Komšiluk i njihove nebuloze
-
bluerapsody
#176 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Zivim u maloj zgradi, i stan mada je losa izolacija koliko toliko mirno se moze zivjeti da kazemo. Ali mene npr. nervira sto muz i zena , svako jutro popodne i skoro svako vecer sjede pred zgradom u dvoristu ispijaju kafe, tracaju, ne mozes proci od njih da ih ne sretnes, kad hocu da prostrem npr. ves na strik jer nemamo balkona , odmah neko od tih tracara skrece pogled prema prozoru koji djavo moraju sve zivo da gledaju ??? Par metara ispod zgrade je granap ispred kojeg se vec od ranog jutra nakupe lokalne pijandure da locu, i po cijeli dan su oni tu i taj prizor mi se gadi toliko
.A te komsije ispred zgrade me napadaju jer ja zivim na zadnjem spratu i skoro stalno neka od macaka koje hranimo ja i jos par normalnih komsija (posto ima ispred praga stara drvena komodica i otirac,tu im valjda prija), spava na mom kucnom pragu. A ispred granapa me skoro uvijek doceka jedna crna umiljata macka osjeti kad se vracam kuci ili kad izlazim eto je ispred mene ili hoda za mnom, te je tim pijandurama smijesno zasto za mnom hodaju zaboga macke, e pa macke su osjecajna i zahvalna bica, za razliku od mnogih ljudi danas.
- KB9
#177 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade 
-
julisiz es grant
#178 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
KB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade
A mačke što seru po haustoru, to je cool
- stakasa
#179 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne znam kako ih mozes gledat po otiracima, ja bih na tvom mjestu ta osjecajna i zahvalna bica uveo u sebe u kucubluerapsody wrote:Zivim u maloj zgradi, i stan mada je losa izolacija koliko toliko mirno se moze zivjeti da kazemo. Ali mene npr. nervira sto muz i zena , svako jutro popodne i skoro svako vecer sjede pred zgradom u dvoristu ispijaju kafe, tracaju, ne mozes proci od njih da ih ne sretnes, kad hocu da prostrem npr. ves na strik jer nemamo balkona , odmah neko od tih tracara skrece pogled prema prozoru koji djavo moraju sve zivo da gledaju ??? Par metara ispod zgrade je granap ispred kojeg se vec od ranog jutra nakupe lokalne pijandure da locu, i po cijeli dan su oni tu i taj prizor mi se gadi toliko![]()
![]()
.A te komsije ispred zgrade me napadaju jer ja zivim na zadnjem spratu i skoro stalno neka od macaka koje hranimo ja i jos par normalnih komsija (posto ima ispred praga stara drvena komodica i otirac,tu im valjda prija), spava na mom kucnom pragu. A ispred granapa me skoro uvijek doceka jedna crna umiljata macka osjeti kad se vracam kuci ili kad izlazim eto je ispred mene ili hoda za mnom, te je tim pijandurama smijesno zasto za mnom hodaju zaboga macke, e pa macke su osjecajna i zahvalna bica, za razliku od mnogih ljudi danas.
-
Rizvan
#180 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade
Bonus je što te pri svakom izlasku i dolasku, otprate i dočekaju, a ako sam iz kupovine pogledi su naravno upereni u kese.
- dobar osjecaj
#181 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Meni je to mozda nekad moglo smetati. Otkako sam skontala da je mnogim ljudima to jedino desavanje i zanimljivost u toku dana u tim zivotima koji su ograniceni cesto na to dvoriste, svejedno mi je sta gledaju.Rizvan wrote:Bonus je što te pri svakom izlasku i dolasku, otprate i dočekaju, a ako sam iz kupovine pogledi su naravno upereni u kese.
- stakasa
#182 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Bas mi je to nekako safetyRizvan wrote:Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade), koliko su grlate, se čuju kao da su tu u sobi, a sa otvorenim balkonom kao da su mi na glavi. Ovo je isto u rangu glasne muzike ili bušenja, jer narušava mir drugih stanara. Ali hajde ti to objasni babama sa plemenskim mentalitetom.
![]()
Bonus je što te pri svakom izlasku i dolasku, otprate i dočekaju, a ako sam iz kupovine pogledi su naravno upereni u kese.
- KB9
#183 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
zasto zivis u zgradi i medju ljudima kad ti ne pase?Rizvan wrote:Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade), koliko su grlate, se čuju kao da su tu u sobi, a sa otvorenim balkonom kao da su mi na glavi. Ovo je isto u rangu glasne muzike ili bušenja, jer narušava mir drugih stanara. Ali hajde ti to objasni babama sa plemenskim mentalitetom.
![]()
ti se trebas prilagodit vecini a ne obratno oci moje drage
- Laertes
#184 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ko što prije već podijelih sa forumskim pučanstvom, Metallica je jako efikasna u ovakvim slučajevima.Rizvan wrote:Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade), koliko su grlate, se čuju kao da su tu u sobi, a sa otvorenim balkonom kao da su mi na glavi. Ovo je isto u rangu glasne muzike ili bušenja, jer narušava mir drugih stanara. Ali hajde ti to objasni babama sa plemenskim mentalitetom.
![]()
- studiorum_tuzlaensis
#185 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
@bluerapsody
Ovo mi je baš smiješno, klasični primjer gledanja svoje guzice.
Dakle, dotičnoj smetaju pogledi, ispijanje kafe i lokanje ispred zgrade na javnoj površini, a njoj je normalno da ona skuplja okolo "neke od mačaka", dakle njih između 2-6 komada, koje pišaju i seru po haustoru i prilazu zgradi. A ukoliko niste upoznati, miris tvora je mošus za mačije govno i mokraću. Ako toliko voliš mačke, u kuću ih zatvori nek uživaju po stanu, hrani ih, kupaj i hodaj sa njima.
Ali mačke su osjećajna i zahvalna bića, a njene komšije su babaroge, papci i seljaci.
Komedija majkemi, navijam za komšije i želim ti još jedno 30 godina pogleda dok stereš veš i hraniš mačke.
Inače, bluerapsody me baš podsjeća na tipičnu neudatu/rastavljenu ženu, eventualno udovicu, kojoj i kriva dlaka smeta, if you know what i mean. Svi imamo jednu takvu komšinicu u mahali. Generaliziram i nemam želju da uvrijedim nikom, samo mi tako djeluje
Ovo mi je baš smiješno, klasični primjer gledanja svoje guzice.
Dakle, dotičnoj smetaju pogledi, ispijanje kafe i lokanje ispred zgrade na javnoj površini, a njoj je normalno da ona skuplja okolo "neke od mačaka", dakle njih između 2-6 komada, koje pišaju i seru po haustoru i prilazu zgradi. A ukoliko niste upoznati, miris tvora je mošus za mačije govno i mokraću. Ako toliko voliš mačke, u kuću ih zatvori nek uživaju po stanu, hrani ih, kupaj i hodaj sa njima.
Ali mačke su osjećajna i zahvalna bića, a njene komšije su babaroge, papci i seljaci.
Komedija majkemi, navijam za komšije i želim ti još jedno 30 godina pogleda dok stereš veš i hraniš mačke.
Inače, bluerapsody me baš podsjeća na tipičnu neudatu/rastavljenu ženu, eventualno udovicu, kojoj i kriva dlaka smeta, if you know what i mean. Svi imamo jednu takvu komšinicu u mahali. Generaliziram i nemam želju da uvrijedim nikom, samo mi tako djeluje
-
Rizvan
#186 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
zasto zivis u zgradi i medju ljudima kad ti ne pase?KB9 wrote:Rizvan wrote:Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade), koliko su grlate, se čuju kao da su tu u sobi, a sa otvorenim balkonom kao da su mi na glavi. Ovo je isto u rangu glasne muzike ili bušenja, jer narušava mir drugih stanara. Ali hajde ti to objasni babama sa plemenskim mentalitetom.
![]()
ti se trebas prilagodit vecini a ne obratno oci moje drage[/quote]
jah
-
Opal_89
#187 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Smetaju komsije koje tiho sapucu iza ledja, a ne smetaju dzukele sto laju po cijelu noc, svaku noc?
Uzmi u obzir da se ljudi mozda ugledaju na tebe, mene kona godinama gledala kako sterem ves, sad ga i ona prostire na isti nacin kao ja
Uzmi u obzir da se ljudi mozda ugledaju na tebe, mene kona godinama gledala kako sterem ves, sad ga i ona prostire na isti nacin kao ja
- burekodsira
#188 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
što bi stanar trebao imati veće pravo od nekog drugog, ako taj parking javno dobro? jel svako snosio trošak pri izgradnji istih ili samo stanar?Black swan wrote:danas kad je komsija dijasporac busio sjetio sam se ovog topika
inace podrzavam da stanari imaju najvece pravo na parkingu ispred svboje zgrade
ja kad odem u grad obicno placam parking
eto pitanje bez ikakve ljutnje, samo konkretno da čujem mišljenje, niti me pakrinzi pogađaju niti imam potrebe za istim u sarajevu. čisto informativno
-
Opal_89
#189 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Dođem kod svojih pa me gledaju poprijeko kad se parkiram gdje i svi ostali, ali izgleda da prednost imaju oni što su se jučer tu doselili, a ne oni koji su tu živjeli cijeli svoj životburekodsira wrote:što bi stanar trebao imati veće pravo od nekog drugog, ako taj parking javno dobro? jel svako snosio trošak pri izgradnji istih ili samo stanar?Black swan wrote:danas kad je komsija dijasporac busio sjetio sam se ovog topika
eto pitanje bez ikakve ljutnje, samo konkretno da čujem mišljenje, niti me pakrinzi pogađaju niti imam potrebe za istim u sarajevu. čisto informativno
- Eleonora
#190 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
hahahahahha na momenat sam se istripovala, rekoh kad ovo ja objavih ovaj post i otvorih temu.kockica_kockica wrote:Preselila sam u stan u Tibri... I sve je dobro sa stanom... nemam zamjerki... stan mi je bombon...
Ali moj komšiluk je jedna velika katastrofa...
Psiho ispod mene svako malo ima napade.. po cijele dane pusta glasnu muziku... do nedavno su bili problem sto nije zazidala jedan prozor ... sad je problem sto ga je zazidala pa joj se druge komšije žale na njen zid... čim nešto padne na pod zove na telefon da pita sta se desilo... ja budala dala broj telefona... sad sam je blokirala na svim nivoima barem da me ne zivka u gluha doba noći ko se šunja po haustoru... i da njoj se uvijek neko šunja i nju prati po haustoru.. ona se boji manijaka da će joj nešto uraditi... i onda vrhunac istresanje ponjavica... glasno istresanje ponjavica i mrškanje ljudi koji na svom balkonu stoje, sklanjaju veš i slično.... Naravno ovo istresanje uglavnom započinje u 23.50 ili ujutro u 7.00 nedjeljom... Inače psiho ne priča sa 99,99% stanovnika zgrade... svi su joj nešto loše rekli, uradili, ružno gledali, ometali je u nečemu...
Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...
Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....
Lavež pasa lutalica vs privezanih avlijanera oko kuće... Ovaj dernek krene oko 22.00 i obično ne prestaje... Možda nikad ne prestaje već mi čujemo to tako u gluho doba noći...
Turiranje i ostala sr.nja koja se dešavaju na cesti između zgrada... Neku veče izađem da vidim ko kreće u petoj brzini i vidim dvicu ubicu i neku skromnu skupinu hajvana koji se tome dive...
Do nedavno je neki lik zvao Elviru ... svoju ljubav ne prežaljenu pod balkonima... on je hvala Bogu odustao od Elvire...
U međuvremenu se uvijek nađe koji sitni lopov sa toljagom koji razbija stakla na autima... po katkad bomba eksplodira u 2 u noći i niko ne zna ni ko je bacio ni zašto...
Vrata koja odvajaju lift i prostor sa stanovima su većinom otvorena jer nam izgleda jedan komšija nema za rezervni ključ ili je navikao hodati bez ključeva... obično znam kad je on u pitanju jer ni ulazna vrata od zgrade nisu zaključana dok njegovo visočanstvo ne obavi što je trebao... Žena mu ima jeftini parfem od 5 KM kojeg troši na litre... dodje mi da joj kupim jedan skuplji i naučim kako se to koristi... treba se nekad okupati...
Određeni stanari misle da je zadatak "nekoga" da baca njihovo smeće u kantu za smeće koja je udaljena tek nekoliko koraka od ulaza... Ti stanari svoje smeće ostavljaju kod sandučića i lifta da ga pokupimo usput...
Djeca se nemaju gdje igrati... i žao mi ih je ali mi ne moraju zvoniti baš svaki dan i smijati se kao da nikad nisu vidjeli zvono na ulaznim vratima od zgrade...
Nevjerovatno, komšinice. Od kad sam se udala i preselila na Tibru hoću slom živaca da dobijem
- Eleonora
#191 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Daj ne pričaj bezveze. da, ima nas i dalje koji znamo šta je kultura. Ova Tibra je show i pokretačica teme ni najmanje ne pretjeruje. Ja sam vidjela par (Turčin i nakva naša) kako se seksaju u susjednoj zgradi. Muž i ja uzeli kokice da vidimo hoćel se uzeti na krajuDonnie Smith wrote:Po nekom mom iskustvu, uglavnom oni što se žale na komšije, najgori su susjedi/komšije. Vide sve tuđe, znaju šta im smeta, ali nikad ne vide šta oni rade drugima, ili ne d'o Bog njihova djeca. Tako je inače u životu, oni što kukaju da nemaju para, lovatori, oni što šute, jadni da jadniji ne mogu biti, helem
Ja sa susjedima nikad nikakvih problema nemam i nisam imala, a ni oni sa mnom. Treba nekad krenuti od sebe, pa dok sve pospremiš, nećeš imati kad čuti šta komšije rade ili kako rade.
A djeca su vazda zvonila na vrata, i zvoniće i naredno tisućljeće, to je još i bezbolna zabava, kakvih ih ima.
Mene jednom odveli na selo, ne sjećam se koje i gdje, 89. godine možda, išli smo nekome u posjetu, helem, s rođakom, koji je tad imao možda 13-14 godina, stariji od mene pofino bio, i on tamo ljudima sijeno zapalio. Mi se smijali, šega nam što ljudi kukaju, plaču. Sad, s ove distance, Bože sačuvaj, uz spoznaju koliko treba da se to sijeno skupi, zapaliti nečiji trud i znoj? Pa to je za ubiti čovjeka![]()
Inače, možeš uvijek zamijeniti stan, ako misliš da nije do tebe
a jedan vehabija ostavlja kesu smeća zakačenu na vanjski dio balkona, i to vrane kljucaju li kljucaju... onda jedan komšija prelijepi prostrani balkon koristi za skupljanje školjki za jaja, kese, stari namještaj, to je toliko pretrpano, da sve vidi sa vanjske strane. onda komšinica u zgradi preko puta se podboči na balkon i gleda direkt u moju kuhinju. kad perem suđe ili kuham stalno osjetim njen pogled na leđima. gleda žena, ne prestaje. jednom sam namjerno skinula se u grudnjak, na šta je ona malo ustukla i sklonila se. uradila sam to jer me više nervira, makni se ženska glavo.
A da ne govorim o idiotima kojima je mrsko ponijeti ključ i zaključati ta vrata koja dijele prostor kod lifta i hodnik gdje su stanovi. pa majku mu, jel problem ključ okrenuti. evo lično se bojim jer sam jednom dole vidjela narkomana kako se bode...
da ne govorim koliko ima Turaka, Arapa. ABda, valjda će biti ubrzo bježanja iz te slavne Tibre.
- KB9
#192 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
kad se jedan komsija zali na sve ostale onda je definitivno problem u njemu
- Eleonora
#193 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
kockica_kockica wrote:Nisam udata...MickeyPierce wrote:Jesi udata? Imas li macu?
Imam redovan seks. Nemam nista protiv seksa naprotiv volim seks...
Nemam zivotinja u stanu ...
Smece bacam u kontejner...
Mrve usisavam ne tresem preko balkona...
Zakljucavam vrata za sobom iz sigurnosnih razloga...
Zapravo sam iznenadjena koliko je ovo cijelo drustvu u BiH otislo u helac.. Ja sam kriva i svakakva jer mi smeta krkanluk... A krkani imaju pravo silovati sve one koji nisu kao oni...
Stvarno... zadivljena sam izjavama pojedinaca... Svaka cast... Bravo...
- Bradafilozof
#194 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
al ga i ti odvali momački.KB9 wrote:kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
pa ako si u društvi šizofreničara ti si kriv što nisi šizofreničar?
- KB9
#195 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ni slucajnoBradafilozof wrote:al ga i ti odvali momački.KB9 wrote:kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
pa ako si u društvi šizofreničara ti si kriv što nisi šizofreničar?
cista logika ti je to
- Eleonora
#196 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A šta ako je većina tih komšija (kao što i jest) primitivna, nekulturna sorta ljudi koja se bukvalno NE ZNA PONAŠATI U ZGRADAMA? Onakvo ponašanje nije ni za štale.KB9 wrote:kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
-
julisiz es grant
#197 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa šta ćeš? Nećeš ti valjda red uvoditi. Čim je nešto napravljeno da tu može da se naseli desetine hiljada ljudi i data povoljna cijena, ne možeš očekivati mir i tišinu kad se sve to useli.Eleonora wrote:A šta ako je većina tih komšija (kao što i jest) primitivna, nekulturna sorta ljudi koja se bukvalno NE ZNA PONAŠATI U ZGRADAMA? Onakvo ponašanje nije ni za štale.KB9 wrote:kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
Za taj luksuz postoje zgrade gdje se ljudi "normalno" ponašaju, i gdje je malo manje stanara općenito...ali je i cijena u skladu s tim
Uvijek je bilo koliko para, toliko muzike, hebiga.
- Eleonora
#198 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Naravno da ja neću uvoditi red, ali možda bi bilo dobro početi kažnjavati dotične, jer naš narod nauči samo kad ga udariš po džepu. Nažalost, nismo kao društvo toliko razvijeni, imamo prećih stvari, tako da je ta moja priča i viđenje iluzurno. U prevodu: šuti i trpi, i traži nešto drugo (mislim na stan)
-
biscanka2
#199 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I ja sam bila djete, pa odhranih djete u zgradi gdje smo sa obadvije strane a takodjer iznad i ispod naseg stana komsije imali - nikad mi nikoMickeyPierce wrote:I ovi iznad mene divljaju samo je stvar sto to meni ne smeta ... Sjetim se da sam i ja kao dijete bio isti ako ne i gori.
pokucao ili se pozalio nije. U zgradi smo ukupno 10 stanova i 7 djece imali ali sve u normali bilo.Za sve pa i djecu imaju granice.
Ako si moje postove citao mogao si bar naslutiti da je kvaka u roditeljima a ne u djeci.
Ako roditelji nemaju kucni odgoj kako da ga od djece ocekujes.
Al haj nek si ti nama rekao!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#200 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
to je samo tvoje misljenjeburekodsira wrote:što bi stanar trebao imati veće pravo od nekog drugog, ako taj parking javno dobro? jel svako snosio trošak pri izgradnji istih ili samo stanar?Black swan wrote:danas kad je komsija dijasporac busio sjetio sam se ovog topika
a ovo je samo moje misljenje
cesto parkinzi nisu parkinzi nego prolazi do garaža i haustora
a cesto se tu parkira kurto i panto iz kafane pa polupa kola dok se isparkira da je moralno da normalni radnici koji placaju porez i zive u stanu dva metra zracne linije od cunja
imaju vece pravo od onih koji bi da se besplatno parkiraju dok piju