MAN-lion's coach wrote:PipiDugaDevetka wrote:MAN-lion's coach wrote:Fidges Inženjering kod nas,važno je da redovno plaćamo i da povjerenik je iskao 40KM za interfon.Moja majka nije htjela da plati jer i zašto bi ako već mjesečno izdvaja 20.50KM?
Uglavnom većina nije platila interfon a oni koji nikako ne plaćaju
tj. duguju Fidgesu dobili su interfon tao što su povjereniku platili po 40KM i nastavili kamarati dug.

Da, duguju upravitelju. Da li duguju samo upravitelju?
Razmisli.
Što je manje novca za održavanje zaj. dijelova zgrade, to je lošije održavanje, opada cijena stanova u toj zgradi, pa tako i tvoj stan ima manju cijenu nego što bi mogao imati.
Jeste da ni ja ne plaćam, ali iz sasvim drugih razloga i čim se promijene upravitelj i PEV,sve ću nadoknaditi,...
I šta trebam razmisliti?Nemam interfon jer nisam dužna da dajem po 40KM pored održavanja.Ne mogu ja sad mlatiti nekog seljačinu koji neće da plati...a uostalom mi je bolje jer mi prosjaci ne pritišću svakih pola sata za sadaku,i histerična djeca kojim je interfon za zabavu.
Dođe čistačica jednom u mjesec dana i pljune malo džogerom po haustoru,ima tu još jer kada smo renovirali kupatilo bili su dužni do ventila izmjeniti cijevi, ali nisu pa smo to mi morali mijenjati...
Imaš situaciju da i komšo neće da plaća upravitelja pa mu ni telekom nije htio promjeniti dio kabla koji mu se razvalio i bio nadoštiklavan zato što oni nisu u nadležnosti da to mijenjaju ali normalno fidges neće jer ne plaća održavanje.
Pa eto duguju i toplanama po 5-6 hiljada ali ne mogu im sjeći cijevi,pa duguju i vodovodu pa opet ništa ne mogu ih isključiti,pa imaš jedno 10-ak neprijavljenih na toj istoj vodi pa plaćaš tuđe itd.
I ko bi im za viklovanje motora lifta dao oko 7500KM?
Možeš li mi reći koji je to ulaz, pa ćeš dobiti konkretan odgovor.
Što se tiče čistačice, nisi u pravu, dolazi vam dva puta sedmično, od čega je jednom suho brisanje, drugo je mokro brisanje poda.
Sem toga pored brisanja, nerijetko čistačica pokupi smeće koje tvoje komšije ostave na stubištu, a pored toga obavi i druge poslove po zahtjevu PEV-a, vezano za održavanje higijene.
Možeš li mi reći kad je u tvom ulazu bila generalka i kad je naplaćena?
Kod većine upravitelja čistačica dolazi jednom sedmično, a sve druge poslove (pranje prozora, kabine lifta, ograde i sl...) se naručuje zasebno, odnosno plaća se generalno čišćenje.
Također za probleme sa PEV-om ne snosi krivcu upravitelj, jer upravitelj ne bira PEV-a, već etažni vlasnici, tako da te moram uputiti na sam Zakon o održavanju zajedničkih dijelova zgrade i upravljanju zgradama - prečišćeni tekst (Sl.Novine KS 39/07), poglavlje IV - "Međusobni odnosi etažnih vlasnika", gdje je sve definisano, samo je mnogima problem pročitati zakon.
Informacija o cijeni viklovanja motora lifta nije tačna, jer se određuje prema snazi motora, i cijena iznosi puno manje.
Što se tiče uvođenja interfonske instalacije, moram ti reći da nije definisana Zakonom, odnosno redovnim održavanjem postojećih zajedničkih instalacija, tako da se radi o sasvim novoj instalaciji.
Primjera radi, po tvojoj logici, od upravitelja bi tražila uvođenje kablovske TV ili instalacija gasa...
Što se tiče zamjene ventila, ukoliko su bili ispravni, upravitelj nije dužan da ih mjenja.
I na kraju najbitnije, suglasnost za radne naloge upravitelju daje PEV i svojim potpisom potvrđuje kvalitet i kvantitet izvedenih radova.
Dakle, ipak moraš kontaktirati ovlaštenu osobu (PEV) za bilo kakvu intervenciju.
Što se tiče vodomjera, možeš ga ugraditi, prema proceduri KJKP "Vodovod i Kanalizacija", odnosno potrebna ti je suglasnost svih etažnih vlasnika i suglasnost upravitelja, a PEV nema ništa sa tim.
Znači trebaš prikupiti potpise svih stanara da su saglasni da ugradiš vodomjer, a od upravitelja tražiš suglasnost/potvrdu iz koje je vidljivo koliko vodomjera trebaš ugraditi, (jedan ili dva,ovisno o broju vertikala).
Ukoliko imaš bilo kakvih nejasnoća možeš mi se slobodno obratiti.