"Možda je otišla da piša."

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#151 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Chmoljo »

ahmmede dobar post :thumbup:

elem, ovih dana radim jedan poslić preko telefona i dnevno popričam sa stotinjak ljudi. na moje "Dobro jutro" ili "Dobar dan" 95% ljudi isto odgovori. a najviše se na telefon javljaju stare nane ili eventualno neki dedo ako je nana bolesna.

onih 5% su žešći krkani, i kažu ono "Jah, šta 'oš?"

zvao Sarajevo, zvao Stolac, zvao Čapljinu... sve isto.

ono s čim bi se mogao složiti u Nadinom tekstu jeste nepotrebnost vjerskih pozdrava U JAVNIM INSTITUCIJAMA. štaviše, njihovo nametanje mi je totalno antivjerski. što bi rekao Durmišević: "Majmun! Kaže nisam ja Muhamed, ja sam Muhammed. A sve M92 kadar, k'o da prije muslimana bilo nije." :mrgreen: licemjerno je raditi u instituciji sekularne države, od nje platu uzimati, a nazivati vjerske pozdrave, što zbog te kontradiktornosti, a što zbog onoga da je ružno da se neko drugi zbog tvog ispoljavanja vjere osjeća nelagodno ili suvišno ili strano.

tata, babo... ja ga sad zovem stari. valjda to ide sa prirodom odnosa. sad smo prijatelji, ali kao prijatelj on mene voli kao svoje dijete, a ja njega volim kao oca i poštujem ga kao čovjeka koji je bio divan roditelj. inače, brat ga je zvao babo, ali je nekad prekomandovao u tata i to na vrlo simpatičan način, čuo je nekad na moru kako ostala djeca svoje očeve zove tata, pa upitao: "Babo, mogu li te tata zvati?" :mrgreen: stari kao i uvijek, beskrajno popustljiv (bar je bio prije rata :mrgreen: ) i uvijek gledao suštinu, a ne formu: "Ma zovi me sine kako hoćeš."

i stvarno Nado, zašto je toliko problem to: "Zdravo." :roll: meni je lično, i draži, jer je ležerniji. pogotovo volim kad me neko stariji tako pozdravi.

i za kraj, i u ratu, i odmah poslije rata mene su u školi učili da se pozdravlja sa DOBAR DAN.
Last edited by Chmoljo on 20/02/2010 13:38, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#152 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by MAN-lion's coach »

Većina ljudi se uvrijedi ako im kažeš dobar dan,pogotovo oni koji su malo više vjerski nastrojeni,otukud ja znam koji me pripadnik konfesije zivka na telefon,ne vidim kroz slušalicu,a ovo za pišanje neću komentarisati...dođoše iz raznih jama ljudi pa u uveli svoj jezik komunikacije...ali štaćeš drugo nego uzvratiti istom mjerom...i nekad pitati: "Jel otišla da kaki iliti sere?" :-)
Last edited by MAN-lion's coach on 20/02/2010 13:38, edited 1 time in total.
muha_sa

#153 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:nego--kako ste inace :? :D

Malo mi je lakše,ne žiga me više ono od juče a nije mi ni jačmir skočio.Jedino ono kad se sagnem i dalje žiiiiik :shock: al biće dobro.Stolica uredna.
Dobro u podne :D
hemeroidi se smirili :? :D uh-sucur--nek te to prestalo jebes kicmu :D
samo malo

#154 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by samo malo »

Ahmmed wrote:
Vidim i blagu intencu žaljenja za Bjelicama, Krajišnicima, Traparama, Bosiljčićima ( uz časne izuzetke, posebno kad su ovi zadnji u pitanju....)
Ovo ko da je Dzemo Latic napisao.
Zlata M.

#155 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Zlata M. »

Gospoda Ministarka wrote:
General_Jackson wrote:@Gospoda Ministarka
Hmm... ljudi samo cekaju nesto da te mogu zaskociti i istresti svoje frustracije, ovaj boldirani dio uopste nije bio namjenjen tebi...
Ti si u prethodnom postu dobila odgovor na svoje pitanje, ostatak je bio konstatacija ne namjenjena tebi.
Ne, nepoznajem je ali puno se o njenom karakteru i stavovima moze zakljuciti iz napisanog, tako da da gospoda zaista nije ni za sluzila da joj se kaze nista bolje od toga da je "nadrndana klimaktericna zenturaca"
To sto je je spomentua nuzda nema nikakve veze sa nadom vec sa onima koji su okacili sliku wc i zgrazavaju se nad tim sto je tu boca vode.

Prvo ja sam muško, drugo ako nije bilo namijenjeno meni onda si trebala uputiti onima kojima jeste a ne meni.
Sva si vražija kad ovako po jednom postu ocijeniš nekoga :x
Bio je upucen svima onima koju su se u njemu prepoznali :wink:
Drugo, vidimo ko ovdje bljuje vatru i ko je frustriran.
Ne razumijem koga ja ocjenjujem po jednom postu?
Nadu??? Nada je rekla puno vise nego je htjela. Mozda je ona samo htjela da kaze kako je kulturna i emancipirana a rekla je potpuno suprotno..-

Bas tako bi...
Offtopic, a mozda i nije :
Ako sam zbog necega stvarno zagotivila zemlju u kojoj zivim, onda je to zbog cinjenice da se ovdje ovakve rasprave stvarno ne vode.
Imponira zaista scena jednog, recimo, rucka...u restoranu, u kom zajedno, sto do stola, rucaju poslovni ljudi i gradjevinci i seljaci (ljudi sa sela, da se razumijemo :wink: ) a posluga sa jednakim uvazavanjem sluzi i jedne i druge i trece, bez obzira na odjecu i spiku.

Mnogi komentari na ovoj temi su, jednostavno, zalosni. :-?
Ahmmed

#156 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

prijeratna sarajevska priča:

Scena prva:
Čuvala izvjesna Paša jednu četverogodišnju djevojčicu, iz katoličke obitelji. I malena iz toaleta,doziva: " Paaaašoooo, biiiši meeee " Kad će Paša: " Ma, šta briši me, mater ti blesavu, kaže se peri me"

Scena druga:

Malena u svojoj kući, u toaletu. Mama je obriše, bez pranja. Kad li će djevojčica: " Ma peri me, mater ti blesavu, nemoj da ti Pašu zovem" :D
HAVANA

#157 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
muha_sa wrote:nego--kako ste inace :? :D

Malo mi je lakše,ne žiga me više ono od juče a nije mi ni jačmir skočio.Jedino ono kad se sagnem i dalje žiiiiik :shock: al biće dobro.Stolica uredna.
Dobro u podne :D
hemeroidi se smirili :? :D uh-sucur--nek te to prestalo jebes kicmu :D

Djes muha jebo ti sliku svoju,šta ima? :lol:
Ahmmed

#158 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

samo malo wrote:
Ahmmed wrote:
Vidim i blagu intencu žaljenja za Bjelicama, Krajišnicima, Traparama, Bosiljčićima ( uz časne izuzetke, posebno kad su ovi zadnji u pitanju....)

A šoooo? :D To se ne smiju pomenuti oni koji su nam četiri godine, hebavali mater i razvaljivali grad, olajavali nas gdje su stigli, a važili za bir sarajlije?????
ušće

#159 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ušće »

nejsonka wrote:Najjača tema.... Svaka čast. :thumbup:
Znate šta moji dobri ljudi, mi smo ti postali kano pravi seljaci. Ja sam rođena u Sarajevu i odrasla u njemu. Od kako znam za sebe pozdravljalo se da Dobar dan, Dobro jutro i Dobro veće,eeeeeeeee to je bilo do rata. Kada se završio rad došlje iz istočne Bosne su naselile Sarajevo i nametnule nam svoj načim življenja. A mi umjesto da se suprostavimo njima, prihvatili smo to i pomirili se sa tim. Jeste li čuli da danas djeca svoje očeve zovu TATA, NE, sada je BABO. To mi se smučilo i povračami se svaki put kada vidim "velikog muslimana" koji se do jučer pozdravljao sa dobar dan,a sad je odjednom počeo govoriti Selam...
Mi trebamo da nastavimo živjeti kao što smo živjeli i prije 1992 godine... :bih:
Obožavam ove "rođene u Sarajevu" nekako mi legnu na "volej"..Vrlo čest pojam ili pojmovi na temama SA-X ..Papci su iz Istočne Bosne ,oni imaju životinske navike puni su nekulture ,seljaci sa seljačkim običajima ,..neka idu odakle su došli ,...Nekako mi još niko ne stiže objasniti da je seljak sa Trebevića ,Nišičke visoravni ,..Bjelašnice il Kijeva manje seljak ood onog iz Istočne Bosne ili možda eto imao priliku češće (što ne mora biti) sretati Sarajlije pa nabrao kulture ,.ima toga...
Još kad bi mi ovi "rođeni U Sarajevu" mogli razjasniti po čemu je to profesor iz Istočne Bosne ,jal Doktor ,jal inžinjer ,mehaničar ,taksista,ili pekar ,.manje kulturan ili manje obrazovan od onog "rođenog u Sarajevu" a možda i na čelu piše ,ima svega,..
Možda pozdrav dobar dan jeste nekom jedini ispravni a neke su tjerali da ga koriste ,pa sad neće jednostavno ,.a opet to jeli dobar dan merhaba ,babo ,tata,ćaća ,..kome to i zašto ima smetati ,...
Pokušajte na tu temu razgovarti recimo u Mostaru ,Banja Luci ,Trebinju ,Bihaću ,.a i uvažena gospođa Nada možda više nikada ne napiše nešto na tu temu .Il i napiše jer i ona gura svoje shvaćanje kulture ophođenja drugima u usta ,pri tome ne želi znati jeli to ispravno lili ne .
Last edited by ušće on 20/02/2010 14:03, edited 1 time in total.
samo malo

#160 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by samo malo »

Ahmmed wrote:
samo malo wrote:
Ahmmed wrote:

A šoooo? :D To se ne smiju pomenuti oni koji su nam četiri godine, hebavali mater i razvaljivali grad, olajavali nas gdje su stigli, a važili za bir sarajlije?????
`nako

Podsjetio si me na komsiju kojeg su "nasi" odveli u kasarnu na Bistriku i tamo ga ubili. Kazu da je cijeli Bistrik danima slusao kako ga junacine batinaju. Sve zato jer je imao pogresno prezime.
muha_sa

#161 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:

ma eOOO :-) hotio u tebe ti na skijanje doc al me vrijeme zeznu :-)
nego--peres li ti guJcu il trljaknes papirom pa cega dizes :? :D
buzzer

#162 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by buzzer »

Ahmmed wrote:
samo malo wrote:
Ahmmed wrote:

i bas svi od djeda do bebe?
HAVANA

#163 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:

ma eOOO :-) hotio u tebe ti na skijanje doc al me vrijeme zeznu :-)
nego--peres li ti guJcu il trljaknes papirom pa cega dizes :? :D

Pusti se ti moje guzice.
To je privatna stvar svakog pojedinca. :twisted:
Sjoo teme dan te jebo :lol:
Ahmmed

#164 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

@samo malo,

Nema potrebe da mi imputiraš ono što nisam ni pomislio, a kamoli napisao.Tačno je da među nekim forumašima postoji pomenuta intenca, pogotovo kad se govori o Sarajevu i Sarajlijama.Ja ovdje govorim o onima, koji nisu ostali u svom gradu, nego su sprašili 5 aprila i udarili po svima nama odozgo.....A za tvog komšiju "pogrešnog" prezimena....Vama na obraz....Njegovim komšijama koji ste dozvolili da se to desi.....Bilo je i u drugim mahalama i kvartovima šarova sem kusova .....Pa nisu tek tako mogli s ljudima...A nije da nisu pokušali....
buzzer

#165 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by buzzer »

ode tema uhero :D
clanak iz oslobodjenja duhovita je kritika nacionalizmu. ako ti neko kaze dobar dan a ti, smatrajuci da je dobar dan "vlaski pozdrav", neces da, neuzubillah, na vlaha licis, pa, da ne bi, a najradije bi, presutio, kazes bilo sta. dakle o nacionalizmu nasem glavnogradskom, sarajevskom, bosnjackom se radi i kontraproduktivno je nepriznavati njegovo postojanje.
Ahmmed

#166 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

buzzer wrote:ode tema uhero :D
clanak iz oslobodjenja duhovita je kritika nacionalizmu. ako ti neko kaze dobar dan a ti, smatrajuci da je dobar dan "vlaski pozdrav", neces da, neuzubillah, na vlaha licis, pa, da ne bi, a najradije bi, presutio, kazes bilo sta. dakle o nacionalizmu nasem glavnogradskom, sarajevskom, bosnjackom se radi i kontraproduktivno je nepriznavati njegovo postojanje.
Ja uopće ne mislim da je to bila želja autorice :D S obzirom na naslov teme, u kojem je piškenje ključni momenat, moralo se , logičkim slijedom i upotrebom metode dedukcije :D doći do kakljenja, da rak raka.... :-) :-)

http://www.youtube.com/watch?v=o4k8A7IVink
buzzer

#167 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by buzzer »

Ahmmed wrote:
buzzer wrote:ode tema uhero :D
Ja uopće ne mislim da je to bila želja autorice :D S obzirom na naslov teme, u kojem je piškenje ključni momenat, moralo se , logičkim slijedom i upotrebom metode dedukcije :D doći do kakljenja, da rak raka.... :-) :-)

http://www.youtube.com/watch?v=o4k8A7IVink
ne znam sta je kakljenje, ali vjerujem da je portirovo "mozda je otisla da pisa" idealan akcenat na tijesnu povezanost nacionalizma sa neukoscu i losim odgojem. nadam se da tvoja rezerva prema autoricinom nam-u nema veze sa :arrow: generalnim neprihvatanjem kritike bosnjackog nacionalizma.
Ahmmed

#168 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

@buzzer

Pa složio bih se da sam upotrijebio nespretan izraz ...kakljenje, možda je bolje kakanje, da ne kažem s.anje....

Dugo si na ovom forumu, čitamo se, na različitim temama....Vrlo kratko: Bošnjački nacionalizam je mnogo opasniji za BiH,u ovom momentu, od srpskog i hrvatskog zajedno. Iz više razloga.
buzzer

#169 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by buzzer »

Ahmmed wrote:@buzzer

Pa složio bih se da sam upotrijebio nespretan izraz ...kakljenje, možda je bolje kakanje, da ne kažem s.anje....

Dugo si na ovom forumu, čitamo se, na različitim temama....Vrlo kratko: Bošnjački nacionalizam je mnogo opasniji za BiH,u ovom momentu, od srpskog i hrvatskog zajedno. Iz više razloga.
fakat sam pomislio da je kakljenje neki lokalizam koji jos nisam cuo. :-D
Ahmmed

#170 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

buzzer wrote:
Ahmmed wrote:@buzzer

fakat sam pomislio da je kakljenje neki lokalizam koji jos nisam cuo. :-D
Ma, jok. Jednostavno, lupio sam :D I kad sam postirao, vidim, nešto mi se ne uklapa. :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#171 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by pape »

Ahmmed wrote:Sarajevske ćenife, posebna su priča i zaslužuju čitav podforum na ovom časnom forumu :D

Ima gospođa Nada u nekim stvarima pravo, u nekima je debelo pretjerala, a prilično mi je signifikantan ( Što bi Tunjo reko),onaj dio o Sarajevu i kasnim osamdesetim.....I Vase Miskina koje više nema....A ima Ferhadija.....Šta ćete , gospođo Nado, svaki vakat svoje nosi.....Ja znam one koji su ulicu Vase Miskina uvijek zvali Ferhadija.....Navika, šta li je.....I po starom, dobrom običaju, uvijek se bavimo samo posljedicama, a uzroke ne volimo da pominjemo...

I posebno su mi zanimljivi ovi Sarajlije iz pedeset ili šezdeset i neke....Čiji su očevi , sa kartonskim koferima, došli u Šeher.....Sa svojim navikama, kojima su se Sarajlije sa malo dužim stažom, dobrano ibretile....Sve je proces, ništa se ne mijenja preko noći, a pošto sam, u formalnom smislu, Sarajlija jedan frtalj, valjda imam pravo ponešto o tome reći :D : Moja rahmetli nana, uvijek je govorila da je najgore kad se opanak popapuči....I po ko zna koji put mi ispričala priču, u nekoj doseljenici u njenu mahalu, koja je , jedared, dok su žene, iza akšama, stajale na ulici, u namjeri da ih zamoli da se malo pomaknu, da bi ona ušla u dućan, milostivo zakliktala" Molim put".....Ko biva, žene, hajte malo u stranu, da prođem....

Ovi što tvrde da se u Sarajevu, prije rata, i privatno i javno, moglo čuti samo dobar dan ili dobro veče, nisu , jednostavno, u pravu.Možda na Socijalnom il na Grbavici....Znate, u Sarajevu su postojali kvartovi gdje su merhaba i akšamhajrula , sabahajrula i Allahimanet....bili glavni pozdravi u svakodnevnoj komunikaciji....Dakako, bilo je tu i zdravo i vozdra, i ćao i đe si i šta ima..... Kao i za tata....Ma, govorili smo i prije rata babo....A još pri tome, Sarajlije :mrgreen: A bilo je i kombinacija.....i smiješnih situacija....sa ovim tata i babo, u ovisnosti o prilici u kojoj bi se čovjek našao.... Naravno da danas ima pretjerivanja, da ima nesnalaženja, da se adeti miješaju, ali zar od prije rata nije psovka o "vozu koje te u Sarajvo dovezo"????

Jest da je off, ali:
Za one koji tvrde da naši Srbi i Hrvati nikad nisu zvali babo.....Pa, nije daleko dolina Neretve.....Odeš među mostarske Srbe, u Potoke, Ortiješ, u samu mostarsku čaršiju ( ima ih, Bogu hvala, vraćaju se), pa da čuješ, pogotovo ove starije od 50....I babo, i adžo i dajo i hala - sa kratkim prvim a ( termin za tetku, čest u Hercegovini), pa odeš među Hrvate Ramskog kraja, u okolinu Kiseljaka, Viteza, Busovače, Kreševa.....Uz babo , amidža i daidža, još ćeš sresti katolkinje u dimijama, crne, smeđe ili teget boje.... Ovo navodim samo kao činjenice, jer, neka svako zove onako kako hoće i kako mu paše, neka oblači ono što mu duša želi....
Zna Ahmmed, ... zna. :)

O javnim WC-ima:
Sarajevske javne cenife su predvorje pakla.
Pretproslo ljeto me natjeralo da udjem u onu iza ljetnog kina "Kolobara", ... yebo te, .... horor nad hororima, ... dva bureta sa vodom, ... u njima plivaju flashe, ... napunish i ozhezhi, ... brrrrrrrrr, ... :roll:
Tko ne vjeruje, ... neka provjeri.

U svom zivotu, dolazio sam u dodir sa mnostvom osoba. Vjerujte mi, ... cistoca ili pak prljavstina se nosi iz kuce, ... odgoj i navike su samo odraz onoga sto se od strane roditelja profilira na djetetu. Sva ta moja iskustva kazu da nacionalna ili vjerska pripadnost nema veze sa osobnom cistocom. Uhljupa je na svim stranama.

O pozdravima:
U javnim ustanovama, ili prilikom susreta sa nepoznatim osobama, .... lijepi kucni odgoj nalaze pozdrav sa "Dobar dan", ... tako je bar bilo dok su nas odgajali. Danasnja djecica u mojoj zgradi su odgajana da mi kazu "Kako ste", ... a obzirom da ih roditelji ne uce finesama kod obracanja komsijama, onda to zasluzuje samo "Zaboli te rinaka".
Adeti su adeti, a samo ih jos rijetki postuju. Svojim starim i dobrim komsijama mi ne predstavlja teskocu nazvati "Selam" ili "Merhaba", ... jer znam da ce mi odgovoriti sa "Dobar dan sine".
General_Jackson

#172 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by General_Jackson »

Gospoda Ministarka wrote:
General_Jackson wrote:@Gospoda Ministarka
Hmm... ljudi samo cekaju nesto da te mogu zaskociti i istresti svoje frustracije, ovaj boldirani dio uopste nije bio namjenjen tebi...
Ti si u prethodnom postu dobila odgovor na svoje pitanje, ostatak je bio konstatacija ne namjenjena tebi.
Ne, nepoznajem je ali puno se o njenom karakteru i stavovima moze zakljuciti iz napisanog, tako da da gospoda zaista nije ni za sluzila da joj se kaze nista bolje od toga da je "nadrndana klimaktericna zenturaca"
To sto je je spomentua nuzda nema nikakve veze sa nadom vec sa onima koji su okacili sliku wc i zgrazavaju se nad tim sto je tu boca vode.

Prvo ja sam muško, drugo ako nije bilo namijenjeno meni onda si trebala uputiti onima kojima jeste a ne meni.
Sva si vražija kad ovako po jednom postu ocijeniš nekoga :x
Bio je upucen svima onima koju su se u njemu prepoznali :wink:
Drugo, vidimo ko ovdje bljuje vatru i ko je frustriran.
Ne razumijem koga ja ocjenjujem po jednom postu?
Nadu??? Nada je rekla puno vise nego je htjela. Mozda je ona samo htjela da kaze kako je kulturna i emancipirana a rekla je potpuno suprotno..-
O tvom nadasve "multietničkom", "civiliziranom" i "kulturnom" piskaranju su i drugi ovdje dali svoj komentar.
Iako mi je muka sa takvima kao ti zalaziti u bilo kakvu raspravu, ipak ne mogu da te ne pitam ko smo to (Vam) mi, konkretno ja, otkuda ti uopšte znaš ko sam ja? i šta sam ja?, jer kako vidim to je bilo namijenjeno meni što si mi i poslala, (iako ja nisam spominjao ništa od navedenog) jer da nije ne bi se nastavila raspravljati sa mnom i ko je Nada Zdravić, šta je to ona, znaš li koje je žena nacionalnosti?
callmethebreeeze

#173 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by callmethebreeeze »

kako mi svaku temu useremo.
:-)
a mislim da je ovaj clanak potegao par zanimljivih pitanja.

svaki je pozdrav fin, ali u institucijama nije mjesto nikakvim drugim pozdravima osim ovim, dobar dan, i sl. uvijek mi bude cudno kad neki veseli bosnjo kaze "to nije moj pozdrav". pa' jel' to znaci da cemo komsijama i susjedima prepustiti dobar dan, a mi cemo se pozdravljati na turskom i arapskom. (by the way, ja nemam nikakvih problema sa selamom, sta vise, rado ga nazivam kad i gdje treba :)
Loulou

#174 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Loulou »

U mene mi komšija :D isto tako odbija pozdrave: dobro jutro/dobar dan/dobra večer...al' mi je trebalo vremena da to skužim... Ja njemu dobro jutro/dan/večer, on meni: "Jesi se umorila", "Ima l' umora"... ( ili, ponekad, ono iz naslovnog članka: "Jesi l' se naspavala" ) :D
I tako ja, odnedavno, kad ga vidim: "ooooo, komšija, kako je" :D na što on: "evo...malo...šetnja/posao...". I tako sam ja "poravnala" :D
saibaba

#175 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by saibaba »

kad se neko uvali u budžetsku kasu u dokonim satima svakakve dileme mu padaju napamet... Pa tako i ovoj gospođi ...
Čudi me samo oslobođenje koje umjesto da iskoristi priliku avazovog posrtranja i izbaci sebe kao profesonalnu novinu pušta svakakvim razmaženim gradskim snobovima da pisu tekstove o apsolutno trivijalnim personalnim frustracijama ....
Locked