Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Škobo Habu

#1776 Re: Milić Vukašinović

Post by Škobo Habu »

DebelinJoe wrote: 19/08/2026 21:24

Divljan i Šaper su na kraju pokupili kajmak od Idola, Kolar je vozio tramvaj u BG samo da preživi.
Šeper je bio jedan od vodećih ljudi u Tadićevom DS-u, kreator izbornih kampanja, vodeći marketing stručnjak u regionu, koji je, na kraju završio, u Panama papersima, zbog off shore komapnije preko koje je izvlačio pare od prodaje reklamnog prostora na nacionalnim televizijama RTS i Pink.

O Nebojiši Krstiću je suvišno govoriti. Vučićev propagandista koji je tvrdio da Draža Mihajlović nije nikada bio zločinac, te da je sve vezano za njega posljedica komunističke propagande.

Jedino je Divljan ostao izvan tog srpskog političkog blata.
DaysleepeR

#1777 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Samo mogu reći da sam imao čast da se upoznam sa Vladom Divljanom i da se sa njim družim, divan jedan čovjek, veliki gospodin.
Velika šteta što je tako rano umro.
Better Man

#1778 Re: Milić Vukašinović

Post by Better Man »

Škobo Habu wrote: 21/08/2026 12:21
DebelinJoe wrote: 19/08/2026 21:24

Divljan i Šaper su na kraju pokupili kajmak od Idola, Kolar je vozio tramvaj u BG samo da preživi.
Šeper je bio jedan od vodećih ljudi u Tadićevom DS-u, kreator izbornih kampanja, vodeći marketing stručnjak u regionu, koji je, na kraju završio, u Panama papersima, zbog off shore komapnije preko koje je izvlačio pare od prodaje reklamnog prostora na nacionalnim televizijama RTS i Pink.

O Nebojiši Krstiću je suvišno govoriti. Vučićev propagandista koji je tvrdio da Draža Mihajlović nije nikada bio zločinac, te da je sve vezano za njega posljedica komunističke propagande.

Jedino je Divljan ostao izvan tog srpskog političkog blata.
I Zdenko Kolar. Njih dvojica su bili jedini muzičari u Idolima uz bubnjara. Srđan Šaper i Nebojša Krstić nisu bili muzičari, tj. nisu svirali ni jedan istrument. samo su pjevali back vokale.
dječak sa šibicama

#1779 Re: Milić Vukašinović

Post by dječak sa šibicama »

Kad malo vrtis film, vecina tih "velikih muzicara magova" u SFRJ bili su djeca politicara, profesora, vojnih lica, policajaca na pozicijama, reklo bi se burzuji kojima je dosadno u zivotu i mozda ga tata oficir maltretira osisaj kosu kad ces u vojsku slusaj kad ti govorim mirno stani, pa neki otpor neki revolt.

Ili cisto besposlicarenje, tata i mama poguraju na najbolji fakultet, malo se zavuku ispiti idu pisati pjesme ako je povukao genetski na tatu direktora fakulteta onda je i inteligentan, malo se ispuse u mladosti ovo ono i onda lagano sa odlicnim papirima sa faksom i znanjem, u neku uspjesnu karijeru.

Nesto se ne sjecam previse djece vodoinstalatera, elektricara ili kafe kuharica, koji su mogli imali vremena volje i mogucnosti da tandrcu po gitari i stvaraju umjetnost.

Skoro ko tenis, mozes biti nadaren svjetski, ali ako nemas uvjete pusi ga sine.
milojicabrzi

#1780 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Da, oni su bili bend koji je imao članove nemuzičare, što je bilo rijetkost u to vrijeme, ili sviraš ili nisi na bini :D

Mislim da su Krstić i Šaper nešto sitno sviruckali udaraljke, tek da imaju nekog posla :D

Čak su na nekim nastupima, kolege znale i "zezati" Vladu u smislu, šta vam rade ta dvojica :)

Idoli su koliko znam, promjenili dva bubnjara, a smjena je bila baš neka 1982. prije albuma Odbrana i posljednji dani.
dembele

#1781 Re: Milić Vukašinović

Post by dembele »

Sjećate li se Šepera iz Davitelj protiv davitelja? Nebojšu ne vrijedi komentarisati, Vučićeva podguzna muha.
milojicabrzi

#1782 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

dječak sa šibicama wrote: 21/08/2026 14:39 Nesto se ne sjecam previse djece vodoinstalatera, elektricara ili kafe kuharica, koji su mogli imali vremena volje i mogucnosti da tandrcu po gitari i stvaraju umjetnost.
Ma bilo je svega, svirali su i bogatiji i siromašni, jedino što su ovi iz malo bolje situiranih familija, imali bolje uslove.
Dobra oprema, gitara i pojačalo, ili dobar bubanj, uvijek su koštali nekih 1000-2000 DEM, što je u to vrijeme bio iznos od 7-8 prosječnih plata, sa kojim roditelj već razmišlja o podizanju još jednog sprata kuće, a kamoli da nešto finansira "svog slinu koji nešto tandrče". Još ako je stari neka "čivija" dobije se i neka prostorija za vježbe u KUD-u ili nekom "Domu omladine" pa je sa te strane bilo lakše.

Bilo je tu svega, za EKV su nekad govorili kako su oni "bend rezidencijalnih beogradskih naselja" Magi je imala klavir u stanu od 60-ak kvadrata, da su oni eto ta neka "rockerska buržoazija", a stvarnost je bila daleko od toga.

Npr. majka od Caneta iz Partibrejkersa, je radila u vojnom odsjeku u Beogradu i bila je sretna kad su Caneta početkom '80-ih na ljekarskom oslobodili vojske, sad ne znam iz kojih razloga, ali je znajući svu situaciju, rekla nešto u smislu, "šuti sine, dobro je".
milojicabrzi

#1783 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

dembele wrote: 21/08/2026 15:02 Sjećate li se Šepera iz Davitelj protiv davitelja
Nije Šeper, on je Šaper, mislim da je Židov porijeklom, ali nebitno za priču.

Uvijek je izgledao kao neki "frik" i čudak, pa odatle i takva uloga :)

Inače, čudio sam se kad Leiner u svojoj knjizi spominje Srđana Žlebačića, kao nekadašnjeg člana Azre u nekim najranijim kombinacijama, vrtio sam po glavi, ko je taj Žlebačić, kad ispade da je to drugo prezime Srđana Sachera.
dembele

#1784 Re: Milić Vukašinović

Post by dembele »

milojicabrzi wrote: 21/08/2026 15:10
dembele wrote: 21/08/2026 15:02 Sjećate li se Šepera iz Davitelj protiv davitelja
Nije Šeper, on je Šaper, mislim da je Židov porijeklom, ali nebitno za priču.

Uvijek je izgledao kao neki "frik" i čudak, pa odatle i takva uloga :)

Inače, čudio sam se kad Leiner u svojoj knjizi spominje Srđana Žlebačića, kao nekadašnjeg člana Azre u nekim najranijim kombinacijama, vrtio sam po glavi, ko je taj Žlebačić, kad ispade da je to drugo prezime Srđana Sachera.
Imao je Šaper i gostovanje na HRT u emisiji " Nedjeljom u 2" iz ove perspektive gledajući, relativno davne 2007. godine.
Post Reply