Ko je za razlaz u BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

James Brown

#1 Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
Kratko i bez uvrijedljivih riječi se izjasnite zašto ste za jedno ili drugo, sa pokušajem da se napravi pogled ''sa strane'' na stvari u ovoj podijeljenoj zemlji.
addem

#2 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by addem »

Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
James Brown

#3 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

addem wrote:Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
A iz kog razloga bi opet uzimao u ruke oružje i dodavao na spiskove poginulih, ranjenih itd. nove ljude? Zbog komada zemlje ili...?
Država

#4 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by Država »

Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom. :bih: :bih: :bih: :bih:
BiH-x

#5 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by BiH-x »

addem wrote:Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
Tako nekako
L.e.g

#6 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by L.e.g »

Ja sam za to da mi budemo Norveska kolonija
James Brown

#7 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

Država wrote:Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom. :bih: :bih: :bih: :bih:
Planira se ostati, samo ograditi :)
jarancuga

#8 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by jarancuga »

James Brown wrote:
Država wrote:Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom. :bih: :bih: :bih: :bih:
Planira se ostati, samo ograditi :)

mozes samo svoju avliju ograditi...
Komrad

#9 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by Komrad »

jarancuga wrote:

ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....

ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...

Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by PipiDugaDevetka »

:thumbup: :bih: :thumbup:
Walthie

#11 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by Walthie »

:zzzz: troll
jarancuga

#12 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by jarancuga »

Komrad wrote:
jarancuga wrote:

ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...

Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....
mr.gugl

#13 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by mr.gugl »

ja sam zato da zamolimo Ahmedinejada da testira svoje naoruzanje na balkanu!
James Brown

#14 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati[/quote]

e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....[/quote]

Jednostavno, stvorimo i treći entitet i odredimo između njega i Federacije približne etničke granice. E, sad, druga je stvar kako bi to prošlo kod ljudi u Federaciji. U RS bi bili zadovoljni sadašnjom granicom, ali tamo može doći do problema. Teško je i to što nismo na nivou Čeha i Slovaka koji su to civilizovano uradili. Bitna je stvar da se apsolutno garantuju sva prava onih koji ostanu van granica države u kojoj je njihov narod većina, dakle, nikakva iseljavnja, zamjene imovine itd. To samo po vlastitoj inicijativi ako neko želi. Pokušajte samo zamisliti predizbornu kampajnu u kojoj banda na vlasti ne bi imala nikakvih osnova da vas plaši nekim napadom od ''druge strane'', nikakve mržnej za raspirivanje, nikakvih izgovora za nesposobnost...
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#15 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by A1fa »

Teritorijalni razlaz odnosno rasturanje BIH u granicama koje poznajemo nikada necu prihvatiti, ali jesam za teritorijalni preustroj unutar BIH, odnosno jesam za takvo uređenje koje će nam omogućiti da se pozabavimo ekonomijom i poboljšanjem životnog standarda, bez da se vječno bojimo da li ćemo ostati u getu, da li će se pasoši vaditi na ulazu u Doboj.
Dojadilo mi je da ispaštam zbog kukavičluka, nedostatka političkog vizionarstva i lažnog patriotizma onih koji ko fol mene predstavljaju od 1992 pa do danas!
Zbog toga, rasturanje BIH ne, ali razgovori o uređenju države iz tri dijela sa unaprijed zacrtanim stavom i uslovom da je svaki pokušaj otcjepljena neustavan i nelegalan da.
vee-jay

#16 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by vee-jay »

James Brown wrote:Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
Kratko i bez uvrijedljivih riječi se izjasnite zašto ste za jedno ili drugo, sa pokušajem da se napravi pogled ''sa strane'' na stvari u ovoj podijeljenoj zemlji.
jao ovih fasista, hvala Bogu pa postoji ovaj usklicnik :-) :D
Abu FEED el-Castro

#17 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by Abu FEED el-Castro »

Da kazem da sam ZA onda bi to znacilo da se zalazem za tu opciju tj. da sam izricito za. Medjutim nisam, meni je izrazito svejedno :bih:

Drzava nam je u svakom slucaju frankestajn. Ovako kako jest je frankestajn, da se raspadnemo i ti nastali komadici ce biti produkt "sila okolnosti". Ja zapravo mislim da je to sve u glavi (a ne na zemlji/teritoriju kako vecina glava rasudjuje). Neko je sebi uvrtio u glavu ako se otcijepi - i na papiru kao negdje ode - da ce mu biti bolje. Neko je opet zacrtao da se raspast ne smije pa makar. Ja sam na kraju u svojoj glavi zacrtao da mi je - svejedno, cak i nebitno :o :shock: . Nijedna od ponudjenih opcija nece me realno i narocito usreciti a naravno niti rastuziti. A raspad ko raspad, djetinjasto je to posmatrat kao smak svijeta; veci, napredniji i silniji su se raspadali. Halal vam bili bogumili (ako su postojali), banovi i mila kraljica Katarina :zzzz:
Ako ovim razmisljanjem nekom vrijedjam patriotizam i politicku zrelost eto dabogda vam se ne raspala :bih:
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.
James Brown

#18 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

vee-jay wrote:
James Brown wrote:Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
jao ovih fasista, hvala Bogu pa postoji ovaj usklicnik :-) :D
Dakle, još jedan jednodimenzionalni posmatrač :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#19 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by plain vanilla »

prije nego zamandale temu, sto od srca zelim :oops:

Ja ne znam u kojem filmu vi zivite i o kakvom mirnom razlazu govorite, i gdje bi se stvarao treci entitet?

Eto, hipoteticki, da uzmu Hrvati malo RS-a, i malo Federacije BiH. Sta je s narodom? Da stave na traktor ono sto imaju i da razgule? Je li vi u svojim pametnim glavicama mislite da je tako lako seljakati narod. Govorimo o obicnim ljudima, koji zive od svog rada, svoje platice, koji izdrzavaju mozda i roditelje? I sta je s onih koji ne pristanu seliti u "svoj" entitet, da im das prava kao i vecini? Pa da je tako lako s pravima, sto sad nismo ravnopravni? Nego na svim prostorima vecina tlaci manjinu.
Sta je s mijesanih brakova? Sta je s ljudi koji ne zele u torove? Mislis da ce neki Sarajlija Hrvat rado ici u Siroki? :oops:

Svi pametni, svi rjesenja imaju, blago nama, ne trebamo brinuti za buducnost :run:
jarancuga

#20 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by jarancuga »

moze biti svasta al ne zato sto su dusmani jaki, vec sto smo kao narod nezreli...
nosara

#21 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by nosara »

Miran razlaz nije moguc, jer nije moguce pravedno podijeliti zemlju... Dakle, rat svih ratova...

Mislim da bi sabur i Zenevska konvencija ostali u nekoj sehari u konaku ovaj put...
lerdi

#22 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by lerdi »

A zbog čega bi se razilazili?
nista novo

#23 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by nista novo »

Ja bi raselio Bosance po Njemackoj a naselio Njemce u Bosnu. Mislim da bi to bilo najbolje rjesenje za Bosnu ali bi zato sjebalo Njemacku :D
James Brown

#24 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by James Brown »

Drzava nam je u svakom slucaju frankestajn. Ovako kako jest je frankestajn, da se raspadnemo i ti nastali komadici ce biti produkt "sila okolnosti". Ja zapravo mislim da je to sve u glavi (a ne na zemlji/teritoriju kako vecina glava rasudjuje). Neko je sebi uvrtio u glavu ako se otcijepi - i na papiru kao negdje ode - da ce mu biti bolje. Neko je opet zacrtao da se raspast ne smije pa makar. Ja sam na kraju u svojoj glavi zacrtao da mi je - svejedno, cak i nebitno :o :shock: . Nijedna od ponudjenih opcija nece me realno i narocito usreciti a naravno niti rastuziti. A raspad ko raspad, djetinjasto je to posmatrat kao smak svijeta; veci, napredniji i silniji su se raspadali. Halal vam bili bogumili (ako su postojali), banovi i mila kraljica Katarina :zzzz:
Ako ovim razmisljanjem nekom vrijedjam patriotizam i politicku zrelost eto dabogda vam se ne raspala :bih:
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.[/quote]

Nema šanse da bi ikakav razlaz donio bolji život sam po sebi. JA sam inače protivnik bilo kakvog oblika države jer je to običan instrument za iskorištavanje ljudi, birokratija i ostali parazitski slojevi... Ali kad već od toga ne možemo pobjeći, valja tražiti bolje načine...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#25 Re: Ko je za razlaz u BiH?

Post by plain vanilla »

nista novo wrote:Ja bi raselio Bosance po Njemackoj a naselio Njemce u Bosnu. Mislim da bi to bilo najbolje rjesenje za Bosnu ali bi zato sjebalo Njemacku :D
:thumbup:
Locked