Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#51 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by JThomas »

prekompleksno je i u ovom slučaju. da neko normalan, nenasilan, ko se nije bavio kriminalom priča da bi ubio...ne znam, to je kao da muškarac ženi priča kako je to poroditi se. možda i gore, jer porođaj je prirodan proces, a ubistvo nije. normalan čovjek usmrti u najčistijoj samoodbrani pa mu ostanu traume. nemojte govoriti ubio bi, jer to NE znate - a sve su šanse da ne biste.
bandit_mo

#52 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

JThomas wrote: 20/01/2021 13:58 prekompleksno je i u ovom slučaju. da neko normalan, nenasilan, ko se nije bavio kriminalom priča da bi ubio...ne znam, to je kao da muškarac ženi priča kako je to poroditi se. možda i gore, jer porođaj je prirodan proces, a ubistvo nije. normalan čovjek usmrti u najčistijoj samoodbrani pa mu ostanu traume. nemojte govoriti ubio bi, jer to NE znate - a sve su šanse da ne biste.
Moja greška je korištenje izraza ubio, Mislim premlatio.
I ne mislim da bi to itko napravio uživajući ili sa lakoćom nego u očaju i bijesu kao jedini izbor ako želiš da ikakva kazna snađe napadača.
Ne želim nikad provjeriti iz ovih mojih teoija u praksi, no čekati da pravda suda BiH odradi svoju oslobađajuću presudu, a moj sinčić od 7 godina patio..ufff teško. Uostalom, to se plati nekome drugom da obavi ako nemaš želuca ili fizičke spremnosti.
sumirprimus

#53 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by sumirprimus »

JThomas wrote: 20/01/2021 13:58 prekompleksno je i u ovom slučaju. da neko normalan, nenasilan, ko se nije bavio kriminalom priča da bi ubio...ne znam, to je kao da muškarac ženi priča kako je to poroditi se. možda i gore, jer porođaj je prirodan proces, a ubistvo nije. normalan čovjek usmrti u najčistijoj samoodbrani pa mu ostanu traume. nemojte govoriti ubio bi, jer to NE znate - a sve su šanse da ne biste.
ko ti kaze da sam normalan? :lol: :evil:
drag_gost

#54 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by drag_gost »

wewa wrote: 20/01/2021 13:25
drag_gost wrote: 20/01/2021 13:23
wewa wrote: 20/01/2021 13:06
razlika je u tome da ga ne optuzujem ja, vec 28 zrtava. a brani ga anonimus s foruma koji s njim nema nikakvih dodirnih tacaka osim sto su istog spola.
Ne brani ga uopste, covjek je postavio pitanje, gdje si ti vidjela da ga brani? Cak ti je i on sam odgovorio da ga ne brani. Meni se cini da ti pretjerujes bas zato sto si istog spola kao ove sto optuzuju Aleksica.
cini ti se, tu si u pravu.
Ti nisi nigdje u pravu, na tvoju zalost. Bezveze sikces na covjeka, a nista ti nije rekao. Kme kme
JThomas

#55 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by JThomas »

možda ti i nisi :mrgreen: ali udio dovoljno nenormalnih za to je u našoj generalnoj populaciji beznačajan. greška u mjerenju.
wewa

#56 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

drag_gost wrote: 20/01/2021 14:10
wewa wrote: 20/01/2021 13:25
drag_gost wrote: 20/01/2021 13:23

Ne brani ga uopste, covjek je postavio pitanje, gdje si ti vidjela da ga brani? Cak ti je i on sam odgovorio da ga ne brani. Meni se cini da ti pretjerujes bas zato sto si istog spola kao ove sto optuzuju Aleksica.
cini ti se, tu si u pravu.
Ti nisi nigdje u pravu, na tvoju zalost. Bezveze sikces na covjeka, a nista ti nije rekao. Kme kme
ovo je forum i imam pravo da pisem o temi. pravo je pitanje sta je tebe ujelo? :evil:
Horke

#57 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Horke »

27 djevojaka ga optuzi za isto i on jedino sta ima da kaze sta ako nije kriv?

Zbog takvih pitanja mnogi zlostavljaci prodju neprijavljeni.

Jer uvijek ce biti, zasto si sutila, sta ako nije, sta si obukla, mozda je pogresno protumacio. Itd.
JThomas

#58 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by JThomas »

i to u demokratiji mora biti legitimno pitanje. u protivnom ne treba ni sud ni država. generalno, gdje se propituje, propituje se sve, a gdje se šuti, šuti se o svemu.
kakavdanakneiskustvu

#59 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

JCecotto wrote: 20/01/2021 13:04 Ja ne mogu da skontam te stvari, ali nikako.
Znam da smo primitivna sredina, ali da bas niko ne prijavi tolike godine da ih kreten pipka, zove na planinu i ko zna gdje ?
Pogotovo da je to maltene javna tajna i da niko nista ne preduzme, pa ja jednostavno ne mogu da prihvatim.

Pa kazes barem bratu ili ocu, ako neces zvanicno. Da je jednom fasovao, spasile bi se generacije onih koji mu poslije dolaze na izvljavanje.
Imam kcerku i ne znam sta bih uradio stvarno.

Po svemu sudeci, grijesi se u odgoju djece. Oni nemaju dovoljno povjerenja u svoje roditelje, cim se na takve gadosti ne zale ni njima.
Ovakvo stanje uopste nije normalno.
ni ja to nikako ne kontam,ali nikako
kakavdanakneiskustvu

#60 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

wewa wrote: 20/01/2021 13:06
drag_gost wrote: 20/01/2021 12:58
wewa wrote: 20/01/2021 11:53

sreca pa ima tebe da ga branis.
Glup komentar, to je isto kao da napise sada - sreca pa ima tebe da ga optuzujes. Tipicna zenska (cesto lazna) solidarnost.

Svakako, ako je ovo uradio sjeci mu genitalije noktaricom, svaki dan po jedan komadic.
razlika je u tome da ga ne optuzujem ja, vec 28 zrtava. a brani ga anonimus s foruma koji s njim nema nikakvih dodirnih tacaka osim sto su istog spola.
kojom mojom rečenicom se može razumjei da ga branim?
wewa

#61 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2021 14:21
time sto insistiras na mogucnosti da je nevin, nakon svih svjedocenja koja si mogao procitati.
lincovati ga nece ni javnost a ni sud, daj Boze da odsluzi kaznu blizu maksimalne.
Horke

#62 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Horke »

Ne radi se o demokratiji. Radi se o empatiji i pristojnosti.

Od covjeka su vec tri advokata odustala, redom ga svi odbijaju. Odredjen mu pritvor. Iz postovanja prema zrtvama suti, ako nemas sta pametno reci. To sto je legitimno, ne znaci da je moralno.

Inace i za ove ratne zlocince sto hodaju slobodno mozemo pitati, sta ako nije kriv, nije mu presudjeno.
Last edited by Horke on 20/01/2021 14:25, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#63 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

sinuhe wrote: 20/01/2021 13:44 Ruzno je reci ali morale su znati. Nisu krive ali morale su znati.

ne kontam kako su sakrivale da su silovane,mslim na ponašanje,kako su sakrivale od njblizih,kako,pa nije ih neko krivo ppgledao,nego silovao i ili su šutile ili familija nije nista cnila po tom pitanju,sto je opet pria za sebe
moonca

#64 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

Bill Clintona, je natjerala da prizna --plava haljina - s --dokazima-- Monice Lewinsky--inace bi bilo- rekla /kazala :zoka:
bandit_mo

#65 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

moonca wrote: 20/01/2021 14:25 Bill Clintona, je natjerala da prizna --plava haljina - s --dokazima-- Monice Lewinsky--inace bi bilo- rekla /kazala :zoka:
Neću reći da znam što silovana žena misli u trenutku nakon završetka čina, no vjerujem da većina ne gleda kako i gdje sačuvati svoje gaćice.
eltroxin

#66 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by eltroxin »

wewa wrote: 20/01/2021 14:22
time sto insistiras na mogucnosti da je nevin, nakon svih svjedocenja koja si mogao procitati.
lincovati ga nece ni javnost a ni sud, daj Boze da odsluzi kaznu blizu maksimalne.
Mislim da se malo pogresno izrazio, ali kakavdanak je dobri duh ovog foruma i nije sigurno nista lose mislio.
kakavdanakneiskustvu

#67 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

dobro,vjerovacemo svjedočenjima,ne treba čekati sudski postupak,i u ostalim stvarima,isto tako vjerovati nečijim izjavama,šta god da je u pitanju
JThomas

#68 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by JThomas »

preispitivanje ide sve u paketu. nema parcijalno. gdje se pita o sudu, pitaće se i druge stvari, gdje se šuti o sudu, šutiće se o svemu. gdje je sudija sveta krava, isto to će biti profesor, i pop, i hodža, i ministar. jer sve je to isti krug "uglednih građana" kojima se vjeruje na riječ. princip je isti. gdje ćeš na sudiju/gdje ćeš na profesora.

a stvar države i optužbe jeste da i na neukusno pitanje odgovore argumentima i dokazima.
bandit_mo

#69 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2021 14:30
dobro,vjerovacemo svjedočenjima,ne treba čekati sudski postupak,i u ostalim stvarima,isto tako vjerovati nečijim izjavama,šta god da je u pitanju
Stvar je vjerojatnoće.. Naravno da se 30 žena moglo udružiti da napakoste redatelju, no da li je to vjerojatnije od toga da je on višegodišnji sustavni napadač?
Uostalom, i ovdje će se sudski postupak svesti na svjedočenja.. sumnjam da ima materijalnih dokaza. ili ... ? :?
kakavdanakneiskustvu

#70 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

eltroxin wrote: 20/01/2021 14:29
Mislim da se malo pogresno izrazio, ali kakavdanak je dobri duh ovog foruma i nije sigurno nista lose mislio.
ako je nekome bilo kakav vid nasilja stran,ja sam taj,i vjerujem da žene pričaju istinu,ali hoćemo li sutra kad neko za mene neko kaze da sam rekao da je necije dijdte slatko reći da sam potencijalni pedofil?
moonca

#71 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

bandit_mo wrote: 20/01/2021 14:27
moonca wrote: 20/01/2021 14:25 Bill Clintona, je natjerala da prizna --plava haljina - s --dokazima-- Monice Lewinsky--inace bi bilo- rekla /kazala :zoka:
Neću reći da znam što silovana žena misli u trenutku nakon završetka čina, no vjerujem da većina ne gleda kako i gdje sačuvati svoje gaćice.
Jos se ne znaju detalji/ okolnosti, intime... vjerujem da su nesto i sacuvale. jer su znale sta se desava.. :zoka:
- Kada sam napunila 16, 17 godina, Mika me je pozvao u kancelariju na razgovor. Ne sjećam se točno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo me ispitivati vezano za seks. Vrlo se dobro sjećam pitanja, kao i što sam imala obučeno taj dan. Pitanja su bila: 'Da li se kre*eš?'. Ja sam se zbunila, ali pošto se podrazumijevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila 'da', na što se on nasmijao i rekao: 'Da, da, a je l’ voliš da se kre*eš?'. Ja sam i dalje bila zbunjena, ali je on samo nastavio postavljati pitanja: 'A gdje najviše voliš da se kre*eš?'. Ja sam i dalje imala neki tupavi osmijeh na licu pa je umjesto mene on odgovorio na to pitanje: 'Gdje stigneš, a?. Nakon toga je prestao me ispitivati i jedine situacije koje se sjećam sljedeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao: 'Malo je kanta, ali može proći' - samo je dio ispovijesti.
wewa

#72 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

kakavdanak je stari forumas, rodjeni kontras, ali nekad je bolje odsutjeti ako se nema empatije za svjedocanstva ostecenih.
Horke

#73 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Horke »

Ratko Mladic je za ratni zlocin genocida, osudjen 2017 godine. Jesi li do 2017. godine tvrdio da nije kriv, sve dok mu se ne presudi, ili si tvrdio da je ratni zlocinac i da je kriv za genocid, bez obzira na presudu?

Iskreno odgovori.
kakavdanakneiskustvu

#74 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

bandit_mo wrote: 20/01/2021 14:33

Stvar je vjerojatnoće.. Naravno da se 30 žena moglo udružiti da napakoste redatelju, no da li je to vjerojatnije od toga da je on višegodišnji sustavni napadač?
Uostalom, i ovdje će se sudski postupak svesti na svjedočenja.. sumnjam da ima materijalnih dokaza. ili ... ? :?
ne znam,nisam pravnik,postoi vjerovatnoća i za jedno i za drugo,lično ja mislim da je daleko vjerovatnije to da je u pitanju manijak,predator,idiot
kakavdanakneiskustvu

#75 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

wewa wrote: 20/01/2021 14:34

kakavdanak je stari forumas, rodjeni kontras, ali nekad je bolje odsutjeti ako se nema empatije za svjedocanstva ostecenih.
ima @danak itekako empatije prema silovanim osobama
Post Reply