https://www.youtube.com/watch?v=ixDaNwjD2o8&t=28m00s
Ako je vama ovo normalno:

Kompletan ruski dokumentarac o pederima:

Da to je ta diskriminacija o kojoj se govori, znao sam da ces nadoci. To djete koje se usvaja je ostalo bez oca i majke to je razlog usvajanja.Umalo popisivac wrote:Iz istog razloga sto se (bar koliko je meni poznato) za usvajanje djece traze dva roditelja, otac i majka (odredjenih godina zivota i adekvatnih financijskih mogucnosti).BHCluster wrote:Ako osoba A zadovoljava sve kriterije koje su opisane o zakonu za usvajanjedjece zasto onda seksualna orjentacija osobe A mora biti prepreka tome, a sto se tice nasilja tu neka policija i sudovi rade svoj posao.Umalo popisivac wrote: Znam ja sta ti pricas, al se nisam referirao na to. Sta u tom slucaju nisam siguran. To je vec lovljenje u mutnom, i zapravo pokazuje koliko takvi brakovi mogu biti opasni po drustvo i djecu. Pa nisu djeca igracke da se tako dijeli sperma i jajasca. Samo jedan primjer. Je li ti mislis da to djete ne bi zanimalo ko su mu pravi roditelji, ili da te roditelje ne bi zanimalo sta je s njegovim/njenim djetetom.
KORAK 1: Pricajte o homoseksualnosti i pederizmu sto glasnije i sto je cesce moguce.STEP 1: TALK ABOUT GAYS AND GAYNESS AS LOUDLY AND AS OFTEN AS POSSIBLE.
STEP 2: PORTRAY GAYS AS VICTIMS, NOT AS AGGRESSIVE CHALLENGERS.
STEP 3: GIVE PROTECTORS A JUST CAUSE.
STEP 4: MAKE GAYS LOOK GOOD.
STEP 5: MAKE THE VICTIMIZERS LOOK BAD.
STEP 6: SOLICIT FUNDS: THE BUCK STOPS HERE
Kakva diskriminacija? Uvijek se misli na interese djeteta. Ima Konvencija o pravima djece koja stavlja njihov interes ispred interesa roditelja. Mislim da ne moze ni 19. god. osoba usvajati, kao ni ona od 50 god. i to je diskriminacija. Za neke poslove se traze odredjene godine zivota, pa i to je diskirminacija.BHCluster wrote:Da to je ta diskriminacija o kojoj se govori, znao sam da ces nadoci. To djete koje se usvaja je ostalo bez oca i majke to je razlog usvajanja.Umalo popisivac wrote:
Iz istog razloga sto se (bar koliko je meni poznato) za usvajanje djece traze dva roditelja, otac i majka (odredjenih godina zivota i adekvatnih financijskih mogucnosti).

Anestezija wrote:ma udarat samo
U ovom i jeste problem, dok god ljudi imaju ovakav stav "imaju svoja cetiri zida" oni ce imat potrebu (objektivnu) da izlaze i masu chunama, jer dok god ih se upucuje na cetiri zida, oni nisu jednaki. Da bi to razumjeli, prvo trebamo shvatit da to mahanje chunama nije stvar provokacije, nego svojevrsna promocija, kampanja, koja ima sok vrijednost i podize osvijestenost ljudi o postojanju homoseksualaca opcenito. Vise paznje u medijima dobije jedan gej koji mase chunom, nego 50 drugih koji pricaju o svojim pravima. Mi koji smo hetero, ne masemo chunama jer nemamo potrebe. Ja uzmem curu svoju pod ruku, setam gradom, ljubim je dje god mi je ceif i kad god mi je ceif, simple as that, da nije tako prvi bi izaso i maho chunom! Ali nemaju svi tu privilegiju. Recimo taj Fudo objektivno je pametniji od 95% ljudi koji pljuju po njemu, ismijavaju ga i tome slicno, uzmite koji god kriterij uspjesnosti zelite, pa sracunajte sta je on postigo u zivotu a sta ovi koji pljuju i govore "sta ce Fudo", sjede kuci besposleni, pisu po forumima i slicno.. I zasto se taj Fudo ne bi borio da mu u zivotu bude dobro, kad i on jedan zivot zivi, nema ih stotinu pa da kaze bice bolje u narednom...a ja cisto sumnjam da je on gay cisto da bi nas nerviro...Umalo popisivac wrote:Anestezija wrote:ma udarat samo
Udarati ih ne treba. To je njihova stvar u kojoj su dobrovoljno. Samo nema potrebe da nekom masu pred licem svojim seksualnim opredjeljenjem, pa ni ja to ne cinim. Na kraju krajeva ni ja kao heteroseksualac ne izvucem prangijuu po bijela dana pred curom.
imaju svoja cetri zida i sretno im.
Svaki idiot svako malo blokira Titovu. Ali slazem se ovdje, neka idu na Vils, ionako je romanticnijejao_situacije wrote:Ovo za plakate me baš i ne zanima puno.. Ali šetkanje po ulici to je druga priča i to po Titovoj..
Oni nemaju pravo da mene kao vozača i nekoga ko plaća gorivo, a samim tim i putarinu sa svakom litrom benzina, ograničavaju da se vozim autom jer im se šetka.
Nek idu na Vrelo Bosne ili na Darivu ili Vilsonovo poslije 17:00 ili neku drugu šetnicu park ili šta već. Ja sam obavezan plaćati putarinu i imam pravo da se vozim 24/7 cestom da mi niko to ne ograničava sa transparentima i ostalim. Šta oni vole žele nije moja briga, imaju svoj stan kuću garažu i nek rade šta god hoće, ali zaustavljati saobraćaj i to glavnom cestom u Sarajevu mi nije prihvatljivo nikako.
Mislis lobirali da sopranosi ne dobiju rejting R? Ili da kalisi moze u game of thrones pokazati sise?skupljac_zeljeza wrote:Lobi koji je uticao ne većinu u American Psychological Association. Dalje je istorija.Slo Burner wrote:Cojvece ali ovi bilbordi pravo puno kostaju, ko to finansira?
Zagreb ima obilaznicu i razvijenu mrežu cesta, Beograd isto, za Podgoricu ne znam. JA u Sarajevu imam jednu cestu koja je uslovna za vožnje i dok god ne naprave južnu longitudinalu u punom profilu do Drvenije,niko meni nema pravo uzurpirati ono što plaćam haman svaki dan. Postoje šetnice nek šetaju po aleji na Ilidži, ali neee gospoda hoće po centru da se šetka ?! Šta je fazon iznervirati minimalno 10 000 ionako isfrustriranih vozača. Opet kažem boli me briga nek mene ne uzurpiraju, ko će šta kome stavljati i gdje nije moj problem ne uznemiravam ni ja javnost sa tim, ne trebaju ni oni vrlo jednostavno.amiliana wrote:Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.
Kako ne kuzis, pa hoce da budu u centru paznje, da se o njima piše, priča, aplaudira, organizuju parti u njihovu čast i sl.jao_situacije wrote:Zagreb ima obilaznicu i razvijenu mrežu cesta, Beograd isto, za Podgoricu ne znam. JA u Sarajevu imam jednu cestu koja je uslovna za vožnje i dok god ne naprave južnu longitudinalu u punom profilu do Drvenije,niko meni nema pravo uzurpirati ono što plaćam haman svaki dan. Postoje šetnice nek šetaju po aleji na Ilidži, ali neee gospoda hoće po centru da se šetka ?! Šta je fazon iznervirati minimalno 10 000 ionako isfrustriranih vozača. Opet kažem boli me briga nek mene ne uzurpiraju, ko će šta kome stavljati i gdje nije moj problem ne uznemiravam ni ja javnost sa tim, ne trebaju ni oni vrlo jednostavno.amiliana wrote:Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.
Svaki idiot treba biti kažnjen jer to radi, imaš propisan prostor šta blokiraš cestu ? i oni protestanti kao raskrsnicu blokirati to će riješiti nešto makni se sa ulice, nije to tvoje.GAU8 wrote:Svaki idiot svako malo blokira Titovu. Ali slazem se ovdje, neka idu na Vils, ionako je romanticnijejao_situacije wrote:Ovo za plakate me baš i ne zanima puno.. Ali šetkanje po ulici to je druga priča i to po Titovoj..
Oni nemaju pravo da mene kao vozača i nekoga ko plaća gorivo, a samim tim i putarinu sa svakom litrom benzina, ograničavaju da se vozim autom jer im se šetka.
Nek idu na Vrelo Bosne ili na Darivu ili Vilsonovo poslije 17:00 ili neku drugu šetnicu park ili šta već. Ja sam obavezan plaćati putarinu i imam pravo da se vozim 24/7 cestom da mi niko to ne ograničava sa transparentima i ostalim. Šta oni vole žele nije moja briga, imaju svoj stan kuću garažu i nek rade šta god hoće, ali zaustavljati saobraćaj i to glavnom cestom u Sarajevu mi nije prihvatljivo nikako.![]()
![]()
![]()
Definitivno se slazem s ovim.Jack Be Nimble wrote:Ma ja sve dok je tog stava "u cetiri zida" oni moraju da prave parade i bore se za svoja prava. Ako bilo ko drugi ima pravo da zauzme Titovu izmedju 2-5 vala imaju i oni.
I sasvim je OK da dva muskarca ili dvije zene usvoje dijete. To mi je vise postala normala da naletim na danasnju omladinu 15-25 i skontam kroz pricu da imaju dvije mame ili tate. Ama bas nista im ne fali. Imaju svoje momke/cure i probleme kao sva druga omladina.
Sva ova prica koja se ovdje prosipa bila je ista i 70tih u Americi a danas je sve drugcije. Tako da ce i vasa djeca promjenuti stanje na Balkanu. Polako. Treba krenuti sa neke tacke a to su valjda plakati.
Nije bolest. To je HBO.
Kreteni. Ja da sam policajac ne bi im sigurno išao čuvati tu paradu ili kako se već zove. Znaju da ima svakakvih ljudi, ovdje je prije 20 godina završila najduža opsada u historiji modernog ratovanja, ko zna kakvih sve slučajeva ima i šta su sve ljudi sposobni uraditi i oni testiraju živce, nije ni ZG ni BE ni PO bila pod opsadom. Šta treba neko sa bombom da dođe i belaj napravi jer 50 likova hoće da se šeta i maše plakatima. Bezveze problem prave niko ih ne diskriminira to što ih ljudi čudno gledaju pa imaju pravo na to da ih tako gledaju, ne može on nekome nametnuti da je to normalno i zabraniti mu da ima svoje mišljenje o nečemu, jel demokratija ili nije.Drinski wrote:Kako ne kuzis, pa hoce da budu u centru paznje, da se o njima piše, priča, aplaudira, organizuju parti u njihovu čast i sl.jao_situacije wrote:Zagreb ima obilaznicu i razvijenu mrežu cesta, Beograd isto, za Podgoricu ne znam. JA u Sarajevu imam jednu cestu koja je uslovna za vožnje i dok god ne naprave južnu longitudinalu u punom profilu do Drvenije,niko meni nema pravo uzurpirati ono što plaćam haman svaki dan. Postoje šetnice nek šetaju po aleji na Ilidži, ali neee gospoda hoće po centru da se šetka ?! Šta je fazon iznervirati minimalno 10 000 ionako isfrustriranih vozača. Opet kažem boli me briga nek mene ne uzurpiraju, ko će šta kome stavljati i gdje nije moj problem ne uznemiravam ni ja javnost sa tim, ne trebaju ni oni vrlo jednostavno.amiliana wrote:Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.