Kako postati bogat?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

valter.ba

#26 Re: Kako postati bogat?

Post by valter.ba »

rangoj wrote:
valter.ba wrote:Sorry ali moram ti reci da pojma nemas o ovome sto pricas :(. Kao prvo "sudska prodaja" se odvija po strogo odredjenoj proceduri. Opstina nema apsolutno nista sa tim. Takodjer cijenu za "prvu prodaju" daje sudski vjestak, onda je razlika prve druge ili eventualno trece prodaje koja ide slobodnom pogodbom itd itd. Najvaznije dolazi na kraju, ti bez stele nikada ali bas nikada neces dobiti priliku da ucestvujes jer svr atraktivne nekretnine zavrsavaju u uskom krugu sudija, advokata, politicara... javi ako saznas za neku atraktivnu nekretninu ;)
Nisam rekao da je lako, ali može...

Ne znam šta sudski vještak ima sa nekretninom koja je pod hipotekom - odnosno u vlasništvu banke?! Ne mislim da objekte koje grad oduzima, već banke.
Banka raspisuje svoju prodaju pod svojim uslovima da nadomjesti svoj gubitak?!
Ako banka aktivira hipoteku onda opstinski sud vrsi prodaju. Pocetna cijena je ona koju procjeni ovlasteni sudski vjestak itd itd... Vise detalja mozes saznati npr ovdje http://javnaprodaja.ba/ ;)
valter.ba

#27 Re: Kako postati bogat?

Post by valter.ba »

Ako banka aktivira hipoteku onda opstinski sud vrsi prodaju. Pocetna cijena je ona koju procjeni ovlasteni sudski vjestak itd itd... Vise detalja mozes saznati npr ovdje http://javnaprodaja.ba/ ;)
avetinja

#28 Re: Kako postati bogat?

Post by avetinja »

Ukradeš kasicu onom av-mjau udruženju. Više se daje tamo nego u Merhamet.
mayab

#29 Re: Kako postati bogat?

Post by mayab »

Image
rangoj

#30 Re: Kako postati bogat?

Post by rangoj »

valter.ba wrote:Ako banka aktivira hipoteku onda opstinski sud vrsi prodaju. Pocetna cijena je ona koju procjeni ovlasteni sudski vjestak itd itd... Vise detalja mozes saznati npr ovdje http://javnaprodaja.ba/ ;)
E jebiga, ti stvarno ko da nećeš da postaneš bogat pa tražiš razloge protiv ;)
valter.ba

#31 Re: Kako postati bogat?

Post by valter.ba »

Ma ja bih volio ali kao sto rekoh ne mozes doci do toga od ovih koji rade sa medom :wink: . Bio sam na jednoj prodaji i bas mi je bilo pravo drago kada je predstavnik banke izjavio da su reprogramirali kredit, cestitao sam covjeku i zazelio mu da ispuni sve obaveze. Nisam imao namjeru zaradjivati na njegovoj nesreci ali bolje je da ja kupim nego tamo neki advokat ili sestric sudije. Inace te se prodaje kriju kao zmija noge iako imaju zakonsku obavezu da sve bude transparentno i objavljeno barem na oglasnoj ploci suda ali... :izet:
MeSko Hz

#32 Re: Kako postati bogat?

Post by MeSko Hz »

Uđeš u neku stranku , trebaš znat dobro ljude uvjeravat (odnosno lagat) i onda malo po malo dobijaš bolja mjesta u stranci i sve bogatiji ćeš biti , simple as that in this shity country :-)
rangoj

#33 Re: Kako postati bogat?

Post by rangoj »

valter.ba wrote:Ma ja bih volio ali kao sto rekoh ne mozes doci do toga od ovih koji rade sa medom :wink: . Bio sam na jednoj prodaji i bas mi je bilo pravo drago kada je predstavnik banke izjavio da su reprogramirali kredit, cestitao sam covjeku i zazelio mu da ispuni sve obaveze. Nisam imao namjeru zaradjivati na njegovoj nesreci ali bolje je da ja kupim nego tamo neki advokat ili sestric sudije. Inace te se prodaje kriju kao zmija noge iako imaju zakonsku obavezu da sve bude transparentno i objavljeno barem na oglasnoj ploci suda ali... :izet:
Pa da, jer i tom jadniku je u stvari interes da na aukciji bude što više zainteresovanih da bi nekretnina postigla što bolju cijenu... Ali posto je ovo zemlja privilegovanih, čovjek protiv ovakvog sistema nema nikakvu šansu.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#34 Re: Kako postati bogat?

Post by Zviz »

Zavisi, sta tebe licno cini bogatim... Za nekoga je bogatsvo porodica, za nekoga sto vise sksa, a za neke sto vise materijalizma, a opet za neke da imaju krov nad glavo, vatre i hrane...

Neko se osjeca bogat kad drugima pomogne ili ima skim da podijeli, a neko kad se uvijek osjeca zdravo...

Parom mozes kupiti mnogo sta ali zdravlje i mentalno kvalitetan zivot nikada...
TOM SCHOLZ

#35 Re: Kako postati bogat?

Post by TOM SCHOLZ »

Zviz wrote:Zavisi, sta tebe licno cini bogatim... Za nekoga je bogatsvo porodica, za nekoga sto vise sksa, a za neke sto vise materijalizma, a opet za neke da imaju krov nad glavo, vatre i hrane...

Neko se osjeca bogat kad drugima pomogne ili ima skim da podijeli, a neko kad se uvijek osjeca zdravo...

Nema potrebe za filozofiranjem,jer se zna na šta je mislio pokretač teme.Ko god je iole ozbiljan,potrudiće se da NAPUSTI ovu zemlju i tako stvori PRVE pretpostavke za stvaranje nečega u životu.Ko god ima priliku neka ide iz ove zemlje jer ovdje,kako se ono kaže "nema hajra".Nije to samo pitanje novca i bogatstva nego generalno egzistecijalne(čitaj-ŽIVOTNE ugroženosti).Ova zemlja je dobra za posjetiti je jednom u godini sedam do deset dana i to je sve.I da ne smaram dalje...Ko god hoće da napreduje u bilo kojoj oblasti mora otići odavde...i da ovu zemlju voli izdaleka :izet:
navedeni

#36 Re: Kako postati bogat?

Post by navedeni »

Bitno je biti bogat u dusi!

Zajebajem se :lol:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#37 Re: Kako postati bogat?

Post by Zviz »

TOM SCHOLZ wrote:
Zviz wrote:Zavisi, sta tebe licno cini bogatim... Za nekoga je bogatsvo porodica, za nekoga sto vise sksa, a za neke sto vise materijalizma, a opet za neke da imaju krov nad glavo, vatre i hrane...

Nema potrebe za filozofiranjem,jer se zna na šta je mislio pokretač teme.Ko god je iole ozbiljan,potrudiće se da NAPUSTI ovu zemlju i tako stvori PRVE pretpostavke za stvaranje nečega u životu.Ko god ima priliku neka ide iz ove zemlje jer ovdje,kako se ono kaže "nema hajra".Nije to samo pitanje novca i bogatstva nego generalno egzistecijalne(čitaj-ŽIVOTNE ugroženosti).Ova zemlja je dobra za posjetiti je jednom u godini sedam do deset dana i to je sve.I da ne smaram dalje...Ko god hoće da napreduje u bilo kojoj oblasti mora otići odavde...i da ovu zemlju voli izdaleka :izet:

Ja znam kako je biti milioner pa ti mogu reci iz prve ruke, nema nikakve razlike, sjecam se onog jutra kad sam tu barieru presao ono milion. Usto ko i svako dan i otiso pisati, umiti se i oprati zube... mislio sam da cu imati vise vremena, jes al u q, dosada, ajd opet na posao idi radi da nisi izolovan, kupovati sebi neke dodatne prijatelje se ne isplati, jedino zasta imas kreme tj. za licne hobije... jos se vise bojis sta ako ekonomija propadne ono ovo, jer sigurnije na Kajmanski ostvrima ili u svica itd. Anonimo mozes o tom pricati nikako direktno, okruzenjo nemozes ni reci, jer slabo ko te vise moze pratiti i ako sam ne zelis da odskaces od njih mnogi ce misliti on sad moze nesto i sugurno ce imati prijedloge za nesto bla bla bla...

Nego suti i za sebe si, sto manje slika na FB sa koje kakvih putovanja... ono ako uslikas neku artisticku sliku da ono ispadnes ko umjestik ok, a ono da oprastis neke stvari metanje u oci drugima wrong dude...

Jedini luksuz koji sam sebi prisutio je da imam vlasitig snajdera nije vlastiti ali ono uvijek nadje veremena za mene i mojim zeljama... da me utegne i skocka :D

Image
Image

I naravno ovo je postalo normalno sve dugo je isto... i dalje putijem bez travel osiguranja kao i prije, i dalje nemam puni kablovski paket kao i prije, i dalje nosam gace dok ne budu rupe u njima kao svicarskim sirovima, i dalje se kupam obicnim samponom kao i prije... i dalje gledam popust u trgovini...

Biti bogat je najlaske na svijetu niko ti ne brani sam sebi postavljas granice

Svako jutro krnuti ono casu za sok dobre sljive ono anti-bakterius i onda na posao uz muziku

dok

Alkos

#38 Re: Kako postati bogat?

Post by Alkos »

Zviz wrote: I naravno ovo je postalo normalno sve dugo je isto... i dalje putijem bez travel osiguranja kao i prije, i dalje nemam puni kablovski paket kao i prije, i dalje nosam gace dok ne budu rupe u njima kao svicarskim sirovima, i dalje se kupam obicnim samponom kao i prije... i dalje gledam popust u trgovini...
:thumbup: :mrgreen:
detroit-mercy

#39 Re: Kako postati bogat?

Post by detroit-mercy »

Da bi bio bogat, ne smijes biti siromasan :mrgreen: .
Post Reply