HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
petunija

#501 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by petunija »

Horcrux wrote:
petunija wrote:
potpisala
i proslijedila meni dragim ljudima
Cemu!? A kao nasa vlast postuje i usvaja peticije gradjana...
Kad god su bili protesti ili peticije, svejedno, uvijek je bio neko ko je govorio "čemu to"
Ako nas ovo ne probudi iz kome, onda stvarno ne znam šte će :( Vlast nam i jeste arogantna zato što smo to mi dozvolili.
Inače u pravu su oni koji kažu da nema doživotne, ali ima bar najstroža kazna, kakva god bila, nadam se da će to dobiti, a peticija će tome sigurno doprinijeti
Last edited by petunija on 13/10/2016 12:15, edited 1 time in total.
45cents

#502 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Svaka normalna vlast bi se borila protiv kriminala (mogu i njihova djeca stradati), samo naša sarađuje sa kriminalom - protiv nas.
Svaka normalna vlast bi sankcionisala kriminalce, samo naša drži kriminalce na slobodi - da kontrolišu nas.
Svaka normalna vlast bi zatvorila kriminalca, samo naša vlast drži kriminalce sa desetinama krivičnih prijava -na slobodi. Ako se mi pobunimo, poslaće nam kriminalca na kućna vrata.
Svaka normalna vlast nastoji što više biti servilna prema biračkom tijelu, samo naša drži građane pod diktaturom kriminala, da bi se oni nastavili "poljanizirati".
Svaka razumna vlast strateški ugađa biračkom tijelu, računajući da će proći loše na izborima ako bude drugačije.
Samo naša vlast računa na glasove ucijenjene sirotnje, računa na potkupljene ratne veterane, računa na porodice zaposlenih u javnoj upravi i javnim preduzećima. Toliko su građani ogorčeni, da svojom biračkom apstinencijom omogućavaju da "poklopljeni" dio populacije bude sasvim dovoljan za izbornu pobjedu...

Ako građani uklone kriminalce sa ulica, pada vlast zasnovana na diktaturi krimala!
VjecitiStudent

#503 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote: Znaš koliko bi dugo ovakav lažov izdržao u uređenoj demokratiji?
Ni dana.
ne bi ni imao sanse postati premijer poslije nekog smijesnog rijalitija i difa u tridesetim :mrgreen: No, ja sam se na nesto drugo osvrnula...
A to drugo se slažem,
U teškim vremenima svako pronađe svog torabija.
45cents

#504 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Drugim riječima, nema tog Konakovića koji će se odreći prijateljstva sa kriminalcima debelih policijskih dosjea...

Drugim riječima, nema policijskog bosa, niti srednje rangiranog šarafčića da nema najbliže kontakte sa najgorima kriminalcima....

Oni se jedni drugima izvinjavaju kad ih se prisili da poštuju Zakon...
Dozer

#505 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Upravo tako @45cents (jes' da ti je sada 51cents :D) :thumbup:
I radi svega nabrojanoga ovdje se ciljano unazadjuje sve moguce - od obrazovanja, preko ekonomije, do zakona o svemu i svacemu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#506 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KatarinaKosaca »

45cents wrote:Drugim riječima, nema tog Konakovića koji će se odreći prijateljstva sa kriminalcima debelih policijskih dosjea...

Drugim riječima, nema policijskog bosa, niti sredenje rangiranog šarafčića da nema najbliže kontakte sa najgorima kriminalcima....

Nije mi jasno ovoliko.iscudjavanje kao da smo sa Marsa prekjuce pali. Ne zna se kako se zavrsavaju faksovi, kako se na budzet zaposljava, kako se nepotizam aplicira, kako se dobivaju tenderi i guli sirotinja, kako svaka mahala ima svog dilera, a on svog policajca na platnom spisku, ne zna,se da je Gasi pao samo kad je zasmetao...nista, da nisu stradale dvije djevojke na takav nacin, mi ne bismo znali gdje zivimo :-)
dječak sa šibicama

#507 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by dječak sa šibicama »

Sta mislite postoji li u ovoj drzavi ijedan, ali JEDAN, tuzilac, politicar, uposlenik ministarstva, clan upravnog odbora, direktor, ravnatelj, sudija, inspektor itd. koji je na polozaj dosao zaslugom svog rada i znanja, a ne preko stele veze i vezica.

Ja se dam kladiti da takav ne postoji.
Dozer

#508 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Znamo mi vrlo dobro gdje i u cemu zivimo vec godinama. Ja licno vec bar 6-7 godina ovdje tupim o svemu ovome. 45 cents takodjer, i jos mnogi.

A ovo sada sto se desilo i desava, samo je jos jedan podsjetnik na sve o cemu se godinama prica, ali se nista po tom pitanju ne radi.

Kako sam vec X puta rekao - ovdje je narod nepovratno glup. I tu je tacka k'o kuca. Nazalost.
Last edited by Dozer on 13/10/2016 12:35, edited 1 time in total.
supercali

#509 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by supercali »

Ma ima samo on ne moze sam raditi
Ako i uradi nesto pozitivno to poklope drugi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#510 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by pici »

Treba se pomiriti s ćinjenicom da nam je mentalitet na nivou plemenskih zajednica... evolucijski smo zaostao narod općenito na balkanu... zato mladi i bježe odavde u naprednije zemlje...
Dozer

#511 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

pici wrote:Treba se pomiriti s ćinjenicom da nam je mentalitet na nivou plemenskih zajednica... evolucijski smo zaostao narod općenito na balkanu... zato mladi i bježe odavde u naprednije zemlje...
Upravo tako...
Ja svog ispalio na studije, i, ako bude srece, nikad se nece vratiti u ovu BHS imbecilnu nebulozu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#512 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by pici »

Dozer wrote:
pici wrote:Treba se pomiriti s ćinjenicom da nam je mentalitet na nivou plemenskih zajednica... evolucijski smo zaostao narod općenito na balkanu... zato mladi i bježe odavde u naprednije zemlje...
Upravo tako...
Ja svog ispalio na studije, i, ako bude srece, nikad se nece vratiti u ovu BHS imbecilnu nebulozu.
svako ko može nek bježi odavde, bolje biti u šveckoj građanin desetog reda neg ovdje prvi u saffu...
Styling

#513 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Styling »

Svakom obrazovanom i normalnom gradjaninu grada Sarajeva je vec odavno jasno da se Sarajevo pretvorilo u obicnu kasabu i da nema ni "G" of glavnog grada jedne drzave.
Jer, u kasabama glavnu rijec vodi kler (hodze i popovi koje kreiraju javno mjenje i podnose tuzbe zbog predstava), nacelnik policije i nacelnik opcine (u daljem tekstu premijer). Kasaba je mjesto gdje nepismeni narod ide po misljenje u crkvu i dzamiju i sve sto kaze glavni u policiji i opstini je za njih zakon. Vaznije im je biti dobar sa predsjednikom opstine pa makar on bio i najveci kriminalac nego sa postenim svijetom. Jer od postenog svijeta nema koristi, ne moze izvuci nikakvu dobit. To je seljacki mentalitet kakvog nema na dunjaluku. I kada hodza, predsjednik opstine i glavni u policiji zasjednu da se dogovore to ti je tapija. Bilo kakva pitanja onih sa malo mozga se tretiraju kao debilna pa se nepismenim stanovnicima kasabe uvijek moze objasniti kako su samo njih trojica u pravu a svi ostali rade protiv drzave. I nepismeni narod povjeruje. Za svaki propust postoji objasnjenje koje vrijedja inteligenciju pametnog ali polupismenom je i to dovoljno da nastavi dalje.

Sve dok se u ovom gradu ne dese radikalne promjene, a ne vidim kako ce, osudjeni smo da zivimo u kasabi zvanoj Glavni grad Bosne i Hercegovine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#514 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dobro pa očigledno je postalo da si uposlenik Ekoakcije. :oops:
Jebiga Drvosjeca ti vazda po istoj matrici.

Vazda se zalis kako te ljudi napadaju na licnoj osnovi, a i ti to isto radis.
Dr Kova

#515 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dr Kova »

Styling wrote:.
Svaka čast za post :thumbup:
Dr. Kuca

#516 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dr. Kuca »

Konakovic kaze zadovoljan radom grasa iako je ta firma zavrsila u munusu 50ak mil.prosle godine nisu na ulicu poslali menadjment a ni direktora.
Drvosjeca iz Dejcica

#517 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Styling wrote:Svakom obrazovanom i normalnom gradjaninu grada Sarajeva je vec odavno jasno da se Sarajevo pretvorilo u obicnu kasabu i da nema ni "G" of glavnog grada jedne drzave.
Jer, u kasabama glavnu rijec vodi kler (hodze i popovi koje kreiraju javno mjenje i podnose tuzbe zbog predstava), nacelnik policije i nacelnik opcine (u daljem tekstu premijer). Kasaba je mjesto gdje nepismeni narod ide po misljenje u crkvu i dzamiju i sve sto kaze glavni u policiji i opstini je za njih zakon. Vaznije im je biti dobar sa predsjednikom opstine pa makar on bio i najveci kriminalac nego sa postenim svijetom. Jer od postenog svijeta nema koristi, ne moze izvuci nikakvu dobit. To je seljacki mentalitet kakvog nema na dunjaluku. I kada hodza, predsjednik opstine i glavni u policiji zasjednu da se dogovore to ti je tapija. Bilo kakva pitanja onih sa malo mozga se tretiraju kao debilna pa se nepismenim stanovnicima kasabe uvijek moze objasniti kako su samo njih trojica u pravu a svi ostali rade protiv drzave. I nepismeni narod povjeruje. Za svaki propust postoji objasnjenje koje vrijedja inteligenciju pametnog ali polupismenom je i to dovoljno da nastavi dalje.

Sve dok se u ovom gradu ne dese radikalne promjene, a ne vidim kako ce, osudjeni smo da zivimo u kasabi zvanoj Glavni grad Bosne i Hercegovine.
Palamuđenjem na forumu to što priželjkuješ nećeš postići. Neki dan je jedan forumaš napisao sjajnu digresiju. Poenta je da niko od nas nije spreman žrtvovati udobost doma, posao i porodicu za neke ideale i bolje društvo koje priželjkujemo? Niko! Svi čekaju da onaj drugi uradi nešto i donese pismenost, prosperitet, vladavinu prava, red i zakon. Ima ih kamara na forumu. I mrve pozitivnosti koje neko napravi se unaprijed osuđuju a niko *urcem da mrdne. :oops:
Cohers

#518 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Cohers »

Styling wrote: Sve dok se u ovom gradu ne dese radikalne promjene, a ne vidim kako ce, osudjeni smo da zivimo u kasabi zvanoj Glavni grad Bosne i Hercegovine.
Bez ostavke Princa Kuge na sve javne funkcije, svaka druga ostavka je bacanje (genocidne) prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.

Kugina žena se ponaša kao monstrum Sanjin Sefić.

Kugini stranački lideri (od Kuginog babe do Kuge: Izetbegović, Abdić, Zulfikarpašić, Silajdžić, Lagumdžija, Radončić, ...) i njihovi šegrti se ponašaju kao monstrum Sanjin Sefić.

Kugine sudije, zakonodavci i izvršioci se ponašaju kao monstrum Sanjin Sefić.

(...)

Zahvaljujući, prevashodno, Aliji Izetbegoviću i njegovom političkom kopiljanu i njihovim šegrtima, u ohr-ovoj i eu-šok terapiji električna stolica, na kojoj se nalaze svi bh-građani, radi na svijeće. Zato je privilegija, kao što je bila i 92. - 95., naprečac se "SPASITI!"

Vrijeme je da se BiH počnu oslobađati od monstrumskih vlasti.
Smrt demonkratiji! - Sloboda demokratiji!
45cents

#519 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

KatarinaKosaca wrote:
45cents wrote:Drugim riječima, nema tog Konakovića koji će se odreći prijateljstva sa kriminalcima debelih policijskih dosjea...

Drugim riječima, nema policijskog bosa, niti sredenje rangiranog šarafčića da nema najbliže kontakte sa najgorima kriminalcima....

Nije mi jasno ovoliko.iscudjavanje kao da smo sa Marsa prekjuce pali. Ne zna se kako se zavrsavaju faksovi, kako se na budzet zaposljava, kako se nepotizam aplicira, kako se dobivaju tenderi i guli sirotinja, kako svaka mahala ima svog dilera, a on svog policajca na platnom spisku, ne zna,se da je Gasi pao samo kad je zasmetao...nista, da nisu stradale dvije djevojke na takav nacin, mi ne bismo znali gdje zivimo :-)
Sorry, pišem a nisam pojasnio...

Dakle, ovdje i sada pišem isključivo iz preventivnih razloga.
Vidim da se najavljuje ujedinjenje LJEVICE, pa kontam da razbudim raju...

Ne-torovske stranke nisu opozicija. Oni su samo "na čekanju" da ulete u istu i još veću krađu.

Pa eto, pokušavam educirati puĆanstvo.
Styling

#520 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Styling »

Styling wrote:Svakom obrazovanom i normalnom gradjaninu grada Sarajeva je vec odavno jasno da se Sarajevo pretvorilo u obicnu kasabu i da nema ni "G" of glavnog grada jedne drzave.

Palamuđenjem na forumu to što priželjkuješ nećeš postići. Neki dan je jedan forumaš napisao sjajnu digresiju. Poenta je da niko od nas nije spreman žrtvovati udobost doma, posao i porodicu za neke ideale i bolje društvo koje priželjkujemo? Niko! Svi čekaju da onaj drugi uradi nešto i donese pismenost, prosperitet, vladavinu prava, red i zakon. Ima ih kamara na forumu. I mrve pozitivnosti koje neko napravi se unaprijed osuđuju a niko *urcem da mrdne. :oops:
Ne znas ti da li se ja borim i kako.
Vladavinu prava, red i zakon treba da donese drzava, tj. oni koji su izabrani. A ko ih bira nego polupismeni kasabski mentalitet.
Pametno svijetu ostaje da pritiscima pokusa nesto postici. A, takvi su u ovom gradu u manjini. Zasto, jer kod nas je vladavina straha a ne prava.
ultima_palabra

#521 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by ultima_palabra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Koja je to Konakoviceva ideologija?
kolegione

#522 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by kolegione »

A sta bi se to trebalo uraditi, protesti (mirni, sa brojem od 5.000-10.000 uvijek ce reci da to nije vecina sto je naravno tacno) protesti (nasilni opet ne mijenjaju svijest ljudi na kraju spin majstori zavrse stvar)
NVO ne mogu sve napraviti za drzavu
Izbori izadje okvirno oko 50% i ljudi su zadovoljni ovim sto je sad.
Vode nema, gras propada, tuzilastvo sumnjivo policija nesposobna ( a kako ce biti sposobna kad se ne biraju momci koji mogu nego oni koji imaju |stelu ili novce| )
Sta bi ti uradio.
Drvosjeca iz Dejcica

#523 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

ultima_palabra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Koja je to Konakoviceva ideologija?
To trebaš pitati njega ali Konaković je istaknuti i važan član SDA. Ja kao neko ko je godinama glasao za SDP i kome je i dalje ideja socijaldemokratije bliska sam na suprotnoj političkoj strani u odnosu na Konakovića ali se ne libim podržati čovjeka ako radi makar i u tragovima nešto dobro.
Drvosjeca iz Dejcica

#524 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

kolegione wrote:

A sta bi se to trebalo uraditi, protesti (mirni, sa brojem od 5.000-10.000 uvijek ce reci da to nije vecina sto je naravno tacno) protesti (nasilni opet ne mijenjaju svijest ljudi na kraju spin majstori zavrse stvar)
Vode nema, gras propada, tuzilastvo sumnjivo policija nesposobna ( a kako ce biti sposobna kad se ne biraju momci koji mogu nego oni koji imaju |stelu ili novce| )
Sta bi ti uradio.
A šta misliš da se pokrene građanski neposluh, samo za takvo što treba imati samosvijesti i istrajnosti. Samoorganizovanje, protesti u kontinuitetu od dva-tri mjeseca, samo što bi nakon 5 dana ovdje na forumu iste ove imao koji bi negodovali i jebavali ti mater jer je blokiran grad. Mislim koji *urac očekuješ da imaš i jare i pare, sav komfor i da neko za tebe gine na ulici i napravi ti državu i društvo?
45cents

#525 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

kolegione wrote: A sta bi se to trebalo uraditi, protesti (mirni, sa brojem od 5.000-10.000 uvijek ce reci da to nije vecina sto je naravno tacno) protesti (nasilni opet ne mijenjaju svijest ljudi na kraju spin majstori zavrse stvar)
Sta bi ti uradio.
Jako je važno naglasiti da se na proteste izađe sa ruksačićima...
Tako protestanti izgledaju zayebaniji, oko kao oni inostrani....
Post Reply