Znao sam da ćeš se ti javiti._BataZiv_0809 wrote:Valjal nam cemu ta zajednicka kona?Eborg wrote:Ma u principu je sve to isto. Meni više smeta što mi od komšijine nape kroz moju smrde kobasice i prženo meso nego što luđačka familija mamlaza koja nikad neće da odgovori na pozdrav nekada zvuči kao da se kolju tupim kašikama. Kona iznad ima novog dečka ali nije luđak kao prethodni koji je jednom hladno žagao 2 h 30 min (gledao sam na sat, majke mi). Žao mi što nisam čestitao momku sutradan.
Komšiluk i njihove nebuloze
-
Eborg
#426 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#427 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Predmnjevam ko jeEborg wrote:
Znao sam da ćeš se ti javiti.Dobra je dobra, mora se priznat', još je Smogovka.
-
Eborg
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#429 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Samoproglaseni jet set Celicnog grada, fensi autic, folovi golovi 
-
Eborg
#430 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Stranka je prati, pardon, Bata je prati.
Na scouting listi. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#431 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nije mi nesto napeta, znas da imamo istoriju, znao sam da je mala prljavica 
-
Eborg
#432 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To mi radi.
Nastavit ćemo stručnu analizu uz osvježavajući napitak. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#433 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa ti posalji zensko dijete na studij u veliki grad
Dogovorili smo se
Dogovorili smo se
- Krokodajl
#434 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja sa svojim od 92-e progovorio nisam pa nemam problema

- djevojka bez imena
#435 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
BarbaDue wrote:I ja sam im neki dan iz dvorišta jebo sve živo, par puta nalazim ogriske jabuke ili kruške na šajbi!!! Hrpa seljaka.bleee_sa wrote:Ja otkako sam jebo mater radi bacanja hljeba s prozora na auto ni s kim u haustoru ne pričam
Ja na ovu temu dodjem samo da sd ismijem!
Pa gdje vi zivite Boga vam
Mene nervira samo kona od prekoputa, stalno je na prozoru, informisana ko Patria , ja je tako i zovem, kod nas skripi kapija, pa ako nekad nije na pqozoru cim cuje-izleti.
-ode ti na pos'o? hajd' radi, sta ces, jes' cula da se ona mala 'usvakadoba' udaje? Tako zove jednu sto odlazi i dolazi kad hoce. Kazem joj da sam cula, da mi je drago i da je cura kraljica bila i ostala i mo''s mislit jos se i udaje
- bleee_sa
#436 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja sam u lijepom, sunčanom sarajevskom naselju koje su u periodu '95-'00. naselili šveđani iz Žepe, Srebrenice, Bratunca, Foče, Međeđe i ostalih sredina iz IB, kojima je normalno da sa petog sprata stambene zgrade uzmu okrajak hljeba potopljen u vodu jel da se malo raskiseli i onako samo frljoknu kroz prozor ili balkon da bi nahranili golubove, ako taj komad ne skineš dok se ne osuši moš se onda jebat, sa hljebom skineš i farbu s auta.
Namjerno sam izostavio Goražde zbog BarbaDue, on je fina gradska raja.

Namjerno sam izostavio Goražde zbog BarbaDue, on je fina gradska raja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#437 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sto Svedjani? 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#438 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Bgm ona nova zgrada na Otoci poslije doma zdravlja, hamse sa balkona sto gleda na glavnu hladno istresaju casafe, stolnjake.....ljepota prolaziti ispod 
- Donnie Smith
#439 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Poznajem ljude iz IB koji nikad tako nešto ne bi uradili, dapače, ježe se od seljakluka svih vrsta, a poznajem i rođenu Zagrepčanku i Beograđanku o čijim ispadima radije ne bih, počela utakmica...bleee_sa wrote:Ja sam u lijepom, sunčanom sarajevskom naselju koje su u periodu '95-'00. naselili šveđani iz Žepe, Srebrenice, Bratunca, Foče, Međeđe i ostalih sredina iz IB, kojima je normalno da sa petog sprata stambene zgrade uzmu okrajak hljeba potopljen u vodu jel da se malo raskiseli i onako samo frljoknu kroz prozor ili balkon da bi nahranili golubove, ako taj komad ne skineš dok se ne osuši moš se onda jebat, sa hljebom skineš i farbu s auta.![]()
Namjerno sam izostavio Goražde zbog BarbaDue, on je fina gradska raja.![]()
Ne generalizuj
Inače je tema samo za istresanje frustracija, svi divni, krasni, bajni, ma za poželiti da ih se ima za komšiju. Ma jeste al u ku...!
- Donnie Smith
#440 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Haj ti hladno objasni kud ćeš s čaršafom kad napraviš pitu, onako punim brašna.Tomahawk11 wrote:Bgm ona nova zgrada na Otoci poslije doma zdravlja, hamse sa balkona sto gleda na glavnu hladno istresaju casafe, stolnjake.....ljepota prolaziti ispod
Živiš na 14. spratu recimo.
Ja živim u kući trenutno i ne pravim pite, da ne bude tražim savjet za sebe
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#441 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa ne znam, ali nije fino istresati prolaznicima na glavuDonnie Smith wrote:Haj ti hladno objasni kud ćeš s čaršafom kad napraviš pitu, onako punim brašna.Tomahawk11 wrote:Bgm ona nova zgrada na Otoci poslije doma zdravlja, hamse sa balkona sto gleda na glavnu hladno istresaju casafe, stolnjake.....ljepota prolaziti ispod![]()
- vješalica
#442 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
kad može sa balkona predsjedništva hamša istresati stolnjake,može i na otociTomahawk11 wrote:Bgm ona nova zgrada na Otoci poslije doma zdravlja, hamse sa balkona sto gleda na glavnu hladno istresaju casafe, stolnjake.....ljepota prolaziti ispod
žao mi je što nisam samo slikala
ali otrest će još koji put
- Donnie Smith
#443 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa ni hamša ne zna pa ga fino trehne kroz prozor, sa terase, prolaznicima i svima koji žive ispod njeTomahawk11 wrote:Pa ne znam, ali nije fino istresati prolaznicima na glavuDonnie Smith wrote:Haj ti hladno objasni kud ćeš s čaršafom kad napraviš pitu, onako punim brašna.Tomahawk11 wrote:Bgm ona nova zgrada na Otoci poslije doma zdravlja, hamse sa balkona sto gleda na glavnu hladno istresaju casafe, stolnjake.....ljepota prolaziti ispod![]()
Hladno.
- JanuaryJones
#444 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ljudi iz Istočne Bosne, starosjedioci, su većinom plavokosi (svijetlokosi) i plavooki (svijetloooki) - ima naravno odstupanja ali velika većina je "švedski tip" pa su po tome i dobili taj nadimak._BataZiv_0809 wrote:Sto Svedjani?
- bleee_sa
#445 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne generalizujem, ovo gore pobrojano rade baš ljudi iz mjesta koja sam spomenuo.
Da su iz bilo kojeg drugog mjesta spomenuo bi, al eto valjda "po pehu" sve IB
Da su iz bilo kojeg drugog mjesta spomenuo bi, al eto valjda "po pehu" sve IB
- bleee_sa
#446 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja jesam fin komšija, nikad me nema kući 
- Donnie Smith
#447 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ti da si fin isprintao bi ovu temu u par primjeraka i anonimno im ostavio pred vratima, neka čitaju, možda dođu tobe.bleee_sa wrote:Ja jesam fin komšija, nikad me nema kući
Nema vako fajde, mahalariti i tračati narod
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#448 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A na to se nadovezuje ona teorija da se Osmanlije nisu bas puno mijesale sa ruralnim stanovnistvom za razliku od urbanog (sta je urbano u Bosni 1463-1878, dobro je pitanje).JanuaryJones wrote:Ljudi iz Istočne Bosne, starosjedioci, su većinom plavokosi (svijetlokosi) i plavooki (svijetloooki) - ima naravno odstupanja ali velika većina je "švedski tip" pa su po tome i dobili taj nadimak._BataZiv_0809 wrote:Sto Svedjani?
Mislim to mi je uvijek bilo interesantno posto i sam spadam u tu kategoriju. Ne starosjedilaca iz IB, nego drugu
A i Skandinavci sa kojima se susrecem pocesto znaju izraziti cudjenje spram cinjenice da, u njima egzoticnoj, juznoj Evropi, ima toliko nordijskih faca
- Donnie Smith
#449 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Znači, graDŽani cigani, Turci, a seljaci iz IB Šveđani. Nekako Šveđani bolje zvuči od Turčina. Onako masni, crni i tako to.
Ih, ode ova tema...
Ih, ode ova tema...
- bleee_sa
#450 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sve što mi smetalo saznali su direktno od mene, nije ovo nikakvo mahalanje već me tema podsjeti na te neke nesporazume pa da podijelim sa forumskim pučanstvom, tracanje ostacljam ovim sto su ljubomorni na komšije što se taslace.Donnie Smith wrote:Ti da si fin isprintao bi ovu temu u par primjeraka i anonimno im ostavio pred vratima, neka čitaju, možda dođu tobe.bleee_sa wrote:Ja jesam fin komšija, nikad me nema kući![]()
Nema vako fajde, mahalariti i tračati narod
Poyy