojeg pozdrava
- ljubav_aha
#361 Re: "Možda je otišla da piša."
pa jos samo to treba postati problem

- NekoIzMase
#362 Re: "Možda je otišla da piša."
Da li je taj pozdrav bio nas maternji u vrijeme vladavine osmanlija koji su donijeli Islam na ove prostore?ljubav_aha wrote:jao jao,nekoizmase,vlro je vazno kako i kojim tonom je exliberal pozdravljen,sto sma razumejla u njegovom pitanju da je zvucalo provokativno,stoga,nekoizmase,ne pojedonstavljuj nesto sto nema smislaNekoIzMase wrote:Sve sto su ti rekli sa ovo "selam alejkum" je: Mir s' tobom ili Idi u miru! Ne znam zasto ovaj pozdrav nekome smeta? U arapskim zemljama se pripadnici svih vjera pozdravljaju ovim pozdravom.exliberal wrote: par puta mi se desilo da me pojedinci namjerno pozdrave sa selam alejkum iako znaju da nisam bosnjak...ja odgovorim bog ti pomogao...da vidis kako se usuti![]()
jeli BiH dio arapskih zemalja,sto se desilo sa korstienjem maternjeg jezika
-
Abacija
#363 Re: "Možda je otišla da piša."
Valjda si mislio kako ste BRE? Bratunac Salihe, Bratunac...salihh wrote:kako steljubav_aha wrote:
kojeg pozdrava
-
salihh
#364 Re: "Možda je otišla da piša."
helem, vidis da imas problem vidjeti da je nekima golem problem i naznaka papanluka i seljaklukaljubav_aha wrote:pa jos samo to treba postati problem![]()
![]()
bas imam osjecaj da ce kako ste biti sada moj default greeting
-
Abacija
#365 Re: "Možda je otišla da piša."
Sumnjiva si im i podsvjesno te se boje. Eto zasto toliko forsiraju sa religioznim pozdravima.ljubav_aha wrote:Abacija wrote:
Mislio sam na zbijanje redova izmedju pripadnika iste grupe, u ovom slucaju religijske.
Osobe koje vrse konstantan pritisak na pripadnike iste grupe ovakvim ponasanjem izrazavaju nepovjerenje prema drugim clanovima. Oni ih konstantno testiraju i usput provode ideologiju koja dolazi iz centra grupacije (vidi jedan od mojih ranijih postova na ovoj temi).
Abacija,hvala
ali to se desava i vlro uskim krugovima prijatelja,no ja imam srecu da mi oni ne zamjere,znaju me,i respektujemo jenid druge,ali eto taj dio njhovog potenciranja da im odgovorim mi je komicna,tako da im kazem i cao,jer meni tako odogovara,a svi se sporazumijemo,zar ne![]()
![]()
kada sma prosle godine bilau SA,na svkaom koraku prijatnonesot poput neutrlanog pozdrava
-
Abacija
#366 Re: "Možda je otišla da piša."
Mozda je vrijeme da se na Selam pocne odgovarati sa kako ste...salihh wrote:helem, vidis da imas problem vidjeti da je nekima golem problem i naznaka papanluka i seljaklukaljubav_aha wrote:pa jos samo to treba postati problem![]()
![]()
![]()
![]()
ako im neko na dobar dan uzvrati s kako ste...
bas imam osjecaj da ce kako ste biti sada moj default greeting
-
salihh
#367 Re: "Možda je otišla da piša."
salishe, salishe... i bez bre... ko ono provali da je ekavica sasvim ok u bih????? mozda na bn televiziji, u standardnom govoru naroda bih, niti je bila niti ce biti..., a barem u skolama bi trebalo da se uci nekakav standardni knjizevni jezik... ili grijesimAbacija wrote:Valjda si mislio kako ste BRE? Bratunac Salihe, Bratunac...salihh wrote:kako steljubav_aha wrote:
kojeg pozdrava![]()
kako ste
- ljubav_aha
#368 Re: "Možda je otišla da piša."
mene pitasNekoIzMase wrote:Da li je taj pozdrav bio nas maternji u vrijeme vladavine osmanlija koji su donijeli Islam na ove prostore?ljubav_aha wrote:jeli BiH dio arapskih zemalja,sto se desilo sa korstienjem maternjeg jezika
pa imali smo mi i zlatnu austro -ugarsku ,also
a tek jezicki uticaj pograncnih komsija koji traje i danas ,meni je to bas simpaticno
-
Abacija
#369 Re: "Možda je otišla da piša."
Slazem se. Zato sam i predlozio kako da sljedeci put odgovori portiru. Pogledaj ponovo uvodni post.NekoIzMase wrote:Sve sto su ti rekli sa ovo "selam alejkum" je: Mir s' tobom ili Idi u miru! Ne znam zasto ovaj pozdrav nekome smeta? U arapskim zemljama se pripadnici svih vjera pozdravljaju ovim pozdravom.exliberal wrote: par puta mi se desilo da me pojedinci namjerno pozdrave sa selam alejkum iako znaju da nisam bosnjak...ja odgovorim bog ti pomogao...da vidis kako se usuti
A sto se tice pocetnog teksta, zasto autorica istog, kada je vec toliko obrazovana i kulturna, ne upozori svoje kolege da je pozdrave sa dobar dan umjesto da ih ogovara i opisuje u svojim tekstovima kao primitivce bez osnovne kulture. Ipak ce sutra (i svaki naredni dan koji provede na tom radnom mjestu) tim istim kolegama reci dobar dan i cuti to odvratno "jeste l' se naspavali".
Ne Bosnjaci generalno nego samo generacija M-92.NekoIzMase wrote:Prosto prejevanje iz supljeg u prazno o tome da su bosnjaci jedan necivilizovan, nekulturan i vulgaran narod koji ne priznaje dobar dan kao pozdrav.
-
salihh
#370 Re: "Možda je otišla da piša."
kako ste bi svakako bio napredak... vidis kako pokaHko napredujes...Abacija wrote:Mozda je vrijeme da se na Selam pocne odgovarati sa kako ste...salihh wrote:helem, vidis da imas problem vidjeti da je nekima golem problem i naznaka papanluka i seljaklukaljubav_aha wrote:pa jos samo to treba postati problem![]()
![]()
![]()
![]()
ako im neko na dobar dan uzvrati s kako ste...
bas imam osjecaj da ce kako ste biti sada moj default greeting![]()
- ljubav_aha
#371 Re: "Možda je otišla da piša."
fazon je sto imaju potrebu prenosenja relgije,pa makar to bio i pozdrav,sto je bas forsirajuceAbacija wrote:Sumnjiva si im i podsvjesno te se boje. Eto zasto toliko forsiraju sa religioznim pozdravima.ljubav_aha wrote:
Abacija,hvala
ali to se desava i vlro uskim krugovima prijatelja,no ja imam srecu da mi oni ne zamjere,znaju me,i respektujemo jenid druge,ali eto taj dio njhovog potenciranja da im odgovorim mi je komicna,tako da im kazem i cao,jer meni tako odogovara,a svi se sporazumijemo,zar ne![]()
![]()
kada sma prosle godine bilau SA,na svkaom koraku prijatnonesot poput neutrlanog pozdrava
ma moji mene znaju,ne ljute se kad im odgovorim maternjim jeziko,jer nema medjusobne provokacije
ali i u BiH sve je "prijatno"
-
Abacija
#372 Re: "Možda je otišla da piša."
SDA, Ceric i Radoncic provalili. Bas njih briga sto se u Bratuncu uci ekavski. Njima je vazno da su tebe izdresirali da kazes kako ste. Jos ce im i Dodik doci da zatrazi pomoc i objasnjenje kako su to uspjeli jer njemu treba za treniranje pucanstva u pc-u kako bi ih izveo na referendum.salihh wrote:salishe, salishe... i bez bre... ko ono provali da je ekavica sasvim ok u bih????? mozda na bn televiziji, u standardnom govoru naroda bih, niti je bila niti ce biti..., a barem u skolama bi trebalo da se uci nekakav standardni knjizevni jezik... ili grijesimAbacija wrote:
Valjda si mislio kako ste BRE? Bratunac Salihe, Bratunac...![]()
kako ste
P.S. Jesi ikad cuo za Pavlove pse?

Vidi sta ja mogu uraditi od efendije Cerica. Cim ja kazem kako ste on ce se nasmijesiti i zapisati u svoju knjizicu.
-
astonebimoglo
#373 Re: "Možda je otišla da piša."
Ne mogu da se načudim ljudima koji žive izvan BiH a pogotovo tako daleko (poput USA i Australija) a pokušavaju iritantnim i provocirajućim tonom da komentarišu bilo šta što se događa u BiH. To valjda sad moda šta li?
Draže mi je ovo BiH gov... nego zlato Američko,Rusko,Arapsko...koje god
- NekoIzMase
#374 Re: "Možda je otišla da piša."
Slazem se. Zato sam i predlozio kako da sljedeci put odgovori portiru. Pogledaj ponovo uvodni post.Abacija wrote: A sto se tice pocetnog teksta, zasto autorica istog, kada je vec toliko obrazovana i kulturna, ne upozori svoje kolege da je pozdrave sa dobar dan umjesto da ih ogovara i opisuje u svojim tekstovima kao primitivce bez osnovne kulture. Ipak ce sutra (i svaki naredni dan koji provede na tom radnom mjestu) tim istim kolegama reci dobar dan i cuti to odvratno "jeste l' se naspavali".
[/quote]
Procitao sam ja uvodni post i veliku vecinu ostalih. Najtuznije od svega je to sto se (generalno u ovoj drzavi) svako pitanje posmatra i provlaci kroz okvire vjere i pripadnosti. Ne smeta mi licno kako i na koji nacin me neko pozdravlja niti pridajem tome veliku vaznost. Da li je to zdravo, kako ste, sta ima, jeste l' se naspavali... bitno je da se razumijemo i iskazujemo postovanje jedni drugima.
A sto se tice njenog clanka... Mozda je portir docekuje pitanjem "Jeste l' se naspavali" jer je uhvatio da spava na radnom mjestu a ona mu rekla da ide pišati te je njoj krivo sto je on, za njeno obrazovanje - neobrazovani portir, iz dana u dan provocira tim pitanjem.
- ljubav_aha
#375 Re: "Možda je otišla da piša."
astonebimoglo wrote:Ne mogu da se načudim ljudima koji žive izvan BiH a pogotovo tako daleko (poput USA i Australija) a pokušavaju iritantnim i provocirajućim tonom da komentarišu bilo šta što se događa u BiH. To valjda sad moda šta li?
hoces reci,ne znamo sto se doagadja u BiH
bas mi je drago sto ti je drago