Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alkos

#276 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Alkos »

Drogo_rooq wrote:Yep... taj klinjo je i dobrila kakvi ordiniraju u kasnije sate vancasevom i okolnim ulicama.
Posto zivim u ul. Kosevo upratio me je i do sad trazio marku, cigaru, telefon i sl.

Nedavno mi je obijen auto (razbijeno staklo) i sve mi se cini da je on "pocinilac"
Policija je naravno napravila samo zapisnik. Sutradan je kod austrijske ambasade isto razbijen prozor na autu, ali koliko znam policija nije nista uradila po tom pitanju, iako je pod direktnim nadzorom kamera na ambasadi.

Nedavno sam ga skontao da odvaljuje vrata na lokalu u vancasevoj, gdje su bile plejke prije, sa jos jednim haverom...

Takodje dila pomalo, gandzu ili sta vec.

Drugi lik je teski dzanki, po mahali ordinira sta god stigne. Zimus je u magli od nekud uprtio cilim i pobjegao kad me je skontao. Dok sam nazvao muriju i obisao krug autom, cilima nije bilo :)

Zasad postoje dva resenja: ignorisanje i sake/pistolj ako ovo prvo ne pomaze...
Ko razbija stakla kod austrijske ambasade, jel ovaj dungelange u pitanju? Meni je nedavno razbijeno staklo... Ako jeste, da znam s kim imam posla i koga sutra opet da tražim. Hvala.
Umalo popisivac

#277 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Umalo popisivac »

OldMayor wrote:Ovaj lik je stalno na cosku uglu kralja t i sutjetske, tu se vrti.

Ne znam meni se nije nikad obratio, cesto prolazim tom ulicom, ali vidi se na njemu da je na necemu, uvijek nesta mase rukama, prica...lik je visok cca 1,60-1,70...plafon 55-60 kila...

Ignorisat.

Ako bas krene na tebe, onda prebit na mrtvo ime.

Samo je zeznuto sto ovi horsasi nosaju saraficgere, boksere, nozeve... A ovom malcu na faci mozes vidjeti da je zeton i da ce za 5 KM uradit sta hoces.

Policija ih moze uhvatit kad hoce.

Sad parkiraj auto - mamac, stavi laptop na zadnje sjediste. Parkiraj ga ne znam u Gabelinoj, Josipa Vancasa u roku od 15 minuta staklo ce biti razbijeno i laptopa nece biti. Stavi sacekusu i eto.

Ali nece...jer nema fajde, ionako su te tu likove fatali po sto puta, sud ih pusti i idemo ponovo...
To je mozda ovaj sto me pitao jednom hocu degenek a u njemu 5 deka. :D Vidim ga i ja ponekad kad prolazim K. Tomislava. Frajer odglumi fol da si ga slucajno udario i onda te zica. :D Sad kad me vidi pozdravi se samnom, ono ruka, rap i sl. fore i priupita cigaru. :lol:
hladan.preminger

#278 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by hladan.preminger »

Batine su iz raja "izašle".

I onda me pitaju sto nosis pistolj sa sobom kad dodjes u Sarajevo?

Nakon sto sam 5 godina zivio i studirao u Sa svega sam se nagledao, ali ja licno nisam niti jedan problem imao, a znalo se pjeske iz grada na Maltu ici kad se sve popije i nema se ni za taksija. :D
Međutim situacija se u zadnjih 4-5 godina drastično promijenila/pogorsala pa zato nosim kopanjnoa sa sobom. Sve legalno.

Image
OldMayor

#279 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

Ma jest to je taj sigurno, to samo treba odjebat i ne zajebavat se previse.

E jedino ne znam sta je sa Better manom sto mu se ovako naklatio na kosti. :D Ali sta ces ti sa nemozgom, prebij ga, ono ce ti sutra isparat auto, napravit ce ti stete, prebij ga opet, dobit ces krivicnu...

A ono vec na ulici, njemu je zatvor premija. Nema sta izgubit.
OldMayor

#280 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

hladan.preminger wrote:Batine su iz raja "izašle".

Nakon sto sam 5 godina zivio i studirao u Sa svega sam se nagledao, ali ja licno nisam niti jedan problem imao, a znalo se pjeske iz grada na Maltu ici kad se sve popije i nema se ni za taksija. :D
Međutim situacija se u zadnjih 4-5 godina drastično promijenila/pogorsala pa zato nosim kopanjnoa sa sobom. Sve legalno.

Image
Ovo jeste dobro rjesenje u americi, kod nas nije. Tamo roknes lika jer te ruzno pogledo, dovedes tetku da ti svjedoci, potpises dva papira i gotovo.

Kod nas, ne znam. Policajac ne smije pucat ima milion okolnosti, e sad skontaj gdje si ti kao obican gradjanin. Sjeti se one djevojke iz kladionice, jedva cura izganja slobodu.

Jbg, jebo ti pistolj, ako moras cekat da ga i suprotna strana izvuce i cekat da zapuca.
OldMayor

#281 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

Henry Chinaski wrote:A ko je lik na Dobrinji koji stalno traži marku? Nije agresivan ali je dosadan.
Mada mislim da nije ni bezopasan jer ne izgleda sav svoj...
Joj nisam siguran, ali mislim da ga zovu Munja. Cuo sam da je on lezo u zatvoru 6-7 godina, izbo/ubio nekog lika.
Fkt, nije ga lijepo vidjet na ulici. I ono je cvaka koja ce kad tad puknut, roknut opet nekog.
Umalo popisivac

#282 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

OldMayor wrote:Ma jest to je taj sigurno, to samo treba odjebat i ne zajebavat se previse.

E jedino ne znam sta je sa Better manom sto mu se ovako naklatio na kosti. :D Ali sta ces ti sa nemozgom, prebij ga, ono ce ti sutra isparat auto, napravit ce ti stete, prebij ga opet, dobit ces krivicnu...

A ono vec na ulici, njemu je zatvor premija. Nema sta izgubit.
Ma zato sto je najnusio nesto na njemu, da moze ili sta vec. Ja tako fkt. mislio udario ga, i ja ono joj zao mi je blabla :D i on daj dvije marke. Kad sam mu rekao ne dam pita me hocu li sad degenek. :D Ja samo rekao molim, molim, molim :D on rece nista i to je bilo to. :D

Tako da, treba se odmah postaviti. Ne smijes im dati prostor da misle da te mogu zajebavati.
Umalo popisivac

#283 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

OldMayor wrote:
hladan.preminger wrote:Batine su iz raja "izašle".

Image
Ovo jeste dobro rjesenje u americi, kod nas nije. Tamo roknes lika jer te ruzno pogledo, dovedes tetku da ti svjedoci, potpises dva papira i gotovo.

Kod nas, ne znam. Policajac ne smije pucat ima milion okolnosti, e sad skontaj gdje si ti kao obican gradjanin. Sjeti se one djevojke iz kladionice, jedva cura izganja slobodu.

Jbg, jebo ti pistolj, ako moras cekat da ga i suprotna strana izvuce i cekat da zapuca.
Pa i ne trebas nikoga roknuti jer te ruzno pogleda. :D Ali dobro je imati dozvolu, sa nedaj boze slucaj i odbranu. Jbg., ako neko izvuce svoj, imas i ti pravo izvuci svoj. :D Ako ih naleti vise na tebe ni ti nisi sam. :D

inace, cuo sam da su dosta dobri i oni sprejevi i elektricni postolji al nisam siguran da li za to treba dozvola. A ako i treba vjerovatno je manje rigorozno nego za vatreno oruzje.
OldMayor

#284 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

Ma vidi, bolje imat pistolj, nego nemat. Jer ko zna u kakvu ces situaciju doci. Ali eto zakon nam je napravljen da se vise isplati bit klosar, nego posten gradjanin.

Inace, sva ova prica da je svugdje ovako je totalno netacna.

Pa da je tako, ne bi svako drugi dan vidjao automobile sa stranim registracijama kako stoje pored razbijenog prozora i policijsko auto pored njih.

Ljudi su navikli da mogu ostavit kesu, torbu u automobilu. U to sam se i sam uvjerio, tako da se uvijek ospem kad nasa elita izadje i kaze, pa tako vam je ljudi svugdje, ma jest moj qrac.

Kod nas maksimalno sto mozes ostaviti su zvake, ali otpakovane.
hladan.preminger

#285 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by hladan.preminger »

OldMayor wrote: Ovo jeste dobro rjesenje u americi, kod nas nije. Tamo roknes lika jer te ruzno pogledo, dovedes tetku da ti svjedoci, potpises dva papira i gotovo.

Sreca moja pa sam pravne struke. Znacu ja sta trebam reci ako nekad (zlu ne trebalo) potegne pisotlj. :D
insomnia78

#286 Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Post by insomnia78 »

Joj de odvadi boga ti
Nama od firme neki dan obili dva auta u po Pariza, zbog ostavljenih torbi na prednjem sjedistu
Nista nije bilo u njima osim papira, planova

A tek sta se po metroima radi i autobusima iako je sve pokriveno videonadzorom

Bosna je mila majka

Evo npr dosta ceste scene u pariskom metrou
http://youtu.be/egeIT-P6Bc4

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
klixoris

#287 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by klixoris »

DaysleepeR wrote:vidio sam maloprije ovog klinca u K. Tomislava iz taxija u prolazu, maltretira neke klince iz 2. Gimnazije ispred Dervoza
A ko ne maltretira klince iz 2. gimnazije :D
OldMayor

#288 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

insomnia78 wrote:Joj de odvadi boga ti
Nama od firme neki dan obili dva auta u po Pariza, zbog ostavljenih torbi na prednjem sjedistu

Bosna je mila majka

Ja ti poredjenja jbt.

Nadam se da shvatas da poredis jedan Pariz koji ima 10+ miliona stanovnika i Sarajevo koje ima 400.000 (gradska jezgra). Dakle jedan grad koji je 25 puta veci od drugog. :roll:

Pa opet su ove situacije u videu ceste i kod nas.

Bio sam vani bolan u gradovima velicine Sarajeva, pa cak i vecim. Kod nas covjek samo sto motor iz auta ne mora izvadit, bukvalno ne smijes nista ostaviti unutra. Ja to tamo kod njih nisam primjetio. Znaci smijes ostaviti kasetofon, sjedalicu, kesu, ceker, torbu. Kod nas ne smijes.

Ja cu se s tobom u kladit u 1000 KM, ako ostavis torbu u automobilu na nekih 10-ak lokacija koje ja znam, auto ce ti biti obijeno u roku od 15 minuta. I ne radi se ni o kakvim zabitima, nego lokacije u centru grada, parkinzi. To svi znaju.

Ponavljam, gledano po broju stanovnika kod nas je stanje alarmantno. Jednostavno previse kradja, otimanja itd. Previse, za grad od 400k stanovnika.

Policija ne radi svoj posao. Sud ne radi svoj posao.

Samo kazem, ne do bog da nas ima vise, jedno 2-3 miliona. Pa ubistva bi bila normalna svaki dan.
drag_gost

#289 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by drag_gost »

smart phone wrote:mene su dirali, uzimali mi pare dok sam bio dijete i to ima ljudi od 40 godina koji djeci uzimaju pare. zbog toga sam mlad otiso u teretanu i i sa dvadeset i nesto postao vjerovatno najjaci covjek na stupu, pa sam im se odlucio osvetiti. nije me zanimalo dal su oni sad stari jer nije ni njih dal sam bio dijete. vratio sam im 10 puta gore. sad se trudim da uvedem red na stupu jer necu da sutra neko moje dijete dira.
hiljade i hiljade sklekova...
Last edited by drag_gost on 01/09/2014 16:04, edited 1 time in total.
OldMayor

#290 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by OldMayor »

Pa sad kontam, kako nece i ganjat postavljaca teme...gledam naslov teme..."pišopata"...samo ga provocira, ispravi ovo dok nije vidio temu.

:D
notabene

#291 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by notabene »

taj dan sam dobio ocekivani otkaz na poslu, te sam isao podici dokumente. Penjao sam se ulicom i pricao sam sa sobom, loše mi je zaista bilo, mislim da bih u tom trenutku mogao podici ruku i na najrođenijeg od silnog bijesa koji je tinjao u meni.. Pri vrhu skerliceve to govno malo mi je prišlo i pitalo me"braco imas li dvije marke"..?? U prolazu sam mu odgovorio, goni se u tri pičke materine i stao ne znam ni sam zasto, vjerovatno sam ocekivao da mi još pocne dosađivati pa da sve frustracije ispucam na njemu i da ga ubijem!! Mali nije glup nimalo, valjda je skontao po mojoj faci da nesto nije uredu, samo je rekao dobro i okrenuo se na drugu stranu prema nekoj ženi..

ps.. svakodnevno u gabelinoj ulici svaki dan mozete vidjeti razbijena stakla kod auta.. jednog jutra oko 10h, narkos sa kapom i u šuškavoj trenerci je normalno i kulturno dok sam ja prolazio spuštao, se niz gabelinu i pored svakog auta stao, pogledao unutra, vidio valjda da nema cdplayera i nasavio dalje do drugog auta.. Tako je to nonšalantno radio kao da je sam na ulici... To je sve ista ekipa, moj savjet vam je ove sve informacije dostavite policiji kojoj treba dosađivati ako treba po 20 puta dok ih ne uklone sa ulice ili nesto ne urade.. niej dovoljno jednom zvati ili prijaviti neki slučaj.. ovdje tako stvari nazalost idu i to je tako..
julisiz es grant

#292 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by julisiz es grant »

OldMayor wrote:Pa sad kontam, kako nece i ganjat postavljaca teme...gledam naslov teme..."pišopata"...samo ga provocira, ispravi ovo dok nije vidio temu.

:D
Ti si jedini ovo skonto :D ....pishopata :lol: ...inače, Better Man je nekada imao status mini celebrity-a na forumu sa svojim postovima o Londonu :D
insomnia78

#293 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by insomnia78 »

OldMayor wrote:
insomnia78 wrote:Joj de odvadi boga ti

Bosna je mila majka

Ja ti poredjenja jbt.

Nadam se da shvatas da poredis jedan Pariz koji ima 10+ miliona stanovnika i Sarajevo koje ima 400.000 (gradska jezgra). Dakle jedan grad koji je 25 puta veci od drugog. :roll:

Pa opet su ove situacije u videu ceste i kod nas.

Bio sam vani bolan u gradovima velicine Sarajeva, pa cak i vecim. Kod nas covjek samo sto motor iz auta ne mora izvadit, bukvalno ne smijes nista ostaviti unutra. Ja to tamo kod njih nisam primjetio. Znaci smijes ostaviti kasetofon, sjedalicu, kesu, ceker, torbu. Kod nas ne smijes.

Ja cu se s tobom u kladit u 1000 KM, ako ostavis torbu u automobilu na nekih 10-ak lokacija koje ja znam, auto ce ti biti obijeno u roku od 15 minuta. I ne radi se ni o kakvim zabitima, nego lokacije u centru grada, parkinzi. To svi znaju.

Ponavljam, gledano po broju stanovnika kod nas je stanje alarmantno. Jednostavno previse kradja, otimanja itd. Previse, za grad od 400k stanovnika.

Policija ne radi svoj posao. Sud ne radi svoj posao.

Samo kazem, ne do bog da nas ima vise, jedno 2-3 miliona. Pa ubistva bi bila normalna svaki dan.
I ja cu se kladiti s tobom da ako ostavis auto na par lokacija neces ga ni naci

Ja zivim u Fr i kazem ti da se hapa pravo

Kod mene komsiji hapili auto ispred kuce, ostavio kljuceve unutra i uso u kucu samo na kratko :D jos mirniji dio grada i mirniji grad, drugom komsiji ukrali kvadrat vjestacke trave ispred kuce :D

Nema ostavljanja stvari u autu, posebno na jugu

U Nici i Marseju ce ti razbiti staklo zbog kutije cigara jbt

Na nekim djelovima ne smijes prozor drzati otvoren u voznji il da zena drzi torbu na krilu, prodju borci sa skutercicima, saka u vugla i cao

Hapa se u Sa al nije ni vani nesto bolje, vjerovatno je i gore

Da vidis samo kolko se kuca obije sad kad su odmori

Nije isto otici negdje malo i zivjeti negdje pa da pofatas informacije

Ako se ne cuvas sam odradice te u sekundi

Cherry-Cherry

#294 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Cherry-Cherry »

drugom komsiji ukrali kvadrat vjestacke trave ispred kuce :D
Hahahaha :mrgreen:
insomnia78

#295 Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Post by insomnia78 »

Cherry-Cherry wrote:
drugom komsiji ukrali kvadrat vjestacke trave ispred kuce :D
Hahahaha :mrgreen:
Bgm :D
I to ga lola odrezo, kolko mu je trebalo

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#296 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Matijevic_Vlado »

jbt taj mali mi lici na Sandokana :mrgreen:
Insomnia olaksaj svoje muke i vrati nam se u Bosnu :mrgreen: , molim te
Cherry-Cherry

#297 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Cherry-Cherry »

Sandokan je kralj. :mrgreen:
A tek ova dvojica u spotu. :mrgreen: Ovaj jedan sakrio facu, tačno se vidi da je htio da učini uslugu ortaku iz kraja, al mu je blam... :mrgreen:
Cherry-Cherry

#298 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Cherry-Cherry »

"Oko vrata kilo zlata", a lik bleji u kanalizaciji. :mrgreen:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#299 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Matijevic_Vlado »

i bas me briga sto kazu da sam lud, ja nemam kud, mora da sam lud.. :mrgreen:
insomnia78

#300 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by insomnia78 »

Matijevic_Vlado wrote:
jbt taj mali mi lici na Sandokana :mrgreen:
Insomnia olaksaj svoje muke i vrati nam se u Bosnu :mrgreen: , molim te
Ne muci to mene ni najmanje
Auto je osigurano na sve, kuca isto, kes je u banci, vecinom placam karticom tako da nemam ni keša kod sebe
A i vozim ofirno auto, pricam s jakim naglaskom plus sam celav i bradat tako da me zaobilaze :D

Samo hocu reci da ni vani bas ne mozes "spavati u parku" i da se policija bas ne pretrgne oko ovih "sitnih" kradja

Post Reply