Medjugorje - prevara ili istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chupacabra

#201 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by chupacabra »

Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
Djubre_

#202 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Djubre_ »

Jebo te grom. Sta ovdje svijetli? Ovo svijetli ono svjetlo narandjasto na aparatu sto dodje. Boze budala nikad nestati. Pa vidi sjene na zidu. Sto je prekinuta sjenka. Haha joj

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
drug_profi

#203 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

Nego, tzv. brdo ukazanja je toliko opustoseno hodocasnicima od kojih svaki ponese sa sobom jedan kamen kao uspomenu i relikviju. Uskoro ce to biti rupa ukazanja. Na mjestu vlasnice ove kuce gdje gospa svijetli, ja bih se zabrinuo....
lavorpunvode

#204 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by lavorpunvode »

andr0id wrote:Jebo te grom. Sta ovdje svijetli? Ovo svijetli ono svjetlo narandjasto na aparatu sto dodje. Boze budala nikad nestati. Pa vidi sjene na zidu. Sto je prekinuta sjenka. Haha joj

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Image
Krizzia

#205 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Krizzia »

drugi profil wrote:I sta kazu, ne moze se slikati. Moras doci i platiti da vidis.
Platiti se nista ne mora. Ne lupaj gluposti ako ne znas.

Sent from my HTC Desire HD A9191
zmajadaH

#206 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by zmajadaH »

lavorpunvode wrote: Image
Jao što se nasmijah se u gluho doba :mrgreen:
drug_profi

#207 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

Krizzia wrote:
drugi profil wrote:I sta kazu, ne moze se slikati. Moras doci i platiti da vidis.
Platiti se nista ne mora. Ne lupaj gluposti ako ne znas.

Sent from my HTC Desire HD A9191
Ne kontas ti.
drug_profi

#208 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

zmajadaH wrote:
lavorpunvode wrote: Image
Jao što se nasmijah se u gluho doba :mrgreen:
A Delboy je izgleda dobio i kravatu gratis od kupaca... :D
mO k3

#209 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by mO k3 »

chupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivou
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#210 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Truba »

bolje da svijetli nego da eksplodira ha ja jel tako :D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#211 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by crysis »

mO k3 wrote:
chupacabra wrote:Mora se nekako uzimati lova glupom narodu. Vjera je naravno najlaksi nacin i ukazivanje Marije u Medjugorju, cijepanje stijene Ajvaz-Dedinom molitvom, ili Semirovo kopanje po Visockim piramida-brdima, su prilicno pametni nacini da se putem "turizma" dodje do para. Zamalo da zaboravim Torabija i njegova ljekovita zracenja iz svemira. U Medjugorju su se do sada uzele milijarde, i zasto ometati taj unosan biznis u svakako ekonomski neperspektivnom podrucju. Kad nas jebu politicari svaki dan i mi opet iste biramo, sto nas nebi jebali i ovi kvazi-vjernici sa raznoraznim ukazivanjima i cudima.
Nek se snadje ko zna ,ali sam cuo da u medjugorju prosle ili ove godine ako se ne varam nije prijavljen ni jedno prenociste ,znaci dolazi do utaje poreza ,lopovluk na visokom nivou

jos jedno cudo u medjugorju

ukazala se fiskalna kasa
mO k3

#212 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by mO k3 »

crysis wrote:
mO k3 wrote:

ukazala se fiskalna kasa
:thumbup:
Baby Jane

#213 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Baby Jane »

crysis wrote:
mO k3 wrote:

ukazala se fiskalna kasa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#214 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by mO k3 »

crysys :) oplakah ...
AmADin_gospo

#215 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by AmADin_gospo »

da se ukazala jedno, dvaput, pa OK, i povjerovao bih, al da se onoj "vidjelici" ukazuje svaki dan po 10 puta, i da je ona zove ko telefonom, a marija se javi...
ko da ne okreče nulu za vanjsku liniju, neg lokal...

e to stvarno moraš biti lud i lakovjeran da povjeruješ.

kad vatikan nije priznao, drugog mi prznanja ne treba

al da hercegovci znaju napraviti pare od kamena... znaju vala, znaju itekako :thumbup:
zigana

#216 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by zigana »

AmADin_gospo wrote:da se ukazala jedno, dvaput, pa OK, i povjerovao bih, al da se onoj "vidjelici" ukazuje svaki dan po 10 puta, i da je ona zove ko telefonom, a marija se javi...
ko da ne okreče nulu za vanjsku liniju, neg lokal...

e to stvarno moraš biti lud i lakovjeran da povjeruješ.

kad vatikan nije priznao, drugog mi prznanja ne treba

al da hercegovci znaju napraviti pare od kamena... znaju vala, znaju itekako :thumbup:
Truba

#217 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Truba »

bilo je i 1995 da kip krvari
mada tada nije bilo neta i mnogi ovdje su još bili u pelenama :D
Obuca9

#218 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Obuca9 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx

Mjesta sa najviše ukazanja:
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima

Kakvi carevi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovaj dio sa građevisnkom dozvolom je najbolji :D
JThomas

#219 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by JThomas »

ne zna vatikan sa kim ima posla...
Truba

#220 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Truba »

pa to su najveći dokazi potiv
broj ukazanja... i kasniji život vidilaca...

što neko reče kad bi vidio nešto takvo ==> u ovom slučaju Gospu
definitivno bi znao i otklonio svaku sumnju da postoji drugi svijet... sigurno bi se povukao i živio svetačkim životom kako bi zadobio Kraljevstvo Božje i raj... ne bi se karo s misicama i živio životom filmske zvijezde

Gospa se "ukazivala" u Jajcu, Busovači... bilo je još slučajeva... međutim fenomen međugorja možete pronaći na onoj stranici što sam okačio

naravno to nije razlog da se muslimani ateisti i ostali nekatolici zajebavaju i pljuju dole ljude pod licemjernom krinkom logike zdravog razuma ili da šta ne kažem više
kota_pisvir

#221 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by kota_pisvir »

.
Altsa

#222 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Altsa »

na vickinoj faci se vidi da je prevarant

http://www.youtube.com/watch?v=7FjFrEy113w#t=42
mO k3

#223 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by mO k3 »

Obuca9 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx

>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima

Ccccc cuj ne vjeruješ im , pa ja vodam svak dan roza kozu sa dugim usima ,eki tebe :)
Edin H.

#224 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Edin H. »

Obuca9 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx

>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima

Kontali je izlevatiti, ali im ga Vicka suknu :oops:

"već da je reagirala zato što joj se u jednom trenutku učinilo (baš kada je Jean Louis mahnuo rukom) da će mali Isus ispasti iz ruku Djevice Marije, te ga je ona, navodno, krenula uhvatiti."
drug_profi

#225 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

Jaran i ja tamo negdje u julu 1983. bili u Ljubuskomnekim poslom i naoblaci se opasno, hladan neki vjetar poce puhat sa sjevera. Kaze hajmo u Capljinu u robnu kucu. Kontam budale sta mu sad soping pada na pamet, kaze hajde sjedaj, zaradicemo para. Ja njemu reko nemoj ba da me uvalis u nesto. Kaze sjedi samo idemo biznis pravit daj mi sve love sto imas.
Upada frajer u robnu kucu i kupi sve onih kabanica sto se smotaju ko novcanik i kisobrana sto je bilo u radnji. U kombi (ficin kombi) i za Medjugorje. Taman tamo stigli sastavi kisa, hladan vjetar, a naroda ko u prici, obuceni kao za juli u Hercegovini, logicno
Izvadi on ono iz auta, a meni kaze samo dodaji polako i zipa robu.
Kad je navalilo, pukla roba za 15 minuta. Ne sjecam se vise cijena, ali znam da smo skoro udesetostrucili lovu.
Otad je on pocesto isao dole pravio poduhvate, a ja bas i nisam od tog posla, pa sam samo gledao. Jbg. on danas ima i kucu na moru, a ja samo ono sto sam naslijedio. Tako to ide.
Locked