IS IT CO´SE I `M COOL....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sport billy

#1 IS IT CO´SE I `M COOL....

Post by sport billy »

Koliko je cool biti cool? Sta zaista znaci biti cool? Vecina taj izraz definise skoro iskljucivo kroz prizmu vanjstine oli oblika zemaljskoga je li, ali postoje i generacijski jazovi izmedju percepcije tog pojma.

sta za vas ponaosob znaci biti COOL? asocijalna bica? karikaturalno prenaglasena individualnost? I did it my way - organizmi vrijedni paznje i divljenja? ili samo neko ko dobro izgleda?

STA JE ZA VAS COOL?
micika

Post by micika »

Joj sto mi se spava :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
pepotica

Post by pepotica »

cool (eng.) = ohladjeno
Eto sta za mene znaci cool.
sport billy

Post by sport billy »

da li vas dvoje (dvije ili kako vec) uvijek dajete komentare na nesto na sto nemate dati iste ili je samo ovaj moj topic iznimka :)

ako vam nesto nije jasno u vezi postavke, pitajte ljudi smo :)

i haj sad odjebite sa moje teme ok :)
micika

Post by micika »

ja i pepotica smo "dvoje" :-) :-)
A ti cooolliiirrraaajjjj i ddddaaaaaaaljjjjjjeeeeeee :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Nije ti ta travuga dobra,prenosi te opasno
sport billy

Post by sport billy »

daj ba...procitaj sta pise, ako ne razumijes, objasnit cu ti :)

pitaj slobodno, ako tvoj mentalni sklop nije sposoban da duhovno preradi tekst od par jednostavnih recenica, ja sam vazda imao razumijevanja za to :)

samo mi ne kvari temu pls :)
AhMeT

Post by AhMeT »

popravi greske u poruci,mozda te netko i shvati... :idea:
damkan

Post by damkan »

OVAKO:"Kad uzmete u obzir ,moj obzir i vas obzir, s obzirom na obzir, vas obzir ne dolazi u obzir" :D

mislim da ""c o o l"" znaci """ s u p e r """ :roll: :lol: :lol: :lol:
sport billy

Post by sport billy »

cuj ovog gore hahahha... cuj da prepravim greske...GRESKE???

proso crtic davno haj na spavanje ba..ima l ovdje ko punoljetan?

nemojte se MOLIM VAS javljat na temu ako vec niste procitali sta je predmet iste...
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Biti cool - ravnodusno&strpljivo procitati ovu debilanu od rasprave i preci na drugi forum.
S ovakvim izrazom lica:)
Ergot

Post by Ergot »

Baba, popij jednu od mene! :D
zensko

Post by zensko »

joj hoce li iko ovdje poceti normalno diskutovati!!! :x

sport billy je postavio zanimljivu temu o kojoj se itekako moze normalno diskutovati bez da se ubacuju nepotrebni komentari i da se furaju neke interne zajebancije..

(sport billy dodjem ti moje vidjenje pojma 'cool' jer ovo je bio post na koji sam morala brzo odgovoriti ;) )
sport billy

Post by sport billy »

zensko wrote:joj hoce li iko ovdje poceti normalno diskutovati!!! :x

sport billy je postavio zanimljivu temu o kojoj se itekako moze normalno diskutovati bez da se ubacuju nepotrebni komentari i da se furaju neke interne zajebancije..

(sport billy dodjem ti moje vidjenje pojma 'cool' jer ovo je bio post na koji sam morala brzo odgovoriti ;) )
zensko

hvala ti puno na odgovoru, pomislih vec da sam zaluto u zonu sumraka...
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Ergot, budi kul pa babi naruci jedan gemist.
:D
zensko

Post by zensko »

Nabildana_Baba wrote:Ergot, budi kul pa babi naruci jedan gemist.
:D
zar ti nisi otisla na drugi forum?
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Pa zar cu trijezna diskutovati o temi: STO JE MIR? :lol:
Ili jos gore - o Southern Stormu? Metal is sooo nooot cooool!
pitt

Post by pitt »

Pa sve zavisi od situacije i od toga o cemu (kome) se prica.
Za mene je "cool" osoba neko ko je OK po nekim mojim standardima. neko ko je "na zemlji", pribran u svakom trenutku, ima smisla za humor, interesantan itd.
Pooll

Post by Pooll »

ko je sad pak baba :cry:

_________

Cool... ne rabim tu postapalicu... ali mislim da je cool kad je ljudi koriste :lol: 8-)

_________
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Tesko je ful biti cool 8-)
nostalgicar

Post by nostalgicar »

ZAŠTO SAM COOL
Poseban jesam radi iskustava koje sam prozivio. Svako je poseban na svojevrsan nacin, sto pravi ljude vrlo interesantnim, mada smo svi dosta slicni u nasim navikama, nacinu zivota i idiosinkracijama. Volim cinjenicu odrastanja jer svakim danom se otkriva nesto novo u sebi, svojoj licnosti i u svijetu oko sebe. Ne bih mijenjao ljudski zivot za nista na svijetu, a narocito iskustvo koje me cini ljudskim bicem. 'Cool' znaci biti totalno prirodna osoba, a takvih je malo!
zensko

#21 Re: IS IT CO´SE I `M COOL....

Post by zensko »

Billy, mislim da je jako tesko definisati tako sirok pojam 'cool', ali za pocetak ti mogu napisati moje vidjenje tog pojma.

Cool je jednostavno vizuelizacija nekih unutrasnjih osjecaja - ako govorimo o osobama. To je osoba koja ni sama nije svjesna da nosi taj 'statusni simbol'.

Ponasanje, razmisljanje i nacin na koji se ta osoba oblaci nije uslovljen zeljom da se bude cool. To je ono sto ta osoba zaista i jeste, u svojoj sustini - jako inteligentna, zanimljiva, iskrena, duhovita i nepredvidiva.

(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool 8-) )

S druge strane postoje one osobe koje jednostavno zele da budu cool, pa na sve moguce nacine to i pokusavaju.

E tu dolazimo do karikaturalno prenaglasene individualnosti.

Sarajevo je puno takvih osoba a to svakako nije cool. :D
vučko

Post by vučko »

"Cool"? Hmmmm... :?

Ne koristim taj termin...možda zato što me previše podsjeća na američke teen sapunice. Nekako od te silne američke propagande imam osjećaj da bih trebala biti srednjoškolska navijačica (cheerleader) iz Beverly Hillsa i uz to još i plavuša da mogu reći da je nešto/neko "cool".
sport billy

#23 Re: IS IT CO´SE I `M COOL....

Post by sport billy »

zensko wrote:Billy, mislim da je jako tesko definisati tako sirok pojam 'cool', ali za pocetak ti mogu napisati moje vidjenje tog pojma.

Cool je jednostavno vizuelizacija nekih unutrasnjih osjecaja - ako govorimo o osobama. To je osoba koja ni sama nije svjesna da nosi taj 'statusni simbol'.

Ponasanje, razmisljanje i nacin na koji se ta osoba oblaci nije uslovljen zeljom da se bude cool. To je ono sto ta osoba zaista i jeste, u svojoj sustini - jako inteligentna, zanimljiva, iskrena, duhovita i nepredvidiva.

(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool 8-) )

S druge strane postoje one osobe koje jednostavno zele da budu cool, pa na sve moguce nacine to i pokusavaju.

E tu dolazimo do karikaturalno prenaglasene individualnosti.

Sarajevo je puno takvih osoba a to svakako nije cool. :D
Hvala ti na iscrpnom i poucnom odgovoru. Upravo zbog tog sam i spomenuo ove "karikature" (kad bih bio zloban nazvao bih ih kreaturama, al nisam takav hehe). Osobna percepcija tog izraza ne igra bas vaznu ulogu, ali kada osobna prerasta u kolektivnu tj. postane nepisano pravilo vecine (a po vaznosti u rangu sa drustvenom normom) onda to postaje problem. Nisam siguran, da sam se dovoljno jasno izrazio, ali aludiram na "drogerase" (kako se kod nas zove svako ko ne ispunjava osnovne faktore norme), boeme i ljude koje furaju its own thing. naravno, da su ovo samo primjeri koji ne obuhvacaju cjelokupnost samog izraza (koji se kod nas prevodi sa mraaaak ili guba ( :cry: ) ali su odlicni kontra-primjerci onog sto se danas naziva cool-osobama. masinerija povrsnosti u sustini gubi sve skrupule i nista joj vise nije sveto. zato danas imamo milione vojnika rastuce amorfne mase koja namece izvrnut sistem vrijednosti i potura svoje misljenje kao jedino normalno.

drugim rijecima: za deset, dvadeset trideset godina biti ce sramota ne izgledati barem kao brad pitt, nemati six-pack i ne biti liftovan barem dva put u zivotu.

(ko shvatio shvatio)
zensko

Post by zensko »

Nema na cemu Billy ;)

Zanimljivo je da si spomenuo iskrivljeni sistem vrijednosti, jer je to upravo ono sto i sama primjecujem. Prave, istinske vrijednosti su se odavno izgubile a javljaju se ove vjestacke tvorevine u svim zivotnim sferama. Ovdje ne govorim samo o fizickom izgledu, mislim da je i kolektivno stanje uma palo pod uticaj tih novih vrednovanja.
Ljudi postaju optereceni, nekomunikativni, hladni i daleki.

Nazalost, zato i nema puno cool osoba jer je vecinu progutala ta masinerija povrsnosti. :(

Sport Billy, bas sam voljela taj crtani film :D

;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kad ne znaš što ćeš reći nekome kažeš da je cool

komi je cool :D :D :D
Post Reply