IS IT CO´SE I `M COOL....
-
sport billy
#1 IS IT CO´SE I `M COOL....
Koliko je cool biti cool? Sta zaista znaci biti cool? Vecina taj izraz definise skoro iskljucivo kroz prizmu vanjstine oli oblika zemaljskoga je li, ali postoje i generacijski jazovi izmedju percepcije tog pojma.
sta za vas ponaosob znaci biti COOL? asocijalna bica? karikaturalno prenaglasena individualnost? I did it my way - organizmi vrijedni paznje i divljenja? ili samo neko ko dobro izgleda?
STA JE ZA VAS COOL?
sta za vas ponaosob znaci biti COOL? asocijalna bica? karikaturalno prenaglasena individualnost? I did it my way - organizmi vrijedni paznje i divljenja? ili samo neko ko dobro izgleda?
STA JE ZA VAS COOL?
-
sport billy
da li vas dvoje (dvije ili kako vec) uvijek dajete komentare na nesto na sto nemate dati iste ili je samo ovaj moj topic iznimka
ako vam nesto nije jasno u vezi postavke, pitajte ljudi smo
i haj sad odjebite sa moje teme ok
ako vam nesto nije jasno u vezi postavke, pitajte ljudi smo
i haj sad odjebite sa moje teme ok
-
sport billy
daj ba...procitaj sta pise, ako ne razumijes, objasnit cu ti
pitaj slobodno, ako tvoj mentalni sklop nije sposoban da duhovno preradi tekst od par jednostavnih recenica, ja sam vazda imao razumijevanja za to
samo mi ne kvari temu pls
pitaj slobodno, ako tvoj mentalni sklop nije sposoban da duhovno preradi tekst od par jednostavnih recenica, ja sam vazda imao razumijevanja za to
samo mi ne kvari temu pls
-
sport billy
cuj ovog gore hahahha... cuj da prepravim greske...GRESKE???
proso crtic davno haj na spavanje ba..ima l ovdje ko punoljetan?
nemojte se MOLIM VAS javljat na temu ako vec niste procitali sta je predmet iste...
proso crtic davno haj na spavanje ba..ima l ovdje ko punoljetan?
nemojte se MOLIM VAS javljat na temu ako vec niste procitali sta je predmet iste...
-
Nabildana_Baba
Biti cool - ravnodusno&strpljivo procitati ovu debilanu od rasprave i preci na drugi forum.
S ovakvim izrazom lica:)
S ovakvim izrazom lica:)
-
zensko
joj hoce li iko ovdje poceti normalno diskutovati!!!
sport billy je postavio zanimljivu temu o kojoj se itekako moze normalno diskutovati bez da se ubacuju nepotrebni komentari i da se furaju neke interne zajebancije..
(sport billy dodjem ti moje vidjenje pojma 'cool' jer ovo je bio post na koji sam morala brzo odgovoriti
)
sport billy je postavio zanimljivu temu o kojoj se itekako moze normalno diskutovati bez da se ubacuju nepotrebni komentari i da se furaju neke interne zajebancije..
(sport billy dodjem ti moje vidjenje pojma 'cool' jer ovo je bio post na koji sam morala brzo odgovoriti
-
sport billy
zenskozensko wrote:joj hoce li iko ovdje poceti normalno diskutovati!!!![]()
(sport billy dodjem ti moje vidjenje pojma 'cool' jer ovo je bio post na koji sam morala brzo odgovoriti)
hvala ti puno na odgovoru, pomislih vec da sam zaluto u zonu sumraka...
-
Nabildana_Baba
Ergot, budi kul pa babi naruci jedan gemist.

-
Nabildana_Baba
Pa zar cu trijezna diskutovati o temi: STO JE MIR?
Ili jos gore - o Southern Stormu? Metal is sooo nooot cooool!
Ili jos gore - o Southern Stormu? Metal is sooo nooot cooool!
- nostalgicar
ZAŠTO SAM COOL
Poseban jesam radi iskustava koje sam prozivio. Svako je poseban na svojevrsan nacin, sto pravi ljude vrlo interesantnim, mada smo svi dosta slicni u nasim navikama, nacinu zivota i idiosinkracijama. Volim cinjenicu odrastanja jer svakim danom se otkriva nesto novo u sebi, svojoj licnosti i u svijetu oko sebe. Ne bih mijenjao ljudski zivot za nista na svijetu, a narocito iskustvo koje me cini ljudskim bicem. 'Cool' znaci biti totalno prirodna osoba, a takvih je malo!
-
zensko
#21 Re: IS IT CO´SE I `M COOL....
Billy, mislim da je jako tesko definisati tako sirok pojam 'cool', ali za pocetak ti mogu napisati moje vidjenje tog pojma.
Cool je jednostavno vizuelizacija nekih unutrasnjih osjecaja - ako govorimo o osobama. To je osoba koja ni sama nije svjesna da nosi taj 'statusni simbol'.
Ponasanje, razmisljanje i nacin na koji se ta osoba oblaci nije uslovljen zeljom da se bude cool. To je ono sto ta osoba zaista i jeste, u svojoj sustini - jako inteligentna, zanimljiva, iskrena, duhovita i nepredvidiva.
(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool
)
S druge strane postoje one osobe koje jednostavno zele da budu cool, pa na sve moguce nacine to i pokusavaju.
E tu dolazimo do karikaturalno prenaglasene individualnosti.
Sarajevo je puno takvih osoba a to svakako nije cool.
Cool je jednostavno vizuelizacija nekih unutrasnjih osjecaja - ako govorimo o osobama. To je osoba koja ni sama nije svjesna da nosi taj 'statusni simbol'.
Ponasanje, razmisljanje i nacin na koji se ta osoba oblaci nije uslovljen zeljom da se bude cool. To je ono sto ta osoba zaista i jeste, u svojoj sustini - jako inteligentna, zanimljiva, iskrena, duhovita i nepredvidiva.
(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool
S druge strane postoje one osobe koje jednostavno zele da budu cool, pa na sve moguce nacine to i pokusavaju.
-
vučko
"Cool"? Hmmmm... 
Ne koristim taj termin...možda zato što me previše podsjeća na američke teen sapunice. Nekako od te silne američke propagande imam osjećaj da bih trebala biti srednjoškolska navijačica (cheerleader) iz Beverly Hillsa i uz to još i plavuša da mogu reći da je nešto/neko "cool".
Ne koristim taj termin...možda zato što me previše podsjeća na američke teen sapunice. Nekako od te silne američke propagande imam osjećaj da bih trebala biti srednjoškolska navijačica (cheerleader) iz Beverly Hillsa i uz to još i plavuša da mogu reći da je nešto/neko "cool".
-
sport billy
#23 Re: IS IT CO´SE I `M COOL....
Hvala ti na iscrpnom i poucnom odgovoru. Upravo zbog tog sam i spomenuo ove "karikature" (kad bih bio zloban nazvao bih ih kreaturama, al nisam takav hehe). Osobna percepcija tog izraza ne igra bas vaznu ulogu, ali kada osobna prerasta u kolektivnu tj. postane nepisano pravilo vecine (a po vaznosti u rangu sa drustvenom normom) onda to postaje problem. Nisam siguran, da sam se dovoljno jasno izrazio, ali aludiram na "drogerase" (kako se kod nas zove svako ko ne ispunjava osnovne faktore norme), boeme i ljude koje furaju its own thing. naravno, da su ovo samo primjeri koji ne obuhvacaju cjelokupnost samog izraza (koji se kod nas prevodi sa mraaaak ili guba (zensko wrote:Billy, mislim da je jako tesko definisati tako sirok pojam 'cool', ali za pocetak ti mogu napisati moje vidjenje tog pojma.
(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool)
drugim rijecima: za deset, dvadeset trideset godina biti ce sramota ne izgledati barem kao brad pitt, nemati six-pack i ne biti liftovan barem dva put u zivotu.
(ko shvatio shvatio)
-
zensko
Nema na cemu Billy 
Zanimljivo je da si spomenuo iskrivljeni sistem vrijednosti, jer je to upravo ono sto i sama primjecujem. Prave, istinske vrijednosti su se odavno izgubile a javljaju se ove vjestacke tvorevine u svim zivotnim sferama. Ovdje ne govorim samo o fizickom izgledu, mislim da je i kolektivno stanje uma palo pod uticaj tih novih vrednovanja.
Ljudi postaju optereceni, nekomunikativni, hladni i daleki.
Nazalost, zato i nema puno cool osoba jer je vecinu progutala ta masinerija povrsnosti.
Sport Billy, bas sam voljela taj crtani film

Zanimljivo je da si spomenuo iskrivljeni sistem vrijednosti, jer je to upravo ono sto i sama primjecujem. Prave, istinske vrijednosti su se odavno izgubile a javljaju se ove vjestacke tvorevine u svim zivotnim sferama. Ovdje ne govorim samo o fizickom izgledu, mislim da je i kolektivno stanje uma palo pod uticaj tih novih vrednovanja.
Ljudi postaju optereceni, nekomunikativni, hladni i daleki.
Nazalost, zato i nema puno cool osoba jer je vecinu progutala ta masinerija povrsnosti.
Sport Billy, bas sam voljela taj crtani film