igru je organizovala lutrija.respo wrote:cuj odgovoran onaj koji je postavioand wrote: nije ti dobro ovo poređenje sa zaštitarom,ali ako baš porediš da je ova zaštitarska firma izdala saopštenje da je ovaj sve uradio po propisu i da je pucanje regularno imalo bi smisla porediti.
stvar je jasna,kolo je neregularno.
kada je izvučen broj 3 on se nije nalazio među izvučenim brojevima,već u bubnju.zbog toga postoji komisija koju je imenovala lutrija(to bi trebali biti ljudi koji poznaju materiju i koji bi trebali reagovati kada se nešto nepredviđeno desi).kao i sve u našoj državi što se radi i ovdje je bitno bilo da se zadovolji forma,da ima komisija koja godinama prima pare da tu sjedi.to što nisu reagovali i poštovali propise je greška onoga ko ga je tu postavio.
nakon svih propusta lutrija je kolo proglasila regularnim?????
to je državna firma pa vjerovatno neće biti nekih zezancija,ali ono što je trebalo uraditi je zabraniti ovu igru zbog neregularnosti i tražiti da se ljudima vrate uplate.
ako imaš monopol na ove igre i uzimaš milione moraš malo više odgovornosti pokazati prema onima kojima uzimaš pare.
odgovorni su oni sto nisu to uradili u tome je sva bit ovoga
ja ako tebe postavim da regulises nesto otkud ja znam da ti neces raditi po pravilima
ti si kriv ako nesto ne uradis sto propisuju pravila
ja te kaznim smjenim dam otkaz sta vec i tu je zavrseno sto se tice odgovornosti ko je kriv za propust
kasnije hocu li ja proglasiti kolo regularnim ili ne je do mene i kako cu izaci u javnost ili ne izaci
e od tad se moze pripisivati greska meni
jer sam pogrijesio objaviti da je kolo neregularno da sam ppogrijesio sto nisam izasao i rekao to i to se desilo tako smo rijesili i tako ce biti
lutrija je postavila svoje predstavnike u komisiji koja predstavlja lutriju.
ljudi su pare uplatili lutriji.
ako je kolo neregularno lutrija treba ljudima vratiti pare.
problem je između igrača i priređivača igre-lutrije.
problem komisije i lutrije je njihov interni problem.