hajde, mora se priznati, ti bar kultura pises. evo, reci mi kako je moguce da svi sirokobrijezani (velika vecina - cast izuzecima) stanu izajosip998 wrote:Pa dobro, i na utakmicama Sarajeva a o Zeljinim da ne govorimo se mogu cuti svakakvi poklici i pale se svakakve zastave.UPS wrote:Otkud znas da sam Bosnjak? Mozda i nisam, ali svejedno cu ti odgovoritijosip998 wrote:Daj malo oladi sa time "fasisti"...dali tebe itko zove "balija"??
Da, zovu, na svakoj utakmicu u Listici i Z. Mostaru, na skupu podrske zlikovcima.... A zasto su fasisti? Zato sto na plakatima njihovog kluba stoje pripadnici ustaskog pokreta, zato sto se na njihovom stadionu skida i pali bh. zastava a sta je to drugo nego fasizam.
Ok, ja shvacam da covjek nekada u afektu svasta kaze...ali ja vidim da je na ovom forumu uobicajeno nazivati ljude svakakvim imenima. Evo recimo to sto Siroki Brijeg zoves Listica....ok, to je stari naziv tog mjesta i u normalnoj situaciji to nebi bilo uvredljio, ali to radis sa ocitom namjerom da vrijedjas stanovnike Sirokog. To vise nije stvar afekta nego stvar loseg stava.
natpisa koji je bio na protestima "i opet cemo biti spremni". na sta to tebi aludira? na rad majke tereze?
na nenasilnu borbu mahatme gandhija? na poruke mira ivana pavla drugog? istovremeno, svako razbijanje,
lomljenje te paljenje hrvatske zastave na grbavici ja ostro osudjujem. vidis, ja sam iz sarajeva i o navijacima onako
generalno mislim sve najgore (ovim nasim, naravno - bosanskim i hercegovackim) i o njima sam imao zustre
rasprave s jaranom koji je navijac zelje. i sad ja pisem iz perspektive nekog
ko ne navija. ja sam neko "drukciji" u ovoj cijeloj prici iz sarajeva. vise ovdje necu pisati ako ti sad napises da osudjujes
natpis ispred mnostva u sirokom brijegu, hajde ti budi jedan drukciji iz svoga "tora". ako ga ne osudjujes onda si fasist i kraj price.

svakakva zastava i nije joj mjesto ni u hali a kmoli na stadionu ili bilo gdje u javnosti!