Javno izjavljujem da JA nemam nista sa Slavenima
Pravi Bosanci su potomci Bogumila!!!!!
Bogu-mIli
Jednom Bogumil, uvijek Bogumil.
Treba li ti kamenaaaaaaKlesar Tadija Tegoba wrote:Veze nemas. Slusaj ti, bolje bi bilo da procitas istorijsku citanku za V razred.
Svi smo mi Avari! Bogumili ne postoje. Avari su dosli sa persijskih visova Kili i Mandzare i nastanili se u BiH i pomjerili Bolaire na sjever i istok. Bolairi su nesto kasnije preuzeli avarska imena Sarebi i Horavti i u pokusaju da ponovo dominiraju prostorom Bosne osnovali dvije krscanske crkve - katolicku i pravoslavnu i usvojili odgovarajuce alfabete latinicu i cirilicu. Avari su kao protumjeru, nicim izazvani, napali osmanlijsko carstvo i pristali na ujedinjenje, kako bi kroz institucije novouzdignutog carstva uzdrmali pozicije susjeda.
Sve je ovo istina, procitao sam na Internetu!
Fino od tebe..a ovaj sa golog otokaEtogajebi wrote:Ich bin ein Bogumil
Javno izjavljujem da JA nemam nista sa Slavenima
Pravi Bosanci su potomci Bogumila!!!!!
Bogu-mIli
Jednom Bogumil, uvijek Bogumil.
Malo sutra... Kama sutra!Klesar Tadija Tegoba wrote:Veze nemas. Slusaj ti, bolje bi bilo da procitas istorijsku citanku za V razred.
Svi smo mi Avari! Bogumili ne postoje. Avari su dosli sa persijskih visova Kili i Mandzare i nastanili se u BiH i pomjerili Bolaire na sjever i istok. Bolairi su nesto kasnije preuzeli avarska imena Sarebi i Horavti i u pokusaju da ponovo dominiraju prostorom Bosne osnovali dvije krscanske crkve - katolicku i pravoslavnu i usvojili odgovarajuce alfabete latinicu i cirilicu. Avari su kao protumjeru, nicim izazvani, napali osmanlijsko carstvo i pristali na ujedinjenje, kako bi kroz institucije novouzdignutog carstva uzdrmali pozicije susjeda.
Sve je ovo istina, procitao sam na Internetu!
Klesar Tadija Tegoba wrote:Ma nidje veze.
Avari, kao sto sigurno znas su poajvarili Kelte koji su kasnije naselili Veliku Britaniju. Ne znam da li znas da je Kraljica Katarina Kosaca u svojoj marami imala istaknute znakove "God shave the queen" ili sto se na bosanskom rece "Kto sisa kraljicu - bog zna".
I danas stare hrvatice u srednjoj Bosni nose iste crne marame sa znakom koji je vrlo nalik na isti natpis (istina, on je na armejskom - pa posto nemam armejsku tastaturu ne mogu to i da ti napisem).
Ovo je ujedno i moj doprinos opstem ubleharstvu kada je u pitanju istorija Bosne. Vjerovatno ne postoji zemlja sa manje istorijsko-relevantnih podataka i vise poluistina od nase zemlje.
Ne treba covjek ici unazad 1000 godina i cesati se po glavi koja knjiga najbolje opisuje Bosnu i Bosnjane. Pogledaj samo kako zvanicna BiH istorija gleda na 92-95 - KAO NA NEMILI SUKOB. Za 100 godina ce se na BiH forumima raspravljati da li je pod sukob misljeno na cunami ili rat u Iraku!
Klesar Tadija Tegoba wrote:Da nisi i ti od Dejovcica. U mom selu Zlosrece se kaze "Ko tebe kamenom, ti njega golim otokom u usta."