Komšiluk i njihove nebuloze
- dječak sa šibicama
#476 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I plemickog (begovskog) porijekla
podrijetla, ako su od banova 
- JanuaryJones
#477 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I mali cigoinsomnia78 wrote:Sve arijevci na forumu
- dječak sa šibicama
#478 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nista ovo, legenda kaze da je dinasoure istrijebila kometa, ali nane pricaju po sijelima u Focanskoj jabuci da je dinosaurima dosao kraj kad su tiranosaurusi krenuli na Sajone i Zebinu sumu.mali_balon wrote:
Hosh da prodjem kroz tebe.
-
mali_balon
#479 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nija tako nego....hos da prodzemkrozatedječak sa šibicama wrote:Nista ovo, legenda kaze da je dinasoure istrijebila kometa, ali nane pricaju po sijelima u Focanskoj jabuci da je dinosaurima dosao kraj kad su tiranosaurusi krenuli na Sajone i Zebinu sumu.mali_balon wrote:
Hosh da prodjem kroz tebe.
- insomnia78
#480 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A dje su ti predratne komsije?bleee_sa wrote:Ja sam u lijepom, sunčanom sarajevskom naselju koje su u periodu '95-'00. naselili šveđani iz Žepe, Srebrenice, Bratunca, Foče, Međeđe i ostalih sredina iz IB, kojima je normalno da sa petog sprata stambene zgrade uzmu okrajak hljeba potopljen u vodu jel da se malo raskiseli i onako samo frljoknu kroz prozor ili balkon da bi nahranili golubove, ako taj komad ne skineš dok se ne osuši moš se onda jebat, sa hljebom skineš i farbu s auta.![]()
Namjerno sam izostavio Goražde zbog BarbaDue, on je fina gradska raja.![]()
- insomnia78
#481 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
JanuaryJones wrote:I mali cigoinsomnia78 wrote:Sve arijevci na forumu

- Capajebo
#482 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
pa vala i prezime mi je begovskodječak sa šibicama wrote:I plemickog (begovskog) porijeklapodrijetla, ako su od banova
- insomnia78
#483 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To, lijepi moj beg
-
Eborg
#484 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To se ne kaže "Šveđanin" već "BORŽ".
A BORŽ je akronim za "Bosanski Ortodoksni Žućo".
Puni haustori borževa.
Puni haustori borževa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#485 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I ona naša Smogovka što se iznad tebe satire po 2 i po sata je porijeklom iz tih krajeva.
Samo kaj'em.
Poyyy
Samo kaj'em.
Poyyy
- Capajebo
#486 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Eborg ti je iz nicaZe, vidis mu gas maske na avataru ba_BataZiv_0809 wrote:I ona naša Smogovka što se iznad tebe satire po 2 i po sata je porijeklom iz tih krajeva.
Samo kaj'em.
Poyyy
- dječak sa šibicama
#487 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne kaze se dzaba da Amerika ima divlji zapad a Bosna divlji istok.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#488 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ma taj se prodo Saraj'vu, kakav on i nicaZeCapajebo wrote:Eborg ti je iz nicaZe, vidis mu gas maske na avataru ba_BataZiv_0809 wrote:I ona naša Smogovka što se iznad tebe satire po 2 i po sata je porijeklom iz tih krajeva.
Samo kaj'em.
Poyyy
- BarbaDue
#489 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
bleee_sa wrote:Ja sam u lijepom, sunčanom sarajevskom naselju koje su u periodu '95-'00. naselili šveđani iz Žepe, Srebrenice, Bratunca, Foče, Međeđe i ostalih sredina iz IB, kojima je normalno da sa petog sprata stambene zgrade uzmu okrajak hljeba potopljen u vodu jel da se malo raskiseli i onako samo frljoknu kroz prozor ili balkon da bi nahranili golubove, ako taj komad ne skineš dok se ne osuši moš se onda jebat, sa hljebom skineš i farbu s auta.![]()
Namjerno sam izostavio Goražde zbog BarbaDue, on je fina gradska raja.![]()
Joj jaranee ima i kod mene slučajeva raznoraznih, da se čovjek rokne
-
Rizvan
#490 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Traže li od vas šifru za wi-fi? Iz sve četiri stana oko mene su tražili,
a glavno je žena sprat iznad mene, i to ne stanuje direkt iznad mene, koju sam ranije sreo svega par puta u prolazu, bez da se je ikad pozdravila, osvanu jedan dan na vratima, komšija imam problema sa resiverom, jel' može šifra 
- dječak sa šibicama
#491 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
U Gorazdu danas zivi kamara doslja sa okolnih brda.
Rodjak ima mesnicu u sred grada, drugi otvorio reklamnu agenciju grafika i te stvari, ja ih znam ko klince ovce cuvali na selu i na nas gradsku djecu gledali ko u osmo svjetsko cudo. Danas su gradjani
da ne govorim o onima sto zive po Kopenhagenu i Oslu 
Rodjak ima mesnicu u sred grada, drugi otvorio reklamnu agenciju grafika i te stvari, ja ih znam ko klince ovce cuvali na selu i na nas gradsku djecu gledali ko u osmo svjetsko cudo. Danas su gradjani
- JanuaryJones
#492 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Znači da čitamo tvoj nick kao e-borž?Eborg wrote:To se ne kaže "Šveđanin" već "BORŽ".
Puni haustori borževa.
- dječak sa šibicama
#493 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Samo jedna komsinica, zivi u Danskoj, dodje preko ljeta i uljudno zamoli za sifru.Rizvan wrote:Traže li od vas šifru za wi-fi? Iz sve četiri stana oko mene su tražili,a glavno je žena sprat iznad mene, i to ne stanuje direkt iznad mene, koju sam ranije sreo svega par puta u prolazu, bez da se je ikad pozdravila, osvanu jedan dan na vratima, komšija imam problema sa resiverom, jel' može šifra
Ja njoj sifru, ona meni poklon paketic nekih danskih caliza, cokolada.
To je fina raja.
- insomnia78
#494 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Al kako je meni smijesno ovo da bukvalno svaka vukojebina ima svoje doslje. Bajagi ovi carsija a doslje im sjebase sve

Nevezano za ovu tvoju pricu Djecak nego cisto onako
Spomeni neki jebeni zaselak od pet kuca i oni imaju neke doslje (iz zaseoka sa dvije kuce) koji im eto jebu prosjek
Spomeni neki jebeni zaselak od pet kuca i oni imaju neke doslje (iz zaseoka sa dvije kuce) koji im eto jebu prosjek
Last edited by insomnia78 on 06/09/2016 23:17, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#495 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Doslje su krive za sve, uglavnom su krivi oni sa istocne strane.
Nama Sandze, zagrepcanima Hercegovci, ljubljancanima "juznjaci", a onace su/smo svi divni i krasni
To je klasicni balkanski parohijski mentalitet, uvijek je krivac neko sa strane. Uda se zena iz Medzedze u Stragacinu, tesko da ce je prihvatiti
Nama Sandze, zagrepcanima Hercegovci, ljubljancanima "juznjaci", a onace su/smo svi divni i krasni
To je klasicni balkanski parohijski mentalitet, uvijek je krivac neko sa strane. Uda se zena iz Medzedze u Stragacinu, tesko da ce je prihvatiti
- BarbaDue
#496 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I ti tvoji biznismeni su sada veće face od tebe, jel takodječak sa šibicama wrote:U Gorazdu danas zivi kamara doslja sa okolnih brda.
Rodjak ima mesnicu u sred grada, drugi otvorio reklamnu agenciju grafika i te stvari, ja ih znam ko klince ovce cuvali na selu i na nas gradsku djecu gledali ko u osmo svjetsko cudo. Danas su gradjanida ne govorim o onima sto zive po Kopenhagenu i Oslu
- dječak sa šibicama
#497 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Oni misle da jesu 
Mesar ne, on je fin decko, rumenko dobrica. Ovaj drugi je zajeban
Mesar ne, on je fin decko, rumenko dobrica. Ovaj drugi je zajeban
-
Juliuscezar
#498 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa problem je cak i ako je ista opcina, ima ono ma mi smo jedna fela oni su drugadječak sa šibicama wrote:Doslje su krive za sve, uglavnom su krivi oni sa istocne strane.
- Capajebo
#499 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I djecu im pokvarise!insomnia78 wrote:Al kako je meni smijesno ovo da bukvalno svaka vukojebina ima svoje doslje. Bajagi ovi carsija a doslje im sjebase sve![]()
-
Eborg
#500 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Plaćaju majku mu pravo dobro._BataZiv_0809 wrote:Ma taj se prodo Saraj'vu, kakav on i nicaZeCapajebo wrote:Eborg ti je iz nicaZe, vidis mu gas maske na avataru ba_BataZiv_0809 wrote:I ona naša Smogovka što se iznad tebe satire po 2 i po sata je porijeklom iz tih krajeva.
Samo kaj'em.
Poyyy[emoji38]
Last edited by Eborg on 06/09/2016 23:31, edited 1 time in total.