Kopčanje struje na divlje.
-
zigana
#1 Kopčanje struje na divlje.
Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti.... 
- sema911s
#2 Re: Kopčanje struje na divlje.
kupis neki jeftini broj na trafici nazoves el. privredu i lagano,.,on nek laje, suje, tersa, vristi,., ja bi tako uradiozigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
-
zigana
#3 Re: Kopčanje struje na divlje.
Druze sve uradio , dosli radnici elektroprivrede jutros iskljucili ga na satu, i dali mu zapisnik. Ali te smjelosti samo sto su otisli on zovnuo opet istog sto ga je na divlje skopčao i opet se uključio, e mozes misliti.sema911s wrote:kupis neki jeftini broj na trafici nazoves el. privredu i lagano,.,on nek laje, suje, tersa, vristi,., ja bi tako uradiozigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti....
- Tomos
#4 Re: Kopčanje struje na divlje.
Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
-
otsam
#5 Re: Kopčanje struje na divlje.
Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
SVAKA ČAST!!
-
zigana
#6 Re: Kopčanje struje na divlje.
E ne znam. Jebi ga znači mi koji plaćamo sve uredno ispadamo budale, a kad im ostanes fening duzan dodju i isključe odmah, ma ja upravu si treba nas uzimati savka bagra.Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
-
motorola01
#7 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ti si odradio svoje. Sad su ga iskljucili na satu, sljedeci put na stenderu. Poslije stendera ce morat` dvije zice spajat na banderu i onda ko ziv ko mrtav.
- sema911s
#8 Re: Kopčanje struje na divlje.
pa kada krenu u inspekcije od kuce do kuce,.traze, kopaju,. pa kada ti se po potkrovlju motaju,. provjeravaju svaki kabl,pitaju sta je sta. .,vidio bi onda dal bi prijavio il ne,., mi smo imali problem sa komsijom i neko (ja) ga prijavi,., dosla inspekcija iskljuci za par dana isti onaj ga opet kaci..,.,. to zivkanje iskljucivanje ukljuvcivanje je trajalo 6-7 mjeeci,., kada sam im je neko(ja) slucajno poslao video zapis ,., hmmm nije vise krao,., a sto bi to krao ako trosis nek plati,.,., one gore ce valjda neko nekada kaznit,.,bolje sasjec nesto u korjenu,.,nastanku,., nego kasnijeTomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#9 Re: Kopčanje struje na divlje.
Bravo za razmišljanje, hajmo svi takvi bit poskidat brojila i trošit struju, a ovi što plaćaju ko ih jebe što su glupi, ionako će im dignut cijenu EP da pokrije gubitke. To su ti tipovi, da ne kažem grublju riječ papci što govore 'jebo ovu državu', znaš kako je u Njemačkoj sve uređeno, nema krađe struje, ulice su čiste i tako to.Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
@zigana
Svaka čast za potez, nazovi opet, boli te briga krađa struje je krivično djelo u Kaznenom zakonu FBiH. Znači opet zoveš i kažeš na toj i toj adresi ponovo se prikopčao, molim da izvršite pregled lokacije i preduzmete odgovarajuće zakonski propisane mjere.
Može i na e-mail, da ne trošiš telefon džaba:
Kanton Sarajevo
[email protected]
Telefoni:
Besplatni: 080 020 129
Tel: 033 702 951
Fax: 033 751 575
U kontakt centru ako prijaviš krađu niko neće koristiti tvoj broj kao dokazni materijal ako se podnese krivična prijava protiv pravnog ili fizičkog lica, a oni jedva čekaju takve pozive...
Last edited by UltrasNaBaterije on 16/09/2013 12:57, edited 1 time in total.
- Tomos
#10 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ne uzima tebe niko ne znam kakav je ovo komšiluk kompletna demografska slika stanovništva se izmjenila nisu to ko nekad komšije i mahale, ne dira te čovjek, možda nema da plati ne pravi ti to problem nikakav ne troši tebi struju zašto prijavljivati, gdje vam je taj merhamet zaboga, djeca ovo ono kontate malo i on bi možda plaćao da ima.zigana wrote:E ne znam. Jebi ga znači mi koji plaćamo sve uredno ispadamo budale, a kad im ostanes fening duzan dodju i isključe odmah, ma ja upravu si treba nas uzimati savka bagra.Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Kopčanje struje na divlje.
sve će on to kad tad platiti
- O'zone
- Globalni moderator
#12 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ma četnici imaju veze sa svakom temomzigana wrote:E ne znam. Jebi ga znači mi koji plaćamo sve uredno ispadamo budale, a kad im ostanes fening duzan dodju i isključe odmah, ma ja upravu si treba nas uzimati savka bagra.Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
Slobodno zovi EP ponovo oni će na kraju da traže podršku PU i to da riješe.
-
motorola01
#13 Re: Kopčanje struje na divlje.
Izaci ce oni ponovo na teren sa pripadnicima MUP-a i ponovo ga iskljuciti. Kad se udalje od kuce, opet ce se hairlija ukljucit
On je nanijetio i tako je kako je
Pokretac teme je svoj posao zavrsio, kao i EP. Napisali mu zapisnik i oni ce svaki kilovat naplatiti nekoliko puta(kad-tad). Hairlija jedino jos moze popiti kaznu od policije.
On je nanijetio i tako je kako je
Pokretac teme je svoj posao zavrsio, kao i EP. Napisali mu zapisnik i oni ce svaki kilovat naplatiti nekoliko puta(kad-tad). Hairlija jedino jos moze popiti kaznu od policije.
Last edited by motorola01 on 16/09/2013 13:05, edited 2 times in total.
- Tomos
#14 Re: Kopčanje struje na divlje.
Na čemu mu svaka čast, ja vas stvarno ne kontam samo izvirujete kroz prozore ko kakvi špijuni, bake ili deke i gledate ko šta nosi radi i ostalo, šta vas se to tiče uopšte ako vama neko štetu ne pravi pa mi pravimo struju izvozimo je imamo je na bacanje, a skuplje struje nema niko eno i jerlagić će se naći na optuženičkoj klupi zbog nesavjesnog poslovanja, i prodaje viška struje.
- veljaca
#15 Re: Kopčanje struje na divlje.
Nisam za kradju .... Nikada ....
Da li je pokretac ove teme pomislio da tuzi ove lopove politicare koji nam kradu puno, puno, puno vise ? Ili mozda ne smije da njih tuzi ?

Da li je pokretac ove teme pomislio da tuzi ove lopove politicare koji nam kradu puno, puno, puno vise ? Ili mozda ne smije da njih tuzi ?
- Alhemicarkaa
#16 Re: Kopčanje struje na divlje.
Tomos wrote: Ne uzima tebe niko ne znam kakav je ovo komšiluk kompletna demografska slika stanovništva se izmjenila nisu to ko nekad komšije i mahale, ne dira te čovjek, možda nema da plati ne pravi ti to problem nikakav ne troši tebi struju zašto prijavljivati, gdje vam je taj merhamet zaboga, djeca ovo ono kontate malo i on bi možda plaćao da ima.
Krađa je krađa, krivično djelo je krivično djelo, kad ćemo to shvatiti.
- O'zone
- Globalni moderator
#17 Re: Kopčanje struje na divlje.
A šta tebi smeta što neko izviruje i prijavljuje? Jel ti gubiš neke pare u tome? Šta tebe zaboli što Jerlagić ide na optuženičku klupu?Tomos wrote:Na čemu mu svaka čast, ja vas stvarno ne kontam samo izvirujete kroz prozore ko kakvi špijuni, bake ili deke i gledate ko šta nosi radi i ostalo, šta vas se to tiče uopšte ako vama neko štetu ne pravi pa mi pravimo struju izvozimo je imamo je na bacanje, a skuplje struje nema niko eno i jerlagić će se naći na optuženičkoj klupi zbog nesavjesnog poslovanja, i prodaje viška struje.
Šta si se ti našao ko uvrijeđena mlada jel' tvoj kodeks ponašanja glasi ukradi gdje možeš,kako možeš i kome možeš a oni će sebi zaraditi opet?
- Tomos
#18 Re: Kopčanje struje na divlje.
Loše poređenje nije isto ovdje ne krade od lica osobe niko ništa ovdje je struja javno dobro u pitanju, nikad krađu ne podržavam pa ni ovu struje, ali ne jede nikom hljeba ovo nit mu nanosi štetu.Alhemicarkaa wrote:Tomos wrote: Ne uzima tebe niko ne znam kakav je ovo komšiluk kompletna demografska slika stanovništva se izmjenila nisu to ko nekad komšije i mahale, ne dira te čovjek, možda nema da plati ne pravi ti to problem nikakav ne troši tebi struju zašto prijavljivati, gdje vam je taj merhamet zaboga, djeca ovo ono kontate malo i on bi možda plaćao da ima.Je li isto tako treba da postupimo i kad vidimo da neko nekome u tramvaju klepi novčanik. Možda nema, ne bi on da ima.
-
motorola01
#19 Re: Kopčanje struje na divlje.
De i ti baci svoje podatke ovdje. Dovoljno je samo broj brojila pa da i tebi kontrolu posaljemoTomos wrote:Na čemu mu svaka čast, ja vas stvarno ne kontam samo izvirujete kroz prozore ko kakvi špijuni, bake ili deke i gledate ko šta nosi radi i ostalo, šta vas se to tiče uopšte ako vama neko štetu ne pravi pa mi pravimo struju izvozimo je imamo je na bacanje, a skuplje struje nema niko eno i jerlagić će se naći na optuženičkoj klupi zbog nesavjesnog poslovanja, i prodaje viška struje.
- Tomos
#20 Re: Kopčanje struje na divlje.
Nisam se našao uvrijeđen, neg mi to malo nelogično da se petlja neko gdje mu uopšte nije mjesto tu, ne podržavam krađu u bilo kom obliku, neg mi smeta što ljudi žive pored komšije, a gledaju kako da mu glavu skinu, a čovjek njih ne dira.O'zone wrote:A šta tebi smeta što neko izviruje i prijavljuje? Jel ti gubiš neke pare u tome? Šta tebe zaboli što Jerlagić ide na optuženičku klupu?Tomos wrote:Na čemu mu svaka čast, ja vas stvarno ne kontam samo izvirujete kroz prozore ko kakvi špijuni, bake ili deke i gledate ko šta nosi radi i ostalo, šta vas se to tiče uopšte ako vama neko štetu ne pravi pa mi pravimo struju izvozimo je imamo je na bacanje, a skuplje struje nema niko eno i jerlagić će se naći na optuženičkoj klupi zbog nesavjesnog poslovanja, i prodaje viška struje.
Šta si se ti našao ko uvrijeđena mlada jel' tvoj kodeks ponašanja glasi ukradi gdje možeš,kako možeš i kome možeš a oni će sebi zaraditi opet?
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#21 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ma ja, standardna priča, ima Jerlagić, ima Grabovica država u kurcu, itd. itd.. Izgovor da se ukrade.
Tvoje poređenje je najlošije od svih ovdje.
EDIT:
Da se još nadovežem, kad je neko nepropisno spojen, to znači da je na divlje provuko kablove koji su potencijalna opasnost za ljude okolo. Sutra ti dijete hoda okolo kablova i pogine, ko je kriv? Godišnje u BiH izmedju 10 i 30 ljudi pogine od slučajnih nesreća i nepropisnim radovima na električnim instalacijama. Što niskonaponskim, tako i na srednjem naponu...
EDIT:
Da se još nadovežem, kad je neko nepropisno spojen, to znači da je na divlje provuko kablove koji su potencijalna opasnost za ljude okolo. Sutra ti dijete hoda okolo kablova i pogine, ko je kriv? Godišnje u BiH izmedju 10 i 30 ljudi pogine od slučajnih nesreća i nepropisnim radovima na električnim instalacijama. Što niskonaponskim, tako i na srednjem naponu...
Last edited by UltrasNaBaterije on 16/09/2013 13:13, edited 1 time in total.
- Tomos
#22 Re: Kopčanje struje na divlje.
Ma ja standardno trpanje riječi u usta koje nisam rekao ni pomsilio, aj uzdravlje kakav narod tako i sve šta očekivati drugačije.UltrasNaBaterije wrote:Ma ja, standardna priča, ima Jerlagić, ima Grabovica država u kurcu, itd. itd.. Izgovor da se ukrade.
- O'zone
- Globalni moderator
#23 Re: Kopčanje struje na divlje.
Jest a meni je nelogično prijatelju da se krade.Tomos wrote:Nisam se našao uvrijeđen, neg mi to malo nelogično da se petlja neko gdje mu uopšte nije mjesto tu, ne podržavam krađu u bilo kom obliku, neg mi smeta što ljudi žive pored komšije, a gledaju kako da mu glavu skinu, a čovjek njih ne dira.O'zone wrote:A šta tebi smeta što neko izviruje i prijavljuje? Jel ti gubiš neke pare u tome? Šta tebe zaboli što Jerlagić ide na optuženičku klupu?Tomos wrote:Na čemu mu svaka čast, ja vas stvarno ne kontam samo izvirujete kroz prozore ko kakvi špijuni, bake ili deke i gledate ko šta nosi radi i ostalo, šta vas se to tiče uopšte ako vama neko štetu ne pravi pa mi pravimo struju izvozimo je imamo je na bacanje, a skuplje struje nema niko eno i jerlagić će se naći na optuženičkoj klupi zbog nesavjesnog poslovanja, i prodaje viška struje.
Eto on se prikopčao na banderu pa ga ovaj prijavio i došli ljudi iz EP-a i isključili ga-uredu išao tip na ako prođe prođe ali NE on se ponovo kopča na banderu e to je već bezobrazluk što bi on to mogao raditi?
Normalno da gledam da skinem glavu čovjeku koji se bavi ilegalnim aktivnostima jebe mi se jel mi komšija,rod ili ga ne znam uopšte.
- vaučer
#24 Re: Kopčanje struje na divlje.
1) InterpunkcijaTomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Interpunkcijski_znaci
2) Prijaviti lopova je valjda temelj zdravih dobrosusjedskih odnosa? Taj tip je lopov koji krade, razlika između njega i onog koji pod okriljem mraka razbije prozor je kozmetička. Krade od svih nas ako ćemo pošteno.
- Alhemicarkaa
#25 Re: Kopčanje struje na divlje.
Tomos wrote:Loše poređenje nije isto ovdje ne krade od lica osobe niko ništa ovdje je struja javno dobro u pitanju, nikad krađu ne podržavam pa ni ovu struje, ali ne jede nikom hljeba ovo nit mu nanosi štetu.Alhemicarkaa wrote:Tomos wrote: Ne uzima tebe niko ne znam kakav je ovo komšiluk kompletna demografska slika stanovništva se izmjenila nisu to ko nekad komšije i mahale, ne dira te čovjek, možda nema da plati ne pravi ti to problem nikakav ne troši tebi struju zašto prijavljivati, gdje vam je taj merhamet zaboga, djeca ovo ono kontate malo i on bi možda plaćao da ima.Je li isto tako treba da postupimo i kad vidimo da neko nekome u tramvaju klepi novčanik. Možda nema, ne bi on da ima.
E šta sve ovdje nećeš pročitati.