Kako postati bogat?
- Dino777
#2 Re: Kako postati bogat?
Ma ne moze to sa motorima kod nas
- Dino777
#3 Re: Kako postati bogat?
Ma ne moze to sa motorima kod nas
- cenecimoveocino
#4 Re: Kako postati bogat?
Drugs Inc.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- muha_sa
#5 Re: Kako postati bogat?
pošaljite mi svi po cenera pa cu vam otkrit kako se bogat postaje
adresu dobijete putem pp-a.
adresu dobijete putem pp-a.
-
underground
#6 Re: Kako postati bogat?
Klikas na one reklame ili kupis onaj paket od 3 milje u SCNetu 
- uglavnomja
#7 Re: Kako postati bogat?
stavis slike bolesnih i ranjenih pasa (macaka, kanarinaca, kitova ...) koje nadjes nedje na netu i kmecis: heeelp heeelp pliz mani pejpal ...
-
rekla-kazala
#8 Re: Kako postati bogat?
Prinosi od nekretnina pa i garaža su jako niski i nije se lako obogatiti na taj način.PerfidnaMisao wrote:Dino777 wrote:Ma ne moze to sa motorima kod nas
To je samo jedna od ideja. Istina uspjeva i vecim gradovima. Ali nisu samo motori u pitanju. Vise je rijec o parking mjestima ili garazama. To zahtjeva manja ulaganja nego kupovina stanova ili kuca. Parking mjesto ili garaza na dobroj lokaciji ce uvjek biti dobra investicija. Pogotovo sto ti objekti ne zahtjevaju nikakvo odrzavanje.
To je uglavnom investicija isplativa za već bogate.
Da bi neki posao mogao okarakterisati kao visokoprofitabilan moraju prihodi pokriti rashode uključujući i kamate i amortizaciju i da ostvari još i čistu dobit.
Last edited by rekla-kazala on 21/09/2014 15:41, edited 2 times in total.
-
Malta_Rules
#9 Re: Kako postati bogat?
Svaku sekundu ustedis po marku i za 11. dana si milioner, vrlo jednostavno 
- Dino777
#11 Re: Kako postati bogat?
cenecimoveocino wrote:Drugs Inc.
- shibonja
#12 Re: Kako postati bogat?
Skoknes do Travnika,kupis diplomicu,uclanis se u strancicu,budes malo podguzna muha predsjedniku iste,i eto te bogat..
- Russki
#13 Re: Kako postati bogat?
Opljačkaj kakvu draguljarnicu u Zurichu!
- Seoskivaralica
#14 Re: Kako postati bogat?
Samo da dodam doseliš se u ovaj Eldorado i eto te čovjek od ukusa , na balkonu ti ne dismr kaca....ostatak znate.....shibonja wrote:Skoknes do Travnika,kupis diplomicu,uclanis se u strancicu,budes malo podguzna muha predsjedniku iste,i eto te bogat..
I budNeš moj dobar prijatelj , inače iz stranke......
-
djedje
#15 Re: Kako postati bogat?
Dijasporac sta to sam na svoje teme komentarisesKlavikulla wrote:Forsiras svoj talenat kao :
-
broj dva
#16 Re: Kako postati bogat?
-------Fact wrote:samo motika i krampa
Ma daj, to kroz svoj rad i trud ili nesto tako ? Mozda jeste negdje neko tako postao bogat. Ali generalno gledajuci pomazu sledece sposobnosti:
Nedostatak brige i empatije.
Penjanje preko tudji ledja.
Krsenje pravila i zakona.
Iskoristavanje siromasni.
Nebriga za negativne posljedice svog rada.
Finansiske malverzacije, laganje, prevare.
Ostri laktovi.
Ne skode ni politicke veze, nepotizam, korupcija i ostale pogodnisti-
-
Pjanic15
#17 Re: Kako postati bogat?
Evo kako:

-
Fact
#18 Re: Kako postati bogat?
hmmm...dobro možda ne postati bogat(premda je bogat relativan pojam),ali biti uspješan u životu i osigurati sebi egzistenciju se itekako može svojim radombroj dva wrote: -------
Ma daj, to kroz svoj rad i trud ili nesto tako ? Mozda jeste negdje neko tako postao bogat. Ali generalno gledajuci pomazu sledece sposobnosti:
Ostri laktovi.
sve je do snage tvoga karaktera i do toga koliko si se spreman žrtvovati danas da bi sutra imao
a možeš i tim drugim putem,ali...
-
broj dva
#19 Re: Kako postati bogat?
-----Fact wrote:hmmm...dobro možda ne postati bogat(premda je bogat relativan pojam),ali biti uspješan u životu i osigurati sebi egzistenciju se itekako može svojim radombroj dva wrote: -------
Ostri laktovi.
sve je do snage tvoga karaktera i do toga koliko si se spreman žrtvovati danas da bi sutra imao
a možeš i tim drugim putem,ali...
To priznam - svojim radom i trudom mozes sebi obezbjedit normalnu egzistenciju.
Ja sam vise otisao na "trule" bogatase, posebno u nasem post-privatiziranom komsiluku...
- Capsicum
#20 Re: Kako postati bogat?
Evo ga. Ne trazi dalje

-
rangoj
#21 Re: Kako postati bogat?
Ja nisam bogat ali mislim da znam kako postati bogat, ne baš trulo bogat, ali zaraditi solidno!
Potrebno je zaraditi prvi kapital od 4-5 hiljada eura....
Zatim sa tom lovom odete u opštinu ispred ploče na kojoj oglašavanju nekretnine oduzete zbog dugova, koje se prodaju na aukcijama. Tu snimite nekretninu koju bi ste mogli kupiti - uzmite u obzir to da će ona biti 3 puta jeftinija kada se proda na ovaj način, jeftinija od stvarne tržišne vrijednosti jer kod nas nikad nema mnogo zainteresovanih za ovakve aukcije.
Kupite nekretninu, izbacite stanare ako već nisu izašli, malo je sredite, prekrecite i unajmite neku firmu da je komplet očisti i pripremi za prodaju i onda je prodate za mnogo više novaca od cijene koju ste vi platili, ali i dalje ispod tržišne cijene, da bi prodaja prošla brze.
Nakon ove prodaje krug se ponavlja, kupujete sljedeću nekretninu, tjerate stanare, očistite - okrećite i prodate... Itd itd...
Kad sakupite dovoljno novaca od ovakvih kupovina onda počnete mešetariti nekretninama, tražite po oglasima ljude koju su u nevolji i prodaju svoje nekretnine ispod cijene jer im se žuri - vi imate spreman keš i to je ono što njima treba. Kupite, i čekate pogodan trenutak da je prodate, jer ipak ste je kupili jeftinije...
Ja dobro poznajem advokata koji je na ovaj način zaradio pozamasnu sumu.
- Ja mislim da to ne bih mogao raditi, ali eto ako je nekome stalo da se obogati - postoji način
Potrebno je zaraditi prvi kapital od 4-5 hiljada eura....
Zatim sa tom lovom odete u opštinu ispred ploče na kojoj oglašavanju nekretnine oduzete zbog dugova, koje se prodaju na aukcijama. Tu snimite nekretninu koju bi ste mogli kupiti - uzmite u obzir to da će ona biti 3 puta jeftinija kada se proda na ovaj način, jeftinija od stvarne tržišne vrijednosti jer kod nas nikad nema mnogo zainteresovanih za ovakve aukcije.
Kupite nekretninu, izbacite stanare ako već nisu izašli, malo je sredite, prekrecite i unajmite neku firmu da je komplet očisti i pripremi za prodaju i onda je prodate za mnogo više novaca od cijene koju ste vi platili, ali i dalje ispod tržišne cijene, da bi prodaja prošla brze.
Nakon ove prodaje krug se ponavlja, kupujete sljedeću nekretninu, tjerate stanare, očistite - okrećite i prodate... Itd itd...
Kad sakupite dovoljno novaca od ovakvih kupovina onda počnete mešetariti nekretninama, tražite po oglasima ljude koju su u nevolji i prodaju svoje nekretnine ispod cijene jer im se žuri - vi imate spreman keš i to je ono što njima treba. Kupite, i čekate pogodan trenutak da je prodate, jer ipak ste je kupili jeftinije...
Ja dobro poznajem advokata koji je na ovaj način zaradio pozamasnu sumu.
- Ja mislim da to ne bih mogao raditi, ali eto ako je nekome stalo da se obogati - postoji način
- valter.ba
#22 Re: Kako postati bogat?
Sorry ali moram ti reci da pojma nemas o ovome sto pricas
. Kao prvo "sudska prodaja" se odvija po strogo odredjenoj proceduri. Opstina nema apsolutno nista sa tim. Takodjer cijenu za "prvu prodaju" daje sudski vjestak, onda je razlika prve druge ili eventualno trece prodaje koja ide slobodnom pogodbom itd itd. Najvaznije dolazi na kraju, ti bez stele nikada ali bas nikada neces dobiti priliku da ucestvujes jer svr atraktivne nekretnine zavrsavaju u uskom krugu sudija, advokata, politicara... javi ako saznas za neku atraktivnu nekretninu 
-
summerwine
#23 Re: Kako postati bogat?
Pitanje šta je "biti bogat"...
-
rangoj
#24 Re: Kako postati bogat?
Nisam rekao da je lako, ali može...valter.ba wrote:Sorry ali moram ti reci da pojma nemas o ovome sto pricas. Kao prvo "sudska prodaja" se odvija po strogo odredjenoj proceduri. Opstina nema apsolutno nista sa tim. Takodjer cijenu za "prvu prodaju" daje sudski vjestak, onda je razlika prve druge ili eventualno trece prodaje koja ide slobodnom pogodbom itd itd. Najvaznije dolazi na kraju, ti bez stele nikada ali bas nikada neces dobiti priliku da ucestvujes jer svr atraktivne nekretnine zavrsavaju u uskom krugu sudija, advokata, politicara... javi ako saznas za neku atraktivnu nekretninu
Ne znam šta sudski vještak ima sa nekretninom koja je pod hipotekom - odnosno u vlasništvu banke?! Ne mislim da objekte koje grad oduzima, već banke.
Banka raspisuje svoju prodaju pod svojim uslovima da nadomjesti svoj gubitak?!
- Maharadza
#25 Re: Kako postati bogat?
Šta će on, blijeda kopija originala:Capsicum wrote:Evo ga. Ne trazi dalje![]()
![]()
![]()