KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
-
jasana
#26 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
ja sam imala slican problem sa komsijama iznad,ali oni su pustali muziku i da se razumijemo nije to bilo kod nas nego u Austriji.ustvari imala sam problem i sa onima do mene svirali su elektricnu gitaru po 4 sata dnevno
pravili party-e do 5 ujutro i jednom mi dopizdi i pozovem anonimno policiju,znaci nisam rekla koji sam stan i kako se zovem,dodju oni cuju sve ovi nisu htjeli otvoriti, policija lupala nista,medjutim izgleda da su dobili kaznu i platili i smirili su se,vec godina dana nema vise partya itd.......sad prije 2 nedjelje ovi gore poceli u razlicita doba dana noci da pustaju muziku techno
,ja napisem pismo u kojem stoji slijedece:zadnja 2 dana iz vaseg stana cuje se preglasna muzika,molim vas imajte obzira da u zgradi zive ljudi sa razlicitim dnevnim aktinostima,da neki preko noci rade a danju trebaju odmor,da li bi mogli muziku stisati na sobnu jacinu ili sam u suprotnom prisiljena napraviti prijavu protiv vas.i ostavim ispred vrata i ovi se smire.na vrata ja ne bih isla ne pokaze se u vecini slucajeva pametno,jer ne znas ljude.ja ne znam kakva je nasa policija po tom pitanju,ali probaj pismom,ako su pismeni uopce da razumiju.pozdrav
-
Mesud11
#27 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Kad je rijec o nekulturi: iza 23.00 sata se skace po stanu kao u podne, TV je pojacan kao da je neki dernek. Kad pomislim da je OK negdje oko 01.00 sat iza ponoci nesto se po dnevnoj sobi prevrce, kao da neko baca neki metalni predmet ili sta li vec. Kad nema bacanja predmeta po sobi onda ima namjestaja. Dakle negdje oko 23.00 sata se pravi ramjestaj po sobi, traje jedno 30-tak minuta. Da sad ne nabrajam primjere sta se radi iza 22.00 sata. Preko dana, prvo sam mislio da ima vise djece, zbog te sve galame i sl. ali nije. Da li si gledala nekad vani kako djeca igraju lastis, e to upravo sad meni radi!!!!!!!!!! kako bi ti to nazvala! Imenuj to!veljaca wrote:Mesude, da li si ti otisao do njihovih vrata i rekao im da ti smeta buka njihovog djeteta ?????Mesud11 wrote:ne pokusavam dijeliti lekcije o dobrom ponasanju niti imam namjeru da budem prof. ja bih sad trebao nekoliko mjeseci biti u toj zgradi kao da se adaptiram na komsiluk, zgradu ili oni na mene i sl. ti si barem u povoljnoj poziciji pa mozes koliko toliko utjecati na njega i njegovo ponasanje, jer kad on ode ti ostajes jer na koncu tu zivis i svoje komsije vidjas svakodnevno. nemam nista protiv djece, naprotiv, ali da ti roditelji imaju imalo kulture, trunku razumjevanja do sada bi barem rekli npr:"komsija izvinite, ali........." vjeruj da bi tad skroz promjenio misljenje i drugacije bi to sve podnosio. Ovdje se radi o kulturi i nekulturi, porodice!M.O.S- wrote:Pa sad i vi pretjerujete!
Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.
koliko sam razumio ti si se tek doselio a smetaju ti komsije koje imaju malo djete.
Hm...
Ja imam rodzaka koji ima 5 god. i kad cujem da mi dolazi ugoste ja bjezim preko balkona![]()
Druze ja vecu hiperaktivnost kod nekog djeteta nisam vidio, on ti u dvije minutu bude na dvadeset mjesta.
pa kad obidze citav stan onda glumi cuku ili konja i onda posto imam veliki salon on ti tu izvodi gomnastikukolutovi napred, kolut nazad. skakanje sa jednog kauca na fotelju pa skakanje sa komode na fotelju pa trckaranje cetvoronoske i ispustanje raznih zvukova
![]()
a sad da se vratim malo na tvoju pricu nemoj i ti biti tako drzak i odma neke tenzije dizes u komsiluku. ja znam koliko moze da ide na zivce nefunkcionalna porodica al bas sam ti zato ispricao o malom rodzi jer kad bi ja ostao u kuci ja bi ga tako istukao da bi se zavadio s citavom familijom.
A posto si se tek doselio nemoguce je da znas zbog cega je takva situacija u toj porodici a izgleda da i ostalim komsijama ne smeta.
Tek nakon toga mozes dijeliti moralne pridike o kulturi i nekulturi .... bilo koga ....
Kultura je suprotvo od ovog nabrojanog. Govorim u okvirima ovog svog problema! Lako je tebi dijeliti takve savjete jer neznas kako je to ili imas nekog ko pravi takve probleme! NIsam imao direktno na vrata, jer cu napraviti problem poznavajuci svoj temperament i tzv. "zutu minutu", iz tog problema necu rijeciti nista. trazio sam pred, kucnog savjeta, pitao komsiju, zvao policiju u n.gradu i sta sad trebam raditi. Prodati stan!!!!
- veljaca
#28 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
@ Mesud11
JA rekoh samo da je prvo bilo potrebno otici kod tih ljudi a tek nakon toga - poslije njihovog poteza - mozes govoriti o kulturi ili nekulturi tih ljudi ....Samo toliko rekoh ....
JA rekoh samo da je prvo bilo potrebno otici kod tih ljudi a tek nakon toga - poslije njihovog poteza - mozes govoriti o kulturi ili nekulturi tih ljudi ....Samo toliko rekoh ....
- tech10
#29 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Kod mene je izgleda komshinica hiperaktivna pa se svako jutro negdje izmedju 4 i 5 kikoche kao da je neko shkaklji po tabanima. 
- veljaca
#30 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
A da li uz to kikotanje se cuje i ubrzano disanje i uzdisanje .... Ti kao dobar komsija bi trebao i na to obratiti paznju .....tech10 wrote:Kod mene je izgleda komshinica hiperaktivna pa se svako jutro negdje izmedju 4 i 5 kikoche kao da je neko shkaklji po tabanima.
- Ma.Le.Na
#31 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
ono sto je zalosno je da oni vjerovatno nisu ni svjesni tog problema..
njima je normala da im dijete tako skace...cuj baca se s komode ..
zivim u kuci i odrasla sam u kuci
jedno vrijeme sam zivjela u stanu ALI halooo svak normalan ZNA kako se ponasa...ma i u kuci a kamoli stanu
Iza 16 se ne skace...nema muzike...to je vrijeme kada ljudi dolaze s posla i odmaraju...
Navece..plafon 22 sata..poslije toga mir..
Znam kako je bilo prije rata...ako se cuje buka u neko nedozvoljeno vrijeme...lagano cin-cin po cijevima od centralnog i tisina..
I nema razgovora..nema odlazenja na vrata...a pogotovo ne policije
ono sto ti trebas uciniti je dah ih stavis u isti polozaj..u smislu da vide kako je to kada im smeta buka
jer oni to ocito niti znaju niti shvataju..njima je sve potaman..
tacno da je grozno da sada ti ugorzavas druge komsije glasnom muzikom da bi se svetio ovima...al eto pokusaj u neka doba lupat malo od plafon...tamo gdje im je spavaca soba
pa tako par noci...
ali naravno nista ne radi dok prethodno ne odes na vrata i pozalis im se na buku
inace nece oni skontat zasto im lupas o pod
jos ce izac nova tema na forumu..."neki idot mi lupa odozdo!"
sretno u svakom slucaju
njima je normala da im dijete tako skace...cuj baca se s komode ..
zivim u kuci i odrasla sam u kuci
jedno vrijeme sam zivjela u stanu ALI halooo svak normalan ZNA kako se ponasa...ma i u kuci a kamoli stanu
Iza 16 se ne skace...nema muzike...to je vrijeme kada ljudi dolaze s posla i odmaraju...
Navece..plafon 22 sata..poslije toga mir..
Znam kako je bilo prije rata...ako se cuje buka u neko nedozvoljeno vrijeme...lagano cin-cin po cijevima od centralnog i tisina..
I nema razgovora..nema odlazenja na vrata...a pogotovo ne policije
ono sto ti trebas uciniti je dah ih stavis u isti polozaj..u smislu da vide kako je to kada im smeta buka
jer oni to ocito niti znaju niti shvataju..njima je sve potaman..
tacno da je grozno da sada ti ugorzavas druge komsije glasnom muzikom da bi se svetio ovima...al eto pokusaj u neka doba lupat malo od plafon...tamo gdje im je spavaca soba
pa tako par noci...
ali naravno nista ne radi dok prethodno ne odes na vrata i pozalis im se na buku
inace nece oni skontat zasto im lupas o pod
jos ce izac nova tema na forumu..."neki idot mi lupa odozdo!"
sretno u svakom slucaju
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#32 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Ejjjj sta sam ja toga imala u zivotu....
Ali evo, dva zadnja primjera: 1. par ispod mene sa 2 djece. Aime ljudi moji u zivotu nisam vidjela ni cula vecih svadja! I to bez obzira na doba dana ili sedmice. Jedan cetvrtak ujutro su cak svadju prenijeli u stubiste, gdje je ona histerisala i lupala po vratima da je on pusti unutra! A svadjaju se i izmedju sebe, kao sto se ocajno deru i na djecu. Sve sam saznala, od toga ko je kad s kim spavao (ili se sumnja da je) pa to toga da djetetu krv piju zbog marke i po. A mali jadan place.... Nekad ima dobrih razdoblja pa se ne cuju po par dana, ali onda kad krene turneja, isto tako traje danima.
Sta sam ja uradila u vezi toga? Nista. Nervirala se, sizila, bjezala iz kuce kad tako pocnu (jednom su se svadjali ravno 6 sati), a onda skontala da je moj TV ipak glasniji. Sad radim duge radne sate na radnom mjestu, tako da obavezno preskocim jedan dio vristanja, tako da mi se cini da su se cak i smirili
2. Primjer: kod drage mi osobe u komsiluku ima jedan sizofrenicni pijanista. I samo kad u neka doba dana ili noci zacujes klavir... iste note uvijek. Nekad je to oko 5 popodne... nekad u 5 ujutro... Kaze ta mi draga osoba: ili se naviknes ili poludis....
Ali ako neko ima savjet...
Ali evo, dva zadnja primjera: 1. par ispod mene sa 2 djece. Aime ljudi moji u zivotu nisam vidjela ni cula vecih svadja! I to bez obzira na doba dana ili sedmice. Jedan cetvrtak ujutro su cak svadju prenijeli u stubiste, gdje je ona histerisala i lupala po vratima da je on pusti unutra! A svadjaju se i izmedju sebe, kao sto se ocajno deru i na djecu. Sve sam saznala, od toga ko je kad s kim spavao (ili se sumnja da je) pa to toga da djetetu krv piju zbog marke i po. A mali jadan place.... Nekad ima dobrih razdoblja pa se ne cuju po par dana, ali onda kad krene turneja, isto tako traje danima.
Sta sam ja uradila u vezi toga? Nista. Nervirala se, sizila, bjezala iz kuce kad tako pocnu (jednom su se svadjali ravno 6 sati), a onda skontala da je moj TV ipak glasniji. Sad radim duge radne sate na radnom mjestu, tako da obavezno preskocim jedan dio vristanja, tako da mi se cini da su se cak i smirili
2. Primjer: kod drage mi osobe u komsiluku ima jedan sizofrenicni pijanista. I samo kad u neka doba dana ili noci zacujes klavir... iste note uvijek. Nekad je to oko 5 popodne... nekad u 5 ujutro... Kaze ta mi draga osoba: ili se naviknes ili poludis....
Ali ako neko ima savjet...
- tech10
#33 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Najgore je kad ti takav hiperaktivni malac dodje i pochne rezbariti po namjestaju, a mama ga mirno gleda i kazhe: "Mamin tishler". 
-
chino
- Ma.Le.Na
#35 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
ma ja sjedi mama ispija kaficu i poluglasno kaze malcu "nemoj tako sine, to je nekulturno" i onda se okrene i nastavi pricu a malcu na jedno uslo na drugo izaslo...tech10 wrote:Najgore je kad ti takav hiperaktivni malac dodje i pochne rezbariti po namjestaju, a mama ga mirno gleda i kazhe: "Mamin tishler".
ne treba svakom ni dat da bude roditelj
- M.O.S-
#36 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
ja bi svakom svom komsiji osjekao muda kad bi mi dosao da se zali kako mi djete od 2 do 6 god. previse skace ili neznam sta!!pici wrote:Ma parmakom preko ledja.Ba...ja sam jednog komšiju iz gaČa istreHo ....reko kad hoš da se zaHebavaš onda Ćemo se zaHebavat.....nije više se MuHa Čula
Znam, znam sad svi kontate "sta ima rambo" e ovako posto svi govorite o kucnom redu.
kako bi vi zaustavili djete od 1 god. da ne place iza 23h ???
kako zaustaviti djete od 5 god. da ne igra lopte??
i naj vaznije kako bi se postavili prema djetetu u ovim navedenim situacijama da prestane plakati ili da ne igra lopte??
- Ma.Le.Na
#37 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
M.O.S- wrote:ja bi svakom svom komsiji osjekao muda kad bi mi dosao da se zali kako mi djete od 2 do 6 god. previse skace ili neznam sta!!pici wrote:Ma parmakom preko ledja.Ba...ja sam jednog komšiju iz gaČa istreHo ....reko kad hoš da se zaHebavaš onda Ćemo se zaHebavat.....nije više se MuHa Čula
Znam, znam sad svi kontate "sta ima rambo" e ovako posto svi govorite o kucnom redu.
i naj vaznije kako bi se postavili prema djetetu u ovim navedenim situacijama da prestane plakati ili da ne igra lopte??
"sta ima rambo"
ali salu na stranu svako dijete se moze smiriti
suplja je da je dijeto eto zivo i ne mozes mu nista
halooo
ako place...pricaj mu polako...smiri ga...
ako hoce da se igra lopte...polako mu obasnis da t ne moze i da se to ne radi jer je kasno
nema to...dijete malo pa ne razumije
dijete se odgaja jos dok je u trbuhu!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
ja sam komšiji iznad sebe bacao petarde na balkon kad noću počne lupati 
- tech10
#39 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Koliko sam mogao saznati njen djuvegija je RVI i ocito bi trebalo izvrsiti reviziju njegovog slucaja. Kad bi mu MMF cuo snashu kako cichi, odmah bi mu ukinuli prinadleznosti:-Dveljaca wrote:A da li uz to kikotanje se cuje i ubrzano disanje i uzdisanje .... Ti kao dobar komsija bi trebao i na to obratiti paznju .....tech10 wrote:Kod mene je izgleda komshinica hiperaktivna pa se svako jutro negdje izmedju 4 i 5 kikoche kao da je neko shkaklji po tabanima.
- -Romeo-
#40 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
tako je, isto tako ga je nemoguće zaustaviti kada poželi da razbije prozor, iskoči kroz isti, zapali stan.........M.O.S- wrote:ja bi svakom svom komsiji osjekao muda kad bi mi dosao da se zali kako mi djete od 2 do 6 god. previse skace ili neznam sta!!pici wrote:Ma parmakom preko ledja.Ba...ja sam jednog komšiju iz gaČa istreHo ....reko kad hoš da se zaHebavaš onda Ćemo se zaHebavat.....nije više se MuHa Čula
e svako danas djecu ima....
- veljaca
#41 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Cuj, cuj opasnog RVI-a ...........tech10 wrote:Koliko sam mogao saznati njen djuvegija je RVI i ocito bi trebalo izvrsiti reviziju njegovog slucaja. Kad bi mu MMF cuo snashu kako cichi, odmah bi mu ukinuli prinadleznosti:-Dveljaca wrote:A da li uz to kikotanje se cuje i ubrzano disanje i uzdisanje .... Ti kao dobar komsija bi trebao i na to obratiti paznju .....tech10 wrote:Kod mene je izgleda komshinica hiperaktivna pa se svako jutro negdje izmedju 4 i 5 kikoche kao da je neko shkaklji po tabanima.
Mozda da neko cuje iz MMF kako mu snasha cichi - mozda bi dobio povisicu ...
- Cholina_Lokica
#42 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
jah, i onda pola komsiluka mora ispastati zbog tvog nevaspitanog djeteta, koje ti ne znas odgajati i objasniti mu sta moze a sta ne...M.O.S- wrote:ja bi svakom svom komsiji osjekao muda kad bi mi dosao da se zali kako mi djete od 2 do 6 god. previse skace ili neznam sta!!pici wrote:Ma parmakom preko ledja.Ba...ja sam jednog komšiju iz gaČa istreHo ....reko kad hoš da se zaHebavaš onda Ćemo se zaHebavat.....nije više se MuHa Čula
-
kijameta
#43 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Ti me mnogo podsjecas na moju zenu. Ona je mahalusa(iz mahale) a ja sam haustorce. Ona se isto vazda nesto zali ;buka.lupa,vika,dreka,galama,smrad,miris,vrijeme,nevrijeme,ovo,ono a ja se svim tim njenim prituzbama ne mogu nacuditi,jer ja 99 % tih pojava i ne registrujem a kamoli da mi smetaju. Stoputa mi je rekla,hajde zovi policiju iz ko zna kojeg razloga,nasto sam joj uvijek odgovario; policiju ces zvati samo preko mene mrtva,pusti ljude da zive,okrenem se i nastavim spavati,dok ona i dalje vileni.
Prema tome najbolje rjesenje ti je kupi kucu i gotovo,jer zgrada je stanje permanentne buke a da se covjek sa tim srodi,trebaju decenije ,mada nekad ni decenije nisu dovoljne ako se navikavanje na sound zgrade ne zapocne iz pelena.
Prema tome najbolje rjesenje ti je kupi kucu i gotovo,jer zgrada je stanje permanentne buke a da se covjek sa tim srodi,trebaju decenije ,mada nekad ni decenije nisu dovoljne ako se navikavanje na sound zgrade ne zapocne iz pelena.
- Bosnolog
#44 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
U kuci je spas i rhatluk zivljenja.Nikada se ne bi vratio da zivim ponovo u stan nakon iskustva zivota i rahatluka u svojoj kuci.kijameta wrote:Ti me mnogo podsjecas na moju zenu. Ona je mahalusa(iz mahale) a ja sam haustorce. Ona se isto vazda nesto zali ;buka.lupa,vika,dreka,galama,smrad,miris,vrijeme,nevrijeme,ovo,ono a ja se svim tim njenim prituzbama ne mogu nacuditi,jer ja 99 % tih pojava i ne registrujem a kamoli da mi smetaju. Stoputa mi je rekla,hajde zovi policiju iz ko zna kojeg razloga,nasto sam joj uvijek odgovario; policiju ces zvati samo preko mene mrtva,pusti ljude da zive,okrenem se i nastavim spavati,dok ona i dalje vileni.
Znam da zvuci malo pateticno prema ljudima koji zive u stanovima,ali ako mogu pomoci u savjetu onima koji planiraju nesto uzeti onda definitivno je kuca mjesto gdje ces imamti svoj spokoj i rahatluk.
Jedina olaksavajuca okolnost da se smanji nivo buke u stanovima bi bila da se umjesto parketa i tvrdih drvenih podova postavljaju krpeti i itisoni,cime bi se buka smanjila za 50-70 % ali to je vec druga ideja koju je nemoguce realizovati u nasem drustvu.Pridrzavanje kucnog reda i odgoj djece da respektuju druge od malehna bi bio nacina ,ali sto rekli sto ljudi sto cudi,........
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#45 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
E sad ja mislim da bi ti savjet triple MB ,( 2 uvijek pale ) pomogao i spasio. Barem nekoga.
- softly
#46 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Ovaj se sistem zove "UZVRACIVAC BUKE"

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#47 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
Pa, ti si novi ''kolač'' u zgradi, ja glasam za ovaj @Budalin prijedlog.Budala wrote:Zbog cega odmah misliti negativno i ocekivati nasilje? Fino pokucaj ljudima, ponesi cokaladu malom, sprijatelji se, pozovi na kafu i objasni da ti smeta buka. Uzmi u obzir da je mali mozda malo hiperaktivan pa roditelji i nemaju bas neku kontrolu nad njim. Onda mu fino kupi playstation i pretvori ga u zombija
Jeste da će to malo duže trajati, biti naporno, ali isplati se,...
- Bosnolog
#48 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
softly wrote:Ovaj se sistem zove "UZVRACIVAC BUKE"![]()
Hos reci sto vise pravi bugu jaca mu se vraca ili jacina nacinjene buke je direktno proporcionalna jacini koju ce slusati pojacanu jacinom pjacala / 1000 wati/.Otvori dimnjaka ako ga ima ili neka ostava iz debelu zvucnu icolaciju ispod zvucnika sistemom stiropora i drugih akusticnih izolacija,........
-
Richard Peti
-
zijancer
#50 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!
dodatak: If I may