More CG vs Albanija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#201 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote:
radostan dan wrote:...drugom oko izleti, kad je kelner donio racun.
I ja sad platih nik toceno 3.5 eura kod manojlovica.....nije losa marza 700 posto :-)

Osilili se ovi tvoji djetici malkice.
Jesu...vidljivo je sta je namjera, i nagib je u pravu - boka ce ici u ekskluzivu, budva za beograd i estradu, sutomore za juznu prugu i radnicku podgoricu za naobdan, te ulcinj za hasisare, golaće i singl iće.
Dozer

#202 Re: More CG vs Albanija

Post by Dozer »

@njonjica
Vlore ti bas i nije za odmor ... Vrlo slicna varijanta Dracu, more plitko, zamuti se, a i luka je tu. Ja bih ti sugerisao Orikum, koji je samo 15-ak km iza Vlore, ali ima ljepse plaze, cisce more i smjestaji su super. A ako hoces da cunjas po Vlori, to je 10-ak min. voznje. Vlora je ipak malo veci grad, gungula, krkljanac, buka, a za 2 dana ces traziti bolje plaze i more, i zavrsiti opet u Orikumu.
Mislim da je onda Orikum bolja opcija kao baza, a Vlora da bude za povremene izlete.
Last edited by Dozer on 27/08/2018 10:52, edited 1 time in total.
statixx

#203 Re: More CG vs Albanija

Post by statixx »

U CG moras uzeti lezaljke i suncobran, kojih nema ispod 10 EUR, a plaze krcate sa malo ili nimalo prirodnog hlada.
broj dva

#204 Re: More CG vs Albanija

Post by broj dva »

Dva puta bio na moru u CG i nije bi bilo lose ali sam imao osjecaj da mogu zrak bi mi naplatili...
statixx

#205 Re: More CG vs Albanija

Post by statixx »

A najgore su guzve na magistrali, mi smo od Canja, odakle smo isli na Kraljicinu plazu, vozili do Bara 1h, cca 15 km. :D
Nadzorna_ploca

#206 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Zavisi kad ides. Mi smo sinoc od Bara do Budve za 45min u pola 10 navecer.
U Baru na Susnju 2 lezaljke i suncobran 6 eura.
Sasvim je jasno da su plaze bolje u Hrvatskoj ali uz ovu kombinaciju moze se fino gusterati na suncu. Voda mi je ok bila jucer.
Dope_Man

#207 Re: More CG vs Albanija

Post by Dope_Man »

statixx wrote:U CG moras uzeti lezaljke i suncobran, kojih nema ispod 10 EUR, a plaze krcate sa malo ili nimalo prirodnog hlada.
U Ulcinju su 7 eura (bile 5 ranije) i ne moras ih uzeti, siroka ti plaza da stavis svoj suncobran, lezaljku, peskir itd gdje god hoces.
beni-bu-man

#208 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:
statixx wrote:U CG moras uzeti lezaljke i suncobran, kojih nema ispod 10 EUR, a plaze krcate sa malo ili nimalo prirodnog hlada.
U Ulcinju su 7 eura (bile 5 ranije) i ne moras ih uzeti, siroka ti plaza da stavis svoj suncobran, lezaljku, peskir itd gdje god hoces.
Buljarica plaza duga 2,5 km, lezaljke/suncobran od 5 do 7 €. A ima garat kilometar i po plaze gdje bukvalno nema nikog.
statixx

#209 Re: More CG vs Albanija

Post by statixx »

Dope_Man wrote:

Jesu na pocetku plaze, ali dole nize gdje je komfornije, veci razmak medju lezaljkama je 10 EUR. A nosanje suncobrana i stavljanje peskira na onaj pjesak je nocna mora...
Dope_Man

#210 Re: More CG vs Albanija

Post by Dope_Man »

statixx wrote: Jesu na pocetku plaze, ali dole nize gdje je komfornije, veci razmak medju lezaljkama je 10 EUR. A nosanje suncobrana i stavljanje peskira na onaj pjesak je nocna mora...
Vala komforno je sasvim i ovo gdje sam bio a to samo pocetak plaze (Velika plaza). Ima oko dva metra od jednog para do drugog na ovim za obicnu buraniju sto je sasvi dovoljno. Na plazi sam, ne treba mi soba, a vecinu vremena i nisam tu jer tu sam da bi bio u vodi.
beni-bu-man wrote: Buljarica plaza duga 2,5 km, lezaljke/suncobran od 5 do 7 €. A ima garat kilometar i po plaze gdje bukvalno nema nikog.
Ne lazi raju, znas dobro da su na zadnjih kilometar puzevi golaci (nazalost samo stariji) :lol:
beni-bu-man

#211 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:
statixx wrote: Jesu na pocetku plaze, ali dole nize gdje je komfornije, veci razmak medju lezaljkama je 10 EUR. A nosanje suncobrana i stavljanje peskira na onaj pjesak je nocna mora...
Vala komforno je sasvim i ovo gdje sam bio a to samo pocetak plaze (Velika plaza). Ima oko dva metra od jednog para do drugog na ovim za obicnu buraniju sto je sasvi dovoljno. Na plazi sam, ne treba mi soba, a vecinu vremena i nisam tu jer tu sam da bi bio u vodi.
beni-bu-man wrote: Buljarica plaza duga 2,5 km, lezaljke/suncobran od 5 do 7 €. A ima garat kilometar i po plaze gdje bukvalno nema nikog.
Ne lazi raju, znas dobro da su na zadnjih kilometar puzevi golaci (nazalost samo stariji) :lol:
Odoh sutra provjerit taj zadnji kilometar :mrgreen:
Dozer

#212 Re: More CG vs Albanija

Post by Dozer »

A gdje su nindze na tim plazama u Ulcinju :)
njonjica

#214 Re: More CG vs Albanija

Post by njonjica »

Dozer wrote:@njonjica
Vlore ti bas i nije za odmor ... Vrlo slicna varijanta Dracu, more plitko, zamuti se, a o.j luka je tu. Ja biuih ti sugerisao Orikum, koji je samo 15-ak km iza Vlore, ali ima ljepse plaze, cisce more i smjestaji su super. A ako hoces da cunjas po Vlori, to je 10-ak min. voznje. Vlora je ipak malo veci grad, gungula, krkljanac, buka, a za 2 dana ces traziti bolje plaze i more, i zavrsiti opet u Orikumu.
Mislim da je onda Orikum bolja opcija kao baza, a Vlora da bude za povremene izlete.
Hvala ti puno za savjet :)
Bio si u Orikumu?

U Dracu nisam bila na plazi i pojma nemam kako izgleda, bili smo samo dva dana (dan u odlasku i dan u povratku), malo prosetali, kupili igricu za PS3 :D i vodu, otisli na veceru i tjt.
PM72

#215 Re: More CG vs Albanija

Post by PM72 »

Ja ne bih više otišao u Albaniju kad bi mi bilo džaba...msili,kao domaćini za poželit,klopa ,ceste i hotel za 10 ali more - niđe veze.Pljavo,plitko,pretoplo,puno smeća,meduza i pijeska.Nigdje hlada ni morske atmosfere - ko da si u Ostrožcu.
njonjica

#216 Re: More CG vs Albanija

Post by njonjica »

PM72 wrote:Ja ne bih više otišao u Albaniju kad bi mi bilo džaba...msili,kao domaćini za poželit,klopa ,ceste i hotel za 10 ali more - niđe veze.Pljavo,plitko,pretoplo,puno smeća,meduza i pijeska.Nigdje hlada ni morske atmosfere - ko da si u Ostrožcu.
Zavisi gdje si bio; na krajnjem jugu Jonsko more, cisto, divno. Hlad kupis za 300 leka (i ja im zamjeram sto nema prirodnog hlada).
Kako nema morske atmosfere? Pa gdje si to ti ljetovao?
radostan dan

#217 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 16/08/2018 09:01, edited 1 time in total.
radostan dan

#218 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

:mrgreen:

Ja sam malo zakasnio, vec je poceo da okrece za kotor.

Image
helpdesk1

#219 Re: More CG vs Albanija

Post by helpdesk1 »

Evo link na lijep promo video. Bili prije 10-tak dana, sve za 10, ali preporucujem ostanak na Velikoj plazi, nikako ulaziti u Ulcinj. Pozitivno iznenadeni cistocom, hranom, cijenama...sve u svemu bas mjesto za odmor sa djecom, ko voli kupanje, lezanje neka ide tamo. Ekipa iz Mojito bara je nevjerovatna , preporucujem spustanje zastave u 18 sati :lol: . Jedino se spremite za kolonu od Sutomora do Ulcinja. https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1217950611
Dozer

#220 Re: More CG vs Albanija

Post by Dozer »

PM72 wrote:Ja ne bih više otišao u Albaniju kad bi mi bilo džaba...msili,kao domaćini za poželit,klopa ,ceste i hotel za 10 ali more - niđe veze.Pljavo,plitko,pretoplo,puno smeća,meduza i pijeska.Nigdje hlada ni morske atmosfere - ko da si u Ostrožcu.
O kojem mjestu pricas? Drac? Tamo jeste tako.
Juznije - ni priblizno :)
kiligonzales

#221 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

To ti je isto da na osnovu Sutomora ili gradske plaze u Baru sudis o cijelom crnogorskom primorju gdje mozes vidjeti tonu smeca i poneko kilometarsko govno na obali. :)

Albanija nema mnogo priobalnih gradova, a ima dugu obalu 450 kilometara , dosta obale im je nerazvijeno, ono sto je na sjeveru ne izgleda sve jednako lose kao Drac, ma da se i on popravio mnogo i poprilicno je cisci grad nego prije, jug im je definitivno dosta bolji, ipak uticaj Grcke je dole mnogo veci tako da je stepen kulture daleko veci nego na sjeveru.
kiligonzales

#222 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

Ti se ustolicio u Kotorskom zaljevu hahah
addem

#223 Re: More CG vs Albanija

Post by addem »

Jes kad odes u Durres. Da si juznije isao od Vlore ne bi tako pricao.
gimnazija80

#224 Re: More CG vs Albanija

Post by gimnazija80 »

Crna Gora ima najpitomije more u Evropi. Salinitet ponajbolji, nije previse hladno ni toplo, plaze daleko najbolje, kao i izbor plaza.Narod prijateljski nastrojen, cijene normalne.
Raigor Stonehoof

#225 Re: More CG vs Albanija

Post by Raigor Stonehoof »

gimnazija80 wrote:Crna Gora ima najpitomije more u Evropi. Salinitet ponajbolji, nije previse hladno ni toplo, plaze daleko najbolje, kao i izbor plaza.Narod prijateljski nastrojen, cijene normalne.
Ma sta kazes :lol:
Post Reply