Jos jedna piramida na Balkanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
viva_castro

#26 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by viva_castro »

duboka_misao wrote:
viva_castro wrote:Ova priča je ono o čemu uvijek govorim! To je jedan od dokaza da smo MI, TI koji čitaš i JA koji pišem krivi za sranje u kom plivamo, u kom se gušimo.

Ovdje se uspjeh ne prašta! Nije to ok ako ćemo svi profitirati od nečega već je strašno što će neko najviše dobiti, strašno je da će neko biti bolji! Bolje ga je povući nazad u govna da plivamo skupa, nego zakačiti se za njega i iskopeljati se iz ove septičke jame! To je to, to smo mi, to je bošnjo!

Ništa ovom narodu ne treba dat osim kandžijom po leđima, i naređivati mu šta i kako pod prijetnjom života, ZA NAŠE DOBRO(!) što i jeste najtužnije.

Niko od ovih (komičara) zasigurno nikada nije obišao iskopine u Visokom. Sve to treba pod kandžiju i upregnut, kao stoku koja i jesmo!
jel to manjak radne snage za iskopavanje ...pa drugacije se vrbuje narod kolega :D

Drago mi je da si tako mudro pronikao u suštinu mog komentara i da si u jednoj rečenici kompresovao svu njegovu substanciju.

Ako ništa imam iz prve ruke potvrdu za ono o čemu govorim.

(možda je dobra šala ali trenutno nisam u stanju da o šalama mislim niti da ih držim smiješnim stoga sry ako griješim)
Blaka

#27 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Blaka »

To priča nije od juče :lol:

Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#28 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Toto »

Najbolji nacin da se nekoga reklamira je da se dobro "istovari" na njega. Visocki akademik ima a bude ponosan na svoje kriticare.
Soul_Sista

#29 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Soul_Sista »

sa2101 wrote:mi imamo dvije :oops: :oops:
:lol: :lol: :thumbup:
callmethebreeeze

#30 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by callmethebreeeze »

Ateista wrote:Ja ne kontam jednu stvar, cemu toliko negiranje piramida?

Za tu u Srbiji ne znam, ali one u Visokom stvarno imaju oblik priblizan piramidi, samo je pitanje da li je to potpuno prirodna pojava, da li je potpuno vjestacka pojava, ili ono sto je najvjerovatnije - da je prirodno brdo koje je samo jos malo oblikovano.

Bilo koja od tih varijanti je dovoljna da to pokusamo iskoristiti za razvoj turizma, da malo privucemo strance u ovu zemlju da potrose koju euro, a neki totalno negiraju te piramide, sto bi @atko rekao - negiraju da ta brda uopste postoje, a ja sam ih vidio svojim ocima. :D

Stvarno ne razumijem cemu taj takav stav "piramide ne postoje" i sta to tacno znaci da ne postoje, da ne postoje uopste brda ili samo da nisu djelo ljudskih ruku?

mozda moje oci ne funkcionisu kao tvoje, ali ja u visokom nisam vidio nista osim par brda :D :D . jedino sto mi se dopalo prilikom tog puta u visokom je ona divna priroda i klopa u ascinici kod hadzinice. :D ne znam zasto bi ulagali u razvitak ove budalastine i bili predmet sprdnje citavom svijetu, kad imamo masu drugih i boljih potencijalnih turistickih atrakcija. :-)
DOBOJLIJA

#31 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DOBOJLIJA »

Ono u Visokom je 100% piramida. Samo sto su ljudi kod nas seljaci i svemu se ismijavaju i po svemu pljuju
callmethebreeeze

#32 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

DOBOJLIJA wrote:Ono u Visokom je 100% piramida. Samo sto su ljudi kod nas seljaci i svemu se ismijavaju i po svemu pljuju
jasta je! dovoljno je procitati osmanagicevu "alternativnu istoriju" pa da insanu bude jasno da je on pukao...

'"Autor istrazuje cetrdesetak gradova davno nestale civilizacije u srcu Srednje
Amerike. Pri tome, pronalazi iznenadjujuce kosmicke odgovore o zemaljskoj misiji
Maja."

i tako dalje... :-) :-) :-)

vise na:

http://www.alternativnahistorija.com/AH5.txt
sheilak

#33 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by sheilak »

rado_vidjen wrote:U tu piramidu su se sakrili nakon masovnog exodusa sa atlantide, gdje su belosvetski zaverenici iz vatikana u sadejstvu sa dinosaursima, nacisto potopili srpsku prapostojbinu i prapostojbinu civilizacije uopste.
:D

A faraon/vožd izbeglih Atlantidjana se zvaše Timotije! :D
Prozor

#34 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Prozor »

Ja sam bio na visockim "piramidama" 2006, i iskreno da kazem na Visocici nisam vidio nesto posebno, no na brdu Kriz(piramida Mjeseca) bile su zapanjujuce iskopane arhitektonsko tacne cigle u formi nekih visih stepenica. Cini mi se i da je bila neka udubina napravljena ciglama, no nisam siguran. U svakom slucaju kao laiku sto se toga tice bilo je i iz aviona jasno da se radi o necemu neprirodnom. Eh sada, sta je bilo sa tim, da li je to bila piramida ili nesto drugo, ne znam, niti sam ikada vise tamo otisao.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#35 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Toto »

Soul_Sista wrote:
sa2101 wrote:mi imamo dvije :oops: :oops:
:lol: :lol: :thumbup:
Imaju i oni. Samo Mjesec ne smiju pomenut ni u snu. :D
demetra22

#36 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by demetra22 »

Al nam bre tamo po Kairu krepavaju od smijeha!

Sad nesto kontam, haj dobro je, nismo samo mi cobani, evo i Srbija isto ko i mi.
pitt

#37 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:

Za tu u Srbiji ne znam, ali one u Visokom stvarno imaju oblik priblizan piramidi, samo je pitanje da li je to potpuno prirodna pojava, da li je potpuno vjestacka pojava, ili ono sto je najvjerovatnije - da je prirodno brdo koje je samo jos malo oblikovano.

Bilo koja od tih varijanti je dovoljna da to pokusamo iskoristiti za razvoj turizma, da malo privucemo strance u ovu zemlju da potrose koju euro, a neki totalno negiraju te piramide, sto bi @atko rekao - negiraju da ta brda uopste postoje, a ja sam ih vidio svojim ocima. :D

Stvarno ne razumijem cemu taj takav stav "piramide ne postoje" i sta to tacno znaci da ne postoje, da ne postoje uopste brda ili samo da nisu djelo ljudskih ruku?

mozda moje oci ne funkcionisu kao tvoje, ali ja u visokom nisam vidio nista osim par brda :D :D . jedino sto mi se dopalo prilikom tog puta u visokom je ona divna priroda i klopa u ascinici kod hadzinice. :D ne znam zasto bi ulagali u razvitak ove budalastine i bili predmet sprdnje citavom svijetu, kad imamo masu drugih i boljih potencijalnih turistickih atrakcija. :-)

Joj uhljupe......nije valjda da si isao :D :D :D
jasta neg je prava :) Toliko dokaza a ti ne vjerujes :) :)
RtrnOfSalisbury

#38 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by RtrnOfSalisbury »

na jednom kafanskom sinpozijumu receno mi je da Oni mogu sa protivnicima piramida i drukcije pricat pa prema tome ...
tranquil

#39 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by tranquil »

Hajde malo da vidimo kraći pregled radova oko Visokog da bismo se malo potsjetili o kome ovdje pričamo, i odlučili da li da mu vjerujemo.

Semir Osmanagić, ekonomista po struci koji ima kao hobi slikanje piramida po svijetu objavljuje nekoliko knjiga na temu "Alternativna historija" u kojima iznosi smjele teorije, kao npr. o ljudima gušterima u američkim tajnim bazama i Hitleru u podzemnoj bazi na Južnom polu, gdje se u svoje pozne dane bavi slikarstvom.

Ahmed Bosnić, izdavač časopisa "Aura" koja se bavi paranormalnim, skidanjem sihri i prodavanjem kristala sugeriše Osmanagiću da bi brda kod Visokog koja su, nevjerovatno, šiljatog izgleda, u stvari mogle biti piramide.

Organiziraju se u "Fondaciju Arheološki park piramida" da bi prikupljali donacije u čemu nažalost i uspjevaju. Uzimaju saradnike koji su sve samo ne stručni.

Saradnici se često rotiraju, i nakon što neko izleti iz fondacije obično počinju skandalozna prepucavanja i optužbe po medijima.

Tvrde da je "piramida" stara oko 27.000 godina. Nakon što su utvrdili da je to fizički nemoguće zbog ledenog doba smještaju je u mlađi period, prije 12.000 godina. Problem je u tome što je nekoliko kilometara južnije davno pronađena kultura koja živi u tom periodu, tzv. "Butmirska kultura" koja pripada neolitu i koja apsolutno nije mogla izroditi najvećom piramidom na svijetu. Ups. Ah, koga briga, ova priča će se prodavati ljudima koji ne čitaju knjige.

U međuvremenu su sa doniranim bagerom i armijom nestručnih volontera kopača uništili ko zna koliko pravih historijskih ostataka.

Organizacija počinje privlačiti sve čudnije ljude. Tako se tu nađu osobe iz srbijanske firme "Aqua Mundi" koji su izmislili nevjerovatan proizvod - elektronske rašlje - uz pomoć kojih se može pronaći bilo koji skriveni predmet. Korišteno za pronalaženje (još uvijek neuspješno) posmrtnih ostataka četničkog vojvode Draže Mihajlovića. Poznati po citiranju Vojislava Šešelja.

Dalje, tu je cijeli krug hrvatske paranormalne scene - od Drage Plečka, preko raznih iscjelitelja do New Age sektaša koji organiziraju seanse na "piramidi Sunca".

U nemogućnosti da pronađu validne dokaze, skidaju sloj po sloj sedimentne stijene i sedimentne slojeve predstavljaju kao ploče pravljene ljudskom rukom.

Semir Osmanagić piše pamflet u kojem opisuje kako se ljudi u Bosni ne bi trebali stidjeti svog superiornog prailirskog porijekla, i da trebaju napustiti porijeklo od "običnog slavneskog seljaka". Ja u ovom mogu vidjeti samo kompleks porijekla, isti koji je natjerao mnoge ideologe rasnih teorija da naprave svoja djela koja su poslije dovela do mnogo mrtvih.

Fondacija izaziva podsmijeh i gnušanje stručnog svijeta, uključujući tu i eminentne egiptologe. Počinju svoj privatni pljuvački rat protiv nauke i znanja. U naletu bijesa, divljaci koji su skloni Fondaciji, prave štetu na pravim historijskim nalazištima u blizini Visokog. Izgleda kao da nekome stvarno smeta naša stvarna historija, a odgovara da narod vjeruje u mitove.

Mislio sam da je ovaj sramotni cirkus zaustavljen za sva vremena, ali eto ga ponovo u Srbiji. Jedina stvar koju bih volio je da se Osmanagiću oduzme državljanstvo, pa nek sramoti sam sebe, a ne državu Bosnu i Hercegovinu, ali kako je to nemoguće, barem bi neko mogao da ga opomene da prestane sa lažnim predstavljanjem - titulu "akademik" nije dobio nikad u svom životu.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#40 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Penjao sam se na Rtanj i to je obični masiv koji izbija iz visoravni i ništa više. Kao umanjena greda Velika i Mala Vlahinja na Bjelašnici... :zzzz:
callmethebreeeze

#41 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:

Joj uhljupe......nije valjda da si isao :D :D :D
jasta neg je prava :) Toliko dokaza a ti ne vjerujes :) :)
hoces reci da sam los bosnjak i islamofob?!
:D
quayofrepose

#42 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by quayofrepose »

Ma jašta je nego piramida!Nije valjda kocka?
E sad, ko ju je i kad napravio, i što ju je možda pronašao pisac naučno-fantastičnih romana i što je oful'o jedno 15 000 godina u datiranju, i što je čovjek ekonomista, i te de,i te de - ni malo ne mijenja veoma očiglednu činjenicu, a to je da najmanje jedno brdo pored Visokog ima piramidalni oblik.
Pustite nek' rudari otkopaju (kad već neće stručnjaci, lakše je prebirat' po ćitabima), pa ćemo vidjet' šta je po srijedi :) Ja navijam da je piramida :)
Vares City

#43 Re: Piramida u Srbiji

Post by Vares City »

Alfons Kauders wrote:da to nije semir postao nemanja? :D
Nije jos,....a me'scini mog'o bi :roll:
maximus68

#44 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by maximus68 »

Slažem se sa "TRanquli"

Ovog Semira treba motkom najuriti nazad u SAD.
Koja sve šuplja priča. A tek koji smo mi narod, ko telad, odmah svi povjerovali, i gledam
jednom na TV-u djevojka i momak iz publike napadaju ovu jednu iz Zemaljskog muzeja, kao "Vi niste za BiH..."

Iz Tuzle sam i razgovarao sam sa ljudima sa Rudarskog Instituta koji su odmah na početku došli i u radili sondiranja i mjerenja. Brdo, ko brdo. Kakva crna piramida.

Ovo je trebalo iskoristiti čisto kao prirodnu atrakciju. Imamo 3 prirodna fenomena, 3 brda u obliku piramide. Napraviti lijepo izletište, i to je to, A ne praviti budale od sebe ..
Ateista

#45 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

Baltazar_khan wrote:Kad bi vam rekao šta stvarno mislim o Semiru Osmanagiću, dobio bi ban :oops:

Zar svako brdo mora da bude piramida? Fakat nije normalan ovaj AKADEMIK :shock:
A zasto ti to smeta, sta ima lose u tome da se i ovdje, a sad i u Srbiji, zaradi malo love?
Ateista

#46 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

callmethebreeeze wrote:

Ocigledno da ne funkcionisu. Ne kazem da je 100% piramidalan oblik, ali ima poprilicno izrazene ivice.

Sve i da nije, sta fali da se malo istrazi i da se uzme malo para na tome, stvarno ne kontam?
duboka_misao

#47 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by duboka_misao »

Ateista wrote:
Baltazar_khan wrote:Kad bi vam rekao šta stvarno mislim o Semiru Osmanagiću, dobio bi ban :oops:

A zasto ti to smeta, sta ima lose u tome da se i ovdje, a sad i u Srbiji, zaradi malo love?
za Srbiju neznam ali znam da se kod nas to nece dici sa nivoa zarade okolnih kafana i garaza iz koji su ljudi delozirali svoje auto da bi nekome iznajmili na sat dva..
nigdje.nikog

#48 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by nigdje.nikog »

Cujte, nadriljekara, nadrinaucnika i nadriarheologa i slicnih jebivjetara ima svugdje.

Nas je problem sto mi, osim ovakvih likova, nemamo ono PRAVO.

A kad je rijec o arheologiji, mi, naprimjer, nemamo ovo

http://www.viminacium.org.rs/Viminacium ... age=srpski

Kad imate ovakvu ZVANICNU arheologiju, onda mozete progutati i ove gluposti koje brda proglasavaju piramidama.

Kod nas se sva arheologija svela na "Visocke piramide"!

Kao sto je, uostalom, sva Bosna, zahvaljujuci iskljucivo Bosancima, vec odavno postala predmetom opce sprdnje.

Ama mi smo toliko prolupali da vise ni sprdnju ne mozemo prepoznati.
Neki dan bio prilog, cini mi se na Discoveriju ili NG, ne znam tacno. Tip obisao ex-yugoslaviju i navodi samo primjere nase prolupanosti u svim republikama ex-yuge. U Bosni mu je bio prilog o Semiru i piramidama.

Isti prilog je Semiru (i, nazalost, vecini Bosanaca) jos jedan dokaz o priznavanju piramida u Visokom, a ostatku svijeta je to samo jos jedan dokaz o nasoj prolupanosti!

Neko se je ovdje dobro zayebao. Ko li ?
Ateista

#49 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

tranquil wrote:Hajde malo da vidimo kraći pregled radova oko Visokog da bismo se malo potsjetili o kome ovdje pričamo, i odlučili da li da mu vjerujemo.

Semir Osmanagić, ekonomista po struci koji ima kao hobi slikanje piramida po svijetu objavljuje nekoliko knjiga na temu "Alternativna historija" u kojima iznosi smjele teorije, kao npr. o ljudima gušterima u američkim tajnim bazama i Hitleru u podzemnoj bazi na Južnom polu, gdje se u svoje pozne dane bavi slikarstvom.

Ahmed Bosnić, izdavač časopisa "Aura" koja se bavi paranormalnim, skidanjem sihri i prodavanjem kristala sugeriše Osmanagiću da bi brda kod Visokog koja su, nevjerovatno, šiljatog izgleda, u stvari mogle biti piramide.

Organiziraju se u "Fondaciju Arheološki park piramida" da bi prikupljali donacije u čemu nažalost i uspjevaju. Uzimaju saradnike koji su sve samo ne stručni.

Saradnici se često rotiraju, i nakon što neko izleti iz fondacije obično počinju skandalozna prepucavanja i optužbe po medijima.

Tvrde da je "piramida" stara oko 27.000 godina. Nakon što su utvrdili da je to fizički nemoguće zbog ledenog doba smještaju je u mlađi period, prije 12.000 godina. Problem je u tome što je nekoliko kilometara južnije davno pronađena kultura koja živi u tom periodu, tzv. "Butmirska kultura" koja pripada neolitu i koja apsolutno nije mogla izroditi najvećom piramidom na svijetu. Ups. Ah, koga briga, ova priča će se prodavati ljudima koji ne čitaju knjige.

U međuvremenu su sa doniranim bagerom i armijom nestručnih volontera kopača uništili ko zna koliko pravih historijskih ostataka.

Organizacija počinje privlačiti sve čudnije ljude. Tako se tu nađu osobe iz srbijanske firme "Aqua Mundi" koji su izmislili nevjerovatan proizvod - elektronske rašlje - uz pomoć kojih se može pronaći bilo koji skriveni predmet. Korišteno za pronalaženje (još uvijek neuspješno) posmrtnih ostataka četničkog vojvode Draže Mihajlovića. Poznati po citiranju Vojislava Šešelja.

Dalje, tu je cijeli krug hrvatske paranormalne scene - od Drage Plečka, preko raznih iscjelitelja do New Age sektaša koji organiziraju seanse na "piramidi Sunca".

U nemogućnosti da pronađu validne dokaze, skidaju sloj po sloj sedimentne stijene i sedimentne slojeve predstavljaju kao ploče pravljene ljudskom rukom.

Semir Osmanagić piše pamflet u kojem opisuje kako se ljudi u Bosni ne bi trebali stidjeti svog superiornog prailirskog porijekla, i da trebaju napustiti porijeklo od "običnog slavneskog seljaka". Ja u ovom mogu vidjeti samo kompleks porijekla, isti koji je natjerao mnoge ideologe rasnih teorija da naprave svoja djela koja su poslije dovela do mnogo mrtvih.

Fondacija izaziva podsmijeh i gnušanje stručnog svijeta, uključujući tu i eminentne egiptologe. Počinju svoj privatni pljuvački rat protiv nauke i znanja. U naletu bijesa, divljaci koji su skloni Fondaciji, prave štetu na pravim historijskim nalazištima u blizini Visokog. Izgleda kao da nekome stvarno smeta naša stvarna historija, a odgovara da narod vjeruje u mitove.

Mislio sam da je ovaj sramotni cirkus zaustavljen za sva vremena, ali eto ga ponovo u Srbiji. Jedina stvar koju bih volio je da se Osmanagiću oduzme državljanstvo, pa nek sramoti sam sebe, a ne državu Bosnu i Hercegovinu, ali kako je to nemoguće, barem bi neko mogao da ga opomene da prestane sa lažnim predstavljanjem - titulu "akademik" nije dobio nikad u svom životu.
Ok, nisam nesto upoznat sa samim radom Semira Osmanagica i koliko je on uopste strucnjak. Ako je to tacno sto pises i ako on uopste nije neki strucnjak, to opet nije razlog da se zaboravi na piramide. Ja razumijem da neko ne voli Semira iz bilo kojih razloga, mozda on pretjeruje i mozda piramide nemaju veze ni sa kakvom civilizacijom, ali sve i da je to samo obicno brdo koje lici na piramidu, to svakako treba istraziti, ako on nije strucnjak onda treba dovesti strucnjake koji ce to istraziti i saznati vise informacija o tome, da li je to stvarno djelo ljudskih ruku ili samo obicna prirodna pojava. Cak i da je prirodna pojava, ne treba zbog inata prema Semiru totalno negirati postojanje tih brda koja lice na piramide, i treba naravno uzeti strancima pare.
Ateista

#50 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

duboka_misao wrote:
Ateista wrote:

za Srbiju neznam ali znam da se kod nas to nece dici sa nivoa zarade okolnih kafana i garaza iz koji su ljudi delozirali svoje auto da bi nekome iznajmili na sat dva..
Na zalost u pravu si, ali to je sve zbog ovakvog pristupa nasih ljudi, toliko njih tvrdi "piramide ne postoje", a i dalje ne razumijem da li to znaci da ne postoje ni ta brda, ili da ne lice na piramide, ili samo misle da nije djelo ljudskih ruku.
Post Reply