Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johnnykola

#201 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by johnnykola »

josip998 wrote:
UPS wrote:
josip998 wrote:Daj malo oladi sa time "fasisti"...dali tebe itko zove "balija"??
Otkud znas da sam Bosnjak? Mozda i nisam, ali svejedno cu ti odgovoriti

Da, zovu, na svakoj utakmicu u Listici i Z. Mostaru, na skupu podrske zlikovcima.... A zasto su fasisti? Zato sto na plakatima njihovog kluba stoje pripadnici ustaskog pokreta, zato sto se na njihovom stadionu skida i pali bh. zastava a sta je to drugo nego fasizam.
Pa dobro, i na utakmicama Sarajeva a o Zeljinim da ne govorimo se mogu cuti svakakvi poklici i pale se svakakve zastave.

Ok, ja shvacam da covjek nekada u afektu svasta kaze...ali ja vidim da je na ovom forumu uobicajeno nazivati ljude svakakvim imenima. Evo recimo to sto Siroki Brijeg zoves Listica....ok, to je stari naziv tog mjesta i u normalnoj situaciji to nebi bilo uvredljio, ali to radis sa ocitom namjerom da vrijedjas stanovnike Sirokog. To vise nije stvar afekta nego stvar loseg stava.
hajde, mora se priznati, ti bar kultura pises. evo, reci mi kako je moguce da svi sirokobrijezani (velika vecina - cast izuzecima) stanu iza
natpisa koji je bio na protestima "i opet cemo biti spremni". na sta to tebi aludira? na rad majke tereze?
na nenasilnu borbu mahatme gandhija? na poruke mira ivana pavla drugog? istovremeno, svako razbijanje,
lomljenje te paljenje hrvatske zastave na grbavici ja ostro osudjujem. vidis, ja sam iz sarajeva i o navijacima onako
generalno mislim sve najgore (ovim nasim, naravno - bosanskim i hercegovackim) i o njima sam imao zustre
rasprave s jaranom koji je navijac zelje. i sad ja pisem iz perspektive nekog
ko ne navija. ja sam neko "drukciji" u ovoj cijeloj prici iz sarajeva. vise ovdje necu pisati ako ti sad napises da osudjujes
natpis ispred mnostva u sirokom brijegu, hajde ti budi jedan drukciji iz svoga "tora". ako ga ne osudjujes onda si fasist i kraj price.
respo

#202 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by respo »

mrchinho wrote:
Control panel wrote:
mrchinho wrote:
ukidanje prvenstva ili lige automatski znaci ukidanje saveza i reprezentacije
ako je to prica iz saveza onda nija tacna. jer sjeti se u ratu nije bilo nikakvih ni liga ni prvenstava a reprezentacije BiH igral na takmicenjima. znaci to je suplja da automatski nema reprezentacije. ne moras reprezentaciju sastavljati od igraca koji igraju u P BiH. ima ih mnogo koji su vani.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091006070

ja samo prenosim ono sto je portal objavio
a one guzonje iz saveza se odmah prepali da ostanu bez fotelja pa udri po reprezentaciji jer znaju da ljudi jedino nju i gledaju
ma nek ukinu i reprezentaciju na 4 godine ionako se izofiramo svaki put
ovako cemo dvije muhe jednim udarcem pa nek se pravi ispocetka i savez i reprezentacija i liga
gladna sam

#203 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by gladna sam »

josip998 wrote:
UPS wrote:
josip998 wrote:Daj malo oladi sa time "fasisti"...dali tebe itko zove "balija"??
Otkud znas da sam Bosnjak? Mozda i nisam, ali svejedno cu ti odgovoriti

Da, zovu, na svakoj utakmicu u Listici i Z. Mostaru, na skupu podrske zlikovcima.... A zasto su fasisti? Zato sto na plakatima njihovog kluba stoje pripadnici ustaskog pokreta, zato sto se na njihovom stadionu skida i pali bh. zastava a sta je to drugo nego fasizam.
Pa dobro, i na utakmicama Sarajeva a o Zeljinim da ne govorimo se mogu cuti svakakvi poklici i pale se svakakve zastave.

Ok, ja shvacam da covjek nekada u afektu svasta kaze, ni ja nisam imun od toga.......ali ja vidim da je na ovom forumu uobicajeno nazivati ljude svakakvim imenima. Evo recimo to sto Siroki Brijeg zoves Listica....ok, to je stari naziv tog mjesta i u normalnoj situaciji to nebi bilo uvredljio, ali to radis sa ocitom namjerom da vrijedjas stanovnike Sirokog. To vise nije stvar afekta nego stvar loseg stava.
E ovo si odlicno rekao, jer vidis ovo je zastava Image
a ovo je Image svakakva zastava i nije joj mjesto ni u hali a kmoli na stadionu ili bilo gdje u javnosti!
UPS

#204 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by UPS »

Eto, sad vise nije jedan navijac i jedan pistolj nego VISE, smisljeno upotrijebljena mnozina

http://hercegovina.ws/2081-navijaci-sar ... i-pistolje

:lol: :lol: :lol:
karanana

#205 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by karanana »

ako ukinu ligu, garantujem da bi hrvatskim klubovima bilo dopusteno da pocnu igrati u HNL-u, mozda od druge-trece lige i dogurali bi do 1. lige za par godina, a i srpskim bi klubovima bilo dopusteno isto u srbiji. prema tome iako i ja kontam da bi najbolje bilo sve poravnati, zrtvovati 3-4 godine i krenuti ispocetka, mislim da je ocigledno ko bi i tu bio na gubitku i da se vise nikad ne bi ponovo uspostavilo ni ovakvo nesto ko sto sada imamo, ma koliko ovo bezveze bilo.
josip998

#206 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by josip998 »

Control panel wrote:[quote="josip998"
Neznam tko je pretresao HZ ali meni se onako na snimkama cine poprilicno naoruzani. Ali nije to najvaznije...najvaznije je njihovo ponasanje. Idu oni tako centrom grada i razbijaju sve oko sebe.
Josipe, hajde malo budi objektivan, ali samo malo, prvo i sam znas da takvim ljudima, ali ne samo takvim nego i ''normalnim'' fali malo pa da planu i urade neku glupost pa i sam citas, slusas i vidis sta se sve desava na ulicama nasig gradova. evo u sarajevu ucovjek izbo drugog jer ga je ovaj pogledao u trolejbusu. i sada se vracam na zapaljivu situaciju u SB kada se jedva ceka da neko pocne. i onda iz onoga sto je ''normalno'' medju navijackim skupinama, sto najostrije osudjujem, verballno vrijedjanje, gadjanje kamenejm pa i kada dodju u bliski kontakt tuca i razbijanje, imas situaciju kada lokalna policija (medju kojima ima i rodjaka prijatelja sto je sasvim logicno i normalno za jedno malo mjesto) umjesto visoko profesinalno da uradi svoj posao po prvi put od kada ja znam upotrijebi vatreno oruzje i puca na masu ljudi. hej to se nije desilo nikada. ubije mladica i rani jos nekoliko. mozda nije sve momke ranila policija ali jeste neko, ko? treba istraziti i kazniti. i jednostavno ne mozes porediti jedan ili vise izloga, jednu ili vise bacenih stolica, jedno ili vise ostecenih policijskih i osobnih auta sa jednim zivotom. govorim sa jednim zivoto. zamisli da je to tvoj brat. zamisli da mozes da svu stetu da nadoknadis i da ti se on vrati da opet bude kao prije. zamisli kako je Vedranovim rodteljima i bratu. mozes li zamisliti.
vidis za dan dva sva ce se stakla zamijeniti u sirokom isto kao sto su se i zamijenila kada su se sukobile neke druge dvija grupe navijaca koje nisu iz BiH i sve se zaboravi.
a sutra ce na groblju Bare u Sarajevu nastati jedan nepopravljiva steta koju ne moze da popravi niti jedan staklar, zidar, moler...

o tome ja govorim nije Vedran staklo on je bio neciji sin i brat. zamisli da si ti Vedranov brat. ako to ne mozes bar na trenuta zamisliti ili se bar malo osjecatu tuzan onda nemas ni trun duse.[/quote]Control zasto ti mislis da ja ne shvacam da se u Sirokom dogodila tragedija. Zasto ti mislis da se ja ne mogu staviti u kozu Vedranove obitelji?
Gle, jedini razlog zasto uopce postam na ovom forumu je taj sto me pogodio cijeli taj slucaj i htio sam vidjeti sto se to tocno dogodilo.

Ali jedna stvar je cinjenica da je Vedranova smrt tragedija, a druga je stvar to sto 9/10 ovog foruma pokusava te momke koji su bili tog dana u Sirokom prikazati kao jadne nevine zrtve koji su u miru bozijem dosli u Siroki Brijeg a onda ih jadne i nevine pobilo.
johnnykola

#207 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by johnnykola »

gladna sam, i ti kakis, ali realno jer ovo je:
http://www.youtube.com/watch?v=lRUHd1gG ... re=related
zastava medjunarodno priznate drzave koja je tvoj
zapadni susjed.
poklopi se po usima.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#208 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Latina »

Ne vrijedi govoriti gluhima, niti pokazivati slijepima.

Ne vrijedi. :(
Last edited by Latina on 07/10/2009 14:23, edited 2 times in total.
johnnykola

#209 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by johnnykola »

hajde, mora se priznati, ti bar kultura pises. evo, reci mi kako je moguce da svi sirokobrijezani (velika vecina - cast izuzecima) stanu iza
natpisa koji je bio na protestima "i opet cemo biti spremni". na sta to tebi aludira? na rad majke tereze?
na nenasilnu borbu mahatme gandhija? na poruke mira ivana pavla drugog? istovremeno, svako razbijanje,
lomljenje te paljenje hrvatske zastave na grbavici ja ostro osudjujem. vidis, ja sam iz sarajeva i o navijacima onako
generalno mislim sve najgore (ovim nasim, naravno - bosanskim i hercegovackim) i o njima sam imao zustre
ko ne navija. ja sam neko "drukciji" u ovoj cijeloj prici iz sarajeva. vise ovdje necu pisati ako ti sad napises da osudjujes
natpis ispred mnostva u sirokom brijegu, hajde ti budi jedan drukciji iz svoga "tora". ako ga ne osudjujes onda si fasist i kraj price.

ne odgovori mi ti, josipe?
respo

#210 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by respo »

karanana wrote:ako ukinu ligu, garantujem da bi hrvatskim klubovima bilo dopusteno da pocnu igrati u HNL-u, mozda od druge-trece lige i dogurali bi do 1. lige za par godina, a i srpskim bi klubovima bilo dopusteno isto u srbiji. prema tome iako i ja kontam da bi najbolje bilo sve poravnati, zrtvovati 3-4 godine i krenuti ispocetka, mislim da je ocigledno ko bi i tu bio na gubitku i da se vise nikad ne bi ponovo uspostavilo ni ovakvo nesto ko sto sada imamo, ma koliko ovo bezveze bilo.
eh ali tu je uefa i kaze vi ne mozete u europu pa makar i osvojili hrvatsko i srpsko prvenstvo
i cemu onda takmicenje u tim ligama?
gladna sam

#211 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by gladna sam »

johnnykola wrote:gladna sam, i ti kakis, ali realno jer ovo je:
http://www.youtube.com/watch?v=lRUHd1gG ... re=related
zastava medjunarodno priznate drzave koja je tvoj
zapadni susjed.
poklopi se po usima.
Ne znam gdje si ti poletio, ali nigdje nisam pomenula paljenje zastave na tvom linku niti bih to odobrila
nego sam aludirala na kuknjavu ovih ugrozenih naroda kada im nije odobreno unosenje fasistickih zastava na utakmice!
Last edited by gladna sam on 07/10/2009 13:38, edited 1 time in total.
mo77

#212 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mo77 »

24 minute tišine na utakmici Estonija - BiH

U sjećanje na prerano prekinuti život 24-godišnjeg Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je u nedjelju ubijen u Širokom Brijegu, BH Fanaticosi su pozvali sve Bosance i Hercegovce koji će u subotu, 10. listopada, prisustvovati utakmici Estonija - BiH da se solidiraju i tako odaju počast ovom mladiću, prenosi Sarajevo-x.com.

Svi navijači koji dođu na stadion u Talinu zamoljeni su da se drže predviđenog protokola:

Prve 24 minute bez navijanja

"Vedranov život nasilno je prekinut u 24. godini i najmanje što možemo da uradimo je da ga ispoštujemo sa te 24 minute tišine", poručuju BH Fanaticosi.

Prvo poluvrijeme bez transparenata

Ograda će u toku prvog poluvremena biti prekrivena crnim najlonom.

Crni papiri

Na ulazima u stadion navijačima će biti dijeljeni crni papiri A-3 formata za koje je zamišljeno da u 24. minuti istovremeno budu podignuti kako bi se istakla parola sa Vedranovim imenom.

"Savršeno smo svjesni kompleksne situacije i važnosti utakmice u Talinu i vjerujte nam da nikome te 24 minute neće biti teške kao nama koji ovu reprezentaciju pratimo uvijek i svuda zadnjih 10 godina, ali ovo je nešto što je više od igre, nešto sto je jače od svih nas", poručuju BH Fanaticosi uz parolu "Svi smo mi Vedran Puljić
Control panel

#213 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Control panel »

evo za sve oni koji se ponose nekim nazivima i za one koji koriste da bi uvrijedili drugog sta znace neki nazivi.

Ustaše i ustaški pokret su poniknuli i rasli na represiji i teroru, koji je nad Hrvatima, provodio velikosrpski režim. Uspostava NDH bila je najprije s nadom prihvaćena, no ubrzo nakon uspostave hrvatski narod, političke stranke, napose velika većina HSS-a nisu mogli prihvatiti ustaško vodstvo države. Vezivanje ustaša za fašizam, provođenjem rasni i vjerskih progona i zločina nad pojedinim slojevima stanovništva, te predaja Dalmacije Italiji do kraja su kompromitirali sam ustaški pokret i uništili ideju da se bilo kakva hrvatska država može trajnije temeljiti na načelima ustaškoga pokreta.

Nezavisna Država Hrvatska (NDH) je država koja je osnovana 10. travnja 1941. na inicijativu nacističke Njemačke i fašističke Italije koji su udovoljili stoljetnim hrvatskim težnjama za samostalnošću, nakon raspada i kapitulacije Kraljevine Jugoslavije. Ipak, država je praktično bila protektoratom Sila osovine. Državom je vladao vođa ustaškog pokreta poglavnik Ante Pavelić, dok je kralj Tomislav II. imao samo simboličnu ulogu koja je i kao takva ukinuta nakon talijanske kapitulacije 1943. godine. NDH je također bila teritorijalni kondominij Njemačke i Italije, dok su neka ranija hrvatska područja poput Dalmacije direktno anektirana od strane Italije pod čijom su kontrolom bili sve do pada Benita Mussolinija. Država je nestala sa svjetske pozornice 1945., neposredno nakon pada Hitlerove Njemačke.

Balija je pogrdan naziv za Bošnjake. Riječ je turcizam, a nekada je značila prostak. Novije značenje je ljenčina, neradnik, rasipnik, protuha, a značenje nije vezano samo za osobe muslimanske vjeroispovjesti iako se isključivo koristi za pogrdno označavanje Bošnjaka muslimana.

Fašizam (tal. fascismo) je bio politički pokret koji je vladao Italijom od 1922. do 1943. pod vodstvom Benita Mussolinija. Naziv se također koristi i kao generički termin za slične pokrete, nastale uglavnom nakon 1. svjetskog rata, koje karakterizira autoritarizam, nacionalizam, militarizam, korporativizam, antikomunizam i antiliberalizam. Neki povjesničari i politolozi odbacuju takvu terminologiju i radije koriste nazive desni ekstremizam ili totalitarizam, iako i njih mnogi smatraju nepreciznima.

Fašistički pokreti u različitim zemljama su se međusobno ideološki razlikovali, a i unutar pojedinih pokreta postojale su frakcije koje su zastupale različite ideje. Pristupali su im pripadnici starog plemstva nezadovoljnog modernim društvom i željnog reakcije, građani razočarani liberalizmom i željni manjih promjena unutar postojećeg sustava, te radikalni nacionalisti i rasisti koji su htjeli stvoriti potpuno novo društvo i način života. Potporu su imali među vojnicima, seljacima i zemljoposjednicima, radnicima, intelektualcima i kapitalistima.

Talijanski su fašisti isticali svoju naciju iznad drugih, vladali su diktatorski, gušili su političke i građanske slobode te vodili osvajačku vanjsku politiku. Fasces ili fascio, svežanj pruća sa sjekirom u sredini, su preuzeli iz antičkog Rima gdje je simbolizorao čast i dostojanstvo visokih državnih službenika.
karanana

#214 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by karanana »

respo wrote:
karanana wrote:ako ukinu ligu, garantujem da bi hrvatskim klubovima bilo dopusteno da pocnu igrati u HNL-u, mozda od druge-trece lige i dogurali bi do 1. lige za par godina, a i srpskim bi klubovima bilo dopusteno isto u srbiji. prema tome iako i ja kontam da bi najbolje bilo sve poravnati, zrtvovati 3-4 godine i krenuti ispocetka, mislim da je ocigledno ko bi i tu bio na gubitku i da se vise nikad ne bi ponovo uspostavilo ni ovakvo nesto ko sto sada imamo, ma koliko ovo bezveze bilo.
eh ali tu je uefa i kaze vi ne mozete u europu pa makar i osvojili hrvatsko i srpsko prvenstvo
ja mislim da se ne bi protivili jer ne postoji bh liga i oni bi skontali da nije fer prema ti klubovima. imas slucaj ja mislim timova iz luxemburga ili iz lichtenstajana koji se takmice u svicarskoj ligi i koji su na osnovu rezultata iz svicarske lige nastupali u evropi.
josip998

#215 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by josip998 »

johnnykola wrote:hajde, mora se priznati, ti bar kultura pises. evo, reci mi kako je moguce da svi sirokobrijezani (velika vecina - cast izuzecima) stanu iza

ne odgovori mi ti, josipe?
Ma gle, zaboravi paljenje Hrvatske zastave na grbavici, na povike "ustase" i slicno....to je sve dio "navijacke koreografije" i meni osobno to uopce toliko ne smeta. Smeta me samo to sto se neki ovdje prave janjad i prokazivaju druge za isto ono sto i sami rade.

Glede toga da ce Sirokobrijezani i opet biti spremni. Ja bih to osudio i shvacam da netkome moze biti uvredljiv ( npr. pripadnicima srpskog naroda ). Hajmo kazati da ja nebih stajao iza takvog natpisa i pomalo mi se gadi takva ikonografija. Ali ja sam Dalmatinac, znas...moji su svi partizanima..nama je to oduvijek bilo strano.

btw. odgovori ti ali nesto steka pa sam morao ponovno.
photo&video

#216 Trazim konkretan odgovor Neredi Siroki Brijeg

Post by photo&video »

Postovanje, suzdrzavao sam se bilo kakvih komentara zadnjih dana al sad molim nekog da mi da konkretne odgovore:

1. Zasto je uprava Sirokog trazila da se igra utakmica u isto vrijeme kao i utakmica u Mostaru
2. Zasto navijaci sirokog nisu bili na stadionu nego pored stadiona u vrijeme kad je utakmica trebala poceti
3. Zasto nije provedena standardna policijska procedura prilikom dolaska gostujucih navijaca
4. Zasto nigdje ama bas nigdje nema snimka dolaska prvog autobusa sa navijacima HZ nego samo klipovi kada su neredi vec poceli
5. Zasto policija u SB mjenja iskaze po 5 puta na dan
6. Zasto nijedan navijac SB nije uhapsen iako se na snimku ocigledno vidi da civil puca na navijace Sarajeva i to u prisustvu policajca
7. Zasto se tvrdi da su navijaci Sarajeva imali vatreno oruzje kada se na snimcima to nigdje ne moze potvrditi, jer onaj snimak prikazuje da je nesto omotano oko ruke a sigurno nije pistolj jer pistolj ne moze imati krivu cijev
8. Zasto nacelnik policije SB tvrdi da je prvo zapaljeno policjsko auto kad se na snimku vidi da je zapaljen poslije ubistva Vedrana
9. Zasto tvrdi da su navijaci upadali u kuce gradjana gdje su ih maltretirali, kad su pojedini gradjani sklanjali navijace u svoje kuce ispred policije koja je pucala na njih
10. Zasto se na snimku ne vidi trenutak kad je Vedran ubijen, nego je snimana ulica al samo taj trenutak
11. Zasto SB policija kaze da nije pucala kada se na snimku vidi da su pucali
12. Zasto su uhapsili Olivera Knezovica kada njegova supruga govori da nije bio u Sirokom
13. Zasto su snimci sa video nadzora isjeceni i zasto se ne pusti video prilikom samog dolaska navijaca
14. Zasto nacelnik policije tvrdi da u sirokom nikad nije bilo belaja kada su prije par godina napadnuti navijaci zelje
15. Zasto je zapaljena zastava BiH na utakmici mladioh reprezentacija kada je to mirni sportski gradic
16. Zasto su snioc na HRT-u spominjane samo navijacke skupine HZ Manijaci, Fukare, Robijasi, kao neki nasilnici a dobro se zna ko su bili SKRIPARI (Ustase koje su polsije II sv. rata proganjali partizani po kamenjarima hercegovine, po skripama kako se zovu te pecine, te su tako navijaci sirokog dobili naziv, dakle nacisti, fasisti...)
17. Zasto je nacelnik policije SB sinoc bio obucen kako Ante Pavelic
18. Zasto su protesti u SB protekli u vrijedjanju psovanu balija itd. dok su protesti u Sarajevu protekli mirno i dostojanstveno kao i u citavoj BiH
19. Zasto ne mozete shvatiti da za Sarajevo, Zelju, Celik, Slobodu, Borac, Velez navijaju i igraju i srbi i hrvati i muslimani ( u upravi FK Borac je musliman), a u sirokom samo hrvati.
20. Zasto tako plitko razmisljate i ne shvatite da je ovo drzava BiH, a ne Hrvatska ma koliko vi to zeljeli....

Pitanja jos imam al molim nekog iz Sirokog da mi odgovori na ova pitanja konkretno i jasno bez dosadasnjih kilometarskih postova i smjesnih klipova koji nista ne dokazuju.
Dakle zelim klipove koji niosu montirani isjeceni i sl, jer vec dugi niz godina radim na video obradi i obradi foografija tako da znam sta je montaza a sta ne
Srdacan pozdrav iz Sarajeva
josip998

#217 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by josip998 »

karanana wrote:
respo wrote:
ja mislim da se ne bi protivili jer ne postoji bh liga i oni bi skontali da nije fer prema ti klubovima. imas slucaj ja mislim timova iz luxemburga ili iz lichtenstajana koji se takmice u svicarskoj ligi i koji su na osnovu rezultata iz svicarske lige nastupali u evropi.
Nebi to UEFA dozvolila iz politickih razloga. Nebi joj Englezi i Francuzi dozvolili....barem jos neko vrijeme. Drugo je Luxemburg, Lichenstein pa i Monaca kao najpoznatiji primjer. Ovdje su puno veci ulozi u pitanju.

Ja sam svakako potpuno za premier ligu u Bih jer je to jedna od rijetkih stvari koja integrira cijelu zemlju...ako to ukinu, o sto je to jos ostalo?
Last edited by josip998 on 07/10/2009 13:47, edited 1 time in total.
Basta

#218 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Basta »

Pa taj Jelic je osvjedoceni ustasa. Pa kakav je klub Siroki govori podatak da nikad druga vjera u njemu nije zaigrala. Pa tog Jelica netreba uopste slusati, treba ga ignorisati i naravno svaki put kad ti u mraku naide dati mu dobar degenek. Pa sjetimo se utakmice mlade reprezentacije u Sirokom protiv Hrvatske prije par godina i zvizduka... Uostalom ne treba covijeka slusati i spustati se u njegov primitivno seljacki par opanaka.
no1diego

#219 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by no1diego »

Zasto vise neko iz udruzenja navijaca Sarajeva onom smradu galicu ne kaze da ih ustvari nije bilo 500-600 koliko on uporno tvrdi,jer na svim snimcima u razmaku cca 45 min vidi se od 100 do max 200 navijaca Sarajeva.Gdje su ostali??????
On uporno tvrdi da je bilo najavljeno 150 i to je po njemu najveci razlog LOSE ORGANIZACIJE,al po prici momaka koji su isli dole nije ih moglo biti vise od 250-300!!!
3 autobusa+20ak privatnih vozila!
Znaci policija nije imala sukob sa 500 navijaca,jer kad se pogledaju snimci vidi se ta je to 3-4x manji broj!
Control panel

#220 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Control panel »

josip998 wrote: Ali jedna stvar je cinjenica da je Vedranova smrt tragedija, a druga je stvar to sto 9/10 ovog foruma pokusava te momke koji su bili tog dana u Sirokom prikazati kao jadne nevine zrtve koji su u miru bozijem dosli u Siroki Brijeg a onda ih jadne i nevine pobilo.
mediji sa hravtskim predsznako ne da nisu objektivni nego su huskacki nastriojeni i vec sve zaju ko je krivac i koga treba osuditi. a ako se ne zna onda se konstrirajku razne lazi. od kamen nije kamen, ipak metak ali ne policijski, ipak je policijski, pa naoruzani, sa pistoljima pa se pokaze da ono sto je pistolj je ustvari nesto drugo omotano oko ruke, pa....

evo vidis i sam kako pises. a druga je stvar to sto 9/10 ovog foruma pokusava te momke koji su bili tog dana u Sirokom prikazati kao jadne nevine zrtve koji su u miru bozijem dosli u Siroki Brijeg a onda ih jadne i nevine pobilo

ti vec sve znas i prije kraja policijske istrage. zasto zato sto si pod uticajem hrvatskih medija. jesi li gledao emisiju na HRT1 sinoc Otvoreno. ma da covjek povraca kakvih ljudi ima. ne znaju pricati. hej pricati ne zna. profesor izvadi neku stvari popisa se na svoju diplomu. moj profesore koga ti ucis i kakva su ta djeca koju ti nesto naucis. ocekuje covjek od univerzitetskog, pardion sveucilisnog profesora da iz strucnog uga kaze zasto je to doslo on meni prica kakvo je stanje u bih. pa ja vrlo dobro znam i svi mi znamo i znamo da su za to krivi i dijelom apetiti iz hrvatske i srbije.
hoce li ovoj napacenoj zemlji ikada iko pomoci. hoce li nam pomoci da zivimo normalno bez strahova i mrznje. nije tesko biti necovjek i mrziti. tesko je biti covjek i voliti.
Last edited by Control panel on 07/10/2009 13:55, edited 1 time in total.
hepekcina

#221 Re: Trazim konkretan odgovor Neredi Siroki Brijeg

Post by hepekcina »

Sve mi se čini kada čitam sve ove komentare da se ovo svodi na nivo dječije rasprave iz vrtića kada djeca naprave belaj pa se onda svi tuže vaspitačici da je onaj drugi prvi počeo. E pa vrijeme bi bilo da odrastemo i preuzmemo odgovornost za svoje postupke.

1. osnov za funkcioniranje jedne države jesu zakoni i svi mi smo dužni da ih poštujemo
Nema zakona koji dozvoljava bacanje petardi i topovskih udara, paljenje baklji, kamenjanje i uništavanje bilo čije imovine i u bilo čije ime.

Ono što se na snimcima vidi jeste nagroznije divljanje i u priči o državi (na koju se mnogi pozivaju kako je vole i brane) nema mjesta takvom ponašanju. I ništa, ama baš ništa ne opravdava ni Horde Zla (stavljam ih na prvo mjesto jer navijam za FCS) i Škripare za dešavanja u ŠB. Policija mora odmah po pregledu svih dostupnih snimaka pohapsiti i sudski goniti sve koji su kršili zakon, a na snimcima se jasno mogu identificirati svi bokseri, palijaši i kamenjari, bez obzira na razloge koje navode, jer za divljaštvo nema opravdanja.

2. Policija je ta koja provodi zakone države

Policija mora da snosi najveću odgovornost za dešavanja u ŠB. Ono se jednostavno nije smjelo desiti! Policija je zakazala u svim segmentima dešavanja i u pripremi za utakmicu, i kada su neredi počeli, a i totalnom neprofesionalnošću nakon tragedije. Isto tako, kao što vrijedi za naviječe koji su lupali i lomili, policajce koju su se ponašali neprofesionalno i u slučaju gdje su prekoračili svoje ovlasti, treba odmah pohapsiti. Ovo u ŠB jasno pokazuje da se itekako treba pozabaviti policijskim strukturama u ovoj zemlji.

3. Politika je ta koja kreira ambijent za život i rad

Sasvim je jasno da je od prvog bačenog kamena cijeli događaj dobio jasnu političku dimenziju i sve vijesti koje smo dobijali nakon dešavanja jasno su politički profilisana i tumačena u stilu "mi" i "oni". Za mene koji vjerujem u Bosnu i Hercegovinu porazan je postupak Mirsada Kebe. To je poraz institucija ove države. Navijače koji su uhapšeni zbog učešća u izgredima, kojoj god grupi da pripadaju, moralo se ostaviti u pritvoru do završetka istrage. Ovako su, pod jasnim političkim pritiskom, pušteni navijači Sarajeva, a isto tako će biti pušteni pritvoreni navijači Širokog.

4. Mediji
Jasno pokazuju političku i etničku podijeljenost bh. društva i svakom vijesti je produbljuju. Herr. Goebels je naprosto amater za naše "profesionalce"

5. Epilog

Izio vuk magarca! Ostaje jedan mrtav čovjek a nije ni prvi (sjetite se Zenice) a neće biti ni posljednji. Predviđam da će najveću korist (nekom rat a nekom brat) izvući političari, koji već kreću u predizbornu utrku, kojima je ovo palo ko kašika u med, da se bave huliganima umjesto da odgovaraju za svoj nerad i opšti haos u zemlji.

PS

žao mi je svih vas koji služite kao topovsko meso, ja sam to prošao u periodu 1992-95. i još mislite da branite nekakve plemenite ideje....djeco draga hvatajte se knjige i škole i odrastite, već sutra će vam biti kasno jer kad jednom izađete na ulicu tamo i ostajete do kraja života
veljaca

#222 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by veljaca »

Jasta nego bezocno laze ..... Ovo je naslov teme i ja odgovorih prema naslovu .....
Svemirco

#223 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Svemirco »

Današnji Večernji list, naslovnica:

Image

Kako neko može napisati ovako nešto i ostati živ? Pa kako ih Boga nije strah ako u bilo što vjeruju. Premiješno i prežalosno. :run: :run:
rossoneri83

#224 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by rossoneri83 »

Control panel wrote:
josip998 wrote: Ali jedna stvar je cinjenica da je Vedranova smrt tragedija, a druga je stvar to sto 9/10 ovog foruma pokusava te momke koji su bili tog dana u Sirokom prikazati kao jadne nevine zrtve koji su u miru bozijem dosli u Siroki Brijeg a onda ih jadne i nevine pobilo.
mediji sa hravtskim predsznako ne da nisu objektivni nego su huskacki nastriojeni i vec sve zaju ko je krivac i koga treba osuditi. a ako se ne zna onda se konstrirajku razne lazi. od kamen nije kamen, ipak metak ali ne policijski, ipak je policijski, pa naoruzani, sa pistoljima pa se pokaze da ono sto je pistolj je ustvari nesto drugo omotano oko ruke, pa....

evo vidis i sam kako pises. a druga je stvar to sto 9/10 ovog foruma pokusava te momke koji su bili tog dana u Sirokom prikazati kao jadne nevine zrtve koji su u miru bozijem dosli u Siroki Brijeg a onda ih jadne i nevine pobilo

ti vec sve znas i prije kraja policijske istrage. zasto zato sto si pod uticajem hrvatskih medija. jesi li gledao emisiju na HRT1 sinoc Otvoreno. ma da covjek povraca kakvih ljudi ima. ne znaju pricati. hej pricati ne zna. profesor izvadi neku stvari popisa se na svoju diplomu. moj profesore koga ti ucis i kakva su ta djeca koju ti nesto naucis. ocekuje covjek od univerzitetskog, pardion sveucilisnog profesora da iz strucnog uga kaze zasto je to doslo on meni prica kakvo je stanje u bih. pa ja vrlo dobro znam i svi mi znamo i znamo da su za to krivi i dijelom apetiti iz hrvatske i srbije.
hoce li ovoj napacenoj zemlji ikada iko pomoci. hoce li nam pomoci da zivimo normalno bez strahova i mrznje. nije tesko biti necovjek i mrziti. tesko je biti covjek i voliti.
Svaka cast!!!!!!!!!!!
karanana

#225 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by karanana »

hrvati sarajeva se ocigledno ubijaju od strane ovih pravih sirokobrijeskih hrvata, pa je mozda vecernjak to htio da kaze da su u strahu od odmazdi najvecih i najhrvatskijih hrvata svijeta: hercegbosanskih hrvata.
Post Reply