Ko je za razlaz u BiH?
-
James Brown
#1 Ko je za razlaz u BiH?
Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
Kratko i bez uvrijedljivih riječi se izjasnite zašto ste za jedno ili drugo, sa pokušajem da se napravi pogled ''sa strane'' na stvari u ovoj podijeljenoj zemlji.
Kratko i bez uvrijedljivih riječi se izjasnite zašto ste za jedno ili drugo, sa pokušajem da se napravi pogled ''sa strane'' na stvari u ovoj podijeljenoj zemlji.
- addem
#2 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
-
James Brown
#3 Re: Ko je za razlaz u BiH?
A iz kog razloga bi opet uzimao u ruke oružje i dodavao na spiskove poginulih, ranjenih itd. nove ljude? Zbog komada zemlje ili...?addem wrote:Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
- Država
#4 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom.

- BiH-x
#5 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Tako nekakoaddem wrote:Vecina nije, manjina moze probati a onda svasta moze da slijedi. I kraj price.
- L.e.g
#6 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Ja sam za to da mi budemo Norveska kolonija
-
James Brown
#7 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Planira se ostati, samo ograditiDržava wrote:Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom.![]()
![]()
![]()
-
jarancuga
#8 Re: Ko je za razlaz u BiH?
James Brown wrote:Planira se ostati, samo ograditiDržava wrote:Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom.![]()
![]()
![]()
mozes samo svoju avliju ograditi...
- Komrad
#9 Re: Ko je za razlaz u BiH?
ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....jarancuga wrote:
ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Država wrote:Kome se ne sviđa, nek razguli. Naravo, ni pedalj BiH ne može ponijeti sa sobom.![]()
![]()
![]()
-
jarancuga
#12 Re: Ko je za razlaz u BiH?
e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....Komrad wrote:ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....jarancuga wrote:
ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....
-
mr.gugl
#13 Re: Ko je za razlaz u BiH?
ja sam zato da zamolimo Ahmedinejada da testira svoje naoruzanje na balkanu!
-
James Brown
#14 Re: Ko je za razlaz u BiH?
ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati[/quote]
e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....[/quote]
Jednostavno, stvorimo i treći entitet i odredimo između njega i Federacije približne etničke granice. E, sad, druga je stvar kako bi to prošlo kod ljudi u Federaciji. U RS bi bili zadovoljni sadašnjom granicom, ali tamo može doći do problema. Teško je i to što nismo na nivou Čeha i Slovaka koji su to civilizovano uradili. Bitna je stvar da se apsolutno garantuju sva prava onih koji ostanu van granica države u kojoj je njihov narod većina, dakle, nikakva iseljavnja, zamjene imovine itd. To samo po vlastitoj inicijativi ako neko želi. Pokušajte samo zamisliti predizbornu kampajnu u kojoj banda na vlasti ne bi imala nikakvih osnova da vas plaši nekim napadom od ''druge strane'', nikakve mržnej za raspirivanje, nikakvih izgovora za nesposobnost...
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati[/quote]
e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....[/quote]
Jednostavno, stvorimo i treći entitet i odredimo između njega i Federacije približne etničke granice. E, sad, druga je stvar kako bi to prošlo kod ljudi u Federaciji. U RS bi bili zadovoljni sadašnjom granicom, ali tamo može doći do problema. Teško je i to što nismo na nivou Čeha i Slovaka koji su to civilizovano uradili. Bitna je stvar da se apsolutno garantuju sva prava onih koji ostanu van granica države u kojoj je njihov narod većina, dakle, nikakva iseljavnja, zamjene imovine itd. To samo po vlastitoj inicijativi ako neko želi. Pokušajte samo zamisliti predizbornu kampajnu u kojoj banda na vlasti ne bi imala nikakvih osnova da vas plaši nekim napadom od ''druge strane'', nikakve mržnej za raspirivanje, nikakvih izgovora za nesposobnost...
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#15 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Teritorijalni razlaz odnosno rasturanje BIH u granicama koje poznajemo nikada necu prihvatiti, ali jesam za teritorijalni preustroj unutar BIH, odnosno jesam za takvo uređenje koje će nam omogućiti da se pozabavimo ekonomijom i poboljšanjem životnog standarda, bez da se vječno bojimo da li ćemo ostati u getu, da li će se pasoši vaditi na ulazu u Doboj.
Dojadilo mi je da ispaštam zbog kukavičluka, nedostatka političkog vizionarstva i lažnog patriotizma onih koji ko fol mene predstavljaju od 1992 pa do danas!
Zbog toga, rasturanje BIH ne, ali razgovori o uređenju države iz tri dijela sa unaprijed zacrtanim stavom i uslovom da je svaki pokušaj otcjepljena neustavan i nelegalan da.
Dojadilo mi je da ispaštam zbog kukavičluka, nedostatka političkog vizionarstva i lažnog patriotizma onih koji ko fol mene predstavljaju od 1992 pa do danas!
Zbog toga, rasturanje BIH ne, ali razgovori o uređenju države iz tri dijela sa unaprijed zacrtanim stavom i uslovom da je svaki pokušaj otcjepljena neustavan i nelegalan da.
- vee-jay
#16 Re: Ko je za razlaz u BiH?
jao ovih fasista, hvala Bogu pa postoji ovaj usklicnikJames Brown wrote:Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
- Abu FEED el-Castro
#17 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Da kazem da sam ZA onda bi to znacilo da se zalazem za tu opciju tj. da sam izricito za. Medjutim nisam, meni je izrazito svejedno
Drzava nam je u svakom slucaju frankestajn. Ovako kako jest je frankestajn, da se raspadnemo i ti nastali komadici ce biti produkt "sila okolnosti". Ja zapravo mislim da je to sve u glavi (a ne na zemlji/teritoriju kako vecina glava rasudjuje). Neko je sebi uvrtio u glavu ako se otcijepi - i na papiru kao negdje ode - da ce mu biti bolje. Neko je opet zacrtao da se raspast ne smije pa makar. Ja sam na kraju u svojoj glavi zacrtao da mi je - svejedno, cak i nebitno
. Nijedna od ponudjenih opcija nece me realno i narocito usreciti a naravno niti rastuziti. A raspad ko raspad, djetinjasto je to posmatrat kao smak svijeta; veci, napredniji i silniji su se raspadali. Halal vam bili bogumili (ako su postojali), banovi i mila kraljica Katarina
Ako ovim razmisljanjem nekom vrijedjam patriotizam i politicku zrelost eto dabogda vam se ne raspala
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.
Drzava nam je u svakom slucaju frankestajn. Ovako kako jest je frankestajn, da se raspadnemo i ti nastali komadici ce biti produkt "sila okolnosti". Ja zapravo mislim da je to sve u glavi (a ne na zemlji/teritoriju kako vecina glava rasudjuje). Neko je sebi uvrtio u glavu ako se otcijepi - i na papiru kao negdje ode - da ce mu biti bolje. Neko je opet zacrtao da se raspast ne smije pa makar. Ja sam na kraju u svojoj glavi zacrtao da mi je - svejedno, cak i nebitno
Ako ovim razmisljanjem nekom vrijedjam patriotizam i politicku zrelost eto dabogda vam se ne raspala
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.
-
James Brown
#18 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Dakle, još jedan jednodimenzionalni posmatračvee-jay wrote:jao ovih fasista, hvala Bogu pa postoji ovaj usklicnikJames Brown wrote:Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
Kratko i bez uvrijedljivih riječi se izjasnite zašto ste za jedno ili drugo, sa pokušajem da se napravi pogled ''sa strane'' na stvari u ovoj podijeljenoj zemlji.![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#19 Re: Ko je za razlaz u BiH?
prije nego zamandale temu, sto od srca zelim
Ja ne znam u kojem filmu vi zivite i o kakvom mirnom razlazu govorite, i gdje bi se stvarao treci entitet?
Eto, hipoteticki, da uzmu Hrvati malo RS-a, i malo Federacije BiH. Sta je s narodom? Da stave na traktor ono sto imaju i da razgule? Je li vi u svojim pametnim glavicama mislite da je tako lako seljakati narod. Govorimo o obicnim ljudima, koji zive od svog rada, svoje platice, koji izdrzavaju mozda i roditelje? I sta je s onih koji ne pristanu seliti u "svoj" entitet, da im das prava kao i vecini? Pa da je tako lako s pravima, sto sad nismo ravnopravni? Nego na svim prostorima vecina tlaci manjinu.
Sta je s mijesanih brakova? Sta je s ljudi koji ne zele u torove? Mislis da ce neki Sarajlija Hrvat rado ici u Siroki?
Svi pametni, svi rjesenja imaju, blago nama, ne trebamo brinuti za buducnost
Ja ne znam u kojem filmu vi zivite i o kakvom mirnom razlazu govorite, i gdje bi se stvarao treci entitet?
Eto, hipoteticki, da uzmu Hrvati malo RS-a, i malo Federacije BiH. Sta je s narodom? Da stave na traktor ono sto imaju i da razgule? Je li vi u svojim pametnim glavicama mislite da je tako lako seljakati narod. Govorimo o obicnim ljudima, koji zive od svog rada, svoje platice, koji izdrzavaju mozda i roditelje? I sta je s onih koji ne pristanu seliti u "svoj" entitet, da im das prava kao i vecini? Pa da je tako lako s pravima, sto sad nismo ravnopravni? Nego na svim prostorima vecina tlaci manjinu.
Sta je s mijesanih brakova? Sta je s ljudi koji ne zele u torove? Mislis da ce neki Sarajlija Hrvat rado ici u Siroki?
Svi pametni, svi rjesenja imaju, blago nama, ne trebamo brinuti za buducnost
-
jarancuga
#20 Re: Ko je za razlaz u BiH?
moze biti svasta al ne zato sto su dusmani jaki, vec sto smo kao narod nezreli...
- nosara
#21 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Miran razlaz nije moguc, jer nije moguce pravedno podijeliti zemlju... Dakle, rat svih ratova...
Mislim da bi sabur i Zenevska konvencija ostali u nekoj sehari u konaku ovaj put...
Mislim da bi sabur i Zenevska konvencija ostali u nekoj sehari u konaku ovaj put...
- lerdi
#22 Re: Ko je za razlaz u BiH?
A zbog čega bi se razilazili?James Brown wrote:Danas sam bio na jednom forumu slične tematike, ali isti je stavljan pod lock zbog, čini mi se, pojave drugog mišljenja od onog koje su imali ostali forumaši, a to je da treba doći do mirnog razlaza među narodima u BiH. Čak su neki postovi obrisani jer su iz korijena obezvrijeđivali ostale jer su odražavali realno stanje.
-
nista novo
#23 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Ja bi raselio Bosance po Njemackoj a naselio Njemce u Bosnu. Mislim da bi to bilo najbolje rjesenje za Bosnu ali bi zato sjebalo Njemacku 
-
James Brown
#24 Re: Ko je za razlaz u BiH?
. Nijedna od ponudjenih opcija nece me realno i narocito usreciti a naravno niti rastuziti. A raspad ko raspad, djetinjasto je to posmatrat kao smak svijeta; veci, napredniji i silniji su se raspadali. Halal vam bili bogumili (ako su postojali), banovi i mila kraljica Katarina
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.[/quote]
Nema šanse da bi ikakav razlaz donio bolji život sam po sebi. JA sam inače protivnik bilo kakvog oblika države jer je to običan instrument za iskorištavanje ljudi, birokratija i ostali parazitski slojevi... Ali kad već od toga ne možemo pobjeći, valja tražiti bolje načine...
Mada, dabogda šćeri da te aga uzme - cigani se oko kuce vrzmaju. A Montgomery je pogan, al nije vas narocito lagao.[/quote]
Nema šanse da bi ikakav razlaz donio bolji život sam po sebi. JA sam inače protivnik bilo kakvog oblika države jer je to običan instrument za iskorištavanje ljudi, birokratija i ostali parazitski slojevi... Ali kad već od toga ne možemo pobjeći, valja tražiti bolje načine...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#25 Re: Ko je za razlaz u BiH?
nista novo wrote:Ja bi raselio Bosance po Njemackoj a naselio Njemce u Bosnu. Mislim da bi to bilo najbolje rjesenje za Bosnu ali bi zato sjebalo Njemacku