LGBT aktivisti uništavaju grad !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
alanx

#326 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by alanx »

Surogat majka radja djete za gay par - ovaj uzima odma dijete na licu mjesta, skida se go s djetetom, pokusavajuci da simulira ulogu majke:
https://www.youtube.com/watch?v=ixDaNwjD2o8&t=28m00s

Ako je vama ovo normalno:

Image

Kompletan ruski dokumentarac o pederima:
BHCluster

#327 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by BHCluster »

Umalo popisivac wrote:
BHCluster wrote:
Umalo popisivac wrote: Znam ja sta ti pricas, al se nisam referirao na to. Sta u tom slucaju nisam siguran. To je vec lovljenje u mutnom, i zapravo pokazuje koliko takvi brakovi mogu biti opasni po drustvo i djecu. Pa nisu djeca igracke da se tako dijeli sperma i jajasca. Samo jedan primjer. Je li ti mislis da to djete ne bi zanimalo ko su mu pravi roditelji, ili da te roditelje ne bi zanimalo sta je s njegovim/njenim djetetom.
Ako osoba A zadovoljava sve kriterije koje su opisane o zakonu za usvajanjedjece zasto onda seksualna orjentacija osobe A mora biti prepreka tome, a sto se tice nasilja tu neka policija i sudovi rade svoj posao.
Iz istog razloga sto se (bar koliko je meni poznato) za usvajanje djece traze dva roditelja, otac i majka (odredjenih godina zivota i adekvatnih financijskih mogucnosti).
Da to je ta diskriminacija o kojoj se govori, znao sam da ces nadoci. To djete koje se usvaja je ostalo bez oca i majke to je razlog usvajanja. ;-)
Anestezija

#328 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Anestezija »

ma udarat samo :-D
alanx

#329 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by alanx »

Strategija oblikovanja svijesti javnog mijenja razradjena jos 1987 od strane naucnika pedera...
http://www.massresistance.org/docs/issu ... uling.html

Strategija u sest koraka:
STEP 1: TALK ABOUT GAYS AND GAYNESS AS LOUDLY AND AS OFTEN AS POSSIBLE.
STEP 2: PORTRAY GAYS AS VICTIMS, NOT AS AGGRESSIVE CHALLENGERS.
STEP 3: GIVE PROTECTORS A JUST CAUSE.
STEP 4: MAKE GAYS LOOK GOOD.
STEP 5: MAKE THE VICTIMIZERS LOOK BAD.
STEP 6: SOLICIT FUNDS: THE BUCK STOPS HERE
KORAK 1: Pricajte o homoseksualnosti i pederizmu sto glasnije i sto je cesce moguce.
KORAK 2: portretirati homoseksualaca kao žrtve, ne kao agresivne izazivace.
KORAK 3: Dajte zaštitnicima opravdan razlog.
KORAK 4: Ucinite da homoseksualci izgledaju dobro.
KORAK 5: Ucinite da oni koji su protiv pedera izgledaju lose.
KORAK 6: Prikupljanje sredstava.

Mi smo u fazi 4/5

Sve je pocelo kod nas s onom WIll and Grace serijom, a sada svaki gotov film ima neku pedersku pricu/element u sebi, tako da ako ti se prije 10 godina samo gadilo, sad ti je svjedeno, da bi za 10 godina trebao da podrzavas jer si u protivnom zlocinac...

Svaki od koraka detaljno razvijen:
http://www.massresistance.org/docs/issu ... uling.html
Umalo popisivac

#330 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Umalo popisivac »

BHCluster wrote:
Umalo popisivac wrote:
Iz istog razloga sto se (bar koliko je meni poznato) za usvajanje djece traze dva roditelja, otac i majka (odredjenih godina zivota i adekvatnih financijskih mogucnosti).
Da to je ta diskriminacija o kojoj se govori, znao sam da ces nadoci. To djete koje se usvaja je ostalo bez oca i majke to je razlog usvajanja. ;-)
Kakva diskriminacija? Uvijek se misli na interese djeteta. Ima Konvencija o pravima djece koja stavlja njihov interes ispred interesa roditelja. Mislim da ne moze ni 19. god. osoba usvajati, kao ni ona od 50 god. i to je diskriminacija. Za neke poslove se traze odredjene godine zivota, pa i to je diskirminacija.
alanx

#331 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by alanx »

Kod nas smo isli i idemo kroz ove faze:

Image

Image

Image

Image

Kod Bugara je dobro doguralo:

Srbi se jos drze...
Umalo popisivac

#332 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Anestezija wrote:ma udarat samo :-D

Udarati ih ne treba. To je njihova stvar u kojoj su dobrovoljno. Samo nema potrebe da nekom masu pred licem svojim seksualnim opredjeljenjem, pa ni ja to ne cinim. Na kraju krajeva ni ja kao heteroseksualac ne izvucem prangiju :D u po bijela dana pred curom. :D imaju svoja cetri zida i sretno im.
alanx

#333 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by alanx »

Bozo Vreco na koncertu sevdaha u BKC-u skino se u zensku haljinu i plese pred pokrivenim nanama (educira ih sistemu zivljenja) u publici:
http://www.youtube.com/watch?v=YLx38QPLf80&t=1h9m45s

Ima tetovazu andjeoskih krila na ledjima...

1h:9m:45s
House

#334 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by House »

nek' skupe muda i organizuju paradu :wink:

btw gledaj gore Fuada i slike sunce ti jeb.. :lol: :run:
Last edited by House on 22/12/2014 02:26, edited 1 time in total.
astala_vistala

#335 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by astala_vistala »

Nemam nista protiv gej populacije,od kad je ljudi bilo je i gej osoba od velikih heroja,vladara i careva kroz historiju pa sve do danas,za mene nista strasno,svako ima pravo da bude ono sta zeli,ali generalno zaista nema potrebe za paradama,setnjama i slicno,jer je bar meni to toalno nebitna stvar i nikad me niko nije pitao koje sam orjentacije niti za posao niti za druzenje,sto znaci da niko nikoga nemoze diskriminisati po tome pitanju,i nikako se nemoze uporediti sa bojom koze i slicno,ipak u fokus upada kao i velikom broju forumasa,finansiranje izvor..bilbord reklame su ja mislim izmedju 5 i 10 hiljada maraka,zaista sa tom kolicinom novca su se dosta bolje stvari mogle uraditi,ako nista nekome pomoci ko je bolestan i ko se bori za zivot,ljudi gube kompas..
SmokingMan

#336 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by SmokingMan »

Njihova nastranost (bolest) je njihova stvar a i problem,ne interesuju me,niti želim da imam ništa sa takvim ljudima.Ima i previše bitnijih životnih stvari da bi se osvrtao na jedan od brojih ekstrema današnjeg društva,svakako takve ljude nikakvom silom nije moguće promjeniti,oni u svojim glavama imaju kreiran neki svoj gey-world scenariji u kojem "sretno" žive.Postojali su i prije,i postojat će dok je svijeta,oni nikada,a toga su i sami svijesni,neće biti prihvaćeni,ma koliko god to novcem,i lobijem pokušavali da ostvare.
SundanceKid

#337 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by SundanceKid »

Umalo popisivac wrote:
Anestezija wrote:ma udarat samo :-D

Udarati ih ne treba. To je njihova stvar u kojoj su dobrovoljno. Samo nema potrebe da nekom masu pred licem svojim seksualnim opredjeljenjem, pa ni ja to ne cinim. Na kraju krajeva ni ja kao heteroseksualac ne izvucem prangiju :D u po bijela dana pred curom. :D imaju svoja cetri zida i sretno im.
U ovom i jeste problem, dok god ljudi imaju ovakav stav "imaju svoja cetiri zida" oni ce imat potrebu (objektivnu) da izlaze i masu chunama, jer dok god ih se upucuje na cetiri zida, oni nisu jednaki. Da bi to razumjeli, prvo trebamo shvatit da to mahanje chunama nije stvar provokacije, nego svojevrsna promocija, kampanja, koja ima sok vrijednost i podize osvijestenost ljudi o postojanju homoseksualaca opcenito. Vise paznje u medijima dobije jedan gej koji mase chunom, nego 50 drugih koji pricaju o svojim pravima. Mi koji smo hetero, ne masemo chunama jer nemamo potrebe. Ja uzmem curu svoju pod ruku, setam gradom, ljubim je dje god mi je ceif i kad god mi je ceif, simple as that, da nije tako prvi bi izaso i maho chunom! Ali nemaju svi tu privilegiju. Recimo taj Fudo objektivno je pametniji od 95% ljudi koji pljuju po njemu, ismijavaju ga i tome slicno, uzmite koji god kriterij uspjesnosti zelite, pa sracunajte sta je on postigo u zivotu a sta ovi koji pljuju i govore "sta ce Fudo", sjede kuci besposleni, pisu po forumima i slicno.. I zasto se taj Fudo ne bi borio da mu u zivotu bude dobro, kad i on jedan zivot zivi, nema ih stotinu pa da kaze bice bolje u narednom...a ja cisto sumnjam da je on gay cisto da bi nas nerviro...

Meni je tuzno da u 21. vijeku nekoga vrijedja neki plakat kojim druga osoba, ljudsko bice, promovise i zeli JEDNAKOST sa drugim ljudima..da je se ne diskriminira, marginalizira i slicno.. Evo koji komentar iznad, forumas @smokingman kaze da "ne zeli da ima nista sa takvim ljudima"...a uopste tog nekoga nije ni upoznao, vidio kakva je osoba, mozda je iznimno dobar covjek, human, mozda je strasan radnik, umnik, nuklearni fizicar, astronaut, pametniji od sve njegove uze i sire raje, mozda bi mu ponudio posao...ili je mozda opet sasvim obican glupan, idiot, los covjek (moguce i to zasto da ne, ima i homica koji su retardi)..ali ne znas i ne mozes znati dok ga ne upoznas....i ti u startu kazes nista sa njim neces... Pa eto odakle potreba za promocijom, za demistifikacijom, podizanjem svijesti...mene pogodi ban na forumu kad dobijem, nesto mi smeta, a zamisli da stalno imam situaciju gdje me neko u startu odbija jer ebem nekog ko njemu ne odgovara...

Jos kad procitam ove komentare gdje se ljudi pozivaju na vjeru..tacno mi dodje da se upucam. Moje ubjedjenje meni daje za pravo da ja nekome drugom, ko ne dijeli te vrijednosti, odredjujem sta da radi, kako da se ponasa, sta je ispravno a sta ne...to je tuzno, sa tim ljudima mi se ne da nikad ni pricati.

Ispadoh ja sad neki zastupnik gejeva, iako i mene samog redovno nerviraju sa feminiziranim ponasanjem, ja se makar kontrolisem toliko da si ne dam na glas reci to, niti si dam za pravo da pomisljam kako sam ja taj koji nekom drugom treba krojit zivot i odredjivat pravila...a cak i da mogu, toliko je papaka u okruzenju koje treba namlatit i korigovat...da dok bi doso do problema pedera proso bi mi zivotni mandat...

Interesuje me hipoteticki, vi koji bi tukli te homoseksualce, marginalizirali ih, koji ste tako otvoreno "protiv" (iako ja ne vidim sta se tu ima bit za il protiv, niko te ne pita, nije tvoja stvar) , sta biste radili ako bi se ispostavilo da vam je dijete homoseksualac???
Umalo popisivac

#338 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Ja ih ne upucujem unutar "cetri zida" u nekom losem smislu. Upucujem ih tamo kao i sve druge, pa tako i heteroseksualce. Sta ti znas sta odredjeni bracni par, odnosno muskarac i zena rade unutar svoja "cetri zida". Mozda i oni imaju nekakve perverzije, a vjerovatno imaju, i ne trebaju drugim to javno govoriti, niti me zanima. Ta "cetri zida" je figurativan izraz da svako radi sta god zeli, dok god je to dobrovoljno, zakonito i dok tim ne skacu drugima po glavi. Pa tako nema potrebe da namecu drugima svoj stil kao nesto sto je normalno, ili je ovako ili onako.

Nek se drze za ruke ili sta vec, ko ih napadne tu bi trebala biti policija. Ali za paradama stvarno nema potrebe. Em su kontrproduktivne, em u ovoj zemlji stvarno bi se zadnjim trebali baviti ko koga natakinje. Pa cak i kad si s curom u javnosti postoji neka granica dobrog ukusa.

P.S. Vidim tu i tamo cure da se drze za ruke, jesu li lezbe pojma nemam, ali ja dok sam bio u njihovoj blizini nisam primjetio da im je iko sta dobacio, rekao.
jao_situacije

#339 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

Ovo za plakate me baš i ne zanima puno.. Ali šetkanje po ulici to je druga priča i to po Titovoj..
Oni nemaju pravo da mene kao vozača i nekoga ko plaća gorivo, a samim tim i putarinu sa svakom litrom benzina, ograničavaju da se vozim autom jer im se šetka.
Nek idu na Vrelo Bosne ili na Darivu ili Vilsonovo poslije 17:00 ili neku drugu šetnicu park ili šta već. Ja sam obavezan plaćati putarinu i imam pravo da se vozim 24/7 cestom da mi niko to ne ograničava sa transparentima i ostalim. Šta oni vole žele nije moja briga, imaju svoj stan kuću garažu i nek rade šta god hoće, ali zaustavljati saobraćaj i to glavnom cestom u Sarajevu mi nije prihvatljivo nikako.
Jack Be Nimble

#340 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Jack Be Nimble »

Ma ja sve dok je tog stava "u cetiri zida" oni moraju da prave parade i bore se za svoja prava. Ako bilo ko drugi ima pravo da zauzme Titovu izmedju 2-5 vala imaju i oni.

I sasvim je OK da dva muskarca ili dvije zene usvoje dijete. To mi je vise postala normala da naletim na danasnju omladinu 15-25 i skontam kroz pricu da imaju dvije mame ili tate. Ama bas nista im ne fali. Imaju svoje momke/cure i probleme kao sva druga omladina.

Sva ova prica koja se ovdje prosipa bila je ista i 70tih u Americi a danas je sve drugcije. Tako da ce i vasa djeca promjenuti stanje na Balkanu. Polako. Treba krenuti sa neke tacke a to su valjda plakati.

Nije bolest. To je HBO.
GAU8

#341 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by GAU8 »

jao_situacije wrote:Ovo za plakate me baš i ne zanima puno.. Ali šetkanje po ulici to je druga priča i to po Titovoj..
Oni nemaju pravo da mene kao vozača i nekoga ko plaća gorivo, a samim tim i putarinu sa svakom litrom benzina, ograničavaju da se vozim autom jer im se šetka.
Nek idu na Vrelo Bosne ili na Darivu ili Vilsonovo poslije 17:00 ili neku drugu šetnicu park ili šta već. Ja sam obavezan plaćati putarinu i imam pravo da se vozim 24/7 cestom da mi niko to ne ograničava sa transparentima i ostalim. Šta oni vole žele nije moja briga, imaju svoj stan kuću garažu i nek rade šta god hoće, ali zaustavljati saobraćaj i to glavnom cestom u Sarajevu mi nije prihvatljivo nikako.
Svaki idiot svako malo blokira Titovu. Ali slazem se ovdje, neka idu na Vils, ionako je romanticnije :lol: :lol: :lol: :lol:
amiliana

#342 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by amiliana »

Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.
muha_sa

#343 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by muha_sa »

sta vi imate protiv parade :? ne kontam vas :-) malo sviruckaju, malo setaju i vozdra--svak u svoja cetiri zida sa svojom draganom.

evo ja spreman, samo cekam raju.

Image
Bodkin

#344 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bodkin »

skupljac_zeljeza wrote:
Slo Burner wrote:Cojvece ali ovi bilbordi pravo puno kostaju, ko to finansira?
Lobi koji je uticao ne većinu u American Psychological Association. Dalje je istorija.
Mislis lobirali da sopranosi ne dobiju rejting R? Ili da kalisi moze u game of thrones pokazati sise?
Drinski

#345 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

Ma da vam nesto kazem.

Boli mene da li je neko "topdžija" ili "furundzija", dakle, sto se mene tiče, mogu da rade sto hoće.

Ali od mene ne mogu ocekivati:
pod a) da kazem da je OK, u duhu porodične tradicije, lijepo, etc. i
pod b) da im aplaudiram.

Tu se ipak malo precjenjuju.
jao_situacije

#346 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.
Zagreb ima obilaznicu i razvijenu mrežu cesta, Beograd isto, za Podgoricu ne znam. JA u Sarajevu imam jednu cestu koja je uslovna za vožnje i dok god ne naprave južnu longitudinalu u punom profilu do Drvenije,niko meni nema pravo uzurpirati ono što plaćam haman svaki dan. Postoje šetnice nek šetaju po aleji na Ilidži, ali neee gospoda hoće po centru da se šetka ?! Šta je fazon iznervirati minimalno 10 000 ionako isfrustriranih vozača. Opet kažem boli me briga nek mene ne uzurpiraju, ko će šta kome stavljati i gdje nije moj problem ne uznemiravam ni ja javnost sa tim, ne trebaju ni oni vrlo jednostavno.
Drinski

#347 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

jao_situacije wrote:
amiliana wrote:Pa bilo je u Zagrebu,Podgorici,Beogradu i zasto ne bi bilo u Sarajevu kad je moglo u Podgorici i mi smo valjda neka Evropa i valjda mozemo prihvatiti drugog i drugacijeg.
Zagreb ima obilaznicu i razvijenu mrežu cesta, Beograd isto, za Podgoricu ne znam. JA u Sarajevu imam jednu cestu koja je uslovna za vožnje i dok god ne naprave južnu longitudinalu u punom profilu do Drvenije,niko meni nema pravo uzurpirati ono što plaćam haman svaki dan. Postoje šetnice nek šetaju po aleji na Ilidži, ali neee gospoda hoće po centru da se šetka ?! Šta je fazon iznervirati minimalno 10 000 ionako isfrustriranih vozača. Opet kažem boli me briga nek mene ne uzurpiraju, ko će šta kome stavljati i gdje nije moj problem ne uznemiravam ni ja javnost sa tim, ne trebaju ni oni vrlo jednostavno.
Kako ne kuzis, pa hoce da budu u centru paznje, da se o njima piše, priča, aplaudira, organizuju parti u njihovu čast i sl.
jao_situacije

#348 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

GAU8 wrote:
jao_situacije wrote:Ovo za plakate me baš i ne zanima puno.. Ali šetkanje po ulici to je druga priča i to po Titovoj..
Svaki idiot svako malo blokira Titovu. Ali slazem se ovdje, neka idu na Vils, ionako je romanticnije :lol: :lol: :lol: :lol:
Svaki idiot treba biti kažnjen jer to radi, imaš propisan prostor šta blokiraš cestu ? i oni protestanti kao raskrsnicu blokirati to će riješiti nešto makni se sa ulice, nije to tvoje.
Ommadawn

#349 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Ommadawn »

Jack Be Nimble wrote:Ma ja sve dok je tog stava "u cetiri zida" oni moraju da prave parade i bore se za svoja prava. Ako bilo ko drugi ima pravo da zauzme Titovu izmedju 2-5 vala imaju i oni.

I sasvim je OK da dva muskarca ili dvije zene usvoje dijete. To mi je vise postala normala da naletim na danasnju omladinu 15-25 i skontam kroz pricu da imaju dvije mame ili tate. Ama bas nista im ne fali. Imaju svoje momke/cure i probleme kao sva druga omladina.

Sva ova prica koja se ovdje prosipa bila je ista i 70tih u Americi a danas je sve drugcije. Tako da ce i vasa djeca promjenuti stanje na Balkanu. Polako. Treba krenuti sa neke tacke a to su valjda plakati.

Nije bolest. To je HBO.
Definitivno se slazem s ovim. :thumbup:

A ako vam je izgovor sto vam blokiraju ulicu jer ste nasuli gorivo u auto i morate tuda proci - sta je onda kad navijaci zauzmu saobracajnice ili neki drugi event? I kao da bas nema zaobilaznica nigdje u Sarajevu?

Parada LGBT postoji jer danas Sarajevom kad prodju dva muskarca ili dvije zene drzeci jedna drugu za ruke onako kako se drze ljubavni parovi izaziva masovno okretanje glave i jako ruzna dobacivanja. Gori su vam cetnici, ustase, vehabije, skinheadsi ali njih niko nema mooda da napadne.
jao_situacije

#350 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

Drinski wrote:
jao_situacije wrote:
Kako ne kuzis, pa hoce da budu u centru paznje, da se o njima piše, priča, aplaudira, organizuju parti u njihovu čast i sl.
Kreteni. Ja da sam policajac ne bi im sigurno išao čuvati tu paradu ili kako se već zove. Znaju da ima svakakvih ljudi, ovdje je prije 20 godina završila najduža opsada u historiji modernog ratovanja, ko zna kakvih sve slučajeva ima i šta su sve ljudi sposobni uraditi i oni testiraju živce, nije ni ZG ni BE ni PO bila pod opsadom. Šta treba neko sa bombom da dođe i belaj napravi jer 50 likova hoće da se šeta i maše plakatima. Bezveze problem prave niko ih ne diskriminira to što ih ljudi čudno gledaju pa imaju pravo na to da ih tako gledaju, ne može on nekome nametnuti da je to normalno i zabraniti mu da ima svoje mišljenje o nečemu, jel demokratija ili nije.
Locked