hahha, daj neku državu Evrope, daš mu i opet ide neki strawmanThorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:29Pa druze jesi ti dobar. Poredis tu regiju sa Sarajevom. Pogledaj zasto je zrak u toj regiji zagadjen, pa se opet javi.Velkoski wrote: ↑15/01/2024 13:23The Po Valley, a huge geographical area straddling northern Italian regions including Piedmont, Lombardy, Veneto and Emilia-Romagna, is among the worst in Europe for air pollutionThorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:16
Evo ja sam bio negdje, i odgovorno tvrdim da zagadjenje zraka je samo kod nas. Ubijedi me u suprotno?
Pri tome "kod nas" mislim na ovaj dio balkana. Mi, srbija, cg, albanija.
Daj eto neku zemlju evrope da ima ovo zagadjenje?
Najlakse se pravdati geografskim polozajem. Pa jebote ko da je Sarajevo jedini grad u kotlini, omedjen planinama. Takvih gradova je na stotine po evropi. I naseljenijih od Sarajeva. Pa nisu zagadjeni.
Sad ako cemo se porediti sa bangladesom i ostalim trecim svijetom, onda ok. I nije tako lose.
Bio sam usred zime po Norveskoj, Finskoj, Austriji u gradovima koji su omedjeni planinama vecim od Bjelasnice, pa vidi cuda zrak svjez, cist. Norveska i Finska da ne govorim, zrak usred Osla ili Helsinkija je kao kod nas kad si na Bjelasnici.
Mislim postujem i druga iskustva, evo ti napisi gdje si to ti bio pa da iskusio ovakvo zagadjenje zraka kao u Sarajevu.
Ali od onih koji govore "samo kod nas", su mi jos gori oni koji nas ubjedjuju da to nije "samo kod vas". Tako je svugdje. Jest qrac.
Italija k'o Bangladeš kmeee
Ono kad hoces nazor da nadjes neki argument.
I opet. Zrak u Sarajevu je zagadjeniji.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14801 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
sumirprimus
#14802 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma ja tebe iskreno razumijem u potpunosti. I identicnog sam stava. Nada umrla zadnja, i prestar sa mda bi vjerovo da se ovo drustvo moze i hoce promijenit.EFD22 wrote: ↑15/01/2024 13:30To je poenta.sumirprimus wrote: ↑15/01/2024 13:29 Prodjes savu za sat i vidis razliku u cistoci zraka.
Naravno sit gladnom ne vjeruje, kao ni samci bez djece porodicnim ljudima.
Ima stoke suvgdje, ali rijetk gdje u evropi i uredjenom svijetu ima stoke kojoj ni drzava koje nema, niti sistem kojeg nema, ne moze stati u kraj. Ko u bosni. Ne racunajuc druge zemlje treceg svijeta.![]()
A prva rečenica je istina i to zna svako ko je u životu mrdnuo dalje od lokalnog granapa.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#14803 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Thorgerson
#14804 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma nema svrhe raspravljati.
Neki dan sam se s komsijom haman posvadjao. Jbt ubjedjuje me lik da je ovo normalno, uvijek ko biva bilo zagadjeno, samo nas sad bombarduju vijestima. Neke zavjere poce...ja gledam i slusam, ne vjerujem.
Pri tome nam djeca tu pored skakucu i kaslju, hripaju ko da im je po 70 godina.
Normala.
Neki dan sam se s komsijom haman posvadjao. Jbt ubjedjuje me lik da je ovo normalno, uvijek ko biva bilo zagadjeno, samo nas sad bombarduju vijestima. Neke zavjere poce...ja gledam i slusam, ne vjerujem.
Normala.
- Ozimician
#14805 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije normalno, to svi znamo, nego je pitanje zasto ti nisi vec u Danskoj ?Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:33 Ma nema svrhe raspravljati.
Normala.
-
moimoi
#14806 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa onda ne cudi sto ne znas stanje na terenu
- dr_Evil
#14807 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma Slo je u odnosu na sve juzno od nje kao dzenet sto se tice cistoce. Hr jeste cisca, ali posteno govoreci slabo se ko vozika lokalnim magistralama po Hrvatskoj. Prodjoh nedavno prema Zagrebu preko Petrinje, khm khm..
EF je upravu za magistrale po Bosni, kako se mozes zvati magistralom kad svaka kuca izlazi na istu prolazi kroz otvorena sela i gradove, moze li se malo bankine pokraj takvih mjesta pa da citavo selo ima samo jedan ulaz i izlaz, ali jok, nabacaj pekara piljara, i ostalih picki materni samo gledas koga satrat.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#14808 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Karikaturist
#14809 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Samo nastavite.. :kokice:
-
sumirprimus
#14810 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kakva rasprava, ljudima je top, jer ovde je i noga u guzicu korak naprijed.Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:33 Ma nema svrhe raspravljati.
Normala.
-
sumirprimus
#14811 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
vozim se ja i lokalnim putevima i sto ti kazes Đenet za nase lokalne, pa i za nase magistralne dobrim dijelomdr_Evil wrote: ↑15/01/2024 13:35Ma Slo je u odnosu na sve juzno od nje kao dzenet sto se tice cistoce. Hr jeste cisca, ali posteno govoreci slabo se ko vozika lokalnim magistralama po Hrvatskoj. Prodjoh nedavno prema Zagrebu preko Petrinje, khm khm..
EF je upravu za magistrale po Bosni, kako se mozes zvati magistralom kad svaka kuca izlazi na istu prolazi kroz otvorena sela i gradove, moze li se malo bankine pokraj takvih mjesta pa da citavo selo ima samo jedan ulaz i izlaz, ali jok, nabacaj pekara piljara, i ostalih picki materni samo gledas koga satrat.
- Thorgerson
#14812 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam napisao daj mi neku drzavu evrope da je zrak ovako zagadjen.Velkoski wrote: ↑15/01/2024 13:31hahha, daj neku državu Evrope, daš mu i opet ide neki strawmanThorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:29Pa druze jesi ti dobar. Poredis tu regiju sa Sarajevom. Pogledaj zasto je zrak u toj regiji zagadjen, pa se opet javi.
Ono kad hoces nazor da nadjes neki argument.
I opet. Zrak u Sarajevu je zagadjeniji.![]()
Ti si izguglao i nasao nesto, ali nije to to. Jer da si istrazio malo detaljnije, sam bi skonto da je ta regija u italiji jeste jedna od najzagadjenijih. Ali u zapadnoj evropi.
Razumijes. Pogledaj aqi po zapadnoj evropi, pogledaj aqi tu u po valley, pa pogledaj nas aqi. Plus kad si vec spomeuo tu regiju, tu barem istrazuju utjecaj zagadjenja zraka. Ovdje kod nas se nista ne radi, jos nas eto smiruju i kazu, ma ok je to. I pojedini, kao eto ti, popuse tu pricu.
- dr_Evil
#14813 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tita mi ti nisi dobar, ja samo molio Titu dragog da ugledamo taj Zagreb vise. Od rupa, krivina i kesa me zabolila glava. Ali zato kad smo uletili na autoput, osjecao sam se ko u sred Svabije.sumirprimus wrote: ↑15/01/2024 13:37
vozim se ja i lokalnim putevima i sto ti kazes Đenet za nase lokalne, pa i za nase magistralne dobrim dijelom![]()
-
moimoi
#14814 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja se vozim non-stop.. barem po Dalmaciji… nemas papiroca uz cestu i to u sezoni.dr_Evil wrote: ↑15/01/2024 13:35Ma Slo je u odnosu na sve juzno od nje kao dzenet sto se tice cistoce. Hr jeste cisca, ali posteno govoreci slabo se ko vozika lokalnim magistralama po Hrvatskoj. Prodjoh nedavno prema Zagrebu preko Petrinje, khm khm..
-
sumirprimus
#14815 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sto nisam dobar? ok to je tvoj subjektivni osjecaj al fakati prema hrvatskim putevima, koji su za nase klasa iznad...dr_Evil wrote: ↑15/01/2024 13:39Tita mi ti nisi dobar, ja samo molio Titu dragog da ugledamo taj Zagreb vise. Od rupa, krivina i kesa me zabolila glava. Ali zato kad smo uletili na autoput, osjecao sam se ko u sred Svabije.sumirprimus wrote: ↑15/01/2024 13:37
vozim se ja i lokalnim putevima i sto ti kazes Đenet za nase lokalne, pa i za nase magistralne dobrim dijelom![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#14816 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
zar nije poenta da je samo u Bangladešu i BiH zagađenje?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... o-20210617
mogu li ovi gradovi, da li zadovoljavaju tvoje istančane ukuse?
self deprecating Bošnjaci, smor od sorte
-
sumirprimus
#14817 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ovako zagadjenog zraka u razvijenim zemljama nema, jer postoje pravila. kod nas enma pravila koja se postuju i kojh se pridrzava vecina.Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:39
Ja sam napisao daj mi neku drzavu evrope da je zrak ovako zagadjen.
Ti si izguglao i nasao nesto, ali nije to to. Jer da si istrazio malo detaljnije, sam bi skonto da je ta regija u italiji jeste jedna od najzagadjenijih. Ali u zapadnoj evropi.
Razumijes. Pogledaj aqi po zapadnoj evropi, pogledaj aqi tu u po valley, pa pogledaj nas aqi. Plus kad si vec spomeuo tu regiju, tu barem istrazuju utjecaj zagadjenja zraka. Ovdje kod nas se nista ne radi, jos nas eto smiruju i kazu, ma ok je to. I pojedini, kao eto ti, popuse tu pricu.
- Thorgerson
#14818 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znaju svi. Jer evo ovdje se moras ubjedjivati sa pojedinima da je kod nas haman isto kao i na zapadu. A svi cupaju nogama i rukama da odu. A ovi sto su otisli cupaju nogama, rukama, laktovima, obrvama da ostanu.Ozimician wrote: ↑15/01/2024 13:33Nije normalno, to svi znamo, nego je pitanje zasto ti nisi vec u Danskoj ?Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:33 Ma nema svrhe raspravljati.
Normala.![]()
Pa kako sad to.
Zasto ja nisam otisao? Iskreno ne znam ni sam. Potrefilo mi se tako da imamo dobre poslove i da zivim iznadprosjecno. Sad kontam da mi je kasno. Opet, nikad se zna. Al mi je zao sto se stoka ne digne i da malo ovo izmjenimo, jer malo treba. A da bi to uradili moramo da prihvatimo da imamo problem. I to ogroman problem. A ne npr o zagadjenju zraka 2-3 vijesti kad krene zagadjenje i nikom nista.
- Ozimician
#14819 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
@dr_Evil najbolje opisuje stanje
Slovenija je primjer cistoce za sve drzave sjeverno-istocno-zapadno-juzno od sebe.
..ali eto @swanfilter veli da i to nije kao prije ?
Slovenija je primjer cistoce za sve drzave sjeverno-istocno-zapadno-juzno od sebe.
..ali eto @swanfilter veli da i to nije kao prije ?
- dr_Evil
#14820 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Cista je Dalmacija poprilicno, u Dalmaciji je problem ciganije u izgradnji, prelijepu Makarsku i sva sela oko nje su pretvorili u favele HDZ kleptomani, vecinom skutori.
Isti sam osjecaj imao u vezi SDA kleptomana kad nakon 7 godina posjetih Bjelasnicu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#14821 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ... ce-1215983moimoi wrote: ↑15/01/2024 13:40Ja se vozim non-stop.. barem po Dalmaciji… nemas papiroca uz cestu i to u sezoni.dr_Evil wrote: ↑15/01/2024 13:35Ma Slo je u odnosu na sve juzno od nje kao dzenet sto se tice cistoce. Hr jeste cisca, ali posteno govoreci slabo se ko vozika lokalnim magistralama po Hrvatskoj. Prodjoh nedavno prema Zagrebu preko Petrinje, khm khm..
doslovno tri miliona ovakvih članaka
opet, mi jesmo stoka, ali ovo glorifikovanje svega oko nas je za dobrog izučavanja
- Ozimician
#14822 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa pazi, valjda je zdravlje na prvom mjestu, a ne posao?Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:43Ne znaju svi. Jer evo ovdje se moras ubjedjivati sa pojedinima da je kod nas haman isto kao i na zapadu. A svi cupaju nogama i rukama da odu. A ovi sto su otisli cupaju nogama, rukama, laktovima, obrvama da ostanu.Ozimician wrote: ↑15/01/2024 13:33Nije normalno, to svi znamo, nego je pitanje zasto ti nisi vec u Danskoj ?Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 13:33 Ma nema svrhe raspravljati.
Normala.![]()
Pa kako sad to.
Zasto ja nisam otisao? Iskreno ne znam ni sam. Potrefilo mi se tako da imamo dobre poslove i da zivim iznadprosjecno. Sad kontam da mi je kasno. Opet, nikad se zna. Al mi je zao sto se stoka ne digne i da malo ovo izmjenimo, jer malo treba. A da bi to uradili moramo da prihvatimo da imamo problem. I to ogroman problem. A ne npr o zagadjenju zraka 2-3 vijesti kad krene zagadjenje i nikom nista.
Treba poredati prioritete, a za brigu o zdravlju nikad nije kasno. Takodjer ne mozes ti ocekivati da ce polusvijet da se pobrine za tebe, najbolje odmah da se za sebe pobrines i napustis zagadjenu sredinu.
-
sumirprimus
#14823 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
i to zagadjenje im dolazi iz bosne, zbog rafinerije u bosnaskom broduVelkoski wrote: ↑15/01/2024 13:41 zar nije poenta da je samo u Bangladešu i BiH zagađenje?
sta veli ibiza hu ha
-
sumirprimus
#14824 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jarane preso velkoski na hajat haman

- Ozimician
#14825 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisi ti bio na Jahorini, da tamo baustele vidis...
Ja bio prije 2 god i sad.. ono razocarenje nevidjeno, kad prije onoliko izgradise.