Innovation wrote:PIPI
Jesam li ti pomogla, jesam.
Dobio si sto si tražio i vise. Medjutim, tvoji komentari zbog kojih te niko ne opominje ili su tvoji istomisljenici, sto nije ok, pokazuje da ti ne zasluzujes pomoc!
To sto tebi odgovara, ocigledno drugim EV ne odgovara, a njih je vise. Nerazumijem druge zasto ti to jos neko ne objasni konacno.
Ma, jasno je meni da su svi ostali EV protiv mene. Ne bi taj hojratin za svoju sigurnost i svoje zajedničko vlasništvo mrdnuo prstom. Kao, on redovno plaća i za sve ostalo, šta ga briga!
Šta ćeš više kada sam SVE EV mjesec dana prije nego se zapalio dimnjak upozorio (Bio ja na krovu nešto u vezi sa antenom za tv. i vidio sam da se komšinicin dimnjak, odnosno limeni ''horoz'' koji pokriva otvor dimnjaka, zacrnio od masne čadži).
Sve ih upozorio, a hojratini, neće ni da nazovu FG!
Da je ovo bilo prvi put da se zapali dimnjak, ne bih se ljutio, ali mi već imamo iskustvo jednog zapaljenja dimnjaka od strane drugog komšije.
Takođe, imamo iskustvo još dva incidenta požarne prirode kada se zapalio strujomjer kod nadograđenog komšije (Valjda krao struju, preko tog strujomjera-Čudno mi bilo gori kabl, vidi se plamen, a on zove tamo nekog svog zemljaka iz susjedne države, a ne zove dežurnog EDP).
Kasnije, prilikom uključenja struje, a nakon što je EDP, na moje obraćanje El. energetskoj inspekciji promijenilo čitav ormar i sve strujomjere koji su samozapaljivi došlo je do strujnog udara jer je komšijina instalacija plinskog grijača vode bila neispravna. Strujni udar se ''ispraznio'' iskrenjem na plinskoj cijevi u haustoru blizu mjernog seta i probio je napravivši otvor od 2mm.
Samo sretne okolnosti što je komšija taj dan napustio radno mjesto malo ranije, pa je u trenutku probijanja plinske cijevi bio na stepeništu i čuo šištanje. Zatvorio glavni ventil na zgradi i tako spriječio situaciju da se sutradan svi mi ne nadjemo u crnim hronikama medija. Mater mi bila živa, nepokretna,...Možeš misliti kakav me je bijes bio uhvatio.
Ovo je za SVE komšije, hojratinske EV u mojoj zgradi:
https://www.facebook.com/pages/Idi-Jebi ... ?sk=photos
Ja znam šta pričam kada tvrdim da su ministar i njegovi suradnici uključujući inspektore podmićeni od stran FG. Imam dokaze. Kako objasniti da Ministarstvo traži Godišnje izvještaje od FG, pa na urgenciju šalje dopis da u roku od 7 dana pošalje te izvještaj, pa na drugu urgenciju ministar daje rok od 3 dana?
Kako, molim te?
Nema druge, nego da ja ovamo zaključim da su potkupljeni.
Pa, da meni vlast zatraži da joj dostavim neke podatke, a ta vlast meni daje neki certifikat koji mi omogućuje da poslujem, pa ja bih u roku, ODMAH dostavio traženo, a ne ovako od avgusta 2010.g. čekam dostavu Godišnjih izjveštaja +3 urgencije putem Upravno-pravne inspekcije i premijerovog kabineta.
Kako objasniti to da je šefica u Ministarstvu, Alma Pašalić, držala dokument, odgovor FG na moju žalbu godinu i po dana u ladici. Kad sam, konačno, dobio odgovor, fino se vidi prijemni pečat sa datumom, a ja u međuvremenu bio u kancelariji kod dotične, pa kada sam zaprijetio da ću upotrijebiti silu, ona zmijskim tihim glasom prosikta:
-Samo probaj!
Sram je bilo!
Neko ima dijete u Engleskoj na ''školanju'', nekome fali drvena stolarija za prozore na stanu / kući /vikendici, a FG je specijalizirana za tu drvenu stolariju.
I ministra, bivšeg, Taju, i ovog nesposobljankovića, zvanog Omladinac, sram te bilo ministre!
Zapravo:
https://www.facebook.com/pages/Idi-Jebi ... ?sk=photos
I hajmo se kladiti da FG NEĆE izvršiti čišćenje, ni redovno, ni detaljno-godišnje!
O pregledu dimnjačnih instalacija uz pomoć kamere, samo sanjati možemo. Inače, dimnjaci koji se koriste za plin imaju običaj da napuknu, pa se samo uz pomoć kamere može pregledati.
O tome da smo kao zgrada prvo bili na spisku za povoljnu nabavku PP aparata putem CZ, pa onda, skinuti sa tog spiska jer sam se nekako u to vrijeme bio žalio Protivpožarnoj inspekciji Kantona, neću ni da pričam jer bi to bio kilometarski post, a zna se da niko ne čita dugačke postove.
PP aparati u mojoj zgradi nisu servisirani otkako su nabavljeni, odnosno, otkako su servisirani (nakon prvog požara) 2006.g. To su stari tipovi aparata koji zahtjevaju dopunjavanje praha svake godine, a ne ovi novi. Neko ko je doživio da vidi plamen koji se širi, a pošto je struja bila u pitanju nije smio ničim da piipne taj plamen, sve bi dao da ima ispravne PP aparate i PP hidrante. Međutim, sve to kod nas, NEISPRAVNO!