Medjugorje - prevara ili istina?
-
chupacabra
#201 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
-
Djubre_
#202 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Jebo te grom. Sta ovdje svijetli? Ovo svijetli ono svjetlo narandjasto na aparatu sto dodje. Boze budala nikad nestati. Pa vidi sjene na zidu. Sto je prekinuta sjenka. Haha joj
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
- drug_profi
#203 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Nego, tzv. brdo ukazanja je toliko opustoseno hodocasnicima od kojih svaki ponese sa sobom jedan kamen kao uspomenu i relikviju. Uskoro ce to biti rupa ukazanja. Na mjestu vlasnice ove kuce gdje gospa svijetli, ja bih se zabrinuo....
- lavorpunvode
#204 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
andr0id wrote:Jebo te grom. Sta ovdje svijetli? Ovo svijetli ono svjetlo narandjasto na aparatu sto dodje. Boze budala nikad nestati. Pa vidi sjene na zidu. Sto je prekinuta sjenka. Haha joj

- Krizzia
#205 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Platiti se nista ne mora. Ne lupaj gluposti ako ne znas.drugi profil wrote:I sta kazu, ne moze se slikati. Moras doci i platiti da vidis.
Sent from my HTC Desire HD A9191
- zmajadaH
#206 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Jao što se nasmijah se u gluho dobalavorpunvode wrote:
- drug_profi
#207 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Ne kontas ti.Krizzia wrote:Platiti se nista ne mora. Ne lupaj gluposti ako ne znas.drugi profil wrote:I sta kazu, ne moze se slikati. Moras doci i platiti da vidis.
Sent from my HTC Desire HD A9191
- drug_profi
#208 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
A Delboy je izgleda dobio i kravatu gratis od kupaca...zmajadaH wrote:Jao što se nasmijah se u gluho dobalavorpunvode wrote:
- mO k3
#209 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivouchupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#210 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
bolje da svijetli nego da eksplodira ha ja jel tako 
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#211 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
mO k3 wrote:Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivouchupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
jos jedno cudo u medjugorju
ukazala se fiskalna kasa
- mO k3
#212 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
crysis wrote:mO k3 wrote:Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivouchupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
ukazala se fiskalna kasa
- Baby Jane
#213 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
crysis wrote:mO k3 wrote:Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivouchupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
ukazala se fiskalna kasa
- mO k3
#214 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
crysys
oplakah ...
- AmADin_gospo
#215 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
da se ukazala jedno, dvaput, pa OK, i povjerovao bih, al da se onoj "vidjelici" ukazuje svaki dan po 10 puta, i da je ona zove ko telefonom, a marija se javi...
ko da ne okreče nulu za vanjsku liniju, neg lokal...
e to stvarno moraš biti lud i lakovjeran da povjeruješ.
kad vatikan nije priznao, drugog mi prznanja ne treba
al da hercegovci znaju napraviti pare od kamena... znaju vala, znaju itekako
-
zigana
#216 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
AmADin_gospo wrote:da se ukazala jedno, dvaput, pa OK, i povjerovao bih, al da se onoj "vidjelici" ukazuje svaki dan po 10 puta, i da je ona zove ko telefonom, a marija se javi...
- Truba
#217 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
bilo je i 1995 da kip krvari
mada tada nije bilo neta i mnogi ovdje su još bili u pelenama
mada tada nije bilo neta i mnogi ovdje su još bili u pelenama
- Obuca9
#218 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx
Mjesta sa najviše ukazanja:
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima
Kakvi carevi
A ovaj dio sa građevisnkom dozvolom je najbolji
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima
Kakvi carevi
- JThomas
#219 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
ne zna vatikan sa kim ima posla...
- Truba
#220 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
pa to su najveći dokazi potiv
broj ukazanja... i kasniji život vidilaca...
što neko reče kad bi vidio nešto takvo ==> u ovom slučaju Gospu
definitivno bi znao i otklonio svaku sumnju da postoji drugi svijet... sigurno bi se povukao i živio svetačkim životom kako bi zadobio Kraljevstvo Božje i raj... ne bi se karo s misicama i živio životom filmske zvijezde
Gospa se "ukazivala" u Jajcu, Busovači... bilo je još slučajeva... međutim fenomen međugorja možete pronaći na onoj stranici što sam okačio
naravno to nije razlog da se muslimani ateisti i ostali nekatolici zajebavaju i pljuju dole ljude pod licemjernom krinkom logike zdravog razuma ili da šta ne kažem više
broj ukazanja... i kasniji život vidilaca...
što neko reče kad bi vidio nešto takvo ==> u ovom slučaju Gospu
definitivno bi znao i otklonio svaku sumnju da postoji drugi svijet... sigurno bi se povukao i živio svetačkim životom kako bi zadobio Kraljevstvo Božje i raj... ne bi se karo s misicama i živio životom filmske zvijezde
Gospa se "ukazivala" u Jajcu, Busovači... bilo je još slučajeva... međutim fenomen međugorja možete pronaći na onoj stranici što sam okačio
naravno to nije razlog da se muslimani ateisti i ostali nekatolici zajebavaju i pljuju dole ljude pod licemjernom krinkom logike zdravog razuma ili da šta ne kažem više
- Altsa
- mO k3
#223 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Ccccc cuj ne vjeruješ im , pa ja vodam svak dan roza kozu sa dugim usima ,eki tebeObuca9 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima
Kakvi carevi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Edin H.
#224 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Kontali je izlevatiti, ali im ga Vicka suknuObuca9 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima
Kakvi carevi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"već da je reagirala zato što joj se u jednom trenutku učinilo (baš kada je Jean Louis mahnuo rukom) da će mali Isus ispasti iz ruku Djevice Marije, te ga je ona, navodno, krenula uhvatiti."
- drug_profi
#225 Re: Medjugorje - prevara ili istina?
Jaran i ja tamo negdje u julu 1983. bili u Ljubuskomnekim poslom i naoblaci se opasno, hladan neki vjetar poce puhat sa sjevera. Kaze hajmo u Capljinu u robnu kucu. Kontam budale sta mu sad soping pada na pamet, kaze hajde sjedaj, zaradicemo para. Ja njemu reko nemoj ba da me uvalis u nesto. Kaze sjedi samo idemo biznis pravit daj mi sve love sto imas.
Upada frajer u robnu kucu i kupi sve onih kabanica sto se smotaju ko novcanik i kisobrana sto je bilo u radnji. U kombi (ficin kombi) i za Medjugorje. Taman tamo stigli sastavi kisa, hladan vjetar, a naroda ko u prici, obuceni kao za juli u Hercegovini, logicno
Izvadi on ono iz auta, a meni kaze samo dodaji polako i zipa robu.
Kad je navalilo, pukla roba za 15 minuta. Ne sjecam se vise cijena, ali znam da smo skoro udesetostrucili lovu.
Otad je on pocesto isao dole pravio poduhvate, a ja bas i nisam od tog posla, pa sam samo gledao. Jbg. on danas ima i kucu na moru, a ja samo ono sto sam naslijedio. Tako to ide.
Upada frajer u robnu kucu i kupi sve onih kabanica sto se smotaju ko novcanik i kisobrana sto je bilo u radnji. U kombi (ficin kombi) i za Medjugorje. Taman tamo stigli sastavi kisa, hladan vjetar, a naroda ko u prici, obuceni kao za juli u Hercegovini, logicno
Izvadi on ono iz auta, a meni kaze samo dodaji polako i zipa robu.
Kad je navalilo, pukla roba za 15 minuta. Ne sjecam se vise cijena, ali znam da smo skoro udesetostrucili lovu.
Otad je on pocesto isao dole pravio poduhvate, a ja bas i nisam od tog posla, pa sam samo gledao. Jbg. on danas ima i kucu na moru, a ja samo ono sto sam naslijedio. Tako to ide.