znam da se dosta tema ovdje zavrsi na zafrkanciji i zezanju, ali meni treba savjet nekoga ko je strucan i molio bih clanove da ne spamaju u makar prvih 10-ak postova i da se ne okrene na salu i zezanciju.
naime, kupujem stan i naisao sam na povoljnu ponudu, medjutim, kao i svugdje, ima jedna, dvije, tri...petnaest kvaka. stan se prodaje preko agencije, s tim da je stan 1/1, po sudskoj odluci (rijesenje imam u rukama, originalno), ali na novac od prodaje pravo imaju jos dvije osobe. izmedju te tri osobe situacija je slijedeca, baba koja zivi u stanu ne dozvoljava pristup ovim dvjema osobama, ali je sud takodje natjerao da stan proda zbog spora izmedju njih. ona vec 10-ak godina nije placala racune, te ima navodno (nisam provjerio) duga oko 12000KM. zanima me da li prilikom sklapanja ugovora se moze navesti klauzula da se od ukupne cifre oduzmu troskovi duga, kako bih isplatio vlasnicima njihovo, a ustanovama njihovo? druga stvar (ili koja vec po redu) koja je problematicna, ova treca osoba koja ima pravo na stan je pristala da mi spusti cijenu za 8000KM, ali pod uslovom da baba koja zivi u stanu ne zna za to, te da nakon moje isplate pune cijene, tih 8000 ona uplati nazad na moj racun
ima li neko savjete, sta i kako uraditi? molim clanove jos jednom da se ne sprdaju i da ne daju odgovore bez argumenata.
ono sto meni konkretno treba je rijesenje problema a da ne odustanem od stana bez potvrde da je nesto neregularno.
zamantalo mi se u glavi vishe