Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cherry-Cherry

#301 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Cherry-Cherry »

"Jebaću kurve, poslije ću ih tući" :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mirzet87sa

#302 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by mirzet87sa »

Samo da vas obavijestim da je doticni decko ispred u2 picerije pa vam ne bih savjetovao prolazak kroz tu ulicu. Cini se agresivnim, beli pokis'o. Ako vec morate, iskljucivo u pratnji policije ili s par jarana, sami ni pod razno.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#303 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Matijevic_Vlado »

Cherry-Cherry wrote:"Jebaću kurve, poslije ću ih tući" :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne zna izgovoriti ć :mrgreen: , nego kao Šojić :mrgreen: :mrgreen:
P308

#304 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by P308 »

insomnia78 wrote:
OldMayor wrote:
insomnia78 wrote:Joj de odvadi boga ti
Nama od firme neki dan obili dva auta u po Pariza, zbog ostavljenih torbi na prednjem sjedistu
Nista nije bilo u njima osim papira, planova

A tek sta se po metroima radi i autobusima iako je sve pokriveno videonadzorom

Bosna je mila majka

Evo npr dosta ceste scene u pariskom metrou
http://youtu.be/egeIT-P6Bc4

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ja ti poredjenja jbt.

Nadam se da shvatas da poredis jedan Pariz koji ima 10+ miliona stanovnika i Sarajevo koje ima 400.000 (gradska jezgra). Dakle jedan grad koji je 25 puta veci od drugog. :roll:

Pa opet su ove situacije u videu ceste i kod nas.

Bio sam vani bolan u gradovima velicine Sarajeva, pa cak i vecim. Kod nas covjek samo sto motor iz auta ne mora izvadit, bukvalno ne smijes nista ostaviti unutra. Ja to tamo kod njih nisam primjetio. Znaci smijes ostaviti kasetofon, sjedalicu, kesu, ceker, torbu. Kod nas ne smijes.

Ja cu se s tobom u kladit u 1000 KM, ako ostavis torbu u automobilu na nekih 10-ak lokacija koje ja znam, auto ce ti biti obijeno u roku od 15 minuta. I ne radi se ni o kakvim zabitima, nego lokacije u centru grada, parkinzi. To svi znaju.

Ponavljam, gledano po broju stanovnika kod nas je stanje alarmantno. Jednostavno previse kradja, otimanja itd. Previse, za grad od 400k stanovnika.

Policija ne radi svoj posao. Sud ne radi svoj posao.

Samo kazem, ne do bog da nas ima vise, jedno 2-3 miliona. Pa ubistva bi bila normalna svaki dan.
I ja cu se kladiti s tobom da ako ostavis auto na par lokacija neces ga ni naci

Ja zivim u Fr i kazem ti da se hapa pravo

Kod mene komsiji hapili auto ispred kuce, ostavio kljuceve unutra i uso u kucu samo na kratko :D jos mirniji dio grada i mirniji grad, drugom komsiji ukrali kvadrat vjestacke trave ispred kuce :D

Nema ostavljanja stvari u autu, posebno na jugu

U Nici i Marseju ce ti razbiti staklo zbog kutije cigara jbt

Na nekim djelovima ne smijes prozor drzati otvoren u voznji il da zena drzi torbu na krilu, prodju borci sa skutercicima, saka u vugla i cao

Hapa se u Sa al nije ni vani nesto bolje, vjerovatno je i gore

Da vidis samo kolko se kuca obije sad kad su odmori

Nije isto otici negdje malo i zivjeti negdje pa da pofatas informacije

Ako se ne cuvas sam odradice te u sekundi

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ma nije, u Sarajevu je najgore :oops:
zateznistub

#305 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by zateznistub »

Matijevic_Vlado wrote:
jbt taj mali mi lici na Sandokana :mrgreen:
Insomnia olaksaj svoje muke i vrati nam se u Bosnu :mrgreen: , molim te
Majke mi moje, da mu je ovaj pistolj kojim slucajem opalio ne bi ga do granice sa Bugarskom niko stigao
dječak sa šibicama

#306 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by dječak sa šibicama »

Matijevic_Vlado wrote:
jbt taj mali mi lici na Sandokana :mrgreen:
Sve je to ta ekipa... General Two i Sajo Gangsta, ako predju sa rijeci na djela, trest ce se balkan.

OldMayor

#307 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

P308 wrote:Ma nije, u Sarajevu je najgore :oops:
Ja nisam to rekao.

Ali je cinjenica da ti jedino u Sarajevu jedan te isti lopov moze bezbroj puta obit auto i da mu ne mozes nista, osim ga prebit na mrtvo ime. Pa evo ovaj mali klosar iz ove teme, boga alaha pitaj koliko je auta odradio. Jos se lik ni ne sakriva. Sta ga briga, ne moze mu niko nista.

Evo gore covjek napisa, bolan ljudi hodaju normala i gledaju sta ko ima u automobilu. Pa majke mi ja stidljivije hodam u samoposluzi jbt nego oni kad odradjuju. I ne pricamo jbt o Sokolovic Koloniji il Alipasinom polju, vec o Gabelinoj, Kosevo, J Vancasa dakle ulice u samom jebenom centru.

I jos nesto.

Probajte ostaviti automobil na 2-3 minute u kosevo ulici, ekspresno ce se stvorit drotovi i lupit vam kaznu. A to sto im okolo ispred nosa kradu ljudima stvari jebo to ba, de ti nama tipla rucak il da pisemo.
summerwine

#308 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by summerwine »

Taj dio Grada, iako strogi centar je Allah selamet. Ostaviti auto čak i na već pomenutom "parkingu" u ul. Jezera, ravno je suludoj avanturi.

Samo da napomenem da je "čuvar parkinga" iz jedne hairli familije u kojoj je otac ugradio blindirana vrata na svojoj spavaćoj sobi!! Ne bih se čudila i da su "kompanjoni", ovaj čuvar i "pishopata"; svjedočila sam jednom događaju kad je jedan od njih dobio po labrnji, skvičao je da se Koševo razlijegalo "joj majko, ubi me!".

Dakle tipično, žrtve su im obično žene, djeca ili oni koji postupaju civilizirano, pristojno a ne znaju da za njih važi samo govor ulice.
novi_korisnik

#309 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by novi_korisnik »

Već 4-5 godina živim na Alipasinom polju iako se to smatra divljim zapadom u Sarajevu ja nisam primjetio nista slicno sto vi opisujete u ovoj temi :) ima sitnih krađa i slicno ali nikakvih zasretanja prijetnji i sl. Rijetko kada razbijeno staklo . Ima jedan lik ne znam mu ime raja ga zna, nosa kesicu i fino zamoli imas li mi dati sta para ko fol stara mu u bolnici ( tu mi pricu prostima vec godinama), ako imam imas, zafali cojk, ako nemas kazes nemaš on opet zafali i kraj price (neki sitni narkić, nista opasno). Dvije-tri godine sam vozio dvicu pa je ona bila cesta meta nekih napada nista strasno, prvi put su mi nesto i uktali ( srafciger, cvike i PROBRALI par CDova).Kasnije nisu imali nista ukrasti, jednom su mi skinuli sve 4 ratkape ostavili ih u gepeku i otisli. Kasnije su iste i ukrali, ali jbg bile u katastrofalnom stanju, ja msm da su na tom golfu od kad je proziveden. Kasnije su mi starom pokusali skinuti akumulator ali su razjebali svoj alat :lol: pukla im gedora :lol: :lol: . Ugl nikakva steta nista strasno, iako ima puno roma sto patroliraju skupljaju karton i sl ali sa njima nikakvih problema. JBG mozda ima u ovim VECIM krugovima mafije, ali nista sto bi meni kao primjernom građaninu smetalo.

Izvinite mozda je malo OFF TOPIC ali eto da se zna da ni Alipasino polje nije ko sto je nekad bilo :D
gnjev

#310 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by gnjev »

Pa sta se promjenilo ? Kako nam ti opisa samo sto ti gace jos ne skinu i ne ukradu .
motorna_pila

#311 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by motorna_pila »

Ja ne znam da li ovo mogu ovdje svrstati ali želio bih pitati ljude da li se vam dešava da vam pridje čovjek srednjih godina, visok je 1,80 m otprilike, i vrti se na onom pjesackom prelazu kod UNICREDIT banke preko puta BBI centra...

Ono što sam ja primjetio je da već par dana ordinira tu, pozicionira se u redu kao da čeka red za bankomat, i gleda preko ramena u ekran, valjda da provali PIN...

Ja čim sam uzeo pare sa bankomata, prišao je i počeo da prosipa šuplju... Nisam ga ni slušao, odmah sam rekao da se odmakne od mene..

Baš je bio nasrtljiv.. Ovo mi fakat nije prvi put da primjecujem da prilaze tipovi frisko kad se skinem sa bankomata..

Valjda im je to nova fora..

Ovo je fakat upozorenje, posebno za žene, cuvajte se i pazite ko stoji iza vas na bankomatu..

Ovaj tip je meni prokuzio i PIN..

Čuvajte se, ljudi. Fakat vrebaju na svakom cosku.
OldMayor

#312 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

U ovoj ulici gdje je i ovaj pišopata, takodjer ordirina neki lik, prica mu je da kupuje neke lijekove, fali mu pola marke, onako koliko toliko normalno izgleda, dakle nije totalni prosjak, ali nije nesto ni ugladjen...ali fino glumi :-D

cisto da znate, jer stvarno izgled prevari ja sam mu jednom dao onih narandzastih mozda je bilo 60-70 kf, a nikada ne dajem prosjacima, niti ovima sto traze :D ali tad prico na telefon, jos ovaj stoji ispred apoteke, drzi knjizicu ma kontam hebaji ga reko evo ti... :D

sutra prolazim, kad lola prilazi ljudima, ista prica... vidi reko jbt sto me zajeba. :D
DaysleepeR

#313 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by DaysleepeR »

Taj čošak tu kod Dervoza i gore malo više sve do kraja 2 gimnazije je uvijek bio kritičan sa likovima koji obično žive u Sutjesci ili u Skerlićevoj. Pošto sam odrastao tu, uvijek smo kao djeca gledali da što prije prođemo tim dijelom. Jedan od nasilnika je bio i Saša Karadžić, Dabićev sinčina... a i Šoba je na svom blogu opisivao jalijaše koji su tim krajem ordinirali...

http://www.shobaart.com/san-zimskog-lje ... i-sladoje/
Drogo_rooq

#314 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Drogo_rooq »

Nije Lunge taj na koga sumnjam da razbija... Lunge se ne bavi tim sektorom.
Dakle ovaj klinac sto je ufotkan, oko 1.70, svjetlija kosa, mrsav, ima na desnom ramenu tatoo "A" serifno
Vjerovatno je uvezan dzanki sa njim. Najvjerovatnije taj sto je ordinirao po Gabelinoj.

Vezano za situaciju koju sam spomenuo sa nestankom cilima u magli (koji slucaj :D) Skontao sam lika da je otisao do kafanice prije krizanja sa Mehmedbegovovm i zvonio mu je telefon. Der klasiker nokia sound.
Nekad posle toga, parkirao malo vise u vancasevoj; kako silazim, cujem iza sebe lika da me prati i da karakteristicno smrce za ostecene nozdrve. Okrenuo se, kapuljaca i ostalo.... I zazvoni mu telefon :D Tad je ubrzao i skrenuo nanize prema Kralja Tomislava.

p.s.

Naisao sam naknadno na muriju koja patrolira oko ambasada i pitao za te slucajeve razbijanja i kradja.
Samo mi je neki Tomislav, Franjo ili kako vec, sa teskim naglaskom, rekao da ne ostavljam stvari u autu.
novi_korisnik

#315 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by novi_korisnik »

gnjev wrote:Pa sta se promjenilo ? Kako nam ti opisa samo sto ti gace jos ne skinu i ne ukradu .
Kad sam kupovao stan ljudi su mi govorili da sam budala, da ce me neko roknuti odma, da ce mi auto ukrasti za par dana, i stan obiti, da se sa prvim mrakom ne izlazi napolje :lol: :lol: :lol: . A ovo sto sam ja nabrojo je sve djecija igra, dvicu mozes otvoriti bilo kojim kljucem iz VAG Grupacije iz perioda 1974-1992, udje raja odmori razgleda i izađe :) :D
klixoris

#316 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by klixoris »

DaysleepeR wrote:Taj čošak tu kod Dervoza i gore malo više sve do kraja 2 gimnazije je uvijek bio kritičan sa likovima koji obično žive u Sutjesci ili u Skerlićevoj. Pošto sam odrastao tu, uvijek smo kao djeca gledali da što prije prođemo tim dijelom. Jedan od nasilnika je bio i Saša Karadžić, Dabićev sinčina... a i Šoba je na svom blogu opisivao jalijaše koji su tim krajem ordinirali...

http://www.shobaart.com/san-zimskog-lje ... i-sladoje/
Od te stare raje, ja vidjam jos samo Chentu... Ne znam ni kako je ziv taj lik jos uvijek, nema ni 20 kg u njemu. Nevjerovatno sta droga uradi ljudima. Chenta je nekad (prije rata) vazio za je*ebnijeg lika u mahali... Kinta, Brba su nestali... Ismo se smirio, jedino mu jos burazer (Emir) divlja okolo, pitam se samo do kada...

Ovi novi sto peglaju raju po mahali su obicne gliste kako ih ja zovem... Ni blizu mangupluka... Jedini u komplet mahali koji eventualno moze predstavljati neku opasnost je mali Emir... Mada, i on se povuce cim mu pokazes zube. Problem sa njim je sto u stvari nije bas dobar u glavu pa uvijek postoji rizik da, u panici da ce fasovat batine, trzne noz/pistolj...

A ovaj mali udav iz naslova vam uglavnom sjedi na zidicu pored trafike (nekadasnji fast food Duck), preko puta Dervoza i fakat je bezopasan. Kako forumasica komsinica "Summerwine" napisa par postova ranije, malac uglavnom gnjavi zene, djecu i eventualno muskarce na cijim licima primjeti da ih je strah...
stakasa

#317 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by stakasa »

Drogo_rooq wrote:Nije Lunge taj na koga sumnjam da razbija... Lunge se ne bavi tim sektorom.
Dakle ovaj klinac sto je ufotkan, oko 1.70, svjetlija kosa, mrsav, ima na desnom ramenu tatoo "A" serifno
Vjerovatno je uvezan dzanki sa njim. Najvjerovatnije taj sto je ordinirao po Gabelinoj.

Vezano za situaciju koju sam spomenuo sa nestankom cilima u magli (koji slucaj :D) Skontao sam lika da je otisao do kafanice prije krizanja sa Mehmedbegovovm i zvonio mu je telefon. Der klasiker nokia sound.
Nekad posle toga, parkirao malo vise u vancasevoj; kako silazim, cujem iza sebe lika da me prati i da karakteristicno smrce za ostecene nozdrve. Okrenuo se, kapuljaca i ostalo.... I zazvoni mu telefon :D Tad je ubrzao i skrenuo nanize prema Kralja Tomislava.

p.s.

Naisao sam naknadno na muriju koja patrolira oko ambasada i pitao za te slucajeve razbijanja i kradja.
Samo mi je neki Tomislav, Franjo ili kako vec, sa teskim naglaskom, rekao da ne ostavljam stvari u autu.
Vala je vrjeme da mu neko sveze samar pa da se tema privede kraju. Eto nije bolestan vec samo bezobrazan
ladacoko

#318 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by ladacoko »

Kataklinger wrote:Ko su:

1) Lik koji se često vidi kako preživa na svim mogućim tramvajskim stanicama od Ilidže do Baščaršije, kad god uđe u tramvaj, uđe na prva vrata i stane kod vozača i pristane u neku priču, koja obično kulminira u monolog, tj. ignorišu ga. Ima retardiran piskutav i eksplozivan smijeh koji redovno uslijedi kad god nešto progovori vozačima. Naravno, poslije toga se svi u tramvaju okrenu prema njemu. Nije dobar s glavom, često ga prenese pa počne pjevat na glas u tramvaju, a nerijetsko se i proderat. Često sam ga viđao s nekakvim listićima iz kladionica. Opis: Nekih 185cm, malo puniji, kosa nekakva ko sunđer, crna, fali mu nekoliko zuba, vazda je nekako jadno obučen i vazda zamahuje glavom lijevo desno, nekakav poremećaj vjerovatno. Hoda ko' žaba (namjera nije da vrijeđam jer je neki jadnik, socijalni slučaj a nemam bolji opis, jer baš nekako zabacuje kukovima).
isao sa mnom 3 razreda u osnovnu pa su ga prebacili u vladimir nadzor, u te tri godine 4x ga je auto udarilo i tad je poceo glavom lijevo desno mlatarati.Mislim da ima samo mamu koja se brine o njemu koliko stigne,nije on opasan sigurno.

Mislim da vecina vas grijesi kad vam pridju ti likovi,meni su prisli 1001231x i svaki taj prilazak je trajao 10 sec i okane se.
Odrastao sam u naselju gdje su se svaki dan rokali,drogirali,nagledao se svega i svacega.Vjerujte da narkomani osjete strah i ako pokazete tu slabost krenut ce na vas a za ove ludjake e to nezz
Prije nekoliko sedmica je usao nekakv cupavi cigan istetoviran lud 100 %,nekakva pjena na usta mu je isla.Svi su pobjegli iz zadnjeg dijela tramavaj osim mene i jednog covjeka,imao sam osjecaj svake sekunde da ce budala krenuti da nas udari jer se toliko ludo kretao a bio sam spreman k'o zapeta puska :D
hisairness

#319 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by hisairness »

Lik o kojem pricate je EMIR POROBIC, klosar nad klosarima, ordinira u Danijela Ozme, Kralja Tomislava i u tom krugu. Nista poseno...ali zna svasta pricati, prijetiti. Vec je istucen nekolika puta, najbolje je zvati policiju kad vas zaustavi i onda :run:
stakasa

#320 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by stakasa »

hisairness wrote:Lik o kojem pricate je EMIR POROBIC, klosar nad klosarima, ordinira u Danijela Ozme, Kralja Tomislava i u tom krugu. Nista poseno...ali zna svasta pricati, prijetiti. Vec je istucen nekolika puta, najbolje je zvati policiju kad vas zaustavi i onda :run:
Pa je li tebi problem da mu samar udaris kad prolazio?

:D
hisairness

#321 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by hisairness »

Pa je li tebi problem da mu samar udaris kad prolazio?

Napao je mog jarana i govorio da se ja ne mjesam. Naravno da sam stao izmedju, roknuo ga u pluca i najebo mu stare...kad je poceo da drhti i da zabija sebi prst u oko...show :D Kazem mu, sta drhtis picko jedna...okrenuo se i otisao...pakash glupi :D Mene nije strah...ali kazem za one koje jeste, najbolje je skloniti se i zvati muriju ;)

:D[/quote]
Samo_nesto

#322 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Samo_nesto »

OldMayor wrote:U ovoj ulici gdje je i ovaj pišopata, takodjer ordirina neki lik, prica mu je da kupuje neke lijekove, fali mu pola marke, onako koliko toliko normalno izgleda, dakle nije totalni prosjak, ali nije nesto ni ugladjen...ali fino glumi :-D

cisto da znate, jer stvarno izgled prevari ja sam mu jednom dao onih narandzastih mozda je bilo 60-70 kf, a nikada ne dajem prosjacima, niti ovima sto traze :D ali tad prico na telefon, jos ovaj stoji ispred apoteke, drzi knjizicu ma kontam hebaji ga reko evo ti... :D

sutra prolazim, kad lola prilazi ljudima, ista prica... vidi reko jbt sto me zajeba. :D
Joj taj mene cesto zaustavi, tacno mi vise krivo bude kako me ne zapamti vise, pa nisam toliko obican u pm :lol:
hopcup

#323 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by hopcup »

tek skontah o kome se radi kad neko spomenu tetovažu slova A na ramenu... fakat ima ruke ko majmun, a i pogled mu je takav. jedino što ne kontam je kako ono ikog može prepast i maltretirat, al ajde...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#324 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by I am Happy »

gnjev wrote:Pa sta se promjenilo ? Kako nam ti opisa samo sto ti gace jos ne skinu i ne ukradu .
Bas to htjedoh reci.... na ovaj komentar Novog Korisnika :-) :-)

Ne znam fakat sta je on ocekivao, pa mu je ovo "dobro" :lol: :lol:
novi_korisnik wrote:Već 4-5 godina živim na Alipasinom polju iako se to smatra divljim zapadom u Sarajevu ja nisam primjetio nista slicno sto vi opisujete u ovoj temi :) ima sitnih krađa i slicno ali nikakvih zasretanja prijetnji i sl. Rijetko kada razbijeno staklo . Ima jedan lik ne znam mu ime raja ga zna, nosa kesicu i fino zamoli imas li mi dati sta para ko fol stara mu u bolnici ( tu mi pricu prostima vec godinama), ako imam imas, zafali cojk, ako nemas kazes nemaš on opet zafali i kraj price (neki sitni narkić, nista opasno). Dvije-tri godine sam vozio dvicu pa je ona bila cesta meta nekih napada nista strasno, prvi put su mi nesto i uktali ( srafciger, cvike i PROBRALI par CDova).Kasnije nisu imali nista ukrasti, jednom su mi skinuli sve 4 ratkape ostavili ih u gepeku i otisli. Kasnije su iste i ukrali, ali jbg bile u katastrofalnom stanju, ja msm da su na tom golfu od kad je proziveden. Kasnije su mi starom pokusali skinuti akumulator ali su razjebali svoj alat :lol: pukla im gedora :lol: :lol: . Ugl nikakva steta nista strasno, iako ima puno roma sto patroliraju skupljaju karton i sl ali sa njima nikakvih problema. JBG mozda ima u ovim VECIM krugovima mafije, ali nista sto bi meni kao primjernom građaninu smetalo.

Izvinite mozda je malo OFF TOPIC ali eto da se zna da ni Alipasino polje nije ko sto je nekad bilo :D
FMDzem

#325 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by FMDzem »

Ovaj što se doselio na Alipašino veze nema :D
Odrasto sam tu, živim 15 godina na Ap i znam sve, svašta i svakoga.
Taj što pita za 'markhu bhate' 'imašh cigahu' je Elmar, u osnovnoj poznatiji kao Meho, a sada već kao Johnny Blitva.
Što se auta tiče, s obzirom da se svi manje više znamo, tu nema problema. Zna se ko gdje parkira i čije je. Problem je kada dođe neko novo, nepoznato. Šteta je obično razbijeno staklo, a u zadnje vrijeme se krade gorivo (samo vidiš koliko zuje na skuterima i sve ti je jasno).
Dalje, u mjesec dana je obijena kladara, dva puta Klas i evo noćas mesara... Nemoš opstati od zvukova alarma i lupanja, obijanja.
U tih 15 god. samo sam jednom bio zaustavljen, prije nekih 7 god. kada sam kreno u srednju školu i to je bilo dole na raskrsnici kod ASE. Zaustavio me pito odakle sam, ja i tad kurčevit hahah, svoj na svom objasnim mu sve nimalo lijepim tonom i samo prođe. Inače znao sam ga, ali on je sa druge strane ulice, C faza. Dakle, mimo nas žitelja :D, nagledao sam se dosta ganjanja nekih meni nepoznatih lica, tada sam bio još dijete, jel, sada sam se već malo sklonio sa ulice.
Inače, za razliku od DBR, na ap nema žive duše. Sjećam se nekih ranih 2000 tih i nekih puno ljepših vremena. :D
Ali to je već neka druga tema. Na ap se sada uglavnom samo šilji.

Na temu. Viđo sam i ja ovoga čini mi se na autobuskoj u Sutjesci, a čini mi se i u skejt parku (Romanija, kako je kome draže).
Post Reply