Kopčanje struje na divlje.
- Država
#51 Re: Kopčanje struje na divlje.
'Ma Švabo je zakon. Vidi rođenog brata da je bacio opušak na asfalt, on fino ode i prijavi ga. Ko te jebe jarane, plati kaznu. Ako ja mogu puniti budžet, ja ću namjerno uvaliti i rođenog brata pa da ga puni i on. U prenesenom značenju, ja sam kupio stan i platio 1.600,00 KM poreza na to. Svi priključci su legalni. Ne kontam zašto bih gledao nekoga kako nelegalno to isto ima, a ja sve platio. Nema šanse!!!
-
jefferson
#52 Re: Kopčanje struje na divlje.
Njemacka nije postala ono sto jeste tako sto su ljudi krali na sve strane, struju, materijal itd.Tomos wrote:Porediti nas i Njemačku je u svakom slučaju smješno, mi kao prvo nemamo Državu drugo sve ostalo, ne mogu da upotrijebim težu riječ ali je stvarno degutantno jednu velesilu Njemačku porediti sa našim ovakvim kolonijalnim uređenjem sa sve kolonijalnom zastavom međunarodne zajednice.milojicabrzi wrote:Prijava nezakonitosti, kriminala i svega negativnog, pokazatelj je zrelosti i vrijednosti drustva...
Probaj ti u Njemackoj, negdje uci preko reda, nesto "zavrnuti" a da te neko vidi, ne jedan, 5 gradjana ce te prijaviti, jer zatvaranjem ociju, nanosis stetu svojoj drzavi i drustvu...
Zato nam i jeste ovako kako jeste... Probaj npr. u Njemackoj ili Svicarskoj traziti stelu da polozis vozacki, pa ces vidjet kako ces ekspresno biti odjeban, u najlaksem slucaju, pa cak i prijavljen policiji, ako naletis na nadzak profesora![]()
Samo se na Balkanu ljudi bave sa tim, suti, nemoj, ne tice te se itd.
Znam za slucaj, tamo iz '96. kada je covjek prodavac na pijaci, vidio dzeparosa i upozorio zrtvu, te mu spasio novcanik, da bi ovaj dzeparos dosao i prevrnuo mu tezgu i rekao da drugi put gleda svoja posla, a gradjani nista.
UVIJEK PRIJAVITI SVAKU NEZAKONITOST, RADI DOBROBITI NASE DOMOVINE I BUDUCNOSTI NASE ZEMLJE!!!
Sutra kada vidis nekog da krade sahtove na cesti, sarafe na kolosijecima itd, sta ces reci? Nek, jbg i politicari kradu, nema se?
Sta bi se desilo da ti uletis autom u rupu na cesti jer je neko ukrao poklopac jer se nema? Sta bi da u tvom autu neko se ozbiljno povrijedi ili ne do bog pogine zbog toga? Hoces li onda reci: Sabur, nema se.
Upravo se treba porediti sa njemackom. Ljudi u njemackoj nisu postali ono sto jesu niti je drzava postala ono sto jeste tako sto je neko s neba donio zakone i "sistem." Nema glupljeg izgovora od toga da postoji "sistem" a kod nas eto ne postoji. Problem je u provodjenju zakona kao i postovanju zakona. Nije neka visa sila njemcima naredila da se ponasaju onako kako se ponasaju, nego su svjesni odavno postali da ce drzava biti onakva kakvom je oni naprave a ne kako im neko drugi napravi.
Nasi ljudi se ponasaju kao da im neko treba doci napraviti sve na gotovo i onda ce taj ko je napravio NAMA drzavu imati tu pocastvovanu privilegiju da se bosanci i hercegovci ponasaju onako kako treba.
Nije ni cudo sto smo tu gdje jesmo, nema nas nigdje. Obrazovanje nam je u qrtzu, privreda je u qrtzu, sve je u u qrtzu, ali mi jos uvijek mislimo da smo najpametniji, najbolji, i da svijet jednostavno treba biti pocastvovan sto djelimo istu planetu s njima.
Pusti nek krade struju, pusti nek krade sahtove, pusti nek krade sumu, pusti nek krade materijal u drzavnim preduzecima, i onda ti taj isti postane neki "minister" i onda jos glasas za njega, pa mu sve jebes po spisku, jer boze moj kako se to moglo desiti, a onako fin covjek bio.
-
argentaria
#53 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ja cu ovo prokomentarisati iz malo drugačijeg ugla.Lijepo je da mi svi budemo savjesni gradjani i uvijek ukažemo na neke ne zakonite radnje.Ali!!! Uvijek to ALI.Da li je taj isti zakon na strani savjesnih građana,moglo bi se danima naglabati o tome.Predpostavljam da taj tvoj komsija nije legalizovao izgrađeni objekat,vjerovatno je pokušavao i pokušavao u službama u opštinama nadležnim za to , ALI mu još ,vjerovatno nisu ni izašli na adresu .Vjeruj te da po opštinama ima predmeta za legalizaciju objekata koji stoje po ladicama po 10-15 godina.Elektrodistribucija ne dozvoljava priključak EE na ne legalizovane objekte,tj.kuće koje nemaju građevinsku dozvolu.I sta mislis kako se narod snalazi?!Postoje ljudi iz ED koji ilegalno rade priključak uz naravno sve standarde kao i da je legalno (sve instalacije pregledane,njihov sat,kablovi i sl.).I to košta,nije džaba (od 1100,00-1400,00 KM u zavisnosti od blizine E.stuba).Onda sam sebe prijavis da si ilegalno priključio,dođu iz ED odcvikare te ,a ti ponovo zoveš ilegalnog ciku i on priključi.U međuvremenu se plati kazna od 200,00 KM.Kasnije tom korisniku dolaze računi od ED sa naznakom da je to ilegalni korisnik,i isti taj uredno plaća isporučenu EE.Ovo znam iz ličnog iskustva,tj.uskoro cu i ja biti ILEGALNI KORISNIK EE.A ztašto ilegalni-zato sto mi objekat jos nije legalizovan,a sve sam isla po ZAKONU i nista!!! Zato dragi "zigana" pusti komsiju na miru sve dok tebe ne ugrožava jer svi smo mi u istoj gabuli!zigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
-
zigana
#54 Re: Kopčanje struje na divlje.
samo da ti kazem da to nije u pitanju, skroz je druga situacija. a nisam znao da ovo sa nelegalnim kucama ide ovako , ali ovdje nije to u pitanju.argentaria wrote:Ja cu ovo prokomentarisati iz malo drugačijeg ugla.Lijepo je da mi svi budemo savjesni gradjani i uvijek ukažemo na neke ne zakonite radnje.Ali!!! Uvijek to ALI.Da li je taj isti zakon na strani savjesnih građana,moglo bi se danima naglabati o tome.Predpostavljam da taj tvoj komsija nije legalizovao izgrađeni objekat,vjerovatno je pokušavao i pokušavao u službama u opštinama nadležnim za to , ALI mu još ,vjerovatno nisu ni izašli na adresu .Vjeruj te da po opštinama ima predmeta za legalizaciju objekata koji stoje po ladicama po 10-15 godina.Elektrodistribucija ne dozvoljava priključak EE na ne legalizovane objekte,tj.kuće koje nemaju građevinsku dozvolu.I sta mislis kako se narod snalazi?!Postoje ljudi iz ED koji ilegalno rade priključak uz naravno sve standarde kao i da je legalno (sve instalacije pregledane,njihov sat,kablovi i sl.).I to košta,nije džaba (od 1100,00-1400,00 KM u zavisnosti od blizine E.stuba).Onda sam sebe prijavis da si ilegalno priključio,dođu iz ED odcvikare te ,a ti ponovo zoveš ilegalnog ciku i on priključi.U međuvremenu se plati kazna od 200,00 KM.Kasnije tom korisniku dolaze računi od ED sa naznakom da je to ilegalni korisnik,i isti taj uredno plaća isporučenu EE.Ovo znam iz ličnog iskustva,tj.uskoro cu i ja biti ILEGALNI KORISNIK EE.A ztašto ilegalni-zato sto mi objekat jos nije legalizovan,a sve sam isla po ZAKONU i nista!!! Zato dragi "zigana" pusti komsiju na miru sve dok tebe ne ugrožava jer svi smo mi u istoj gabuli!zigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
- veljaca
#55 Re: Kopčanje struje na divlje.
zigana wrote:Opet ti kazem, vodi ovog komsiju kuci posto ti je preci nego brat, patriota presmjesan si, imas mahanje od mene.veljaca wrote:Stvarno ti je nivo diskusije za nepovjerovati .... Ali to sve govori o tebi .... na zalost ...zigana wrote: Sta ima patriota, ti si prvi meni sudio a ne ja tebi, tako uhavti se zausi i igraj. Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao.
Ja jesam patriota i nisam izdajica .... Sa svojim suborcima od 92-96 smo imali uzrecicu " Pizda ko izda ....". Mozda ti je ona poznata. Mozda .....
A ti u moru lopova - nasao komsiju. Ima i ona " Komsija ti je preci od brata ..." A politicari uzimaju ko lopatom - a ti ni ne otvori temu ....
Da se razumijemo - ja sam protiv svake kradje ( navedi gdje sam odobrio njegov postupak i pohvalio ga ) ali mozda ti je zasmetalo sto prozvah politicare. Mozda si i ti jedan od njih. Ko zna ?
A za tvoju informaciju ( provjerena ) - vise od 20 % struje se krade .... Ja to ne opravdavam. To sve treba pohapsiti i strijeljati .... Mozda se tada i politicari opamete. Mozda ?
Ali dok je ovaca - bice i vune .....
Sva sreca da mi ti nisi komsija .... Ali nikada neces ni biti ... A ovo za PATRIOTA - sto ti to toliko smeta, pa potenciras ? Da li je biti PATRIOTA nesto lose, nesto pogrdno ?
Jedan primjer ( i ja o ovome govorim ): Osoba A ukrade 1 KM, osoba B ukrade 1.000.000 KM. Oba su lopova. Kod nas ce neki reci, kao ti ( na zalost ) osoba A treba u zatvor a osoba B je snalazljiv, neka ga .... Opet kazem " DOK JE OVACA BICE I VUNE" ....
A da komentarisem ovo tvoje "vodi ovog komsiju kuci posto ti je preci nego brat" - kao prvo ne vodim ja nikoga, nisam policajac. Kao drugo - izreka " komsija ti je preci od brata ..." je duboko misaona i ako se malo potrudis - mozda je i skontas. Ja cu ti samo reci da u 4 godine agresije mi komsije smo dijelili i zadnji komad hljeba i pomagali jedni drugima. Na zalost poslije agresije to se kod nekih izgubilo.
Ti i dalje zivi svoj zivot - tuzakaj komsiju, imas pravo na to - ja cu po svome .... Ostaj mi u zdravlju i veselju ....
-
zigana
#56 Re: Kopčanje struje na divlje.
@veljača. I ti meni zivo jos u zdravlju i rahatluku da te prst ne zaboli. A osudjuj ti mene koliko hoces, imas mahanje od mene.
i haval bogu pa mi ti nisi komsija. zaboravih PATRIOTA, i ne znam sto mislis da mi smeta.
- veljaca
#57 Re: Kopčanje struje na divlje.
Hvala na lijepim zeljama i tebi takodjer .....zigana wrote:@veljača. I ti meni zivo jos u zdravlju i rahatluku da te prst ne zaboli. A osudjuj ti mene koliko hoces, imas mahanje od mene.i haval bogu pa mi ti nisi komsija. zaboravih PATRIOTA, i ne znam sto mislis da mi smeta.
Ne osudjujem ja tebe, zna se ko o svemu sudi i osudjuje. Ja samo govorim o izgubljenom osjecaju za pomoc drugim, a pogotovo komsiji. Ne pomoc da mu ti pomognes u kradji. Daleko od toga. Ali da mu mozda pomognes i porazgovaras sa njim, vidis zasto to radi, popijes kahvu/kafu/kavu sa njime ....
I ja strasno mrzim cinkarose ( to je jace od mene ).
Hvala Bogu sto i ti meni nisi komsija a znam da i neces biti ...
A kada nekome stalno potenciras da je PATRIOTA, pogotovo u kontekstu kako si ti to uradio, onda ili mu zavidis, ili ti smeta ( ne znam iz kojih razloga ). Patriotizam je lijep osjecaj - znam to ...
-
zigana
#58 Re: Kopčanje struje na divlje.
veljaca wrote:Hvala na lijepim zeljama i tebi takodjer .....zigana wrote:@veljača. I ti meni zivo jos u zdravlju i rahatluku da te prst ne zaboli. A osudjuj ti mene koliko hoces, imas mahanje od mene.i haval bogu pa mi ti nisi komsija. zaboravih PATRIOTA, i ne znam sto mislis da mi smeta.
Ne osudjujem ja tebe, zna se ko o svemu sudi i osudjuje. Ja samo govorim o izgubljenom osjecaju za pomoc drugim, a pogotovo komsiji. Ne pomoc da mu ti pomognes u kradji. Daleko od toga. Ali da mu mozda pomognes i porazgovaras sa njim, vidis zasto to radi, popijes kahvu/kafu/kavu sa njime ....
A kada nekome stalno potenciras da je PATRIOTA, pogotovo u kontekstu kako si ti to uradio, onda ili mu zavidis, ili ti smeta ( ne znam iz kojih razloga ). Patriotizam je lijep osjecaj - znam to ...
- Alhemicarkaa
#59 Re: Kopčanje struje na divlje.
argentaria wrote:Ja cu ovo prokomentarisati iz malo drugačijeg ugla.Lijepo je da mi svi budemo savjesni gradjani i uvijek ukažemo na neke ne zakonite radnje.Ali!!! Uvijek to ALI.Da li je taj isti zakon na strani savjesnih građana,moglo bi se danima naglabati o tome.Predpostavljam da taj tvoj komsija nije legalizovao izgrađeni objekat,vjerovatno je pokušavao i pokušavao u službama u opštinama nadležnim za to , ALI mu još ,vjerovatno nisu ni izašli na adresu .Vjeruj te da po opštinama ima predmeta za legalizaciju objekata koji stoje po ladicama po 10-15 godina.Elektrodistribucija ne dozvoljava priključak EE na ne legalizovane objekte,tj.kuće koje nemaju građevinsku dozvolu.I sta mislis kako se narod snalazi?!Postoje ljudi iz ED koji ilegalno rade priključak uz naravno sve standarde kao i da je legalno (sve instalacije pregledane,njihov sat,kablovi i sl.).I to košta,nije džaba (od 1100,00-1400,00 KM u zavisnosti od blizine E.stuba).Onda sam sebe prijavis da si ilegalno priključio,dođu iz ED odcvikare te ,a ti ponovo zoveš ilegalnog ciku i on priključi.U međuvremenu se plati kazna od 200,00 KM.Kasnije tom korisniku dolaze računi od ED sa naznakom da je to ilegalni korisnik,i isti taj uredno plaća isporučenu EE.Ovo znam iz ličnog iskustva,tj.uskoro cu i ja biti ILEGALNI KORISNIK EE.A ztašto ilegalni-zato sto mi objekat jos nije legalizovan,a sve sam isla po ZAKONU i nista!!! Zato dragi "zigana" pusti komsiju na miru sve dok tebe ne ugrožava jer svi smo mi u istoj gabuli!zigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
- veljaca
#60 Re: Kopčanje struje na divlje.
zigana wrote:veljaca wrote:Hvala na lijepim zeljama i tebi takodjer .....zigana wrote:@veljača. I ti meni zivo jos u zdravlju i rahatluku da te prst ne zaboli. A osudjuj ti mene koliko hoces, imas mahanje od mene.i haval bogu pa mi ti nisi komsija. zaboravih PATRIOTA, i ne znam sto mislis da mi smeta.
- veljaca
#61 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ja sam za postivanje ZAKONA - da me neko ne napadne ....Alhemicarkaa wrote:argentaria wrote:Ja cu ovo prokomentarisati iz malo drugačijeg ugla.Lijepo je da mi svi budemo savjesni gradjani i uvijek ukažemo na neke ne zakonite radnje.Ali!!! Uvijek to ALI.Da li je taj isti zakon na strani savjesnih građana,moglo bi se danima naglabati o tome.Predpostavljam da taj tvoj komsija nije legalizovao izgrađeni objekat,vjerovatno je pokušavao i pokušavao u službama u opštinama nadležnim za to , ALI mu još ,vjerovatno nisu ni izašli na adresu .Vjeruj te da po opštinama ima predmeta za legalizaciju objekata koji stoje po ladicama po 10-15 godina.Elektrodistribucija ne dozvoljava priključak EE na ne legalizovane objekte,tj.kuće koje nemaju građevinsku dozvolu.I sta mislis kako se narod snalazi?!Postoje ljudi iz ED koji ilegalno rade priključak uz naravno sve standarde kao i da je legalno (sve instalacije pregledane,njihov sat,kablovi i sl.).I to košta,nije džaba (od 1100,00-1400,00 KM u zavisnosti od blizine E.stuba).Onda sam sebe prijavis da si ilegalno priključio,dođu iz ED odcvikare te ,a ti ponovo zoveš ilegalnog ciku i on priključi.U međuvremenu se plati kazna od 200,00 KM.Kasnije tom korisniku dolaze računi od ED sa naznakom da je to ilegalni korisnik,i isti taj uredno plaća isporučenu EE.Ovo znam iz ličnog iskustva,tj.uskoro cu i ja biti ILEGALNI KORISNIK EE.A ztašto ilegalni-zato sto mi objekat jos nije legalizovan,a sve sam isla po ZAKONU i nista!!! Zato dragi "zigana" pusti komsiju na miru sve dok tebe ne ugrožava jer svi smo mi u istoj gabuli!zigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....![]()
Kako si radila sve po zakonu a posjeduješ ilegalni objekat? Vidiš li apsurd svoje rečenice?
Samo jedno pitanje za tebe: Da li je LEGALIZACIJA Zakonita , tj. da li je ona po Zakonu ?
- Alhemicarkaa
#62 Re: Kopčanje struje na divlje.
Da, i? To što postoji zakon o legalizaciji, ne znači da će svi objekti biti legalizovani - prema tome, svi su urađeni mimo zakona dok se drugačije ne dokaže.veljaca wrote:Ja sam za postivanje ZAKONA - da me neko ne napadne ....Alhemicarkaa wrote:argentaria wrote:
Ja cu ovo prokomentarisati iz malo drugačijeg ugla.Lijepo je da mi svi budemo savjesni gradjani i uvijek ukažemo na neke ne zakonite radnje.Ali!!! Uvijek to ALI.Da li je taj isti zakon na strani savjesnih građana,moglo bi se danima naglabati o tome.Predpostavljam da taj tvoj komsija nije legalizovao izgrađeni objekat,vjerovatno je pokušavao i pokušavao u službama u opštinama nadležnim za to , ALI mu još ,vjerovatno nisu ni izašli na adresu .Vjeruj te da po opštinama ima predmeta za legalizaciju objekata koji stoje po ladicama po 10-15 godina.Elektrodistribucija ne dozvoljava priključak EE na ne legalizovane objekte,tj.kuće koje nemaju građevinsku dozvolu.I sta mislis kako se narod snalazi?!Postoje ljudi iz ED koji ilegalno rade priključak uz naravno sve standarde kao i da je legalno (sve instalacije pregledane,njihov sat,kablovi i sl.).I to košta,nije džaba (od 1100,00-1400,00 KM u zavisnosti od blizine E.stuba).Onda sam sebe prijavis da si ilegalno priključio,dođu iz ED odcvikare te ,a ti ponovo zoveš ilegalnog ciku i on priključi.U međuvremenu se plati kazna od 200,00 KM.Kasnije tom korisniku dolaze računi od ED sa naznakom da je to ilegalni korisnik,i isti taj uredno plaća isporučenu EE.Ovo znam iz ličnog iskustva,tj.uskoro cu i ja biti ILEGALNI KORISNIK EE.A ztašto ilegalni-zato sto mi objekat jos nije legalizovan,a sve sam isla po ZAKONU i nista!!! Zato dragi "zigana" pusti komsiju na miru sve dok tebe ne ugrožava jer svi smo mi u istoj gabuli!![]()
Kako si radila sve po zakonu a posjeduješ ilegalni objekat? Vidiš li apsurd svoje rečenice?
![]()
Samo jedno pitanje za tebe: Da li je LEGALIZACIJA Zakonita , tj. da li je ona po Zakonu ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#63 Re: Kopčanje struje na divlje.
E zbog ovog SVAKA ČAST mi nikada nećemo ni biti narod i država i vazda ćemo zavisiti od drugog i govoriti kako je tamo na zapadu bolje nego kod nas. Prijavljuj ga svaki dan, daj meni adresu i ime i prezime na PP ja ću ga cinkariti svaki dan EP-u.otsam wrote:Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
SVAKA ČAST!!
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/09/2013 12:58, edited 1 time in total.
- veljaca
#64 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ja samo kazem da je LEGALIZACIJA po Zakonu. Sta me odmah napadas ....Alhemicarkaa wrote: Da, i? To što postoji zakon o legalizaciji, ne znači da će svi objekti biti legalizovani - prema tome, svi su urađeni mimo zakona dok se drugačije ne dokaže.
A cim je nesto po Zakonu - onda se mora postovati, ako si legalista ....
- Svemirco
#65 Re: Kopčanje struje na divlje.
Paradoks našeg sistema: svugdje u svijetu se prvo dobiju dozvole i pripremi dokumentacija pa se onda gradi, samo kod nas se prvo gradi pa se onda ganjaju dozvole i dokumentacija.
- veljaca
#66 Re: Kopčanje struje na divlje.
Svemirco wrote:Paradoks našeg sistema: svugdje u svijetu se prvo dobiju dozvole i pripremi dokumentacija pa se onda gradi, samo kod nas se prvo gradi pa se onda ganjaju dozvole i dokumentacija.
Samo sto kod nas da bi sve izganjao - dozvole i potrebnu dokumentaciju - i unuk bi ti posao u skolu a ti bi do tada bio vjeciti postanar ..... Na zalost, ali je tako ....
U prilog tome: "Da otvorite firmu u BiH potrebno je 37 dana, u Makedoniji samo dva ... "
Birokratija ce nas ubiti .... a sa MMF-om u crno zaviti ....
- JohnnyS
#67 Re: Kopčanje struje na divlje.
veljaca wrote:
![]()
Sva sreca da mi ti nisi komsija .... Ali nikada neces ni biti ... A ovo za PATRIOTA - sto ti to toliko smeta, pa potenciras ? Da li je biti PATRIOTA nesto lose, nesto pogrdno ?
Jedan primjer ( i ja o ovome govorim ): Osoba A ukrade 1 KM, osoba B ukrade 1.000.000 KM. Oba su lopova. Kod nas ce neki reci, kao ti ( na zalost ) osoba A treba u zatvor a osoba B je snalazljiv, neka ga .... Opet kazem " DOK JE OVACA BICE I VUNE" ....
A da komentarisem ovo tvoje "vodi ovog komsiju kuci posto ti je preci nego brat" - kao prvo ne vodim ja nikoga, nisam policajac. Kao drugo - izreka " komsija ti je preci od brata ..." je duboko misaona i ako se malo potrudis - mozda je i skontas. Ja cu ti samo reci da u 4 godine agresije mi komsije smo dijelili i zadnji komad hljeba i pomagali jedni drugima. Na zalost poslije agresije to se kod nekih izgubilo.
Ti i dalje zivi svoj zivot - tuzakaj komsiju, imas pravo na to - ja cu po svome .... Ostaj mi u zdravlju i veselju ....
Oba su lopova i tu treba stati svaka priča. Treba prijaviti i jednoga u i drugoga. Moje je da prijavim što znam, a što će policija i tužiteljstvo to je van moje moći. I ta priča o komšiji prečem od brata. Meni komšija lopov ne treba.
- veljaca
#68 Re: Kopčanje struje na divlje.
Posto si me citirao ( a imas pravo ) da i ja tebe citiram i odgovorim.JohnnyS wrote:veljaca wrote:
![]()
Oba su lopova i tu treba stati svaka priča. Treba prijaviti i jednoga u i drugoga. Moje je da prijavim što znam, a što će policija i tužiteljstvo to je van moje moći. I ta priča o komšiji prečem od brata. Meni komšija lopov ne treba.
Tu ne treba stati prica. A neki i zele da tu stane. Prica se treba produziti pa ova osoba A treba dobiti X kaznu a osoba B 1.000.000 puta X vecu kaznu. Ali, malo sutra kod nas ... Na zalost. Osoba B dobije jos i priznanje. Ali dok je OVACA bice i vune.
A cudno je da se izgubila nekadasnja EMPATIJA ... Cudno i zalosno ... Ima i odlicnih i postenih komsija i zato je ona izreka i nastala ... Ali ovo stanje i ova vlast je od ljudi napravila ovce pa nista ni ne znaju. Samo glasaj "za svoje" pa neka su i lopovi ....
Zalosno .....
- Banksy
#69 Re: Kopčanje struje na divlje.
zigana wrote: Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....![]()
Na osnovu sata i tog zapisnika i on će je platiti, kao i ti. Šta je problem?zigana wrote: dosli radnici elektroprivrede jutros iskljucili ga na satu, i dali mu zapisnik.
-
zigana
#70 Re: Kopčanje struje na divlje.
nema problema, iskljucen , skinutikablovi sa stendera ja zadovoljan sto ne koristi vise struju na divlje, a sta ce sad s njim biti to me savrseno neinteresuje.Banksy wrote:zigana wrote: Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
Na osnovu sata i tog zapisnika i on će je platiti, kao i ti. Šta je problem?zigana wrote: dosli radnici elektroprivrede jutros iskljucili ga na satu, i dali mu zapisnik.
-
kerima1
#71 Re: Kopčanje struje na divlje.
Neki dan ja pitam jendog srba stariji covjek jesil kupio drva,kaze nisam.Pitam jel ima grijanje posto zivi u zgradi,kaze odjavio sma ja to.Meni cudno,pa reko kako se grijes kaze ima grijalica!! :?Zivi od male penzije i "moze"placati struju! Prijavila bih ga samo kad bih znala da ce iz EP doci i rijesiti nesto,ali nece kako se prica najvise oni kradu tj.radnici iz EP.
-
registrovana onako
#72 Re: Kopčanje struje na divlje.
trebali si odmah nakon "neki dan" otici i prijaviti starijeg srba kog si pitala kako ce da se grije zimus, pa ti je nesto jel bilo cudnokerima1 wrote:Neki dan ja pitam jendog srba stariji covjek jesil kupio drva,kaze nisam.Pitam jel ima grijanje posto zivi u zgradi,kaze odjavio sma ja to.Meni cudno,pa reko kako se grijes kaze ima grijalica!! :?Zivi od male penzije i "moze"placati struju! Prijavila bih ga samo kad bih znala da ce iz EP doci i rijesiti nesto,ali nece kako se prica najvise oni kradu tj.radnici iz EP.
- Janjicar
#73 Re: Kopčanje struje na divlje.
Zna li neko da li se moze privremeno prijaviti struja ?
Tj. na vikendici a da se ne placa puni prikljucak 1700 KM ?
Tj. na vikendici a da se ne placa puni prikljucak 1700 KM ?
-
shandrprcSA
#74 Re: Kopčanje struje na divlje.
a srba je srbina ili ... i @kerima1, gledaj svoja poslaregistrovana onako wrote:trebali si odmah nakon "neki dan" otici i prijaviti starijeg srba kog si pitala kako ce da se grije zimus, pa ti je nesto jel bilo cudnokerima1 wrote:Neki dan ja pitam jendog srba stariji covjek jesil kupio drva,kaze nisam.Pitam jel ima grijanje posto zivi u zgradi,kaze odjavio sma ja to.Meni cudno,pa reko kako se grijes kaze ima grijalica!! :?Zivi od male penzije i "moze"placati struju! Prijavila bih ga samo kad bih znala da ce iz EP doci i rijesiti nesto,ali nece kako se prica najvise oni kradu tj.radnici iz EP.
-
registrovana onako
#75 Re: Kopčanje struje na divlje.
valjdashandrprcSA wrote:a srba je srbina ili ... i @kerima1, gledaj svoja poslaregistrovana onako wrote:trebali si odmah nakon "neki dan" otici i prijaviti starijeg srba kog si pitala kako ce da se grije zimus, pa ti je nesto jel bilo cudnokerima1 wrote:Neki dan ja pitam jendog srba stariji covjek jesil kupio drva,kaze nisam.Pitam jel ima grijanje posto zivi u zgradi,kaze odjavio sma ja to.Meni cudno,pa reko kako se grijes kaze ima grijalica!! :?Zivi od male penzije i "moze"placati struju! Prijavila bih ga samo kad bih znala da ce iz EP doci i rijesiti nesto,ali nece kako se prica najvise oni kradu tj.radnici iz EP.